Saturday, 29 October 2016

give me a questions, please?!

Assalamualaikum
i have a lot of ideas to write a new blogpost. but the ideas to elaborate something to write are stuck somewhere in my head. so, this gonna be a simple post. yes a really simple post. in case you want to know more about me. yeahhh, coz i'm mysterious kinda blogger? ye ke? hahahhaha

CHOOSE THE NUMBER AND I WILL GIVE ANSWER IN THE NEXT POST. 

you can create any question and do ask me anything. if the questions are sane enough to have answer, of course i will do my best to answer.

i'll compile the answers in next entry. 

yeahh~

see ya,

Friday, 28 October 2016

RESEPI | Cheesekut

Assalamualaikum
kali pertama share resepi kat blog. tu pun resepi yang lama dah orang tau. hahahhahaha. cheesekut versi nie simple je, ada 3 bahan dan hanya 3 cara. taksampai sejam pun buat. :D tapi nie adik aku yang buat. tapi aku la yang bagi instruction. dasar pemalas. hahahhaha XD

RESEPI cheesekut mudah 3 bahan (no bake)

BAHAN cheesekut comel kita
1. cream cheese (50g)
2. susu krimer manis (400ml)
3. cracker saltcheese (2 - 3 bungkus)

first!
pukulkan cream cheese dan susu krimer manis sehingga sebati (susu krimer tu korang letak ikut suka. sebab aku nie jenis sweet tooth, memang tuang habis je. hahahha)

second!
susun crackers tu dalam mana2 bekas yang korang suka. (ohya, kalau korang nak cheesekut ala2 tiramisu, boleh lah bancuh nescafe dan rendam crackers tu sekejap2 dalam nescafe bagi ada rasa kopi2 tu, nak lagi kreatif, rendam dalam milo ke, air oren sunquick ke. hahahhaha. ikut suka la) dan kemudian letaklah adunan krim cheese ngan susu krimer manis tadi. ulang sehingga habis. atas sekali boleh hias dengan serbuk milo, nestum, oat, gula2 (ikut suka)

third! (last)
biarkan dalam peti sejuk sejam dua. atau ikut mana2 korang rasa okay. hahahhaha. kalau dah rasa keras sikit boleh bedal dah. semudah ABC bukan? sesuai la untuk santapan petang, pagi atau mana2 waktu, 

dah sampai 1 per 4 baru ambik gambar. hahahha. cepat betul adik2 aku makan. XD

macam kek lapis. adik aku letak rapat2 antara cream cheese dengan crackers saltcheese. memang best sebab rasa rangup2 crackers tu still ada. XD aku lebih suka yang pejal macam nie, daripada yang cepat cair dan meleleh tu, walaupun yang macam nie agak susah nak potong. memang sedap. yang suka cheese bolehlah makan banyak2. :)

baru buat semalam, hari nie dah habis. semua berebut nak habiskan last bite. raksasa semua orang rumah nie XD

walaupun resepi nie dah lapuk. tapi nak jugak update sebab sedap. hahahahha. 

sekian
ilal liqa'


Monday, 24 October 2016

my first HERMO mini haul

Assalamualaikum
bukan sponsored post. dan nie first time aku shopping online kat website hermo. memula nak shopping kat althea tapi sebab skincare yang aku nak takda, so check dekat hermo, ada pulak, shopping kat hermo la pulak, hahahhaa. nak jugak share pengalaman aku shopping kat hermo. lama sebenarnya aku dah usha website hermo nie sebab banyak produk best. dan nie jugak merupakan kali pertama aku register hermo. so dapatlah rm15 sebagai user baru.

dapatlah kotak hermo. happy, macam bagi hadiah kat diri sendiri je 

flash shipping. memang cepat. dalam 1-3 hari kan. aku kat sarawak, so barang sampai dalam 3 hari. memang cepat la bagi aku. sebab selalunya ambik masa 4-5 hari jugak barang sampai. terbaik la hermo. boleh pilih shipping melalui poslaju atau gedex. aku pilih poslaju. sehari lepas order kat website, terus dapat tracking nombor melalui sms. bagus macam nie, senang aku track kan.

kalau kat semenanjung beli 2 produk dapat free shipping kan. tapi aku kat sarawak, so kena beli rm150 keatas baru dapat free shipping. tapi aku tak beli sampai rm150 ke atas pun. dapat code baucer user baru rm15 tu pun kira okay la bagi aku sebab boleh cover shipping rm12 ke sarawak. hahahhahaha. bijak tak? XD ohya, kalau nak guna code tu, mesti purchase rm100 ke atas.

pembayaran guna kad debit melalui molpay. mudah sangat wehh. bahaya betul nie, mudah tershopping online nanti nie XD harap aku sedar diri la.

