Sunday, 22 October 2017

tea or coffee?

i always like tea. so guess I'm a tea person then? but that doesn't mean i hate coffee though. i also can drink coffee but i like tea better. because of tea friendly with everything. i mean you can never go wrong with tea. milk tea? yasss. banana milk tea, matcha milk tea, taro milk tea and more. iced milk tea is totally my favs. some with bubbles, nata de coco, jelly and more. drooling~

assalamualaikum and peace upon you~


teh hijau or green tea anyone? aku, teh hijau ori yang takda rasa macam kat sushi king tu boleh masuk sikit la. cuma green tea jasmine yang melambak di pasaran tu aku langsung takboleh telan banyak2. hahhahaha telan sekali dua boleh la. sebab rasa macam perfume sangat. tapi aku okay je dengan teh hijau yang lain macam teh hijau pic, teh hijau mango dan sebagainya. mana2 makanan atau snack berperisa teh hijau pun antara perisa fav aku.

bila start suka minum air teh?
as long as i can remember. sebab sejak aku kecik mak selalu sediakan air teh panas satu kettle (sederhana)  dan biarkan sepanjang hari terpulang kepada sesiapa nak minum, kekadang cepat je habis, kekadang tak habis pun hahahha. dan aku suka minum bila suam2 tapi masih panas sikit la. makan cicah crackers, heaven. kalau ada susu krimer manis, boleh buat teh tarik main goncang2 dalam botol je. hahahhaha

minum teh je? kopi?
aku boleh je minum kopi. tapi aku lebih suka teh. sebab bagi aku, teh lebih sedap dari kopi. dulu masa aku kecik2 aku takfaham kenapa orang minum kopi. pahit sikit. sebab kat rumah aku masa tu, tiap kali nenek/datuk datang mesti ada kopi o atas meja. bila minum, perghh pahit. tapi kalau kopi manis2 macam latte, cappucino, mocha tu memang aku suka la. kira kopi jugak tu kan. hehehe

senang cerita aku suka teh. my fav drinks!
iced lemon tea, iced mango tea, iced peach tea and moreee
iced matcha milk tea, iced taro milk tea and moreeee
hot tea pun okay!

oh ya, hari tu pergi kat supermarket ada terjumpa instant banana milk tea (dalam satu pek besar macam biasa instant drink 3 in 1 tu). aishhh. belum beli dan cuba lagi. nanti nak cuba la. hehhehehehe

teringat zaman kecik2 dulu suka sangat gula2 nie. nasib baik sekarang masih wujud lagi kan. aku jenis suka gila benda manis. gula2 sepaket besar tu aku boleh makan sekejap je. hahhahaha patut la muka makin berjerawat. LOL dah la suka makan snacks, suka pulak benda2 manis. aishh tak sihat sungguh benda yang aku suka.

korang pulak suka coffee or tea? dan perisa apa? (latte? taro milk tea? cappucino? teh tarik or else) hahhahaha atau suka air kosong? hebat!

ilal liqa'
see ya when i see ya lah~

22 comments:

  1. samalah, prefer tea berbanding dengan coffee hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama yay! teh o rasanya lebih sedap dari kopi o :D

      Delete
  2. sama lah suka cappucino and mocha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kopi lebih suka mocha antara cappuccino dan mocha :D

      Delete
  3. Ena suka ice lemon tea je..klu masam2 minum.tp xbole minum teh o mmg perut akn sebu n loya smpai tahap muntah.. teh susu plak bole sembelit..so jarangla nk minum teh. Klu kopi plak suka kopi o buatan 434 muar original..huhu..tu sedap bikin gian..kopi yg lain mmg xmasuk kot.. cubalah.klu kurang gemar kopi tp dah try kopi 434 pasti nk minum lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun suka ice lemon tea. :D ada jugak orang yg takboleh minum teh o and teh susu ye. wahhh menarik la kopi tu, teringin jugak nak merasa kopi 434 :D

      Delete
  4. I am more to a juice person. Eh, tetiba je kan. Hahaha. For me between tea and coffee, I prefer tea and most of the times, I drink bubble milk tea je. Coffee memang tak boleh masuk langsung. Tapi bila duduk sini, air kosong is my favourite sebab semua air berperisa mahal gila nak mati. #sissedih T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun suka juice jugak. hehehhee. cuma kalau hot beverages tu je la kena pilih coffee or tea. LOL. yesss BV suka bubble milk tea jugak. :D wahh fav ye air kosong tu pun bersebab kan XD #sistumpangsedih

      Delete
  5. OMG! Sy tea person jugak BV but no for green tea eva haha tak tahu kenapa but tengkak tak kena dgn rasa green tea :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayyy high five!! BV oulak cuma green tea jasmine tu je la tak masuk XD yg lain ok je :D

      Delete
  6. dua-dua haha. tapi slalunya mun peg cafe mesti order kopi hahaha jarang lah juak nak minum tea. latte sejuk nyaman gilak hahahaha T_T mun dah minum aek kopi or teh mesti aek putih ya dah sik dipandang agik haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk suka milk tea hehhehe. suka juak latte mun sejuk2 nang nyaman :D samalahhh, mun ada aek manis2 nang sikda gik rasa mok merasa aek putih XD

      Delete
  7. suka air masak hahahaha.

    Hmmm i can't decide though. T__T Suka tea tapi suka coffee jugak. (Amboi confident cakap suka kopi). Pernah cerita yg kopi bantu sy lawaskan perut hehe.

    Tak pernah try lagi iced mango tea. Ada eh jual dalam botol?

    For coffee, I choose latte & mocha jugakkk, sbb rasa tak kuat sangat agaknya.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat la suka air masak :D kira suka dua2 la tu kan. dua2 ada kebaikan.

      yes ada! dalam botol heaven and earth, mango tea with a hint of chamomile. sedap jugak :D and lipton pun ada jual mango tea 3 in 1 :D

      Delete
  8. sometimes im a tea person, and sometimes im a coffee person. haha tapi suka minum green tea. sangat suka! lagi sedap kalau hot green tea mcm dekat sushi king. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 pun boleh kan. :D BV tak berapa masuk green tea, tapi milk tea/ makanan yg berperisa green tea boleh pulak. hahhaahhaa

      Delete
  9. Air kosong. Teh o kalau pergi luar dengan member.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice kalau suka minum air kosong, suka jugak teh o panas :D

      Delete
  10. Siqah suka both sebenarnya. Hihi. Tapi lebih prefer Kopi terutama kalau namanya latte. Hehe.

    Gula-gula tu menjadi kenangan masa zaman kecik dulu. Sekarang mujur jugak ada jual lagi, walaupun siqah susah nak jumpa. Maybe sebab tak cari kot. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira lebih kepada kopi la nie kan? BV pun suka jugak latte sebab manis2 gitu :D

      kannn, memang susah jugak jumpa walaupun ada je jual. :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!