Monday, 6 April 2015

REVIEW : OXY deep cleaning wash and OXY acne control toner

Assalamualaikum
nak review pencuci muka dan toner OXY. hari tu ada la dalam beberapa minggu lepas aku ada kata aku beli produk OXY kan, baca kat entry nie OXY deep cleaning wash and OXY acne control toner. both pencuci muka dan toner oxy nie best sebenarnya. but unfortunately, tak sesuai untuk muka aku. T^T, aku seriously suka dengan toner dia. maybe aku akan tetap guna toner tapi pencuci muka bagi la kat adik. hahaha. T^T


pencuci muka nie okay. kurang sabun. lepas cuci muka mesti rasa freshhhh and muka tegang. i like. 

Fight Pimples, Oil Control, Lighten Pimple Mark, Hydration. 
kalau tengok bahan dia, memang banyak bahan kimia. tapi ada jugak bahan macam seaweed extract dan olive oil. best jugak pakai pencuci muka nie. 

toner yang best. bila pakai memang rasa fresh muka fresh. eh semua la. mungkin sebab cooling sensation. ada rasa fresh kat muka sejuk2 gitu. memang best. hahaha. excited pulak. bila gosok2 kat muka dengan kapas, rasa macam kotoran melekat kat kapas. sebab aku nampak hitam2 kat kapas selalunya masa aku guna toner nie. entah blackhead ke apa yang melekat.

guna produk nie memang best. tapi too bad. tak sesuai untuk kulit aku. T^T. the heck??? rasa makin banyak jerawat berkeliaran di dahi. dahi banyak jerawat kecik kan, tetiba hari tu, ada jerawat besar la jugak, muncul kat tengah dahi. hahaha. merah pulak. alhamdulillah, jerawat besar cepat je kecut. T^T. aku taktau la nak teruskan guna produk nie atau tak. 

korang ada suggestion tak produk muka apa yang sesuai untuk remaja macam aku nie. cehhh~ hahaha. selain oxy? nak yang ada toner?? T^T atleast produk yang mampu milik la. korang guna produk apa? 

sekian,
ilal liqa'




29 comments:

  1. Susah nak cari produk yang betul-betul sesuai utuk kulit kita. SR pun masih tercari-cari priduk yang sesuai. Sigh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. :D all the best dalam misi mencari. :)

      Delete
  2. dah lama bertahan jenama oxy ni di pasaran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lama kan kak. mak BV kata pun dulu dia pernah guna jenama yg sama. :D

      Delete
  3. dulu penah jugak guna produk ni. heeee :D

    ReplyDelete
  4. oxy doesn't works well for me too.. pernah try guna jugak dulu2.. hehehe..
    shad skrg just pakai yg jenis sabun2 je.. natural ingredients.. dulu segala macam pencuci kat pasaran nak dicubanya.. fair n lovely, olay, safi semua penah guna.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la sis. guna sabun apa sekarang? dulu BV pernah cuba sabun beras, tapi taksesuai jugak untuk muka. jerawat tumbuh jugak. T^T

      Delete
  5. Kulit anis pun suka meragam. Anis penah try oxy, tapi mcm tak best sangat dulu. Tapi dah lama try. Sekarang ni toner anis guna thayers rose yg anis review kat blog tu. Anis suka!! Sebab no alcohol, wangi,besar(boleh guna like a boss) paling penting tak cause jerawat!! Love ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh. toner je best. hahaha. kalau ada rezeki teringin la nak guna toner thayers rose tu. macam best je blogger2 review. :) thanks for sharing tau. :D

      Delete
  6. Kan...tak semua kulit sesuai dgn Oxy ni..Adik akak yg lelaki dulu pun pakai Oxy gak sebab muka dia berminyak...Then lepas pakai sebulan..mak aiii..Jerawat tumbuh macam ada pesta menuai pulak kat muka dia...so sekarang ni dia dah stop..Dia pakai sabun papaya je sekarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada muka yg tak sesuai guna oxy nie. agaknya BV pun tak sesuai guna kot. T^T
      best tak sabun papaya tu kak? teringin lak nak cuba. hehehe :D

