Thursday, 29 June 2017

SGshop mini haul | stationery haul and a MP3

Assalamualaikum,
holla peoples?? watchu doin? aku macam biasa, duduk depan laptop mengadap blog. rasa lama dah tak blogwalking secara serius. hahaha. apa2pun thanks bagi yang sudi jenguk blog nie walaupun masa korang tengah raya. (masa cuti raya serius traffik blog merudum gila2, tanda ramai warga malaysia bercuti, internet pun cuti jugak kan. hahhaha)

back to the main topic, SGshop mini haul | stationery haul and a MP3
haritu aku ada menang giveaway SGshop yang dianjurkan kat FB. aku ada buat blogpost kat SINI.
menang shopping credit bernilai RM100. alhamdulillah, rezeki ramadhan.

dan apa yang aku beli guna shopping credit tu?

aku beli stationery macam highlighter marker, washi tapes dan mp3.


zebra mildliner highlighter marker
ZEBRA mildliner highlighter marker
this highlighter marker is ON MY STATIONERY WISHLIST and i finally got them!!!! wohooo, aku happy sangat sebab dapat pilih nie. bagi yang stationery addict di IG, rasanya mesti korang kenal ZEBRA mildliner brand dari Japan nie. ada jual kat Malaysia dengan harga antara RM7 - RM8 sebatang. tapi sadly, kat tempat aku memang takpernah jumpa nie. dan kalau beli online dari personal shopper di KL, mahal lagi dengan postage. guess what?! harga untuk 6 batang mildliner nie hanya dalam  RM25.70 kat SGshop. such a steal.


 3 types of washi tapes
the 3 in 1 galaxy washi tapes (RM6.88), aku memang peminat mana2 bentuk/corak galaxy/stars. suka sangat dengan warna2 dia. colorful washi tapes (RM5.94) lama jugak dah masuk dalam wishlist, dan yang Sushi punya washi tapes tu pun dah survey harga kat IG, tapi bila beli kat SGshop murah je RM3.13. selalu washi tapes 10m nie harga dalam RM7 to RM8. 


portable MP3
benda nie memang lama dah aku nak. sebab aku suka musics dan aku takberapa suka dengar kat smartphone atas faktor nak jimat bateri. hahahhaha. so dengan adanya MP3, boleh la layan mana2 musics bila2. macam mana benda nie berfungsi? nanti next entry aku review dan cerita. harga RM34.72 untuk 16gb.

πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚πŸ‚


TOTAL of items RM76.36 + TOTAL shipping fee and service fee RM21.75 = RM98.11

aku pilih special air sebab barang ringan, special air dan economy air/express sama je harga shipping dia (sebab barang aku order semua ringan, kalau berat lain la beza harga dia). yang special pasal special air nie adalah dia lebih cepat dari memana shipping. barang aku order sebelum raya, jadi lambat sebab cuti raya. semalam baru sampai rumah. hahhahaha

pros | barang banyak murah dari harga local, banyak pilihan barangan dari pelbagai range harga, boleh pilih cara shipping (nak cepat ke lambat)

cons | shipping mahal (some ada domestic shipping maksudnya ada caj bila barang dah dihantar ke china warehouse), masa checkout dorang tak total terus dengan shipping (payment lain2, shipping akan dibayar bila barang confirm dihantar ke china warehouse dan bakal dihantar ke malaysia), 

conclusions, 
aku suka shopping kat website SGshop sebab serius banyak sangat pilihan barang2 dari pelbagai jenis dan super murah. walaupun shipping fee agak mahal, tapi takpe sebab kalau beli total semua barang nie kat malaysia lagi mahal walaupun takde shipping. hahahhaa.

p/s: this is not sponsored post. so, I'm not gonna put any links of the items here. wehehhehe

ok done. korang pulak pernah tak shopping kat SGshop nie?
ada tak barang diatas yang korang berminat nak beli? hehehe

sekian, ilal liqa'
see ya when i see ya lah.


31 comments:

  1. nanti review portable MP3 okay. SUka bab jimat betri tu. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang nak jimat bateri hp :D
      will do soon :)

      Delete
  2. wow comel2 barang2nya.. usually x kira umur mesti suka gak stationary..
    kalo belek2 pen mesti ralit ja rasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, tak kira umur memang suka dengan stationery :D
      memang wajib singgah part stationery kat memana kedai XD

      Delete
  3. Replies
    1. yes memang murah dan banyak lagi storage dia :)

      Delete
  4. Replies
    1. memang menarik semua barang2 kat sgshop nie :)

      Delete
  5. banyak eh washi tape ya kak haha mesti syg maok pakei nak? hihi
    alhamdulilah murah rezeki ktk kak :)
    boh lupak review mp3 ya ! hihi eh eh lupak selamat hari raya kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha ya bena, nang syg juak mok pakey sebab cute gilak :D
      yalahtek, alhmadulillah :3
      kelak kmk review nya, selamat hari raya juak :)

      Delete
  6. raizah teringin nak beli tapi duit kong lah sekarang ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la mula simpan dan kumpul duit dulu. hehhee :D

      Delete
  7. harga boleh tahan. rasa nak beli mp3.senang nak pakai time jogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, senang nak pakai time jogging/exercise, sebab ringan je, tak macam phone :D

      Delete
  8. tahniah! banyak tu rm100, dah shopping pun masih ada baki lagi
    comel stationery tu semuaa ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang banyak rm100 tu :D
      yeahhhh, comel sangat sampai syg rasa nak guna. hahhaha :3

      Delete
  9. Berapa storage that mini mp3..? Macam menarik je.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mine is 16gb. boleh pilih sebenarnya (pada harga berbeza) :D

      Delete
  10. comelnya mp3 tu 😍😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel kan, kecik dan suka warnanya :D

      Delete
  11. semua brg BV comel2... brg busyra belum smpi lg. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel2 semua barang. wah mesti busyra banyak beli kan. boleh la buat blogpost jugak nanti πŸ˜„

      Delete
  12. Suka tengok stationery. hmmm I haven't shop there. Boleh try ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jugak, BV memang suka stationery nie :D
      boleh la try nanti :D

      Delete
  13. wahh dah lama nak zebra mildliner tu... kinda expensive so rasa mcm nak survey online lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat SGshop ada banyak pilihan, ada lagi yg lebih murah rasanya. kena pandai pilih la. :D

      Delete
  14. Tak sempat shopping lagi dekat SGshop, kalau boleh nak elakkan beli baju. Haritu pernah beli semua macam tak sesuai sarung dekat sini..hahaha..rugi rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, sebab kekadang barang murah susah nak resist, BV pun ada beli baju jugak, belum sampai lagi, entah macam mana nanti :D

      Delete
  15. okay, baru kenal apa itu SGshop. nanti nak tengok la apa yang ada. hihi

    selamat hari raya BV!! maaf salah dan silap sepanjang perkenalan kita 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, banyak benda best situ. hahhaa :3

      selamat hari raya jugakkk. :D
      no problem n maaf zahir batin ye :)

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!