dah sampai skincare yang lama dah aku wishlist. nasib baik ada rezeki. so beli la untuk gembirakan diri. yang aku beli ialah :

1. innisfree bija trouble facial foam - RM32
2. innisfree bija trouble skin (toner) - RM58
3. innisfree capsule recipe TWINPACK (greentea and aloe vera) - RM15

innisfree mask dan corsx power liquid tu free.

aku lama dah target innisfree produk nie sebab natural dan eco friendly. memula aku target green tea series, tapi sebab acne aku makin menjadi, TERpilih pulak bija trouble series pulak. harap berkesan lah ye. first time pulak pakai skin care memahal macam nie. hahahhahaha. harap berbaloi lah.

overall, my first Hermo mini haul memang terbaik. servis pantas. dan takdak problem masa nak beli. alhamdulillah. kalau ada rezeki lagi, nak je shopping kat hermo lagi dan lagi. meh siapa nak sponsor? XD gurau2. 

sekian
ilal liqa'

Saturday, 22 October 2016

REVIEW | Japan Fun Box

Assalamualaikum
ohhhh my. recently i have an chance to try Japan Fun Box. yeaahhh. it is a really good chance since i really in love with japanese culture, snack, foods and so on. thanks a lot to Japan Fun Box! really excited to try. 

Japan Fun Box is a monthly subscription box that contains japanese candies and snacks. shipped directly from Japan.jyeahhh, no need to go to japan just to get japanese candies and snacks.

Japanese Candy & Snack Box - Japan Funbox

there are certain snacks/candy that i can't eat. so i just keep it to myself and maybe save later for a friend. 

so this box arrived directly from Japan, even the box cracked a bit but all the items inside are safe. so don't worry. 

i got mini box. so there have 6 japanese snack and candy. quite a lot :D there you go the list of snacks and candies that i got.  

Pretz Tomato Taste
it taste great, a lil bit sour and crunchy. totally love it. need to buy this again :D 

Pizza Chips
look like a pizza tasted potato chips. and amazingly there a cheese with the chips. should taste great right? wow, pizza chips really famous around the world but sadly, this pizza chips only can be found in japan. so u need to get the Japan Candy Box to taste this great Pizza Chips. :3

Whistle Candy : Plain Flavour
yes you can play with this candy. put between your lips and blow, it do whistle! and there a toy in the box. by the way this candy is so popular in japan as it a classic japanese candy. the best things is, i do watched anime Dagashi Kashi, and there a story about this candy. :3

Delicious Moist Strawberry
finally the strawberry flavour snacks. love it. the snack is a crispy and filled with strawberry tasted paste(?). i really love the snack. the strawberry flavour and corn snack are just the right combination! really good to eat this snacks while watching some anime. :D

Kiss Mint
a gum. a orange flavour gum. i love the packaging, the orange gum smell so good and totally like a real orange juice. it do taste refreshing and maybe will be good to chew before kiss? hahahhahaha. joke2. 

Kajiriccho : Grape and Soda
Now more delicious with more fruit juice, this is a 2-layer type soft candy that you can eat by taking a bite out of the whole candy. A cool soda flavor is wrapped with a popular grape-flavored candy. the packaging so cute. taste like grape and soda. 

subscription box that you can choose. best things is, FREE SHIPPING worldwide! so get your japan fun box now!

it is a really nice candies and snacks box! wish to get more soon. hahahhaha
i wish i could make a trip to Japan soon!
ja matta ne~

Thursday, 20 October 2016

pesanan si apek

Assalamualaikum
rasa lama je tak update. rasa je. hahahhaa. banyak je benda berlaku kebelakangan nie. baik buruk benda terjadi semua ada hikmah. cewahhh. pada hari sabtu lepas, aku dan mak berserta makcik keluar menguruskan beberapa perkara, antaranya adalah renew kad bank. dan yeahhh aku berjaya renew kad bank. nasib bank tu adakan hari sabtu untuk buat kad atm/debit baru. nasib takbanyak orang. :3 dan hari isnin pun kami keluar jugak menguruskan beberapa urusan. berapa banyak urusan daaa. memang banyak benda kena urus. T^T


dan pada hari isnin tersebut, mak aku mencari sorang apek yang selalu datang rumah lama kami untuk menjual barang2 kelengkapan rumah macam kerusi, kusyen, tilam, oven, peti ais dan sebagainya. apek nie hampir semua orang2 kampung kenal dia sebab dia ramah dan berjual barang secara hutang, konsisten datang tiap bulan. berpuluh tahun jugak la family aku kenal apek nie, sebab aku ingat dari kecik dia datang rumah kami dan rumah warga2 kampung yang lain untuk berjual pelbagai jenis barang. dan percaya tak yang umur apek tu dah 82 tahun sekarang.

