Sunday, 31 March 2013

Fonts yang aku slalu guna :)

Assalamualaikum. :)
ramai yang tanya aku fonts ape yang diguna untuk buat header and macam2 lagi :P
so aku yang perasan rajin nie nak bagitau korang jenis2 fonts faveret aku.
gara2 malas nak taip2.*tadi perasaan rajin* aku terus buat satu gambar penuh dengan nama2 sainstifik fonts2 tu kat gambar kat bawah nie hah. *sebenarnya byk lagi. tapi aku nie malas kn*
korang doakan aku rajin cepat2. *aku rindu dia* <-- tetibaaa. teetttt.

nie la nama saintifik*sainstifik la sgt* fonts2 yang aku slalu guna. :)

kalau nak download fonts comel2 boleh pergi kat:
byk lagi. tak mampu nk bg list. :D

nak cari fonts yang kat gambar atas tu? taip nama fonts dan search je okay. :)
kan senang. dah download jangan lupa install tau. :D

ilal liqa' :)


Saturday, 30 March 2013

Freebies: Header Anime *random*

Assalamualaikum.
macam biasa la. kekadang mood rajin nak mengedit datang.
terus nak buat header. muehehe. nie header anime transparent. 
kalau nak guna jangan lupa bagitau ya! kat kotak komen tu.
tak susah kan. tak credit pun takpe. hehhe :) ikhlas. :)



http://2.bp.blogspot.com/-cUkYcYOQ4jo/UVaJUCd1MJI/AAAAAAAACio/vkpPMwCzX0o/s1600/header+animes1.png


http://3.bp.blogspot.com/-ft8G2KV17Uk/UVaJWB3SJdI/AAAAAAAACiw/8qjSraIb8Uo/s1600/header+animes2.png


http://1.bp.blogspot.com/-nA_oVxeEEBw/UVaJZtfudEI/AAAAAAAACi4/gMRebiKtIXg/s1600/header+animes.png


http://1.bp.blogspot.com/--t8VryLmDhA/UVaJdcA6CEI/AAAAAAAACjA/SxEQvch2Q08/s1600/headeranime.png


http://2.bp.blogspot.com/-eBizVa9BvzE/UVaJghwMlpI/AAAAAAAACjI/CdyZzSRzLfU/s1600/headeranime1.png


http://3.bp.blogspot.com/-5ib4jdI5yfk/UVaJn1aKapI/AAAAAAAACjQ/Gl1XgGofyRA/s1600/headeranime2.png


kalau nak suruh wt header anime/text yg simple2 je boleh. free op charge. :) juz pm kt page nie hah. :D aku cuma nak tolong orang je. :D *tgh tggu mood rajin nk wt tutorial* wakaka. :D



ilal liqa.  :)

Dear My Followers

Assalamualaikum.
follower blog nie dah mencapai angka 1000.
yeyeye. rasa nk lompat tinggi2 sampai atas bumbung.
tapi bukan angka follower yang penting sebenarnya dalam dunia blog nie.
yang pentingnya adalah pembaca blog yang setia.
blog aku nie ade ke pembaca setia?
kalau setakat blog picisan cam blog aku agaknya ade ke manusia perasan?
agaknya org pandang sebelah mata je kot. hahaha
jangan pandang ku sebelah mata. hanya kerna blogku yang simple saja. :D

comel tak saya? :P

muka terharuuu ^^,

tengkiu seribu tengkiu bagi yang sudi menyokong blog aku sampai sekarang. uhuk2. terharunya.
tanpa korang aku takkan dapat survive di dunia blogging nie. hehe *ayat skema kemain*
tak dapek nak rebiu blog ke 1000. sorry mem. aku keliru sebab follower datang bertubi tubi. *syukuuurr*
moga follower aku yang chantek plus hengsem nie murah rezeki hendaknya. AMIN. :)


ilal liqa'



Friday, 29 March 2013

Exclusive Giveaway by FD & Aziera

Assalmualaikum. .:)
join giveaway lagi.
mana tau dapat salah satu dari hadiah nie. 
inshaallah. . :)

nak join? join la. klik banner serba biru tu. 


