Tuesday, 19 September 2017

august 2017 | stories x what else?

Assalamualaikum,
dah masuk pertengahan bulan september, aku baru nak buat conclusion bulan ogos. wakakkakaka. procrastinator terhebat. lama rasanya aku takbukak blog. ada la dalam dua minggu gitu kan. entah kenapa mood nak berblogging masa nie berkurang gila2. nak blogwalking blog blogger lain lagi la kelaut kelangit semua. sorry yeahhhh. 


august 2017 stories x whatttttttt
sebenarnya aku taktau nak cerita apa sebab main point bulan ogos banyak aku dah cerita dalam post bulan ogos. >> https://budaksukavanilla.blogspot.my/2017/08/ << click untuk throwback post bulan ogos. 


awal bulan ogos, aku pergi ke Mukah dan berkonvooooooo. officially graduated yooooo. 
dah buat satu post jugak 

nak cerita apa lagi nie? hahahhahahhaa
tepu dah otak bila dua minggu tak bukak blog. *alasan je nie*

aku banyak cerita pasal bulan ogos kat post nie jugak 

sebab aku dah cerita panjang2 kat banyak post bulan ogos, so takkan nak taip lagi benda sama kan. 

aiken tea tree oil
august empties | aiken tea tree oil aku dah habisssss T^T best guna nie bagi muka berjerawat macam aku. hehehhe. sebab jerawat cepat kering. bagi kes aku, ambik masa beberapa hari jugak la. suka guna tea tree oil sebab ada rasa menyegat kat jerawat tu, padan muka dia. hahhahaha. tapi mengeringkan kulit jugak tea tree oil nie. sebab tu kena pakai moisturiser jugak. best letak kat jerawat fresh, sebab cepat kecut. lagipun dia 100% pure tea tree oil. bau pelik herbally first guna, tapi lama2 best pulak bau dia. hahahhaha. alah bisa tegal biasa kata orang. cewahhh.

setakat nie aku pernah jumpa kat guardian je, kat watson tak pernah jumpa lagi. harga pun berpatutan rm11+ untuk sebotol nie, boleh tahan lama pulak tu. 

samsung flip phone
fav things | flip phone!!!! yay! akhirnya berjaya jugak dapatkan flip phone. lama gila dah wishlist flip phone nie sebab terjebak dengan anime dan kdrama dulu2. hahhahahhaha. dapat jugak akhirnyaaa. beli dengan adik sekali so dapat sikit discount. yeahhhhhhhh. happy gila dah ada flip phone. dapat la acah2 kan. hahahhaha. ada 3 warna boleh pilih, gold, red dan black. tapi kami dedua beradik pilih gold. nak tau harga dan mana aku beli, sila tanya kat komen box di bawah. sebab bukan sponsored post pun. whehehe. ye, aku beli online. 



MUSICS!


Rain by Sekai No Owari (OST anime Mary and The Witch's Flower)
sebenarnya dari bulan julai lagi aku terjebak dengan lagu nie sebab dorang release short PV kat youtube bulan akhir bulan jun. tapi bulan ogos baru banyak keluar lirik dan cover. hahahhaha. excited sangat walaupun anime belum lagi release. bagi peminat style anime by studio ghibli, boleh la nantikan anime Mary and The Witch's Flower nie sebab style anime dia memang hampir sama dengan studio ghibli walaupun di produce oleh studio lain. studio phonto rasanya kalau tak silap. 



Uchiage Hanabi by DAOKO x Kenshi Yonezu (OST anime)
rasanya aku mula terjebak dengan DAOKO lepas accidently terdengar lagu Daisuki (with Teddyloid) kalau tak silap, awal tahun lepas. lepas tu memang layan jugak lagu2 DAOKO sebab suka style dia rap. hahahhaha. awal bulan ogos, DAOKO ada release beberapa lagu kat youtube. aku terus tersuka dengan lagu Uchiage Hanabi lepas first time dengar. hahhahaha. taksangka jugak dia buat collaboration dengan Kenshi Yonezu. aku pun baru kenal Kenshi Yonezu nie lepas terjebak dengan lagu dia PEACE SIGN (Opening 1 Boku No Hero Academia Season 2) hahahhahah. oh ya, lagu Uchiage Hanabi nie pun ost satu anime movie yang aku malas nak cari nama dia sebab panjang. wahahhaa. 

