Saturday, 18 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum,
kali nie nak join lazada birthday blogger contest by lazada malaysia. siapa la tak kenal lazada nie kan. kalau yang jenis selalu on social media, memang tipu la kalau tak kenal lazada. macam tak percaya, lama juga lazada dah wujud ye dah 5 tahun. teringat masa awal kemunculan lazada dedulu, dengan iklan kat tv. memacam keluar kan. hahhahaha

comel pulak maskot/kartun nie. macam kenal je. hahahhaa. HAPPY 5th BIRTHDAY LAZADA!!

klik banner untuk ke website lazada. jom join reramai. manatau jadi yang bertuah.
dan akan ada birthday sale tak lama lagi dalam tempoh 22 - 24 march. get ready your cart online shoppers!

🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉


a. What do you love about Lazada Malaysia? | Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia

1 💜 banyak sangat pilihan barangan. dari barang dapur ke gadget, dari gadjet ke perabot, dari perabot ke basikal. wahhhh memang menarik lazada nie. sebab pilihan yang banyak, customer boleh la bandingkan harga dan shopping online dengan bijak

2 💙 bagi seorang yang suka shopping online, aku sangat suka shopping di website lazada sebab kekadang ada jenis barang yang free postage. selalunya kalau postage ke sarawak mahal, nie dapat free postage, mana nak dapat website yang bagi free postage nie. dah jimat duit kat situ. 

3 💜 satu benda yang aku suka pasal lazada nie, bila nak beli barang dia terus siap2 tunjuk 'delivery option | pilihan penghantaran' - dari situ boleh terus masukkan postcode daerah dan dia akan tunjuk harga postage, dan masa penghantaraan dan COD available ke tidak untuk tempat korang. benda nie paling memudahkan. sebab kebanyakkan website shopping online yang lain, dah nak checkout, dan buat payment baru dia tunjuk jumlah postage. good job lazada. 

4 💙 COD atau Cash On Delivery | bayar ketika penghantaran. yeahhh, aku kekadang macam tak percaya bila tengok boleh COD (COD available) bila nak shopping online kat lazada. sebab again, aku kat sarawak kan, selalunya, website2 shopping yang aku jumpa jarang buat COD sampai ke sarawak. nie sampai kauu. walaupun untuk barangan2 yang terpilih. aku still happy sebab bangga kan. wahahhaha. 

5.💜 fast process | proses yang cepat. aku pernah membeli barang di lazada. proses memang sangat cepat. bayar hari nie, dalam hari nie jugak dah proses dan menanti untuk penghantaran. serius cepat dan efisyien, satu lagi benda yang aku suka adalah, sebagai customer kita boleh track parcel tu dah dihantar ke belum kat website lazada. best. memudahkan. banyak sebenarnya aku nak kupas nie. tapi tu je la. macam dah panjang pulak. belum lagi yang lain. HAHAHHAHA


🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉


b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) | Top tiga produk pilihan dari Lazada Malaysia (Tiga produk kegemaran anda)

lazada hardisk
1. hardisk. aku lama dah target hardisk nie. sebab cantik dan slim. sebenarnya sebab storage laptop aku dah nak full. dah merah dahhhhh punn. haahhahaha. so, aku sangat la perlukan hardisk nie supaya aku boleh download anime dan kdrama banyak2 lepas nie dan tak perlu risaukan kekurangan storage atau storage full. nak delete sayang pulak kannnn, penat2 aku download, buang data apa semua, tetiba nak delete macam tu je kdramas, movie semua. nangis ler. i want this! wishlisted! 


basikal lazada
2. basikal. wahhhhhh aku lama jugak dah teringin nak ada basikal. dulu ada je tu pun zaman aku sekolah rendah. hahahhaah. tapi dah rosak. dan salah satu basikal kat website lazada nie sangatlah menarik perhatian aku. dah la comel, siap ada bakul. bagi aku basikal nie penting sebab kalau aku nak pergi kedai berdekatan rumah, lagi senang guna basikal. sebab tak la susah2 guna kereta, moto ke apa kan. kalau jalan kaki pergi kedai tu, perghhh hampir setengah jam ulang alik kau. jadi, kalau ada basikal senang. dan boleh jenjalan petang2 beriadah kononnya bersama basikal dan tak berapa risau dikejar anjing. hahahhaha

dan, aku curious jugak la, macam mana la penghantaran basikal nie nanti ye? mesti poslaju dan pos2 yang mengepos benda nie curious siapa punya la basikal besar2 nie beli online kan. kalau tercapai, nak jugak bergambar dengan pakcik pos tu kat depan gate sebagai tanda kenangan. HAHAHHAA



3. mirrorless camera. aku suka kamera. dan aku memang entah berapa lama dah nak ada mirrorless camera macam nie. sebab aku sukakan photography dan videography. dengan adanya kamera macam nie boleh la produce gambar dan video yang cantik2 kan. memang lama gila dah aku nak mirrorless camera, banyak kali jugak tengok youtube review pasal macam2 jenis camera dan akhirnya akan pergi ke website lazada untuk tengok harga dalam rm dan specs. memang selalu aku survey camera macam nie, tapi nak membelinya entah bila. XD


🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉


c. How do you think Lazada Malaysia can improve? | Bagaimana anda rasa Lazada Malaysia boleh diperbaiki?

