Tuesday, 28 February 2017

february 2017 stories x favourite

Assalamualaikum
february adalah dimana aku kurang ada rasa nak berblogging. macam biasa aku bukak blog tiap hari tapi nak taip apa aku tau cuma entah la, feel makin kurang. hahahhahahah. rasanya design blog nie kena ubah sikit, supaya rajin sikit nak update blog. tapi taktau nak ubah celah mana. HAHHAHA

nie nak cerita la macam mana februari aku berlalu. tak la cerita sangat. cerita benda yang aku suka cukup la. happy la sikit kan. happy banyak sebenarnya. sebab bulan nie banyak kali poslaju datang rumah hantar barang. sebab aku banyak beli barang online. HAHAHHAHAHAHHAHA

abaikan eyebag sekilo.

bulan februari bermula dengan sebahagian warga di rumah demam, flu dan batuk2. aku antara yang kena tempiasnya, aku flu dan batuk2. lama dah rasa tak sakit macam tu. hahahahhaha. kifarah sangat rasanya. masa sakit macam tu la baru teringat betapa nikmatnya diberi kesihatan yang baik. alhamdulillah sekarang aku dah okay. aku sangat tidak suka makan ubat kecuali dah terasa sakitnya. so selalunya kalau batuk2 dan flu2 sikit, aku makan strepsils je gais. sebab strepsils untuk legakan batuk dan sore throat. wahahahha. typical

dua buku yang aku beli dalam bulan februari. aku dah decide yang aku akan beli atleast satu buku setiap bulan. harap termakbul la goal yang satu nie. sebagai tanda aku suka membaca dan membaca itu jambatan ilmu. wasehhhh. macam takpercaya aku menaip benda macam nie. wahahhaha.

ostrolia aku datang - aku dah habis baca. excited baca pengalaman L masa study kat adelaide, australia. baca buku nie macam baca blog/diari yang L taip/tulis sebab bahasa yang sempoi dan mudah diterima akal fikiran manusia macam aku. dan aku rasa L adalah seorang perempuan yang sangat cool.

sekolah bernama kehidupan - aku belum start baca lagi buku nie. tapi nampak dan baca tajuk je kita macam dah tau buku nie bukan pasal adiwira2 dan magis2. ini pasal kehidupan. lama dah aku tak angkat baca genre novel macam nie. tu la rasa sayang nak start baca. (dah pehal kan?)

so fav books of the month : ostrolia aku datang.

fav snacks of the month. lama dah aku tak merasa biskut teddy yang ada huruf S dan H tu. dan aku still masih ragu2 kenapa huruf H dan S? adakah bermaksud Hup Seng atau benda lain? you tell me. hahahhaa :D

dan aku jumpa my new fav chocolate. dars, don't worry, ada lambang halal jakim berserta nombor siri(?) kat belakang packaging tu. dan rasanya coklat nie jenama dari jepun kot. dan aku suka dark chocolate dan green tea tuuuuu. seriously. aku suka coklat yang ada rasa coklat, tak rasa milky sangat yang buat kau muak. rasa coklat ler (susah pulak nak explain). wahahahha. green tea tu pun okay, memang sedap bagi aku. (coklat mana yang taksedap wei?)

aku beli coklat untuk diri sendiri masa valentine day. dan sebenarnya aku takkisah pun pasal valentine day tu. cuma kenapa masa valentine day, coklat lebih menarik perhatian aku dari snacks yang lain. hahahhahaha. 

kimi no na wa manga, manga your name,
aku baru dapat nie pagi tadi. 28/2/2017. excitednya lahai. hahahhaha first time aku beli manga online nie.beli kat website gempakstarz, lebih feel kan, direct dari company dia. hahhahahaha. dan benda paling best adalah manga2 nie semua dalam english. aku selalu baca manga dalam english kat handphone dan tengok anime pun dengan subtitle english. dan aku selalu rasa baca manga dengan nama orang jepun dalam bahasa BM rasa pelik. entah kenapa. maybe it just me. XD yay!! im happy girl. serious aku excited, sebab aku takpernah lagi jumpa manga dalam english kat mana2 bookstores in my areaaaaaaa. so this gonna be my favourite haul of the month :D definitely will buy again from gempakstarz. 

