Saturday, 23 July 2016

what in my pink package from korea?

Assalamualaikum
aku dah cerita kan yang hari tu pasal Althea. so kali nie aku nak cerita barang barangan yang aku pilih di website Althea pulak. memang recommend sangat dah nie. uish rasa macam beauty blogger. padahal takla beauty sangat. wakakaka. still takboleh move on ngan Althea nie. check my previous entry please!

aku bukanlah pandai makeup sangat T^T. yang aku tau pakai bedak biasa2 je dan pakai lip tint. so aku pilih sesuatu yang sesuai dengan aku la. walaupun teringin je nak pakai make up yang superb2 nie. tapi aku takpandai (takpandai, belajar la. hahahhaa). segan lak satu hal. ok bai.

masa nie excited sangat dapat package yang ditunggu tunggu. sabar je aku menanti walaupun sebenarnya taksabar sangat. hahahhaa. ada la dalam seminggu nak sampai rumah. biasalah jauh dari korea. :3 dah lah comel warna pink XD


jom aku listkan dibawah dengan harga dia sekali. maybe korang nak beli kan. hahahahha

1. Nature Republic : Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist - RM19
2. Nature Republic : Aloe Vera 92% Soothing Gel - RM14
3. Etude House : Magic Any Cushion - RM50
4. W. Lab : Sebum Out Finish Pact - RM33
5. Tony Moly : Tony Tint Delight - RM11
6. The Saem : Saemmul Real Tint - RM15
7. It's My Hand Cream - RM6

seriously, harga murah dari tempat lain. dijamin original pulak tu. sebelum nie aku pernah survey tony moly lip tint tu kat mall, sebab aku memang peminat lip tint, aku tengok harga kat satu kedai yang memang jual product brand tony moly nie, harga Tony Tint Delight tu dalam rm30 lebih macam tu, memang yang sama. aku siap target dah nak beli. hahahhaa. tapi taksangka lak rezeki sangat terjumpa la benda sama kat website Althea, harga jauh lebih murah. happy sangat XD, cuma takdak warna lain dah T^T, orange cha2 je tinggal. aku tibai je takut menyesal kan. nanti ada masa aku review dua lip tint yang aku beli. :D

kamsahamnida Althea :3

korang nak aku review yang mana satu?

sekian, 
ilal liqa'


41 comments:

  1. Wahhh, nicenyaa. Geramm tengok!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV sendiri pun geram tengok. hehehe :D

      Delete
  2. jealoussssss T_T mok gakkk. review soothing gel mist & magic any cushion plsss >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgnlah jealousss :D kelak kmk review :)

      Delete
  3. whoaa! bestnyaaa XD. nak tengok review magic cushion tuu. Hazy pun suka pakai lip tint. sebab senang =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti BV review ya. memang senang pakai lip tint. hehehe

      Delete
  4. review produk nature republic please....btw, comel gila packaging dia waaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH ya. hehehe :D memang comel2 semua packaging product dr korea T^T

      Delete
  5. Ok serious comel sebab semua pink... barang-barang makeup korea memang best kan? Haih~ masa nadka g korea geram je tgk barang2 makeup dorang, tapi sebabkan nadia pun bukan orang yg suka makeup jd tgk beli pape just beli mask je bnyk2... Hahaha... ada baca pasal Althea nie di blog awak jugak. Nnt lah nak terjah website nya pulak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel. suka barang korea sebab comel2 je packaging :D
      BV pun suka mask sebab makeup pun takpandai XD
      sila lah terjah website Althea nie kalau rajin sebab banyak mask yg murah2 :)

      Delete
  6. wahhh..menarik...hope awak dapat buat review facial and lip item..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik. inshaALLAH akan buat :)

      Delete
  7. harga dia kenapa power sangatttttt! kena usya jugak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang power. macam tak percaya je. heheheh :D

      Delete
  8. Whattttt. seriouslah harga mcmtu? Wowwww. thank you so much for review those XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang harga dia macam tu :D
      u so welcome :)

      Delete
  9. Murahnya terutama cushion tu. Selalu beli kat hermo ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah :D
      hermo pun banyak jual product korea kan :)

      Delete
  10. alamakk.. best la pulak. tergugat sekejap.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun banyak kali tergugat nie :3

      Delete
  11. pleasee review what is the different between alovera soothing gel mist and soothig gel.. and regarding the etude house magic cushion too <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH will review soon :)
      thanks :3

      Delete
  12. OMG! Banyaknya benda yang dia beli :D

    ReplyDelete
  13. review semua!!! paling berminat kat etude house punya cushion tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau BV rajin nanti review semua. :D
      cushion tu nanti BV review ya :3

      Delete
  14. ahhh gila bestt.. jelly nyaaaa. nak jugakk.. lepas ni kena keep update dengan Althea nih...wahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best. jangan jelly flishhh. heheh :D
      memang kena update sebab slalu banyak sale hebat2 :3

      Delete
  15. sis BV review produk ni --> Nature Republic : Aloe Vera 92% Soothing Gel - RM14

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. i will. hhehehee thanks for idea :)

      Delete
  16. Murahnya <3 comel lak tu ahahaha :3
    review2 lip tint tu mcm menarik XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel2 semua :D
      nanti BV review ya :3

      Delete
    2. Yeeahhie :)

      wokeyh :3 waiting...

      Delete
  17. BV, nak tanya kalau kita nak bayar product yg kita nak beli tu kan nak guna apa eh? Sebab raizah takde kad kredit lohh

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna paypal :)
      so kena ada paypal la dulu :3

      Delete
  18. OH. MY. GOD. BV. THIS. IS. AWESOME!

    SERONOKNYA! DAN MURAH GILA RASA NAK JOIN SHOPPING SKINCARE AND COSMETIC OMG BESTNYAAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. really awesome!
      jom join shopping! sebab barang banyak best hahahha

      Delete
  19. Hand cream tu comel sangat, murah pulak tuuu. nak beli jugakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. comel sangat. dah tu murah dan wangi lak. :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!