Senarai hadiah:
5 voucher diskaun RM10 + free postage dari CMC
1 purse dari De Lavenda Shop
1 baju peplum tribal dari Aziera
1 long necklace dari Dee's Closet Shop
5 animation banner blog dari Syiera
1 topup RM5 dari FD
2 header dari Nur Hatini
5 bloglist dari Nur Hatini
2 topup RM5 dari Nur Saadah
1 skin blogskin (specially made) dari Lobak Merah Jambu
2 topup RM5 (maxis) dari Miya GreenApple
2 topup RM5 dari Raja Farah Azian
2 header dari Nuradilla Shahirah
1 topup RM3 (celcom) dari Tashira
1 topup RM5 (celcom/maxis) dari Adila
5 header dari Shafiqah Rozi
1 topup RM5 (celcom) dari Izzah Ismail
5 bloglist dari Izzah Ismail
2 edit blog dari Izzah Ismail
1 topup RM10 dari Nur Syarfa'
1 topup RM3 dari Nur Syazlia
1 novel dari Akma *new*
3 zippy craft dari Shania *new*


mangsa tag :)


ilal liqa' :)


Thursday, 28 March 2013

Tutorial: Scrollbar untuk Blog Archieve

Assalamualaikum. 
mood buat tutorial lagi. 
aku rasa semua blog harus buat nie.
supaya blog korang kemas lagi comel. *cam blog aku* wakaka :D
scrollbar utk blog archieve nie supaya blog korg xjd panjang lebar bila byk post.
ada faham? ok. jom mulakan tutorial :)




1. Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget

2. Tekan Ctrl F dan cari kod
<div id='ArchiveList'>

3. Sebelum kod tadi korang akan jumpa kod
 <div class='widget-content'>

4. Gantikan kod di no.3 dengan kod
 <div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

5. Preview. dan Save jika menjadi. :)


Nota Pelangi: 200 boleh ditukar mengikut ketinggian yang diinginkan. :)


dah siap? kemas kan? senang dah mata memandang. . :)

ilal liqa' :D

Tuesday, 26 March 2013

moga dipermudahkan semua urusan

Assalamualaikum.
hari nie aku sibuk dengan mengisi UPU.
dah la line cam siput patah kaki *siput ade kaki?!*
takpe dugaan kan.
harap apa yang aku mohon dapat.
insyaALLAH.
doakan aku ea. :)

harap takdak apa2 yang salah. :)
aku nak sangat dapat uitm.
hehe. bidang yang aku minat banyak kat sana.
kalau kat poli pun ok gak.  :D
entah la.
aku berserah kepada ALLAH.
aku dah usaha. then tawakal je la kan.  :)




post kali nie pendek je kot.

ilal liqa :)

Monday, 25 March 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira

Assalamualaikum.
BudakVanilla dah minat nak join segmen.  :)
korang lak camne?
mana tau nasib baek kan? :)
meh reramai join. :D

Giveaway berlangsung 23/3/13 sehingga 31/3/13

hadiahnya punyalah ohsem. mana la tau rezeki dapat menang salah satu kan. hehe.
join la jangan tak join. nanti rugi. :D

Peplum X 1
Topup RM5 X 14
Topup RM10 X 1
Keychain X 3
Blouse X 1
Buku Motivasi X 1
Cute Ribbon X 2
Shiseido Blackhead Mask X 3
Mystery Gift X 2
Novel X 2
Jam Dinding [gambar sendiri] X 1



ilal liqa' 
moga dirahmati ALLAH semua. :)


Sunday, 24 March 2013

Tutorial: Komen Terkini Bergambar

Assalamualaikum.
nie tutorial untuk recents comments with picture/avatar cam aku punya kat sidebar. hehe :)
mood rajin angat nie. heheh. macam2 tutorial nak dibuat cuma belom publish je.  :)
jom letak widget nie di blog supaya senang nak tengok komen2 terkini :D
*mabeles punya ayat* :P