sebab kami dah pindah rumah. mak aku cari la apek nie untuk bagitau dia yang kami dah pindah dan nak bayar hutang. cari punya cari, jumpa lah rumah apek nie. kami gelar apek nie "Ah Ping", ramai orang kenal dia tak kira lapisan umur. datang la rumah dia, dia ingat semua. ingat mak aku. ingat aku yang masih kecik dulu. tiap kali ah ping datang, bertempiaran lari masuk bilik. hahhahaha. dia ingat la mana2 kampung celah bandar dan orang2 kampung yang mostly islam. dia kawan tak kira bangsa. macam tak percaya je Ah Ping dah berumur 82 tahun, still sihat, still ingat kami.

dia nie banyak bagi pesanan. masa pergi rumah dia hari tu, apek tu pesan kat aku. jangan cari boyfriend dulu, cari kerja dulu. dah kerja bagi duit dengan mak. balas jasa mak yang membesarkan kamu sampai sekarang. see? nasihat yang sangat deep. nasihat yang hampir sama aku terima dari boss arwah bapak dan cikgu sains sekolah menengah aku dulu. semua adalah apek. maksud apek disini adalah lelaki cina yang agak berumur la. sama je style pesanan dorang :D


nasib baik aku takdak boyfriend. T^T
kenapa rasa sedih nie? kahkahhkahhhh. no la. aku rasa aku still terlalu muda untuk serius dalam sesuatu relationship. memang kekadang teringin la nak ada serius relationship. tapi aku rasa aku muda, still banyak benda aku nak kejar. apa kata aku bagi je komitmen sepenuhnya dengan keluarga dulu. well, family first kan. :) ada jodoh ada la kan. *segan pulak aku tulis benda macam nie. nak kecikkan jap. susah sikit orang baca. wakkakakka*

yang dah ada bakal suami/isteri tu tahniah. jangan lupa family yang sentiasa bersama korang sepanjang korang hidup didunia. yang masih mencari bakal suami/isteri tu, keep looking. inshaALLAH u will found the right one. yeahhh. :3 yang single, meh brofist dan high five sikit. bila nak buat album? *get my joke/pun? uhukuhuk

segan lak baca entry nie. bukan selalu bukak topik yang agak sensitif macam nie. eh sensitif ke? HAHAHHAHA

sekian,
ilal liqa'

Saturday, 15 October 2016

KFC cheezy onion crunch

Assalamualaikum
aku adalah penggemar ayam goreng yang rangup nie. suka makan kulit ayam yang rangup2 tu sebab sedap la kan. isi ayam macam biasa je bagi aku. hahahahhaa. 

baru2 nie masa ambik adik2 dari sekolah ngan mak, sempat la singgah makan kat KFC. masa tu adik aku yang PT3 tu baru habis last paper ngan sepupu sorang. so chill la makan dengan KFC kan, konon celebrate habis PT3, walaupun niat sebenarnya memang nak makan je. hahahhahaa. 

selalunya bila makan kat KFC, aku selalu order snack plate. hari tu tertarik pulak nak makan Cheesy Onion Crunch semua gara2 iklan2 di tv dan baca post blogger2 pasal benda nie. lagipun yang bezanya dengan snack plate cumalah, dia ada sos cheezy onion dan takdak bun. dengan harga rm12.50 dapatlah dua ketul ayam, sos cheezy onion, coleslow, mashed potato dan segelas air. boleh tahan la tu kan. 

rupa macam biasa je. cuma yang sos cheesy onion tu dalam bekas dia sendiri. kita tinggal bukak dan cicah atau tuang ikut suka. ramai yang pertikaikan kenapa tak macam iklan? dalam iklan kemain sos cheezy onion tu dituang meleleh atas ayam goreng dan nampak tempting gila. hahahhahaha. tapi, bagi aku, lebih bagus sebenarnya dia letak dalam bekas siap2, ikut suka kita la nak tuang ke, cicah ke, lebih senang. kalau dia simbah ayam dengan sos cheese tu siap2, memang kurang rangup dan garing la kulit ayam tu lama2 kan. aku lebih suka macam nie, cicah2 je. sedap jugak.

bekas nie kecik comel je. tapi kenapa aku rasa macam takcukup ye. hahahhahahah. sebab aku memang suka cheese.

warna kuning cerah tak macam sos cheese biasa untuk cheezy wedges tu. memang ada rasa onion. sedap tau cicah2 ngan ayam tu. sesuai rasa dia. tapi tu la, sebab aku nie suka cheese dan rasa dia ngam ngan tekak, rasa macam takcukup pulak sos cheezy onion tu. hahahahhaa. tamak haaa. dasar raksasa XD

aku harap menu nie kekal please. kekalkan sos cheezy onion tu. :D

sekian,
ilal liqa'


