Tuesday, 10 January 2017

into the blogging world | header changed!

Assalamualaikum,
hello virtual people. dah tahun 2017, macam tak percaya aku masih gigih ber-blog walaupun blog nie kira picisan2 cekedis je di kalangan blogger2 terkenal diluar sana. cuba kira berapa tahun dah aku berblogging? serius, aku taksangka boleh terjebak dengan dunia blogger nie. banyak input yang aku dapat. pahit manis semua ada. 


entah berapa lama lagi blog nie akan hidup. (tetiba sedih. hahahhaha)

bila tengok blogger lain yang semakin maju kehadapan, tukar domain, tukar wordpress. tetiba rasa nak tukar jugak. tapi, sebab aku kurang pasti apa niche blog nie, so, aku malas pulak nak tukar2. aku tabik sangat dengan blogger yang kekal dengan niche dorang. padahal aku, post je apa2 yang aku suka. keep a good work ya blogger2 sekalian. makin bertambah blogger yang semakin serius dalam dunia blogging. aku pulak tak serius ke? serius je, blog nie macam half dari jiwa aku.

aku cerita semua kat sini. 
sebab aku cerita HAMPIR semua benda yang terjadi dalam hidup aku kat sini, kekadang aku rasa nak DELETE je blog dan lenyapkan BudakVanilla, dan mungkin start semula sebagai anonymous. hahahhaha

tapi tu la, sayanngggggg. banyak kenangan. sampai nak tukar domain pun sayang. dah pehal kan? patutnya makin berusia blog, makin maju kehadapan. well, i'm a sentimental type of person (tapi jenis sentimental ngan sesuatu benda yang ada sentimental value iaitu yang menyimpan memori dan kenangan), buku biodata sekolah rendah pun aku simpan sampai sekarang, apatah lagi blog yang menceritakan zaman remaja aku. kahkahhhhhkahh. 

ok. dah la feeling2. 
btw, aku dah tukar header. 
BEFORE

AFTER

theme sama je, collage dan black and white. takdak idea nak tukar style baru. sekarang masih usha minimalist template kat etsy. rambang mata taktau pilih yang mana. pastu rasa sayang pulak nak tukar template (sentimental sangat ko nie BV) sebab template sekarang diedit dengan kasih sayang sepenuhnya oleh aku dengan bantuan tutorial dari blog2 lain.

let's see what happen next. hahahhaa
apa pulak perubahan yang terjadi atau bakal terjadi ngan blog korang sempena tahun baru? :D

oh ya, aku menang contest traveloka. macam taksangka, so aku kecikkan disini sebab tetiba rasa segan XD

see ya when i see ya lah :3

56 comments:

  1. Congratulations BV! On your winning for Traveloka contest! :) so enjoy your holidaylahhh ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks! congratulation to you too, coz you win the grand prize! :D
      hope you enjoy your holiday too :3

      Delete
    2. Ee sik ajak kmk join contest ya. Polah lah entry ktk menang traveloka ya. Kmk mok baca. Echa ada join juak ria.

      Delete
    3. mesti alert oh dgn contest. hahhaha, klak molah entry :D

      Delete
  2. lepak sini satt.. blogger picisan yer ? hehe. maybe bagi kitak jak kali sik kepada blogger lain. Ok lah sik stick to one niche. Niche ya nyuruh kita more to writing block jak. Better type apa yang terlintas di palak jak. :D

    Blogwalking here. Kmk dah lalui zaman bertukar domain. bagi kamek. better lagik pakei jak domain freee blogspot tok. mcm blog cikepal06 ya dari dolok nya pakei blogspot. bertahan jak. sik perlu bayar rm30 setiap tahun. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali juak. still rasa macam blogger picisan jak sebab seo lemah, view sik tinggi. hahahhaa :D bena ya oh, ya bagusnya bila sikda niche tk. thanks sebab ingatkan. tenang sikit rasa XD

      thanks again sebab sudi blogwalking, yalahtek, tapi bila pakei domain, rasa macam pro sikit. hahhahaha, duak2 ada kelebihan tersendiri :)

      Delete
  3. congrats!
    hahaha
    I think your blog layout is cute. It represents your brand

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks!
      yeah, i think its cute too, hahahhaa (self-praise)
      hopefully i could find good template that suits my taste T^T

      Delete
  4. Replies
    1. thanksss, but your blog pun lawa okay! :D

      Delete
  5. I can relate how sentimental you could be.. Kadang rasa nak jugak ada domain sendiri, tukar to wordpress but come to think of it, blogspot dah bagi banyak kenangan.. :/

    P/S:: congrats dapat 1st runner up.. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh, memang banyak kenangan sebab tu rasa sayang nak tukar walaupun kat kepala dah berapa kali entah fikir nak tukar. hahahhaha :D

      thankssss ya! :3

      Delete
  6. mcm biasa header ktk nang sik pnah sik kck kak hihi and congratssss sbb menang contest traveloka! lpas tok jgn lupak update pasal ya okay? hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooo pandey muji oh. hahahhaa, maksehhhh! kelak update, gik terkejut sa nyawa tk. hahhaa XD

      Delete
  7. header skrng lebih smart dan style! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss! tak sia2 rasa tukar header baru. hehhehe :D

      Delete
  8. sama la kita! menda dah jadi sentimental value kot. rasa sayang dengan benda-benda lama. sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, makin lama benda tu, makin rasa banyak kenangan bersama, cewahhh. :D

      Delete
  9. i feel yoouuuu. we're probably on the same boat here hahaha. saya pun sekarang nak jadi minimalist

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. tengah cari mana yg sesuai dan cantik. yg penting minimalist :D