1. Dashboard > Layout > Add A Gadget

2. Pilih Javascript and HTML dan masukkan kod

<style type="text/css">
ul.w2b_recent_comments {
    list-style: none;
    margin: 0;
    padding: 0;
}
.w2b_recent_comments li {
    background: none !important;
    margin: 0 0 6px !important;
    padding: 0 0 6px 0 !important;
    display: block;
    clear: both;
    overflow: hidden;
    list-style: none;
}
.w2b_recent_comments li .avatarImage {
    padding: 3px;
    background: #fefefe;
    -webkit-box-shadow: 0 1px 1px #ccc;
    -moz-box-shadow: 0 1px 1px #ccc;
    box-shadow: 0 1px 1px #ccc;
    float: left;
    margin: 0 6px 0 0;
    position: relative;
    overflow: hidden;
}
.avatarRound {
    -webkit-border-radius: 100px;
    -moz-border-radius: 100px;
    border-radius: 100px;
}
.w2b_recent_comments li img {
    padding: 0px;
    position: relative;
    overflow: hidden;
    display: block;
}
.w2b_recent_comments li span {
    margin-top: 4px;
    color: #666;
    display: block;
    font-size: 12px;
    font-style: italic;
    line-height: 1.4;
}
</style>
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
    // Recent Comments Settings
    var
 numComments  = 5,
 showAvatar  = true,
 avatarSize  = 60,
 roundAvatar = true,
 characters  = 40,
 showMorelink = false,
 moreLinktext = "More »",
 defaultAvatar  = "http://www.gravatar.com/avatar/?d=mm",
 hideCredits = true;
//]]>
</script>
<script type="text/javascript" src="http://helplogger.googlecode.com/svn/trunk/w2b recent comments with avatars.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://budaksukavanilla.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json&callback=w2b_recent_comments&max-results=5"></script>

3. Save!


Nota Pelangi
Kuning: jumlah komen
Hijau: Saiz gambar
Merah: URL gambar khas untuk ANONYMOUS
Biru: URL blog korang


dah siap? menarik kan? hehhe. :)
jaga diri baek2 semua.
ingat ALLAH selalu. :D
ilal liqa' :)

FreeBies: Name Cursor RunningMan Members *Black*

Assalamualaikum.
mood rajin buat freebies. wehehe.
kali nie freebies cursor pulak. wahaha. 
freebies cursor nama ahli2 running man.
sape la tak kenal running man kan.
aku mula terjebak tengok running man masa sepupu bagi pinjam
pendrive yang penuh dengan episod2 runningman mula dengan episod 1
aku terus suka sampai sekarang. wakakakaka.
fighting! :D




http://2.bp.blogspot.com/-5olbN94pJeI/UU3wK5szJwI/AAAAAAAACew/mU7h_wLgP9M/s1600/Gary.png

http://1.bp.blogspot.com/-Bc0jTorhgMc/UU3wLYXggjI/AAAAAAAACe4/zYASx6NgAjc/s1600/kwangsoo.png
http://1.bp.blogspot.com/-WZ6NvHSe4mw/UU3wLylH2aI/AAAAAAAACfA/KDgW25xa_Vk/s1600/Haha.png
http://1.bp.blogspot.com/-fO9uY0H-WJw/UU3wMecW7SI/AAAAAAAACfI/qdLi0eEbhIo/s1600/SukJin.png
http://3.bp.blogspot.com/-ynmrtEvXeqs/UU3wNMLju6I/AAAAAAAACfQ/s0eTjtgbsM8/s1600/JongKook.png
http://2.bp.blogspot.com/-qmBYFNGcIvo/UU3wNkr1ffI/AAAAAAAACfY/AkviOs61RAw/s1600/JaeSuk.png
http://2.bp.blogspot.com/-KI4fPN7MTDQ/UU3wOXG7QoI/AAAAAAAACfg/VDqIPe64Rjg/s1600/JiHyo.png


  dah pilih cursor yang sesuai untuk blog korang?