Thursday, 13 October 2016

cerita jamban

Assalamualaikum
sorry la tajuk kali nie ada sedikit jijik. diharapkan sebelum membaca entri ini, sesiapa yang makan atau minum, sila la berhenti sekejap. lepas habis baca baru sambung balik ye. taknak la bertanggungjawab kalau makan sambil baca entri nie korang boleh jadi muntah hijau dan tekak pun loya2. hahahhaha. 


siapa suka guna public toilet atau tandas awam?

aku adalah seorang yang taksuka guna tandas awam terutama di shopping2 mall dan restoran dan mana2 kawasan awam la. ada yang bersih memang bersih, tapi ada jugak yang jijik sejijik jijiknyaaa. selalunya aku masuk mana2 tandas awam cumalah untuk adjust tudung dan basuh tangan. nak melepas dan membuang jarang sekali. kecuali saat darurat. kalau tak saat darurat memang rela aku tahan sampai kat rumah.

teringat masa masih belajar di poli. tandas di kolej kediaman. kira tandas awam la kan since semua student pakai tandas di kawasan yang sama. aku paling allergic (tak suka) orang yang suka guna tandas tapi takpandai nak bersihkan tandas. wargghh. manusia jenis apakah ini?


pernah sekali, pepagi masa nak tunggu turn guna tandas sebab nak melepas, lama menunggu giliran, pintu tandas tu pun dibukak, muncullah seorang senior yang sama aras yang aku tak berapa kenal, taktau nama pun, tapi muka cam lah. bila dia keluar, aku masuk la dalam tandas tu, perghhh, bau yak2 dia still ada, tak kisah la kan kalau bau je. tapi bila tengok dalam lubang jamban, wahhh, yak2 dia still ada ada sisa2 yg tertinggal dan bukan sedikit ya. HAHAHHAHAHAHAHHAHAHA. rasanya dia nie jenis sekali flush je dah tu blah. taktau pun yak2 dia tertinggal ke dia sengaja tinggal malas nak tunggu flush tu refill air. padahal paip ada je tepi tu kan. so, aku dengan tak relanya pun membasuh yak2 yang ditinggalkan tuannya itu. nasib baik jenis aku, kalau nak melepas, jenis bawak serbuk pencuci baju tu letak dalam botol mineral kecik. sebab aku taknak la orang yang nak melepas selepas aku terhidu bau yak2 aku kan. segan lah biarpun sama jantina kan. HAHAHHAHA. so, tiap kali aku ternampak senior tu, terus aku teringat dengan yak2 dia yang ditinggalkan. sian. sadis kan. belum lagi cerita bila takdak air. hahhahaha. nie bukan nak bukak aib. tapi nak bagi pesanan dan pengajaran. kononnya. 

so, jagalah kebersihan tandas awam walaupun tu namanya tandas awam dan bukan tandas dirumah sendiri. dah guna. pandailah flush ye. bukan flush je, kalau meludah kat tepi2 kawasan jamban tu, pepandai la simbah guna air, biar bersih. takkan nak biarkan orang lain pijak kahak dan air liur tu. ish. sama jugak bagi lelaki. aku nak bagi peringatan buat diri sendiri yang sentiasa alpa.

mindset manusia rosak mengenai tandas awam. 
"tandas awam ada cleaner, so biarlah cleaner jalankan tugas dorang"
"takkan nak biarkan cleaner takdak kerja, makan gaji buta. so biar diaorang ada kerja"

jagalah kebersihan tandas awam. dan kebersihan diri anda sendiri. sebab setan suka orang pengotor nie. 

sekian,
ilal liqa'

Friday, 7 October 2016

WePrint | Instant Photo Printing VIA WeChat App

Assalamualaikum
i love taking photos. it does not matter whether on special occasion or usual day, taking photos for memories that freeze in a piece of printed paper is a must. we never know when will the memories faded and sometimes can be forget. so, the best solution is to print those special photo to instant photo printing. why not? :)

yeahhh! my instant photo print arrived!!!! the quality is really good. the best instant printing photo quality that i found so far. :) so, lets get started reading about WePrint! and how you print photo via WeChat App!!

WHAT IS WePrint?
The First WeChat Instant Printing Machine in Malaysia
WePrint is the very first WeChat instant printing machine in Malaysia. Many Malaysians have already seen it in some of the major shopping malls or exhibitions. Since entering Malaysia in 2015, we have created much awareness in hundreds of roadshows and exhibitions, having thousands of followers on Wechat, printing thousands copies of photos in any one event. From these events and the database collected, this machine is showing itself to be a business tool with great profit potential.” said Json Tan, Managing Director of WePrint. 