      Delete
  10. hello..tumpang lalu..fuhh..dah lama tak jalan2 sana sini..tahun baru..semangat baru..keep up the good work! semangat semangat! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello too, thanks sebab sudi jalan sini. :D
      inshaALLAH, you too, semangatnya XD

      Delete
  11. sama hahahahaha blog dah macam separuh jiwa XD dan untuk follow others changes, rasa macam takkena dengan diri. lepastu jumpa blogger2 yang okay je stick dgn kebiasaan depa XD

    fighting for 2017!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn, rasa nak tukar tapi berbelah bagi, bila dah jumpa blogger yg selesa dgn keadaan kebiasaan, memang rasa lega jugak. :D

      thanks! you too :)

      Delete
  12. omg congrats on wining the traveloka contest! (even kecik pun i still can see it hahaha) btw the new header gorg mcm tuan dia XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss! excited nie excited. wuhuhuh :3
      alaaaa, i'm not, you flattering me XD

      Delete
  13. your blog tak pernah tak cantik~ keep up the good work~

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss! your blog too, simple dan cantik :D

      Delete
  14. ewah ewahh..makin lawaaaaaaaa awwwww~ hehehe senpai~ Fara pun ntah apa nk jadi ngan blog tuh....ayye~

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa, blog fara pun cantikkk, victuriiiii~ hahahah :D
      update2 la slalu ye :3

      Delete
  15. Stumbled across your blog and read this post. Masuk tahun ni hampir 7 tahun berblogging tak termasuk blog2 yg terlupa password tu semua, more than 10 years kot. I agree with you, yg lain semua dah pakai domain and tukar wordpress, I feel like I'm the only one yg still kat takuk lama hahaha sayang nak tukar. Btw do you mind share any minimalist template from etsy? The one that I found mahal2 semuanya. Anyway, I love your blog so I give it a follow. Have a nice day Budak Vanilla ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh, lamanyaaaaa. kan, memang rasa sayang tapi tu la rasa nak tukar sikit2 boleh la. tukar template pun jadi la. biar makin semangat tengok blog makin cantik kan. hahahhaha, okay, jap lagi BV singgah your blog. hahahhaah :D
      thanks yaaa, have a nice day too :)

      Delete
  16. siyes lawa giler..loike it mach mach dear

    ofkos sebab black & white..feveret colour kot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss ya,
      memang kena black and white, feveret sangattt tu :D

      Delete
  17. tahniah kak menang contest traveloka.. blog kakak memang best kmk suka baca. enjoy traveling ya.. shishishishi..

    ReplyDelete
  18. don't u ever deleted your blog okay BV, hahaha! blogger favourite saya tau akak ni :D

    tahniah menangg contest tu, nnti buatlah entryy. nice header btw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH tak delete, wuhuhuuu terharuuu T^T
      thanksss ya, tengah fikir nak buat entry ke tak :D

      Delete
  19. tahniah BV menang contest traveloka.
    bolehlah bercuti sakan lps ni.. =)


    spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya, inshaALLAH lepas nie. hhehehe :D

      Delete
  20. I feel you BV. But hold on jangan delete or lenyapkan blog nih T^T Also, congrats menang contest traveloka tu. Boleh holidayyyy XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn. akan ada masanya tetiba rasa nak delete blog T^T
      thankss! yay jom berholiday :D

      Delete
  21. That's your style. As long as you enjoy blogging you decide what you want :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu :)
      as long kita enjoy kan. :D
      you too :3

      Delete
  22. Itu namanya personal blog sebab tu cerita je apa2 ikut suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang personal pun. cuma kekadang rasa niche lifestyle. hahahhaha

      Delete
  23. Cantik header :) Siqah suka black and white. Nampak simple dan indah je rasa :)

    Sentimental BV ye rupanya. Hihi. Siqah pun takde niche blog jugak sebab lebih kepada personal blog. Takpe BV. Yang penting niat kita berblog apa. Kalau nak berkongsi personal life, jadikan diari. Teruskan :)

    Please don't stop blogging okay. Kita baru nak kenal2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksss, BV memang suka black n white :D

      sentimental sikit je, hehehehe, thanksss! rasa makin semangat berblog lepas nie :D
      rasanya belum masa lagi nak stop blogging :)

      Delete
  24. DON'T STOP...! nanti menyesal.. hahahahahaa..
    (cakap dari pengalaman sendiri ni)

    teruskan.. update je blog ikut suka.. awak ada pengikut dan peminat tersendiri.. teruskan cerita kebaikan.. teruskan hibur kami dengan lawak2 bersahaja.. ahkak like.. *kenyit mata skit*

    and tahniah menang Traveloka.. apa nak malu.. dah menang tu kira power la..! hehehehee.. :)

    kipidap ok...!

    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH belum masa utk stop. hahahhaa :D takut menyesal kan.

      betul tu, update je ikut suka kan. asal ada benda nak diupdate. :3 wuhuhuhu thanks ya, terharunya kita T^T

      terima kasihhhh :D segan ler wahahhaha :3

      Delete
  25. Tahniah menang contest Traveloka.

    Bab berblog tu, pendapat aku, teruskan apa yang kau rasa kau suka.
    Kalau rasa penat, berehat laa kejap tapi jangan laa delete.
    Anggap ini diari public supaya nilai yang ada bukan hanya untuk kita tapi untuk orang lain juga hehehe

    ReplyDelete
  26. first time tgk blog ni peal white n black...bila lelama scroll selesa mata rupanya. terus maju dlm blogging ya

    ReplyDelete
  27. Oh my dear . Your blog is not picisan if to be compare with mine. Nadia punya blog lagi picisan . But, let us together move forward and see a brighter side for our blog. ok =)

    Nadia pun post apa yang Nadia suka jugak . hihihi . no niche blog

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!