Pergi ke DASHBOARD> LAYOUT> ADD A GADGET> HTML/JAVASCRIPT
dan isikan dengan kod dibawah. . :)
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL GAMBAR CURSOR KORANG), progress;}</style><a href="#" target="_blank" title=""></a>

dah ambik jgn lupa bagitau kt kotak komen ye. :)
ilal liqa'

Saturday, 23 March 2013

Segmen Sabtu by Pn.Qalesyha & Emas Putih



Assalamualaikum

Hari ni nak buat segmen simple yang mana bertujuan untuk mengeratkan silaturahim, menambah follower, meningkatkan pageview, dan lain-lain.. Caranya simple. Dijemput semua join segmen ini.






Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
2. Follow blog ini dan blog Emas Putih
3. Like fanpage ini Permata_Hati
4. Copy paste code entry di dalam di bawah ke ruangan HTML post.



Cara nak copy paste coding entry
1. Klik Html , 2. Copy paste coding 3. Tekan compose, Publish

Copypaste coding entry dicetuskan oleh Mialiana.comhttp://www.mialiana.com


5. Done? Hantarkan link anda ke ruangan komen.

Tarikh Segmen bermula 23 Mac 2013/3 Petang sehingga 24 Mac 2013/11:59 malam

Hadiah
Top up RM10 x 1Top Referral 
Top up RM5 x 5 blogger bertuah by random

Segmen Sabtu ini dicetuskan bersama oleh Puan Qalesyha dan Emas Putih

Mudah kan? Sambil bersegmen sambil peluang menang topup. Tak rugi pun join.
Siap tahu tuah anda. Di jemput join semua. Jangan lupa ping entry anda untuk merebut peluang menjadi
top referral. Semoga segmen ini mengeratkan hubungan sesama blogger.

Salam sayang dari Puan Qalesya dan Emas Putih .
Assalamualaikum :)




GEMPAK GIVEAWAY BY AFIE



Hadiah-hadiah untuk peserta

Buttong Badge x5 | Felt hp case x2 | Keychain Felt Craft x7 | Bookmark x1 (mungkin akan ditambah kak shida) | Soft Toy x1 | Pakaian wanita x1 | Tony Moly x1 | J&J Losyen x1 | Elianto BB Cream x1 | Brooch Ribbon x5 | Dress x2 | Inner Neck x2 | Keronsang x2 | Blouse x1 | Blouse peplum tribal x1 | Topup rm10 x2 | Topup rm5 x12 | Miniture Pesawat x2 | Gelang x2



Due Date bakal ditentukan nanti *mengikut naluri Afie.. Kih3..



Pemenang dipilih dari :

1. Top referrel dapat 2 hadiah

2. Cabutan Tangan

Link FB : http://www.facebook.com/BudakVanilla

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com





NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran


Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.


PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )




Syarat Penyertaan Giveaway

  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013


Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00

  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang


Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

Friday, 22 March 2013

keputusan SPM

Assalamualaikum. 
memandangkan hari nie hari jumaat yang mulia.
aku nak wat gak entry pasal keputusan SPM aku nie.
boleh lah cukup makan. hahaha.
aku tak target nak dapat A pun dalam SPM *tipu*

aku bersyukur la dapat lebih dari yang aku target selama nie. 

mak aku kata kalau aku lebih berusaha.
aku mesti boleh dapat lebih dari nie. 
hehe. sebab dia tengok aku selalu memain masa SPM tgh berlgsg. 
takpe. anakmu ini seorang yang cool saje. selamber je. :D

aku tak suka sangat mak bapak aku membandingkan keputusan SPM aku ngan anak bos bapak aku tu. dia budak lelaki cina. dia tak pelajar sangat pun dapat 7A la kot. .5A+ dan selebihnya taktau. aku nie bukan pandai pun. aku jarang dapat A kalau exam biasa. so ini dah kira terlebih dari yang patut. wakakaa. 
mudahan aku takdak rasa riak takbur dengan result yang tak seberapa gempak. hehe
ALHAMDULILLAH. 
aku dah usaha. :)