Indeed, beyond being an instant photo printing machine, WePrint is a great marketing tool for any business. It is designed to help advertisers recruit WeChat followers through on-ground events and activities. Businesses will not only be able to advertise on screen but also incorporate brand or product in a pre-designed photo template. The public will be exposed to the advertisement while waiting for their photos to be printed as well as bring a copy of the printed photo with brand message or product information home with them. 

“WePrint is a powerful marketing tool with great business potential. Catering to the needs of different businesses, we have sold to retail outlets the machines to entertain their guests, provided rental or leasing services to event management companies, charged advertising fees to different advertisers. Most important, it is a viable advertising tool for almost any type of business, such as F&B, entertainment, beauty, bridal, hotel, supermarket, tourism, advertising, media, jewelry, telecommunication, automotive, property, electronics, gym, education, charity etc.” Json remarked further.

HOW ITS WORK?
Simple and easy steps to print
All you have to do is: open WeChat app on your smartphone, scan the QR code shown on the machine, upload selected photo from your phone, insert the ID code shown on screen. A high quality hard copy will be printed in just 60 seconds!




WHERE TO USE and WHAT BENEFIT?
Ideal for any corporate or private functions
For any corporate or private functions, WePrint is always a crowd pleaser, attracting people from all walks of life to print their favourite photos onto different material, including photo paper, magnetic paper, button badge and phone casing. For the advertisers, they can use the machines to attract followers, collect database, and engage the followers more effectively through this popular social media platform - WeChat. 

“I am glad that WePrint has been gaining popularity in exhibitions and roadshows.  We are able to garner numerous enquiries leading to closed deals when we participate in these events as business people saw how it is able to attract the crowd. Recognized brands across different industries such as One Utama, Neway, Celcom, GSC, Acson, Revlon have engaged us for their events in Klang valley and other states, some on a long term basis.” Json added.

“We believe that this is the right time for us to expand this business further by partnering with distributors nationwide to bring this powerful marketing tool to every corner of Malaysia.” Json ended the interview with a positive note. 



WHO SUPPLY?
Liberty Printing is a heat transfer printing machine and material supplier in Malaysia. WePrint machine is exclusively imported, managed and distributed by Liberty Printing since 2015. 

Visit www.libertyprinting.com.my to find out more about WePrint.

What can we print for you? Free instant high quality photos!


SPECIAL DISCOUNT FOR MY BLOG READERS! yey! :)
use this code IA1001 then you will enjoy 10% discount when you purchase WePrint!


For business enquiries, contact: 
Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.
Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
Email: order@libertyprinting.com.my
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)

see ya :3

Thursday, 6 October 2016

tuesday blues

Assalamualaikum
hari selasa. yes hari isnin cuti umum. so hari selasa aku dan mak dan makcik yang drive dan jugak nenek pergi ke bank untuk tukar kad atm/debit dan selesaikan beberapa urusan bank. the sad things is, aku punya kad debit adalah public bank. dan serius, ramai sangat orang. pergi bank dalam pukul 11 macam tu. aku pergi tanya kat kaunter, aku nak tukar kad bank. so, staff tu kata, nak tunggu ke tak? sebab ada 50 lebih orang yang menunggu nak buat kad bank baru dan seorang staff je handle. whattt? satu kad bank entah berapa lama dia nak settle kan, tambah lagi dengan multitasking check borang orang pulak. hahahhahaha. aku rasa macam kesian dan malas nak tunggu lama2 since mak aku ada urusan lain lepas tu. dan aku plan nak buat hari sabtu since hari sabtu adalah holiday. korang dah update kad bank baru? sekarang bank dah selalu penuh sebab banyak orang nak buat kad baru. takkan nak buat last minit kot. kalau jenis aku memang suka je buat last minit. tapi mengenangkan aku jenis tak berapa suka menunggu. so rasanya kena buat dalam bulan nie jugak. 

wahhh. nie best. lama dah tak makan benda yang macam meletup dalam mulut tu. aku sebenarnya nak beli twizzler tapi dah takdak. sedihnyaaa. baru teringin nak beli twizzler kat kedai tu sebab jarang jumpa di mana2. maybe dah habis stock.

aku sempat la jugak mencedok gegula kat kedai tu, masa mak aku dan makcik busy berurusan di kawasan berdekatan. 

cute pen design
aku takboleh tahan betul bila tengok pen yang cute2 nie. pastu sempat jugak beli jenga atas pujukan adik2. sebenarnya sebab aku nak main sama. serius lama dah takmain jenga nie. siapa suka main jenga? hahahhahah. susun2 dan robohkan. wahhh hebat.