bagi aku la kan, lazada nie dah banyak improvement, dari customer care dan sebagainya. satu je la aku nak supaya lazada menjadi lebih baik dari sebelumnya, ialah banyakkan jenis barang yang boleh COD di sarawak atau sabah. dan mungkin free postage. benda macam nie sedikit sebanyak buat orang yang jauh nie happy membeli di website lazada. (tapi tu bergantung dengan seller di lazada kan, wuhuhuhu) 

atau masa membeli boleh dapat points, dan bila points sampai jumlah tertentu, boleh dapat free postage. hahhaha (aku memang penggila free postage). ke points boleh redeem produk tertentu. tapi aku lebih suka free postage. kalau nak bagi free gift pun boleh. hahahhaha. dengan cara macam nie, makin banyak la return customer sebab nak kumpul points. dan jadi satu kelebihan untuk pihak lazada. win2 situations. (dah boleh jadi marketing strategist. ahhahaha)

sincere from lazada's customer. 


🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉


d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? | Apakah ucapan selamat hari jadi anda untuk Lazada Malaysia?

semoga LAZADA terus menjadi website shopping online nombor satu di Malaysia. kalau tak nombor #1 di Malaysia pun, tetap menjadi nombor #1 di hati saya. ciaciaciaaa. (hahahah ber pickupline pulak). 

apapun, keep a good work lazada malaysia, we proud to have you here in MALAYSIA. yeahhh MALAYSIA BOLEHHH. 

HAPPY 5th birthday LAZADA 🍰🎉🎇🎊
semoga panjang umur dan murah rezeki 💖


🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉


jom ler join bloggers2. banyak yang join banyak lagi hadiah. bila banyak hadiah, mana tau satu hadiah aku yang punya. wakkakaka. k. lagipun random nie. serious. 

see ya when i see ya lah.

32 comments:

  1. Barang pilihan pertama tu betul, dah download byk anime kot, takkan nak padamkan. Nanti nk tengok pulak. Hahaa

    Basikal tu pun lawa. Haha. Senangla nak ke kedai tanpa susah susah isi minyak ke apa.

    Kamera tu pun ok sangat kalau beli. Tp, biasala mahal 😆😆

    Goodluck sis BV 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. hahahha sayang nak delete. kot2 nak tengok lagi kan :D

      betul tuuu. jimat duit minyak kan. memang senang nak pergi kedai :)

      memang mahal T^T lama sangat dah wishlist nie.

      thanks tomodachiiii <3

      Delete
  2. good luck bv! kamek baru mauk join, masih sik terpolah agik. ^_^!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss :D cepat2 join sebelum last day. wehehehe :D

      Delete
  3. Curious jugak macam mana basikal tu akan dihantar.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. rasanya bukan BV je yg curious. hahahaha :D

      Delete
  4. nak join pun macam tak sampai hati pulak sebab saya ni tak pernah shopping guna lazada, jadi seller lazada pernah la. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala takpe tu. join je. manatau rezeki kan. hehehe :D
      wah pernah jadi seller lazada? terbaikkkk :3

      Delete
  5. yeahhh, sy sokong kalau Lazada bagi free postage untuk Sabah & Sarawak 😍 good luck 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, BV pun sokong2 jugak :D wehehhe thanks :)

      Delete
  6. Hardisc tu sama macam izz punya tapi color merah. Heheh. Memang cun pun sebab slim dan ringan. Tapi izz beli rm200 je kat lowyat KL. Hihi

    Basikal tu cantik, teringin juga nak ada basikal tp kalau naik kat kampung mcm pelik sbb dah jarang org bawak basikal kat kampung izz.

    Izz tak tahu sangat pasal camera. tp camera tu nampak menarik.

    All the best BV !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang cun sebab slim dan nipis. :D wahhhh bestnya, harga pun murah.

      memang cantik kan. comel sangat. kat sini pun rasanya bebudak je yg selalu naik basikal. :D

      nak sangat camera tu T^T

      thanks izz! <3

      Delete
  7. Yang paling best camera A6000 tu! Dah nampak ramai yg letak camera ni sebagai wishlist. Lepastu syed tengok la hasil gambar ni dekat google. Memang menarik la gambar dia. Patutlah ramai orang suka. Good luck BV!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best. kalau ada peluang beli nie memang happy sangat2. hahahhaa rasanya camera memang menjadi satu benda yg penting bagi blogger. hehhee :D thanksss, good luck too :)

      Delete
  8. All the best BV, moga rezki milik awak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks shaf, inshaALLAH kalau rezeki :)

      Delete
  9. Good luck BV. Syokkkk kan bila makin ramai join, makin luas peluang nak menang tu. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mai :D
      betul tu, makin ramai join makin meriah dan banyak hadiah :)

      Delete
  10. Good luck. Comel giler basikal tu. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya :D kannn, memang comel :D

      Delete
  11. good luck taiyang! nanti dapat basikal bawak kita jenjalan pusing taman weee! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss darl :D
      hahahha kalau dapat boleh le keliling taman, wehehhe :D

      Delete
  12. All the best BV.. Harap BV dapat basikal tu hikhik. Cute kan basikal tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankssss. kalau ada peluang beli memang nak beli. hahahah cute kan :D

      Delete
  13. Ahh I need a hard disk too, my laptop is too full of useless but important things.

    All the best BV!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah sameee. :D nak delete satu2 pun rasa sayang. T^T

      thanks dear :)

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!