TAHNIAH bagi yang dapat straight A tu. 
yang dapat lebih dari 5A aku rasa budak tu memang ada otak yang genius.
hahaha. . :D
ok. buat yang tak puas hati dengan keputusan SPM yang tak seberapa.
it's not the end of the world okay!
teruskan usaha pada masa akan datang. 

btw cikgu ada pesan "jangan kahwin awal, belajar bagus2 dulu". hahahaa~

ilal liqa' :)

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Assalamualaikum.
hari nie nak join satu segmen menarik by MAK DARA.
banyaknya sponser. .30 sponsor. .
kalau sponsor dah banyak apatah lagi hadiahnya.  :D
klik banner kat bawah kalau nak join.  :)

sponsor awesome.  :D

mangsa tag:



jom la join. tak rugi pun.  :)

ilal liqa' :D

Thursday, 21 March 2013

Contest Header Paling Sempoi 2013 By NabilaMedan

Assalamualaikum.
hari nie nak join segmen lagi. 
agaknya aku dah jadi kaki segmen kot. ahakss *ketawa gedik*
aku join sbb aku rasa header aku la yg paling sempoi.
sempoi tu maksudnya simple kan? haha sekati engkau la.
nak join klik banner cute bawah tu.  :)


header sempoi la sangat. :D



ilal liqa :)
yg baik datang dari ALLAH. yang burok datang dari aku.
mohon ampun. :)

Wednesday, 20 March 2013

Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang



Ini adalah segmen pertama dari Belog Cik Kumbang.Tujuan Cik Kumbang buat segmen ini adalah untuk memudahkan Cik Kumbang blogwalking & terjah update terkini blog korang yang join segmen nie.Segmen nie inspired by Mia Liana & Cik Farah,sebab Cik Kumbang menggunakan konsep copy&paste coding HTML sahaja untuk join.Mudah kan?



KENAPA KORANG PERLU JOIN?



SEMUA blogger yang join segmen nie akan dimasukkan ke dalam Blog Khas,Bloglist Cik Kumbang di [SINI] untuk sepanjang tahun 2013 ini.Best kan :) Dan yang paling best, Cik Kumbang akan pilih sekurang-kurangnya 10 blog untuk direview di facebook page Belog Cik Kumbang dan 5 blog untuk direview di Belog Cik Kumbang dengan menggunakan random.org !!! Menarik tak? JOM JOIN !!!



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN



1.Follow Belog Cik Kumbang untuk mengetahui update terkini segmen ini.Klik

2.LIKE Fanpage Belog Cik Kumbang.Klik

3.Buat satu entry dengan tajuk Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.

4.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila klik di bahagian coding, kemudian tekan Ctrl+C serentak untuk copy dan akhir sekali paste kan ke ruangan HTML korang.

5. Make sure korang tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen NIE & nyatakan kategori blog korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist Cik Kumbang nanti.



TARIKH TAMAT: 20 April 2013.

Tomorrow is the day

Assalamualaikum.
jantung berdegup kencang.
kaki dan tangan umpama bergetar
SPM result.