dari pukul 11 kesana kemari berurusan dengan bank. dan akhirnya sampai pukul 2.40 lebih. padahal adik2 aku yang tiga orang tu balik dari sekolah pukul 12.30 dan 2.30. sian bagi yang terpaksa tunggu lama2. hahahahhaha. pastu makan cendol jap bagi menghilangkan kepenatan. dah makan cendol, sempat pulak pergi jenjalan kat mall dan berehat sekejap. berpisah kejap ngan makcik dan nenek sebab dorang nak pergi poslaju. 

mak dan aku pulak nak pergi bank maybank berdekatan. memula nak buat update kad debit maybank mak. tapi sebab ramai orang dan bank takut taksempat buat sampai pukul 5. terpaksa la takbuat dulu. dah tu tunggu la makcik dan nenek aku datang untuk balik sampai pukul 5 lebih jugak. penat gila, dalam kereta aku dah tersengguk sengguk dah sebab mengantuk. hahahhaha. tu baru jenjalan berurusan kan. tu pun tak habis cover bank lain.

banyak pulak aku cerita. hahahahha. macam takdak point je. XD

sekian
ilal liqa'


Monday, 3 October 2016

matured or childish

Assalamualaikum
matang atau kebudak-budakan. aku rasa semua orang ada sisi matang dan kebudak-budakan masing2 dalam diri. cuma sedar ke tidak je kan. aku pun macam tu jugak. kekadang aku macam impressed jugak la dengan diri sendiri sebab macam matang gila kan bila handle certain masalah. hahahhaha. ada ka patut impressed dengan diri sendiri? ada. aku lah orangnya. jenis aku suka tengok dalam bentuk positif sesuatu masalah atau ujian. memang aku kekadang mengeluh bagai. tapi entah kenapa aku pandai pujuk diri. hahahahhahaha. entah dari mana datang rasa macam tu. kira salah satu ciri matured la tu kan. XD


dari sisi childish pulak, perangai jarang je nampak childish, tapi pemikiran aku ada la masanya jadi childish sikit. childish jenis extravagant. tengok je la nama blog kan. nampak dah sisi childish aku. dengan entry pasal anime bagai. haaa tu agaknya sisi childish aku yang agak ketara la pada pandangan manusia. ciri penulisan? entah la nak kata childish ke matured. agaknya?

do boys like childish or matured girls? 
uhuk uhukkkk. clear throat.
sadly, aku bukanlah berjantina lelaki untuk tahu jenis gegadis yang para lelaki suka. walaupun, ada je yang kata lelaki nie kepala hotak dia simple, senang predict apa dia nak. i don't think so. lelaki ada 9 akal kot. nak predict celah mana? dan aku malas nak tanya memana lelaki pasal hal ini. hahahahhaha. so, boys, any answers regarding this question? 

do girls like childish or matured boys? 
clear throat for the second time. 
as a girl myself, ehem. i like matured thinking boys. at the same time have a lil bit childish character. ish aku taktau la. hahahahha. sebab girls mind are so complicated. aku pun tak faham diri sendiri. sadis. tapi aku benci kot any boys atau lelaki yang buat perangai childish masa keadaan sedang serious. oh why so serious? kena la serious woi. dah benda serious buat main2 apa ke he pulak. wuuu. chill dearself. ada certain lelaki suka act childish konon nak perhatian. grow up boys! sama jugak macam girls yang acah childish dikhalayak ramai aka gediks. grow up please. boleh je jadi childish bila kau sorang2 dan no one are looking. hahahahhaa. 

senang cerita, ada masa kau perlu jadi matang. ada masa boleh je jadi childish. tapi ikut kena tempat dan masa la. kalau dah tak kena tempat dan masa tu memang nak kena tembakan kamehameha se das agaknya. hahahhahahah.

jadi, apa perangai korang yang matured atau childish yang boleh korang detect pada diri korang buat masa sekarang? perlukah perubahan kepada perangai tersebut? 


okay lah. malas nak membebel banyak. makin menjadi pulak perangai merojakkan bahasa aku nie. hahahahha. kena berubah nie.
nak cari lolipop dulu. sekian.

ilal liqa'

Sunday, 2 October 2016

ANIME | September Anime List

Assalamualaikum
moshi moshi minna san~
ogenkideska? before watching any anime, i downloaded them first. because, i usually tend to repeat watching some funny or weird scenes that i find attractive. i hope i can get external hardisk soon because my anime collection are growing. again, here i'm sharing the anime that i finished watching in september. 


Kuroko No Basket Season 1 + 2 + 3 (75 episodes)
Teikou Junior High School's basketball team is crowned champion three years in a row thanks to five outstanding players who, with their breathtaking and unique skills, leave opponents in despair and fans in admiration. However, after graduating, these teammates, known as "The Generation of Miracles," go their separate ways and now consider each other as rivals.

Kuroko no Basket follows the journey of Seirin's players as they attempt to become the best Japanese high school team by winning the Interhigh Championship. To reach their goal, they have to cross pathways with several powerful teams, some of which have one of the five players with godlike abilities, whom Kuroko and Taiga make a pact to defeat.

