Friday, 10 February 2017

terlupa atau sengaja?

Assalamualaikum,
siapa jenis mudah terlupa sesuatu? aku bukanlah jenis yang pelupa sangat. tapi aku mudah lupa sesuatu benda yang aku kurang ambil perhatian. contohnya laluan2 jalan2 dan sebagainya. banyak benda yang aku mudah lupa nie sebenarnya. selalu perkara remeh-temeh je la. 


benda yang paling aku selalu lupa ialah

bila blogwalking di blog2 blogger2 lain, aku mudah lupa samada AKU DAH KOMEN KE BELUM EH kat entri yang aku teringin nak bagi komen sebab rasanya komen tu dah bermain-main di kepala hotak,. paling2 bila blog yang ada komen moderation tu. hahhahahaha. konklusinya, aku tinggalkan blog tu dulu, lepas beberapa hari singgah balik, kalau komen aku tu keluar okay la, kalau belum tu. kena komen sekali lagi. HAHAHHAA :3

sama jugak bila nak membalas email dan mana2 message dari social media yang lain.
kekadang macam mimpi dah reply. check2 rupanya belum. maka terjadinya blue tick disitu. dan bila dah sedar terjadinya benda macam nie, rasa malas pulak nak balas. HAHAHA. sabar je la kan bagi yang menanti email dan dm2 dari aku. tapi kalau dah shopping online laju pulak nak berbalas ws XD

serius aku kata, kalau benda terlupa tu memang la tak sengaja kan. 
kekadang ada jugak SENGAJA dengan alasan terlupa. 
hahahhahaha buruk punya perangai kan. jangan diamalkan yehh, tak cool langsung perangai. wuhuhuhu

aku pernah terlupa yang memang betul2 lupa nak kunci-kan KERETA masa nak jenjalan kat mall. excited punya pasal. selepas sejam di situ baru teringat. wahahhaa. nasib baik kereta selamat. T^T


korang pulak bagaimana?
pernah ke buat2 terlupa padahal sengaja? (kerja atau esaimen contohnya)
atau pernah terlupa benda yang melibatkan harta berharga dan nyawa? 

see ya!

36 comments:

  1. Selalu lupa benda-benda kecik jugak biasanya. Buat-buat lupa, ada ke tak eh? Mungkin ada, tapi senyap-senyap je tak bagitau sape-sape. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. benda2 kecik2 yg tak berapa penting memang senang lupa :D
      senyap2 je kan. hahahha sama je :3

      Delete
  2. I'm he type who forget things easily. I remembered once I was looking for my phone until I realized that I was actually holding it in my hand. LOL

    Nurul Rasya | Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha i've done that many times. XD especially when im outside (shopping mall, etc) XD

      Delete
  3. first situation ya nang sama ngn kmk kak hahaha kdg2 rasa mcm dah komen jak tapi bila singgah agik aik paduhal blum hahaha. kmk mun kluar nang slalu lupak lock kereta,tapi bila kluar ngn mak kmk nya lah yang selalu remind haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha rasanya bukan kmk jak macam ya. :D
      mak kmk selalu remind juak, tapi ya la tek, semua excited kali, ya lalu lupak XD

      Delete
  4. hahaha lebih kurang la kita. selalu lupa nak balas whatsapp. sebab kadang-kadang rasa macam dah balas dah rupanya dah balas dalam otak ja, and terus bluetick sebab rasa malas dah nak balas. Lagi satu suka lupa tempat park kereta dekat mall, sebab benda tu macam remeh nak ingat dan tak penting sebab ada orang lain yg boleh ingat haha. Kalau lorong dan jalan-jalan pun ambil masa baru boleh ingat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, bila dah lupa, malas pulak nak balas kan. sama la. hahahha :D
      part tempat parking kereta pun sama jugak senang lupa T^T
      paling2 bv antara jenis yg mudah lupa arah/jalan XD

      Delete
  5. kdg2 sy pun lupa mcm tu jgk. tetiba je x tahu knpa XD bnda pnting pun sy terlupa, pelajaran apatah lagi. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. tak elok jugak selalu lupa. hehehhee kena belajar rajin2 :D

      Delete
  6. BV, Fatina pun sama, selalu jugak cek banyak kali tengok, dah komen ke belum eh? kadang-kadang terlupa tekan sent comment kan, jadi kene cek T_T Even waktu habis masak, kena make sure cek kat dapur dah tutup api gas ke belum, selalu macam ni, stress tau hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. kekadang memang button send pun lupa nak tekan, sama je XD
      yup, bv pun kekadang macam tu la, check2 je semua, takut terlupa. :D

      Delete
  7. yg aku dah komen ke belum eh tu mmg sgt relate, nak nak lagi bila buka 10 buah blog skaligus. Hahaha. lain kali kalau trjadi kat sy, sy try jer idea awak, biar dulu dua tiga hari bru tgk komen mncul ka tak. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha betul tu, kekadang bukak blog banyak2, keliru dah mana satu dah komen mana satu belum :D