Bismilahhirrahmanirrahim.
Ya ALLAH ya Tuhanku.
engkaulah Maha Pengampun Maha Penyayang lagi Maha Bijaksana
aku memohon padamu ya ALLAH. engkau jadikanlah keputusan SPM kami
antara kejayaan paling besar dalam hidup kami.
engkau berkatilah usaha dan ilmu yang kami perolehi selama ini ya ALLAH.
sesungguhnya engkaulah Maha Besar lagi Maha Kaya.
amin2 ya rabbal alamin.

tekan > kalau nak dengar. 
*meh sama2 tenangkan hati dengan Asmaul Husna*
Asmaul Husna Lirik
Nas-aluka [ perlahan ] Yaa Man Huwallahulladzii Laa Ilaaha Illaahu Awarrohmaanur Rohim
Almalikul Qudduusus Salaamul Mu’minul Muhaiminul ‘Aziizul Jabbaar Almutakabbirul Khooliqulbaariul Mushowirul Ghoffar Walqohharul Wahaabur Rozzaaqul Fattaahul ‘Aliim
Alqoobidhul Baasithul Khoofidhur Alroofi’ul Mu’izzul Mudhillus Samii’ul Bashiirul Hakamul’adl Allathiiful Khobiir Alhaliimul ‘Adhim Alghofurus Syakuur Al’aliyul Kabiirul Hafiidhul Muqiit
Alhasiibul Jaliil Al Kariimur Roqiibul Mujiibul Waa Si’ul Hakiimul Waduudul Majiidul Baa’itsus Syahid Alhaqqulwakiil Alqowiyul Matiin Alwaliyul Hamiid Almuhshil Mubdiul Mu’iid Almuhyil Mumiitul Hayyul Qoyyum
Alwaajidul Maajidul Waahidus Shomadul Qoodirul Muqtadirul Muqoddimul Muakh Khirul Awwalul Akhiir Addhoohirul Baatinul Waalil Muta’al Bar Ruttawwaaabul Muntaqimul ‘Afuwwur Roufum Maalikul Mulki Dzul Jalaali Qal Ikroom
Almuqsitul Al Jaami’ul Ghoniyul Mughnil Maani’ud Dhoor Runnaafi’un Nuurul Haadii Badii’ul Baaqii Alwaaritsur rosyiidus Shobuurulladzi ladza kamits lihi Syaiun Wawas Samii’ul Bashiir
Alloohumma Solli Afdhollas Sholati’alaa As’adi MAkhluuqoo Tika Sayyidinaa Muhammadiwa’alaa alihii Washohbihii wasallim ‘Adada Ma’luu Maatika Wamidaa Dzakalimaa Tika Kullamaa Dzakaro Kad Dzaakiruuna Waghofala ‘An Dzikrihil Ghoofiluun.
ilal liqa. :)

Tuesday, 19 March 2013

Kupon SCR?!

Assalamualaikum. 
kat tempat korang ada SINGAPORE CHICKEN RICE tak?
inform me.  :D
kat tempat aku melambak kot. hehehe. 
ada sesape nak kupon diskaun SCR nie?
angkat tangan tinggi2. :)
boleh tahan sedap la makanan kat SCR.
harga pun berpatutan.  :)




ilal liqa'

Monday, 18 March 2013

Nak masuk bloglist BudakVanilla tak?

Assalamualaikum.
ada tak sesape yang nak masuk bloglist aku? ada tak? hehe.

syarat untuk masuk bloglist:
-jadi FOLLOWER blog nie
-letakkan blog nie dalam bloglist blog korang *fair n square kan?* :)
-dah siap? letak link blog korang dalam kotak komen. *aku akan check*

kelebihan masuk bloglist aku:
-traffik free
-aku akan slalu blogwalking blog korang
-aku akan slalu baca entri korang
-korang akan jadi inspirasi aku dalam dunia blog
-aku senang nak komen2 entri terbaru korang
-tak la blog korang sunyi tanpa pembaca setia cam aku. wahaha.  :D
-banyak lagi sebenarnya. nanti la aku tambah lagi. hahaha. :P


alaa.  comelnya. rasa nak picit2 je. hahaha ~


ilal liqa'. :)

Saturday, 16 March 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah

Assalamualaikum. 
kali nie nak join satu segmen best. 
segmen jom pilih hadiah. 
siapa la taknak hadiah kan. 
syarat pun mudah.  :)
klik la banner tu kalau nak join.