      Delete
  7. Saya pun skrg ni tgh cari produk pencuci muka. Uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita. tapi takbrani lak nak cuba produk lain2. hahaha. :D

      Delete
  8. yg toner tu nampak mcm best je :D saya tak pernah beli toner, huaaaa. ni pun tgh tunggu parcel esok dapat. baru order haritu hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best toner tu. BV pun baru first time pakai toner. wakakaka. :D parcel apa tu? hehehe.

      Delete
  9. ade terbace dlm intenet psl pencuci muka..
    kalo lps cuci muke, muke jd tegang tu tndanye produk tu xsesuai dgn kulit muke kite..

    kalo rase ade keberaniaan nk gune produk ni, boleh troskan..
    kalo rase xsesuai, baik jgn troskan..

    just bg pendapat je..

    ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. really? thanksss for sharing tau.
      maybe memang taksesuai untuk muka.
      tak berani nak teruskan. tapi sayang lak nak bagi kat orang. hahahha :D

      Delete
  10. Try pakai sabun tia amelia.. Saudara mara ena pakai sabun pencuci tu memang elok sangat time umur remaja2 ni.. even ena pun dulu pakai.. Tp kena consisten pakai kalau nak elok

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for sharing. dulu pernah guna yg sabun2 nie. tapi takut tak sesuai untuk muka. T^T
      kalau jumpa nanti boleh cuba. thanks tau :D

      Delete
  11. Kena tengok jenis kulit muka. Kulit muka BV jenis apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. taktau jenis apa. ada tips tak nak tau jenis kulit muka macam mana?
      yang BV tau, kulit muka BV bukan jenis yg sensitif. okay je sebenarnya, cuma jerawat kecik banyak kat dahi. taknampak sgt, tapi kalau pegang macam kasar. T^T

      Delete
  12. sama lah kita... pernah pakai OXY masa darjah enam dulu. pastu muka mak oi, teruk jerawat naik.. jerawat batu lak tu. hmmm... last-last pakai Sabun Taharah.. best sangat sabun tu. sabun tanah liat. dari darjah enam sampai masuk umur 23 dah, ramai cakap muka makin licin. hehehe. cuma parut je la tinggal. murah pun murah. tapi dah kena GST ni xtahulah berapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabun Taharah? takpernah dengar lagi. thanks for sharing tau sis. nanti kalau jumpa boleh try nie. guna OXY nie pun jerawat banyak naik n besar2 kat dahi. mungkin memang taksesuai guna. teringin lak nak cuba sabun Taharah tu. lamanya sis pakai. :D

      Delete
  13. setakat ni xpernah cuba produk oxy selain krim utk jerawat tu. . sy pn tengah nak cari produk yg sesuai dengan kulit. sbb tak berapa suka sangat dgn moisturizer yg sy tengah pakai ni, hukhuk. but masih pakai juga sbb xnk bazir duit. kekeke

    ReplyDelete
  14. tak tajam sangat ke produk ni? rasa macam kena hakis kulit tu hehehe..

    ReplyDelete
  15. brapa harga beli dua barang tu?

    ReplyDelete
  16. memang ok ke ozy ni? utk laki ok tak? currently im using nivea for men cleanser ...anyway, this my blog, if sudi follow http://mrparanoidwords.blogspot.my/

    ReplyDelete
  17. SAMA! ingatkan nak pakai yg kirm jerawat dia tu since yg Aiken punya nak habis dah, kalau pakai aiken tu pagi nya like surut sikit taw jerawat. patot kalau oxy lagi surut la since lagi power, tiba-tiba naeklagi. terkejut mak. i think my skin kena stick kat tea tree je lol. pastu tunggu jela dgn penuh kesabaran.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!