      Delete
  8. Kalau saya terlupa tu tak juga.. cuma susah nak concentrate dan multitasking. Banyak sangat tab browser nak dibuka :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau blogwalking memang suka bukak tab banyak2 kan, kekadang mudah jugak lupa. so kena concentrate dgn satu2 benda la untuk kurangkan rasa susah concentrate tu :)

      Delete
  9. i can realte with this BV! Claduy selalu lupa dah komen ke belum terutama komen moderation tu. tu kekadang, double komen xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. paling2 bila ada komen moderation :D
      bv pun pernah jugak double komen. XD

      Delete
  10. hahaha.. you're so cute in this matter.. Well, selalu kalau terlupa pun, kalau nak ingatkan orang untuk bawak something.. Tu je la.. But tak selalu lupa tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. awwww im not cute tho :D
      bagus kalau tak selalu lupa, bv kalau nak ingatkan orang laju je, kalau nak ingatkan diri sendiri memang selalu jugak terlupa XD

      Delete
  11. hahaha terlupa ke sengaja ? Sengaja nak? btw. mun blog orang yang terus approve comment senang juak nak check.

    Kadang2 kita gi blog orang kedak robot, mata kta automatik membaca, and tangan automatic menaip. lepas ya time nak close bar blog ya, then tersedar, eh aku dah comment tek kah? ahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nang mun terus approve senang juak check. bena ya, hahahhaha
      bila dah bukak banyak blog dalam satu masa keliru juak :D
      selalu terjadi XD

      Delete
  12. hehehe.. banyak kali.. kadang2 kalau tak buat kerja yang disuruh memang Nurul selalu cakap terlupa.. "D

    http://www.syahirahvaliant.com/

    ReplyDelete
  13. kalau aril, kalau ragu2, aril akan buat bnda tu lg skali . for me, kalau double xpe, jngn xde .. betul ke idok ? huhuhuhu . aril ade entri baru . jom usha

    ReplyDelete
  14. kalau ada org hantar whatsapp atau komen benda2 yg penting biasanya mmng saya akan balas waktu tu jugak.
    tapi kalau org hantar email yg memerlukan saya jawab panjang2, itu sengaja taknak balas xD kalau balas pun lewat huhu

    ReplyDelete
  15. Jenis pelupa jugak. Hehehe.. Tapi yang ajaib dan peliknya kan, selalu kalau nak teringat tu mesti dalam bilik air masa mandi. Nak kata banyak berfikir masa mandi, tak jugak. Hahahahahahaha tak pasti jugak kenapa. Bab whatsapp jarang sekali terlupa reply, kecuali kalau khusyuk tengok cerita best, dah type tapi xsend atau type xhabis. Kesian orang tunggu typing... Tak habis habis bhahaha... Bab jalan pulak, cepat ingat sebab selalu kena drive and jadi co pilot. :D

    ReplyDelete
  16. haha. biasala tu. Pensil mmg selalu terlupa nak balas whatsapp.
    tapi kalau jalan tu, kalau kata kita sendiri yg bawa moto/kereta mmg akan "cam" jalan. tapi kalo org lain yang drive.. susah sikit nak cam. hehe

    ReplyDelete
  17. saya selalu lupa nak balas whatsapp orang haha pastu bila rasa macam dah terlambat sangat nak reply, ended up saya tak reply langsung

    ReplyDelete
  18. busyra ni jenis lupa bab2 jalan. haha. asyik lupa.. padahal dh pergi 2 -3 kali. haishhh. hehe

    ReplyDelete
  19. sometime nak jadi sengal buat2 lupa..hik2
    selalu terjadi dgn en.somi la, mcm en.somi ckp 'mana kunci kereta tadi'
    me:'alaaaa lupa nak amik' alasan dah duduk malas nak bagun pi amik.. so, jadi la buat2 lupa..
    ehahah

    ReplyDelete
  20. pernah juga terjadi camtu. kalau bagi orang bisnes, terlepas peluanglah. rezeki kat lain

    ReplyDelete
  21. wanita kalau lepas bersalin selalunya akan menjadi orang yang pelupa.. hihi. sebab banyak urat dah putus masa bersalin tu

    ReplyDelete
  22. Selalu lupa letak barang kat mana. Contoh handhone, lupa letak walaupun belum sampai 5 minit tinggalkan phone. Dan barang2 lain juga. Hahaha

    ReplyDelete
  23. BV. Izz nak buat about me macam kat belah kanan blog bv ni. nak letak gambar and caption bawah dia, tp tutorial yg izz selalu ikut dah tak jadi. Mind sharing your tuto ?

    ReplyDelete
  24. kita takut lupa pasal tanggungjawab,janji dengan hutang ja. huhu

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!