tgk senarai hadiah dia. .menarik kan? :)
SENARAI HADIAH

DRESS (3 ORANG)
PEPLUM (2 ORANG)
LIP TINT (2 ORANG)
TOPUP RM10 ( 7 ORANG)
TOPUP 5 ( 5 ORANG)
HANDPHONE CASES (10 ORANG)
KEYCHAIN (10 ORANG)
BODY SCRUB D HERB ( 3 ORANG)
NOVEL (2 ORANG)
BANNER IKLAN DI PINGJE.ORG (SORANG)
TUDUNG BAWAL (4 ORANG)
SHAWL (SORANG)


harap dapat TUDUNG BAWAL, KEYCHAIN. nak dpt semua boleh? heheh. gurau je.  :) 
gudluck bagi yang join tu. :)
ilal liqa. :3

Again art. . :P

Assalamualaikum. .
ada kan hari tu aku cerita pasal aku suka art. kat entri NIE. lepas tengok apa yang aku buat tu. tetiba adik aku nak aku buat untuk dia pulak. so sebagai kakak yang tamak lagi jahat. aku mintak la upah. hahahaha. gurau je. ak juz mintak dia masakkan aku mee goreng je. tak susah kan. hahaha~ nie aku buat untuk adik aku. simple je. tapi dia suka dah. .:D





tetiba kawan dia lak nak suruh aku buat benda camtu lepas dia tengok adik aku punya. aku tak bagi upah apa2. cuma beli marker sendiri.
kertas semua bahan sendiri. aku cuma tolong buat. hehehe. daripada tak buat apa2 kat rumah. bagus tolong orang kan? :)

easy drink easy go. :D
mahal la air nie. rm5.90 satu bekas camnie. 
yang nie perisa milk tea.
rasa cam teh tarik cuma susu tu yang lebih. 
hahaha. apapun aku tak suka sangat bubble tu. heheh :D
btw. boleh tahan sedap. dan staff kat ctu cam orang korea.
cumil2 belaka. subhanallah. :)

ilal liqa. . :)

Friday, 15 March 2013

orang pemalu

Assalamualaikum.
orang yang pemalu bagus. sebab malu perisai orang beriman.
jangan jadi taktahu malu. naya kita. 
kalau terlebih malu pun tak elok jugak.
malu makan. malu minum. malu mandi. apa nak jadi tu?
pemalu biarlah berpada pada.
malu buat dosa bagus. :)

comel je pemalu camnie. hahaha. 

hehehe. .


meh like page nie. banyak lukisan dakwah yang comel dan menarik. . :)




ilal liqa :)

Thursday, 14 March 2013

Jiwa Lasak?

Assalamuaalaikum.
dalam diri aku nie. ada satu jiwa yang tak pernah lupus dari diri. iaitu jiwa lasak. entah lasak ke tidak, brutal ke tidak. aku pun taktau istilah jiwa lasak sesuai tak ngan apa yang akan aku kupas sebentar lagi *siap berkupas kupas. skema punye ayat haha* kalau dilihat penampilan aku dari luar. orang takkan tau camne jiwa aku. tengok dari luar gadis ayu, pendiam, dan pemalu. tapi bila dah kenal dekat2. aku nie ganas. hahaha. ganas camne? jiwa lasak. *hahaha. again. perasan memanjang*

aku minat ngan moto besar. cam kawasaki. sejenis motosikal berkuasa tinggi. sedang sibuk sepupu aku cerita pasal impian dia nak kereta sport ferrari la, porshe la. aku nak motosikal kawasaki. tiba2 ada suara2 kecik comel kata. camna nak bawak kawasaki? sampai ke kaki tu? erkk.


