Saturday, 26 August 2017

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

Assalamualaikum,
lama dah rasanya tak join contest. kali nie nak join contest yang dianjurkan oleh LAZADA pulak. sebenarnya aku suka join contest2 macam nie. sebab mana tau jadi yang bertuah kan. wahahhaha

Merdeka! Merdeka! Sale ; http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/ bermula dari 25 Ogos sehingga 31 Ogos dimana korang akan jumpa diskaun spesial sehingga 80%!! takhabis2 dengan SALE LAZADA nie, murah hati betul. dahtu, siap ada contest tiap perayaan. excited tau! hahhahaa. masa SALE macam nie la bagus shopping sebab barang banyak diskaun. wehehehe


a. What do you love about being Malaysian? (Apa yang anda suka tentang menjadi warganegara Malaysia?) πŸ’“πŸ’“
Aku sangat bersyukur jadi warganegara Malaysia, sebab Malaysia negara yang aman dan juga aku suka rakyat yang berbilang bangsa. Boleh sambut bermacam jenis perayaaan antaranya Hari Raya Aidilfitri, Tahun Baru Cina, Hari Gawai dan sebagainya. itulah aku rasa kelebihan paling best menjadi rakyat Malaysia. walaupun berbilang bangsa, rakyat saling bertolak ansur dalam mengekalkan keamanan negara. Paling penting, Malaysia ada pelbagai jenis makanan yang menarik dari pelbagai jenis bangsa. banyak la benda yang aku suka jadi warganegara Malaysia. boleh buat karangan dua pages. hahhahahhaa. 


b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/malaysian-brands/  (Pilih jenama tempatan yang menjadi kesukaan anda)
PENSONIC
serius aku kata, family aku suka jenama PENSONIC sejak dulu kala. sampai aku sendiri pun terjebak suka dengan jenama nie. dari kipas ke barang2 dapur memang banyak dari jenama PENSONIC. memang kenangan betul la. hahahaha.



c. Select two product from that brand that you love. (Pilih dua produk dari jenama yang anda suka)

Pensonic Juice Extractor PJ-6900S πŸ‘‡
sebab nak minum jus buah-buahan segar. dengan adanya mesin jus nie boleh la senang2, perah buah buahan segar, bila senang perah buah buahan segar maka aku rajin minum jus buah buahan, bila rajin minum jus buah buahan badan pun jadi sihat, bila badan sihat, diri pun rasa happy.
Pensonic Juice Extractor PJ-6900S



Pensonic Chef 's Like Air Fryer PDF-2201  πŸ‘‡
nie best! takperlu goreng makanan pakai minyak dah. kreatif, jimat duit dan jimat minyak. eh. kalau boleh beli nie, mesti mak happy gila masak makanan kat rumah. lagipun, family kitorang memang suka makanan2 yang bergoreng. dengan adanya air fryer nie gerenti happy. 
Pensonic Chef 's Like Air Fryer PDF-2201



tetiba rasa mak2 pulak sebab pilih barangan dapur. wuhuhu. girls power *tetiba* hope ada luck.
apa lagi meh la singgah dan menjamu mata di LAZADA Merdeka! Merdeka! Sale πŸ’ͺ


see ya when i see ya lah,
ilal liqa'





20 comments:

  1. wah pengguna setia pensonic lah tok? all the best bv! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira setia juak lah. hahhaha, thanks n you too :D

      Delete
  2. Kak Hana baru nampak entri blogger contest camni, nantila usha mana berkenan baru join. ada air fryer memang best! abah akak beli lepas arwah mama takde, kononnya nak senangkan anak dara dia ni hahaha tapi memang best la, senang aje nak goreng atau panaskan apa apa. sihat pun ya juga sebab kurang minyak :) all the best BV!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la kak hana join nanti. banyak brand boleh pilih. wahhhh, macam makin bersemangat pulak nak dapatkan air fryer tu. kannn, menyihatkan jugak sebab kurang minyak. thankssss :D

      Delete
  3. Gudluck contest ni jemput singgah blog sy.

    http://www.lokmanamirul.com/2017/08/rose-face-serum-zeeta-produk-terbaik.html

    ReplyDelete
  4. Goodluck babe! Q Joined jugak ni.

    ReplyDelete
  5. gud luck BV.. busyra belum join lg.. haha

    ReplyDelete
  6. air fryer tu best... saya ada air fryer tp jenama lain, boleh masak nuget tanpa minyak...

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!