ehem, br1m well spend. nak beli buku lagi. XD

and i received a letter from EIZZ
oh my, terharunyaaaaaaaaaaa. eizz adalah antara blogger yang lama aku kenal sejak ada blog nie. dan paling best, kitorang sama umur dan birthday pun dalam bulan march. thanks tauuuuuu sudi jadi pembaca blog BV. baca surat tu rasa terharu dan senyum macam orang terima surat chenta dan yeahhhh dapat stickers comel2 dan washi tapes, happy tak terkata hahahahhahhaa. please visit her okay. every little things i received from blogging world really make me happy. i'm grateful that i'm a blogger. :3

dan jugak, aku menang giveaway yang dianjurkan oleh CLAUDY. wahahhahahaha satu lagi benda buat aku happy tak terkata. bisa senyum sepanjang hari. πŸ’“


πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯


alhamdulillah, kali pertama aku dapat br1m. lulus dalam kelompok pertama. dapat dah pun. benda pertama aku beli, adalah manga2 tu la. hahahhahhaha. selebihnya ada plan lain. malas nak cerita. panjang berjela dah entri nie.

banyak sebenarnya aku nak cerita terutama pasal movies/anime/songs yang aku suka pada bulan february. tapi sampai sini saja la dulu. sebab cramp otak nanti baca banyak2 dalam satu entri. (ye ke?)

korang pulak macam mana? ada tak beli buku dalam bulan february yang fabulous nie?
dapat br1m tak? share la benda favourite korang pada bulan february :D


seeeeeeeeeee yaaaaa when i see ya lah :)

36 comments:

  1. Rasanya tak payah tukar pun dah design okay dah.. suka tgk blog awak terutama skali banner, alahai cute nya sticker2 tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh thankssss! :D memang cute sticker tu :3

      Delete
  2. Biskut teddy yang HS tu rasanya memang Hup Seng lah hahaha. dah terfikir dah even belum baca lagi line bawah tu. Best kan dapat surat dari blogger lain ni. rasa appreciate sangat sangat . Sadly my February takda benda yang menarik pun untuk diceritakan sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. hahahha memang hup seng la tu kan :D memang best, rasa dihargai kan. :) takpe, harap bulan march nie penuh bermakna kan :)

      Delete
  3. mcam best je buku tu..nanti nak buat feb fav jugakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best2 buku tu :D buat la, nak baca jugak :D

      Delete
  4. Wah seronok dapat BR1M. Izz tak dapat sebab dapat baucer buku. haha. sedih sebab br1m lagi banyak kan. Nasib baik BV suka pemberian tak seberapa tu. sebab kat rumah banyak benda2 comel macam tu tp itu lah hobi datang sekejap2 je. I'm so glad I shared that kind of cute things with people that love them. Sebab kawan2 susah nak jumpa yg suka benda cute2 macam stickers. Hahaaha. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha takpe kan, baucer buku sekarang pun dalam bentuk duit jugak rasanya. :D alhamdulillah dapat. BV pun memang suka benda comel2 macam tu, stickers, washi tapes, sticky notes, dan stationery. kawan2 BV pun sikit je yg suka benda macam nie :3 rugi rasanya siapa yang tak minat benda macam nie. hahahhaa :)

      Delete
  5. Patutlah kadang sggh blog Bv tak ada entey baru . Tapi Nadia pun kurang gak update blog slalu skrang.

    Buku tue mcm best je nak baca .

    Tak pernah dapat brim sebab belum pernah apply skali pun . Hihi

    Nanti , nadia share jugak lah my february wrap up or haul hihihi insyaallah kalau keadaan mengizinkan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, mood blogging sekarang makin kurang XD

      memang best jugak kalau datang mood membaca.

      try la apply, mana tau rezeki dapat la tu :D

      please do, nak baca jugak cerita january kawan2 blogger lain :)

