Thursday, 28 July 2016

REVIEW | Etude House Precious Mineral Magic Any Cushion (PEACH)

Assalamualaikum
dalam entry sebelum nie iaitu 'what in my pink package from korea' aku ada tanya, pasal korang nak aku review product yang mana satu. dan banyak yang nak aku review Magic Any Cushion dari Etude House. sekarang nie memang agak famous benda alah cushion2 nie kan. sebab benda nie famous, aku cuba la kan, menarik pulak nak cuba bila ternampak kat website Althea. so aku nak review la sikit. nie pandangan dari amateur ye dan pandangan ikhlas dari aku. hehehehe

lets start.
review | Etude House Precious Mineral Magic Any Cushion (PEACH)
RM50 (Althea)

packaging yang menarik dan comel. sebenarnya, magic any cushion nie ada 3 pilihan. PINK, MINT dan PEACH. so aku pilih yang PEACH sebab rasanya paling sesuai kot. kalau tak silap aku,

packaging yang comel dan portable. hahahaha

inside look. cute and girly :3

more inside look

without flash | with flash
lepas apply kat tangan

jangggg! lepas guna Magic Any Cushion. aku rasa aku tak apply rata since kat bahagian antara mata nampak tak sekata. LOL. aku bukanlah berkulit cerah sangat. rasanya kulit aku warna kuning langsat kot. tak terlalu cerah dan tak jugak terlalu gelap. so, bila pakai Magic Any Cushion nie :

1. kulit jadi agak cerah la, berlainan dengan warna kulit aku sebelum nie. memang fungsi dia mencerahkan kulit yang agak gelap. aku suka pasal ada spf34 tu. kira pelindungan kulit dari cahaya UV yang jahat kan :3

2. dewy finish, maksudnya kulit nampak macam shining gitu. dewy finish nie berlawanan dengan matte finish. so agaknya matte semua orang tau. (aku baru tau istilah makeup2 nie setelah google2/youtube2 pasal makeup. LOL!) so feeling muka shining, glowing la pakai nie. 

3. bagi aku Magic Any Cushion (PEACH) nie, tak cover sangat blemish, acne and so on. dia macam light use je kot. tapi still okay la bagi aku. so maybe yang nak cover blemish tu boleh pakai concealer dulu.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

tiga pilihan. pilihlah mana yang anda berkenan.
PINK, PEACH dan MINT

nie sebagai rujukan aku kau dan sesiapa yang berminat . :3

conclusion : bagi aku okay je Magic Any Cushion nie. sesuai untuk yang nak natural look. dan yang taknak heavy2 makeup sangat. paling2 boleh protect kulit dari UV. dan maybe lepas dia protect tu kulit kita jadi lebih sihat dan cerah. hahahhaha. thats all.

harap membantu. lepas nie nak review yang lain pulak. hahahhaa XD
sekian
 ilal liqa'


20 comments:

  1. WAHHHH HOW MUCH EH LUPA dah nk survey harga dia haritu heeee.
    Tp comel je packaging n color alahai hihi.
    Qila pun peach jgk kutt. Alahai mcm nak beli ish T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM50 harga dia :D
      memang comel packaging dia. kalau sesuai qila beli la. cepat2 jenguk Althea :D

      Delete
  2. rasa nak beli tapi takut tak pakai pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli la kalau rasa perlu. heheheh :D

      Delete
  3. OH. BV. YOU. REALLY. GOT. MY. ATTENTION.

    SO NAISEUUU MACAM NAK CUBA JUGAK. NAK NAK NAK NAK. SUKA GILA DEWY FINISH BUT MY FACE OILY, SO NANTI MESTI MAKIN DEWY MACAM BOLEH GORENG TELUR KAT MUKA HAHAHHAA. TAPI NAK....

    *MEROYAN MEROYAN*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaaha thanksss!
      memang nicee! dewy finish muka glowing2 kan. hahahha kalau oily maybe boleh cover dengan compact powder.

      beli la beli laaaaa
      *meroyaaann sama wuhuhuh

      Delete
  4. Mira ada jugak Magoc Cushion colour peach ni. Setau Mira, Magic Cushion ni pakai before Any Cushion utk colour correct our skin tone. Mira pki peach sbb nak brighten up dull skin Mira. try jugak yg pink tp nampak mcm kelabu je.
    tp masalah Mira klu pki ni, bb cushion mcm x tahan sgt. hmm still tgh cari balance utk pki base dgn bb cushion lain actually.
    still, nice photos!
    Pretty Little Things

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. BV pun ada baca. sebab cushion etude house banyak, so nie boleh pakai mix match for better result kan. tp mcm BV yg memang new to this, rasanya this cushion is suitable for me sebab light je. hahahhaha
      BV taktau nak komen macam mana, sebab baru tau pasal semua nie. hahahahha hope u find to solution soon. :)
      thanksss! :3

      Delete
  5. Nampak perubahannya before and after tu, rugi pula tak grab. Azwar ambil laneige haritu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh cushion laneige ke? yg tu pun okay rasanya sebab ada song hye kyo. hahahhaa :D
      BV nk ambk yg tu dulu, cuma hrga dia agak mahal, so fikir2 ambk je yg biasa2 dulu sbb beginner baru nk guna cushion :D

      Delete
  6. apa bezanya mun ada nama 'cushion' tok? hahaha kmk still sik brapa nak ambik tauk pasal bnda2 camtok T_T klak mok search gak haha tnggu ada duit lok maok kmk belinya hihi thank you for the review kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bezanya macam bentuknya kot. hahahaha. kmk pun xtauk juak :D
      blh la search mun mok tauk lebih. :3
      sesama :3

      Delete
  7. Boleh suruh wife try nie.. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2. boleh la belikan untuk wife sekarang. hahahaha :D

      Delete
  8. Selalu kalau nak keluar mana-mana and malas pakai bedak, Misaki terus sapu bb cream je dekat Muka ngahahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda nie pun macam bb cream jgk rasanya. :3

      Delete
  9. teringin nak beli tapi finshing dia dewy tak sesuai dengan muka i yang oily ni T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya boleh letak finishing powder atau compact powder supaya taknampak dewy sangat :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!