pastu aku minat skateboarding. nie gara2 terpengaruh dengan skater2 yang aku selalu tengok kat taman. cam best je diaorang melambong lambong camtu. aku pun nak try gak. tapi takdak peluang. wahaha. :D selain tu aku minat gak aksi basikal bmx yang kecik molek tu. siap boleh pusing2 bagai. kalau aku buat agaknya hilanglah sumber keayuanku. hahaha :D


lagi satu, aku suka sangat ngan GRAFITI. yang part main spray2 tu bagus. hahaha.  :P aku memang minat seni grafiti nie. dahlah cantik awesome. warna warni lak tu. tapi sayang aku tak pandai nak buat camtu. belom test lagi sebab takut mak marah rumah kena spray. hahaha :D


rappers. aku minat gak ngan hip hop. part rappers la paling aku suka. tak hairan la kadang2 aku slalu nyanyi part rap sampai semput. haha. tapi tu dulu. wakaka. sekarang aku dah dapat rap walaupun pitching terbang melayang entah kemana. teringat dulu bila cikgu suruh membaca dalam kelas. aku baca laju. tetiba kawan gelak. alahai. memang minat rap aku nie. tapi tak minat pitbull atas dasar perangai cam player je. hahahaha :D

gitar elektrik. aku minat benda alah satu nie. peliks. aku minat gitar elektrik gara2 minat lagu zaman 90 an dulu. rock baybeh. :D aku pun minat drum. dan aku pernah teringin nak jadi drummer terhebat suatu masa dulu. haha. tapi aku tak pernah sentuh semua tu kecuali bila berada dalam kedai musik. cam orang gila dah aku. :D


banyak lagi sebenarnya. tapi tak larat aku nak senaraikan. bukan ada orang nak baca pun. hehe. apapun ingatlah jika kita minat sesuatu. jangan sampai melalaikan diri dan agama. jangan memalukan orang tua. :)


syukran jazilan sudi baca entri yang tak seberapa
di blog penuh simple nie.:)
ampun dan maaf dipinta jika ada menyakiti sesiapa.
BudakVanilla cuma hamba ALLAH yg xlari dari kesilapan.
salam sayang wat semua yg menyayangi.
~ilal liqa'~


© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla






Wednesday, 13 March 2013

Wordless Wednesday: Brilliant Muslim

Assalamualaikum. . :)


BE BRILLIANT MUSLIM :)



Sunday, 10 March 2013

Art :) i love it.

Assalamualaikum.
update blog dalam cuaca panas yang hot. nie baru panas kat dunia. kat neraka tak tau lagi. hmm. aku seorang yang minat seni walaupun belajar dalam aliran sains. bagi aku art boleh dijadikan ubat penenang. *bagi aku la taktau la bagi korang. hehe* kalau bosan, sedih, happy semua boleh diceritakan dalam sebuah lukisan. tak kesah la hodoh ke cantik ke burok ke. semua tu dah kira seni bagi aku. :D

sedang aku bosan2 datang gak mood nak menconteng kan. korang tengok la hasil contengan aku yang tak seberapa *saje show off* hahahah. gurau je. nak bagi pelempang? silakan.  :D aku suka guna marker. especially sharpie. sebab bagus la kan. walaupun kadang2 susah nak kawal line dia *boleh pecah2*. but i still loike it hokaayy!









art is a not crime

enjoy? aku tau la benda yang aku buat tak secomel budak pro buat. aku minat je. bakat takdak. cian. :D
lagi satu. gambar tak jelas sebab guna tepon cikai serabai yang bukan aku punya. hahaha *tipu*
kalau aku bagi kat korang. korang nak tak? angkat tangan kalau nak. hehe.
aku nak jual. lelong lelong. 
haha. again kidding. :D

hari nie aku ada pergi EDUCATION FAIR kat RH Hotel.
nanti la aku crita kalau mood rajin datang. hahaha :D
jangan nakal2. gigit kang. 


syukran jazilan sudi baca entri yang tak seberapa
di blog penuh habuk berdebu nie. . :)
ampun dan maaf dipinta jika ada menyakiti sesiapa. .
BudakVanilla cuma hamba ALLAH yg xlari dari kesilapan. .
salam sayang wat semua yg menyayangi. .
~ilal liqa'~


© Post Original & Official®
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌
Verified Official by BudakVanilla