      Delete
  6. kmk tersenyum2 sorang baca entry tok hahaha ntah siktauk pahal >.< uwaaaaaa pls pls pls molah review pasal 2 buah novel ya kak. kmk mok masukkan dlm wishlist buku kmk hahaha

    biskut teddy ya dah lamak bena kmk sik mkn,teringat dgn zaman kecik2 dlok haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiihhhh pelik na senyum sorang? XD kelak kmk rajin ada la kmk molah review. hahahhaa
      kannn, kmk pun baruk makan balit ya, makin mahal ohhhh T^T

      Delete
  7. waaaaaaaah i was going to buy that manga too :') tapi nakbeli yang novel version (dekat gempakstarz jugak) ._.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh please buyyyy :D BV pun nak beli yg novel version, tapi masa nak beli tu dah SOLD OUT kat website gempakstarz pastu cepat2 beli manga takut sold out jugak HAHHAHA. sedihhhhhh betul XD

      Delete
  8. bestnya dapat br1m ^_^ masih xdpt lagi...samalah bulan feb memang kering giler blog...padahla hari2 bukak...T^T kena update sum of the month jugaklah gayanya...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best. sebab first time dapat :D kannnn, mood blogging kelaut semua walaupun bukak blog tiap hari T..T buat la, nak jugak baca nanti. wehehehe :3

      Delete
  9. kmk februari tok tek 2 igek jak sempat update. nakpahal sekda mood nak beblogging tok ooo huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak juak nak sikda mood blogging bulan feb tk duhal. XD sikpa, harap bulan march banyak benda k update :D

      Delete
  10. Wowo, bestnya dpt brim 😭 nk jugak πŸ˜‚πŸ˜‚ msti gmbira sgt dpt brg2 yg best2 camniπŸ˜„

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best. hahahhaa tahun depan apply la, manatau rezeki :D memang gembira sangat la. XD

      Delete
  11. benda yang happy masa february are.... ermm.. banyak tapi mcm panjang lak nak citer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita la kat blog. share benda happy2. hehehhee :D

      Delete
  12. Oemjii masa tgok kat ig yg BV post gmbar komik yourname tu pun dah excited hahahaha (dan2 suruh kawan p beli XD)

    right now baru sihat dari demam but sekarang ni pun i still batuk2 lagi :( Stay Healty x

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang masa benda tu sampai rumah pun dah excited kemain XD
      get well soon tau (makan la strepsils. hehhehe), stay healthy too~ :3

      Delete
  13. biskut teddy tu sedap kot! :D

    http://www.erinazmir.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap biskut teddy tu erin :D

      Delete
  14. dapat brim saya bayar hutang XD

    bulan feb, saya ada juga study sikit2 tulisan jepun.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun nak guna br1m utk bayar hutang. hahahhaa :D
      jelesnya, kena study jugak nie XD

      Delete
  15. biskut teddy tu jgk busyra nampak.. hehe.. mmg fevret tuuuu.. tp dh lama tak beli skrng ni. ttiba tringin balik lepas tngok entri BV ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang suka jugak biskut teddy nie. :D pergi la beli kalau nak. sekarang mahal dah rasanya biskut nie T^T

      Delete
  16. Bestnya dapat hadiah.. Q_Q
    Well, you're lucky that you could spent your br1m on books.. mcm mine,tak sempat nak buat apa, sedar2 dah habis beli brg keperluan.. Q_Q

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best. hehehhe :D
      yeah alhamdulillah. takpe kan, beli barang keperluan untuk keperluan diri. nanti ada duit lebih bolehla beli buku pulak :)

      Delete
  17. Dah lama dah tak makan biskut teddy tu Y_Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, lama dah tak makan biskut tu. biskut femes masa kecik2 dulu :D

      Delete
  18. Teddy!! Hehe. Lama tak makan biskut tu. Sekali hadap boleh habis tu tau. Hehe.

    Soalan lagi untuk BV. Maaflah akak asyik tanya soalan je. Mana BV baca manga kat phone? Ada apps ke? Akak dulu pengemar manga masa zaman uni, dah habis uni habislah minat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann, sekali hadap je dah habis. hahahha :D

      takpe2. tanya je :D selalu baca kat app manga reader. icon dia warna pink ada huruf M. senang baca kat situ sebab boleh download atau baca online je. boleh lah sambung minat tu lagi. hehehhe :)

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!