BV review
my second anime about sport. the first one should be prince of tennis, but because i already forgot about most of the story, so Haikyuu! is my first sport anime. i love Haikyu!! the anime about volleyball. i watch Kuroko No Basket because i read many recommendation about this anime on Haikyuu!! anime's comment feeds in some websites. and yeahhh, the story and plot are great. this anime have widen my knowledge in basketball. hahahahhaa. since i'm not doing sport, so watching some anime with sport genre make me feel energized. HAHAHHAHAHA. by the way, *cough cough* hot tall guys with muscles everywhere. XD 



Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge | Tanaka is Always Listless (12 episodes)
This unconventional, surrealist comedy follows an exhausted high school boy who, despite multiple attempts from his friends, still manages to spectacularly... sleep. Much to the chagrin of the energetic (at times bossy) Oota, Tanaka is often found in a blissful state of lethargy, possessing the ability to doze off in any situation, especially in mid-sentence!

BV review
looking for something relaxing, so this is for you. Tanaka kun is always sleepy, energy consuming, lazy. sometimes, he even feels lazy to eat because eating something can consume his energy so much. hahahahhaha. sounds like mehhhh. the characters are so cute though. funny and relaxing and now i feels that i been infected by Tanaka kun's listless. :3




Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui! | WataMote (12 episodes)
15-year-old Tomoko Kuroki is a budding hikikomori—a shut-in who spends her time playing dating sims and watching anime. But even a lifetime of experience wooing virtual boys can't prepare her for the greatest challenge of all: high school.

Everyday life is a terrifying journey for Tomoko, fraught with hidden judgments and secret surprises. Her anxiety makes social interaction impossible, but she's determined to figure it out. Will she make friends? Become popular? Maybe even meet a real-life cute guy? Find out in WataMote!

BV review
introvert Tomoko. sometimes i feels so sad for Tomoko because she tried so hard to socialize with peoples. hahahahha. you feel bad when you think you introvert and unpopular, watch this anime, you will feel better and all your sense of pity will be with this girl, Tomoko. gambatte ne Tomoko. please have some friends and chill.



Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (25 episodes)
When Subaru Natsuki leaves the convenience store, the last thing he expects is to be wrenched from his everyday life and dropped into a fantasy world. Things aren't looking good for the bewildered teenager, however: not long after his arrival, he is attacked by some thugs; armed with only a bag of groceries and a now useless cell phone, he is quickly beaten to a pulp. Fortunately, a mysterious beauty named Satella, in hot pursuit after the one who stole her insignia, happens upon Subaru and saves him. In order to thank the honest and kindhearted girl, Subaru offers to help in her search, and later that night, he even finds the whereabouts of that which she seeks. But unbeknownst to them, a much darker force stalks the pair from the shadows, and just minutes after locating the insignia, Subaru and Satella are brutally murdered.

However, Subaru immediately reawakens to a familiar scene—confronted by the same group of thugs, meeting Satella all over again—the enigma deepens as history inexplicably repeats itself.

BV review
another game like anime genre. fantasy or parallel world where the character been thrown to. the MC, Subaru, he doesn't have any special magical power like others, but he keep alive after been killed and the time keep repeating. if you watch uncensored version, you can see some Subaru's bowels been cut out, his limbs and head been chopped. some gruesome way of murder. hahahahhaa. but still, Subaru will repeating the history and alive, while he know the feels of how hurt he been killed and he try to change the future, so everyone can be safe and sound. this anime full of emotion. i need more psychological anime like this. hahahhaa. hoping for season 2 because i not satisfied enough with the ending. of course, because there like a lot to be reveal about the mystery things in this anime!



Hataraku Maou-sama! | The Devil is Part-Timer (13 episodes)
Striking fear into the hearts of mortals, the Demon Lord Satan begins to conquer the land of Ente Isla with his vast demon armies. However, while embarking on this brutal quest to take over the continent, his efforts are foiled by the hero Emilia, forcing Satan to make his swift retreat through a dimensional portal only to land in the human world. Along with his loyal general Alsiel, the demon finds himself stranded in modern-day Tokyo and vows to return and complete his subjugation of Ente Isla—that is, if they can find a way back!

Powerless in a world without magic, Satan assumes the guise of a human named Sadao Maou and begins working at MgRonald's—a local fast-food restaurant—to make ends meet. He soon realizes that his goal of conquering Ente Isla is just not enough as he grows determined to climb the corporate ladder and become the ruler of Earth, one satisfied customer at a time!

Whether it's part-time work, household chores, or simply trying to pay the rent on time, Hataraku Maou-sama! presents a hilarious view of the most mundane aspects of everyday life, all through the eyes of a hapless demon lord.