selain tu, aku pun tetiba terlayan lagu2 oleh Fujita Maiko. her voice pergghhhh. sangat sesuai dengan lagu style oriental. malas pulak aku nak letak videos2 kat sini. kalau korang suka dengan lagu2 style japanese oriental (modern) bolehlah layan lagu2 by Fujita Maiko. lagu2 dia pun banyak dijadikan OST anime. 

okay done with music. banyak pulak cerita rupanya. hahhahahhahha. 


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

ogos korang pulak macam mana? ada benda best dan musics best untuk di share?? share2 la. whehehehe. 

sekian,
ilal liqa'
see ya when i see ya lahhhhh. 

20 comments:

  1. kak Hana dah kurang blogwalking, penat kerja hehe ada masa baru boleh jenguk blog orang lain :)

    flip phone! suka sangat tapi sampai sekarang tak berpeluang nak guna :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la tu kan kak, bila free baru boleh jenguk blog orang, takpe, chill2 je :D

      kannnnn, nanti ada la peluang guna, hehehhe :D

      Delete
  2. Flip phone tu berapa harga? Hahaa Kalau tengok anime mesti ada flip phone tu kecuali Naruto dengan Boruto hahaha. Soalan tu mohon jawab

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga flip phone tu rm190 sebiji :D kannn, mesti ada flip phone, memang terjebak dengan anime la nie XD

      Delete
  3. lamak dah sik nampak flip phone mcm ya hahaha ktk beli pakei apa kak? hehe
    ogos kmk boring T_T hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakei pya jakkkk. hahhahaha :D alaaaa, mesti ada nak best ya sebenarnyaaa :3

      Delete
  4. OMG klasik sangat pakai flip phone. :D dulu zaman2 bukan touch screen, pernah pakai nokia slide, tapi sungguh la bila asyik slide je, makin lama makin longgar. T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang klasik sangat rasa, BV pun pernah pakai nokia slide, lama2 rosak sebab jatuh dalam air XD

      Delete
  5. nak jugak flip phone tuuu T-T
    BV beli kat manaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat igshop ellys_here, kat igshop tu banyak jual phone lama2 :D

      Delete
  6. Minat betul eh dengan anime πŸ˜„
    Tak beli lagi tea tree oil tu, tak sempat pergi bandar lagi. Setengah jam lebih baru jumpa guardian kalau kat sini.

    Cantik phone baru, teringat zaman dulu2. :)

    ReplyDelete
  7. yay geng flip phone! Hahaha. I already own an iphone but to save money on phone bills I decided to use flip phone.

    Talking about ost, have you heard of Yuki Kaijura? I love her songs!

    ReplyDelete
  8. Comelnya flip phone tu <3

    https://aimisyafiqah.blogspot.my/2017/09/back-to-school.html

    ReplyDelete
  9. OMG! Flip phone! My sister yang suka anime pun teringin nak pakai flip phone tapi tak tahu kat mana nak beli.

    ReplyDelete
  10. Samaaa. Dah lebih sebulan tak update blog huhu.

    ReplyDelete
  11. ada kak lagu anime reLIFE. lagi satu anime your name.

    http://eatmakeread.blogspot.my/2017/09/syukur-ya-allah.html

    ReplyDelete
  12. mcm mana nak tengok anime di internet?

    ReplyDelete
  13. rasa dah lama tak nampak flip phone ni. Cantik flip phone, BV. Rare ni ramai dah tak pakai dah kan... :)

    Hello, BV :D

    Fatinamudz

    ReplyDelete
  14. Dah lama gilaaaaa tak update n blogwalking jugaakkkk... Omg! Sibuk sangat kerja, balik dah letih fikir nak tiduurrrr aje. Haiihhhh (curik tulang aherherr)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!