Tuesday, 7 February 2017

RANDOM | the kittens

Assalamualaikum
entah kenapa mood berblogging kebelakangan nie makin pudar. nak blogwalking pun malas walaupun aku bukannya ada buat apa2 pun. bukak blog rajin, tapi mood nak menaip something di blog semakin menipis. idea ada nak post, tapi nak berfikir sambil menaip tu makin kurang sikit. so, kali nie taknak cerita banyak, nak cerita sikit pasal anak2 kucing kat rumah yang lahir pada 9 januari hari tu.


yang suka ngan kucing memang geram la tengok kecomelan anak2 kucing nie kalau dah pandai berjalan apa semua. paling2 masa kecik2 macam nie. geram melampau-lampau. rasa nak picit sekor2. hahahhaha


ada tiga ekor. dah ada nama semua sebab dah ada orang punya. hahahha. orang punya dorang nie tak lain tak bukan, adik2 aku sendiri dan juga aku. nama diberi ao (aku punya) si hitam putih, chopper (adik lelaki punya) sebab konon nak ikut nama character one piece, dan mino (adik perempuan punya) sebab leeminho kot? hahahha 


walaupun kecik, tajam betul kuku dorang. aku kekadang main2 ngan si kecik2 nie, kena terkam, dan gigit jugak. walaupun takla sakit, tapi berbekas jugak tangan. yang halus2 sikit2 tu je la. tak sakit mana pun sebab aku kan kuat orangnya. HHAHAHA 

nah ada video si kittens nie.
geram betul. masa nie masih terkedek-kedek lagi jalan.
sekarang dah pandai berlari laju2 kejar kaki orang. 

siapa takut kucing?
dan siapa ada kucing, apa nama kucing korang?
(nak berkenalan. wehehe)

see ya!


38 comments:

  1. comel lahai...masa kecik macam ni la seronok main..tapi kang dah start berak merata tu yg nak picit kepala sekor-sekor

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel kalau masa kecik2. hahhahaha kannn, rasa nak picit kepala sekor2, kena train awal2 tempat berak tu XD

      Delete
  2. My cat pon baru je 3 hari lepas beranak. 4 ekor yang keluar hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh 4 ekor la, dah ada nama ye?
      harap dorang membesar dgn sihat :D

      Delete
  3. Comelnyaaaaaaaaaaaaaa~~~~
    I have 4 cats but then dah mandulkan awal-awal.. So jangan harap nak ada kittens.. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, lebih selamat macam tu. :D
      kalau nak kitten, boleh je adopt mana2 kittens :)

      Delete
  4. Betul. Kucing kalau umur dua minggu macam tu dah tumbuh bulu dan nak start jalan tu. Kekiutan melampau-lampau!! >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn2. geram tengok dorang jalan2. rasa nak picit2. hahhaha

      Delete
  5. I have two cats. Huhu First, Harry the Fat Cat and Melly the Lady. hahah <3

    ReplyDelete
  6. comot2 hidung kesan daki menyusu :D

    ReplyDelete
  7. kite ada triplets jugakkk :D Tan Tin Ton hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha comel betul nama dia, senang nak panggil. :D

      Delete
  8. mmg rasa nak ramas je bila pegang ank kucing ni. lagi2 yg gebu dan lembut >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn. geram sebab gebu2 je semua :D

      Delete
  9. I have a cat! Nama dia Memey and she's an old grey cat hahaha baru baru ni mak ada bawak balik kitten macam Ao tu tapi kitaorang pulangkan balik dekat tuan lama dia sebab kitten tu terlampau aktif. We can't handle it

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun ada old grey cat, but it is a HE, nama dia moki :D
      kalau kucing terlampau aktif susah jugak kan. :3

      Delete
  10. I'm the type who is afraid of cats but still found them adorable.....

    only in pictures

    Nurul Rasya | Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau depan2 jadi tak adorable ke? hahaha
      BV ada sorang adik pun jenis macam nie. :D

      Delete
  11. Samalah kita BV! Onn kejap je, lepas tu malas nak update apatah lagi blogwalking..

    Azwar tinggal 5 ekor je kucing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. memang musim ke? hhahaha kena rajin2 lepas nie :)
      kira banyak jugak 5 ekor tu. :D

      Delete
  12. eeee kucing memang comel tapi sorry. ai takut kucing hahahahaa =DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, ada je yang macam nie jugak. :D
      adik BV pun jenis nie :3

      Delete
  13. comelnyaaaa diaaaa. eeee. geram.. busyra kalau kucing dtg dekat tak takut. cuma kalau nak suruh pegang kuding besau2 tu takut la. hahaha. kalau meow comel mcm ni, boleh la pegang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel. wahhh kira taktakut dengan kucing la nie kan. BV okay je kalau pegang kucing besar, cuma kalau jenis yang suka gigit2 tu tak berapa sangat. :D

      Delete
  14. ee sama lah kak! tapi kmk ambik dari cousin kmk,ada duak ekor laki hahaha sbb kat umh kmk ada sorang jak ya maok tambah agik haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnyaaa, riuh la rumah dengan bunyi dak pusak kaktk :D

      Delete
  15. comelnyaaaaaaaa
    saya ni pantang betul kalau nampak kucing, mesti rasa nak terkam je xD
    tapi sedih sebab semua kucing2 kita dah mati :'(

    ReplyDelete
  16. Awakk kucing kita nama gemokk je hahaha tp dia mcm Xde perasaan. Maybe effect kena langgar sminggu lpas lahir. Dia Xnormal mcm kucing lain πŸ˜‚ tapi tetap sayang hehe

    ReplyDelete
  17. Tgh nak ada kucing baru skrang kat rumah. Hari tu datang kucing jantan, skrang dia bawak bini lak kat rumah, bunting lak tu. Tunggu masa je nak melahirkan.

    Blog House Husband - Kerja Dari Rumah

    ReplyDelete
  18. Suka tengok kuceng2 yg comel2. tp tgk dari jauh je la. hehe. Ekceli sis ni penakut kuceng. Tp kalo boleh nak try la remove ketakutan cenggini

    ReplyDelete
  19. Haha comel gila. Kamek pun ada jaga pusak, 5 ekor. Rescued them during Hair Raya tahun 2015, now they are 2 years old! :3

    ReplyDelete
  20. kiut miut laaa.
    http://datoksirkronik.blogspot.my/2017/02/group-fb-yg-best.html

    ReplyDelete
  21. Macam sedih gila pulak bila datang bab kucing ni. 'Arwah' dah kucing kesayangan nama Dibang Ajibang tapi panggil Bambang. Tidur sesama, makan atas tapak tangan, gaduh merajuk pun dengan dia. Rinnduuuu :'(

    ReplyDelete
  22. eee... kita punya kucing,mcm yang ada kongsi dalam blog bulan lepas,dah besar anak dia. tapi tak tahu umur berapa. hahaha..dah pandai nak main2 kejar,takut betul bila dia ikut kita. haha
    kita jenis suka kucing tapi takut kucing. macam apa dah...

    tapi kan,pagi tadi anak dia 3 ekor hilang. tak tahu la ke mana. mak kita la risau n sebut2 pasal 3 ekor. yg lagi 3 ada dekat rumah lagi. huhu.. sedih o fikir mana la diaorang.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!