BV review
some hilarious and comedy anime. got a some action. this anime about Demon Lord Satan with his loyal general stranded in modern age in Tokyo. while living poorly in human world, demon lord satan as Sadao Maou works at MgRonald to make a living. i love the comedy of this anime. how Sadao Maou try hard to be good at his job. although he is demon lord satan, bur he become kind hearted towards human. is he really the kind hearted villain? i wish for season 2 since i need to know his true self. and will they go back to Ente Isla?



Donten ni Warau | Laughing Under the Cloud (12 episodes)
When swords were outlawed in the eleventh year of the Meiji Era, the mighty samurai population began to dwindle. Those who rejected the ban on blades rebelled, causing violent unrest to erupt throughout the countryside. To combat the rise in criminal activity, an inescapable lake prison was constructed. Three young men, born of the Kumoh line, were given the duty of delivering criminals to their place of confinement—but could there be more to their mission than meets the eye?

BV review
historical meiji era. action genre. i love this anime because of the brotherhood of Kumoh brothers. this anime can make you laugh out loud and in next scene you will cry your eyes out. i do cry when i watch some scene about the brothers and i rarely cry while watching anime(s), but i cry watching this anime. WHATTT. hahhaha. why i cry? cebause...... i don't want to put any spoiler here, the story plot is great even some of the scene that i can predict. you need to watch if you wanna know. Kumoh Tenka (oldest), Kumoh Soramaru (middle) and Kumoh Chutaro (youngest). i really love they brotherhood relationship, goshhh so touching. and don't worry, it is happy ending. :) i do feel satisfied with the ending. recommend! this anime have become one of my favorite :3 come across this anime while watching the ads on animax channel. so i decided to download and watch. worth it. :D



Kyoukai no Kanata | Beyond the Boundary (12 episodes)
Mirai Kuriyama is the sole survivor of a clan of Spirit World warriors with the power to employ their blood as weapons. As such, Mirai is tasked with hunting down and killing "youmu"—creatures said to be the manifestation of negative human emotions. One day, while deep in thought on the school roof, Mirai comes across Akihito Kanbara, a rare half-breed of youmu in human form. In a panicked state, she plunges her blood saber into him only to realize that he's an immortal being. From then on, the two form an impromptu friendship that revolves around Mirai constantly trying to kill Akihito, in an effort to boost her own wavering confidence as a Spirit World warrior. Eventually, Akihito also manages to convince her to join the Literary Club, which houses two other powerful Spirit World warriors, Hiroomi and Mitsuki Nase.

As the group's bond strengthens, however, so does the tenacity of the youmu around them. Their misadventures will soon turn into a fight for survival as the inevitable release of the most powerful youmu, Beyond the Boundary, approaches.

BV review
action, supernatural genre. a lil bit romance. but not too much. for me, the story plot in this anime a lil bit blurry. i don't satisfied with some scene and i have a lot of unsolved questions about this anime. but, the art are great though. i love the characters and my favourite scene is where the four of them, Akihito, Mirai, Hiromi, and Mitsuki dancing and singing like idols. hahahahhaa. why they doing all these? please watch. :D senpai senpai senpai. XD



Hotarubi no Mori e (movie)
Intrigued by the tale of a mountain god, six-year-old Hotaru Takegawa loses her way in the ancient forest while visiting her uncle. Exhausted and desperate for help, Hotaru is thrilled to find a masked forest spirit named Gin. She learns the hard way that she should not touch the boy, or he would disappear. In spite of this, Gin leads Hotaru out of the forest and warns her never to return when she promises to come again with a gift.

Paying no heed to his cautionary words, and despite being separated by both distance and planes of existence, Hotaru and Gin become close friends as she visits him every summer. However, their relationship and resolve are put to the test, when romantic feelings conflict with the one and only rule.

Based on Yuki Midorikawa's manga of the same name, Hotarubi no Mori e is a tale of friendship and compromise of two people who should never have crossed paths, as their lives become hopelessly intertwined.

BV review
a movie. short movie around 45 minutes. but the story plot are great. simple and sad? yes, it quite sad because the relationship between human and spirit. Gin is a spirit and Hotaru is a human. Gin cannot be touch by any human because he will disappear with human touch. guess what happen next? watch this. onegai. hahahhaa. i love any youkai genre anime. you should recommend me some if you know any :)

*************************************************************
credit picture and synopsis to MAL


actually, there some anime that i have finished watching in september. more like the ongoing anime that completed airing in september, such as shokugeki no souma season 2, mob psycho 100, fukigen no mononokean, orange, but, maybe i'll do some review in next entry. if i'm feeling good la. hahahahhaa.

any recommended anime that you think that i need to watch?

ja matta ne~