Thursday, 29 September 2016

REVIEW | Safi Shayla Pek Fleksi

Assalamualaikum
kali nie nak review pek fleksi safi shayla. siapa tak kenal syampu safi shayla memang rugi. safi shayla nie memang sesuai untuk wanita yang bertudung. bila bertudung, sangatlah penting bagi kaum wanita mementingkan kebersihan dan kesihatan rambut di kepala memasing ye. ingat senang ke jaga rambut dalam tudung? hahahahha. sebenarnya senang je kalau bijak memilih produk yang sesuai untuk kesihatan rambut, contohnya macam produk syampu Safi Shayla yang dah memang khas dicipta untuk wanita bertudung. happy la wanita bertudung sekarang, dah ada syampu yang khas untuk kekita nie. 

review pek fleksi safi shayla
rambut didalam tudung tu sangatlah penting untuk dijaga ya kaum gegadis. takkan nak biar rambut dikepam tak terjaga ye. dah lah pakai tudung. malu la kalau rambut berbau dan rosak. biarpun orang taknampak sebab rambut tu aurat, tapi kesihatan dan kebersihan rambut kena jaga untuk keyakinan diri sendiri. kita sedar rambut kita macam mana, kena lah pandai jaga sendiri. takkan nak biar orang lain jaga. eh macam mana tu. hahahhahaa

aku dapat yang pek fleksi merah Safi Shayla menyala. khas untuk kawalan rambut rosak. sesuai sangatlah dengan aku. paling best, dalam bahan dia disertakan dengan Habbatus Sauda. ramai dah tau khasiat habbatus sauda nie kan. so memang ada point untuk jadi produk kegemaran. siap ada cop halal lagi.

review pek fleksi safi shayla
"SAFI Shayla sebagai teman terbaik mahkota wanita bertudung berbangga untuk melancarkan satu lagi bentuk terbaru mudah guna buat semua wanita. Dengan SAFI Shayla Pek Fleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pek isian semula, atau sebagai pek kembara. Kami mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh dinikmati pada harga lebih jimat." - Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurus Pemasaran SAFI

inovasi pek fleksi merupakan inovasi pertama dalam industri syampu. satu syampu pada satu harga, boleh guna dalam 3 keadaan yang berbeza. 1. terus guna, 2. sebagai pek travel, 3. isi semula. canggih tu kan. dah banyak ciri2 yang memudahkan dan menarik untuk buat korang jatuh cinta. memang rugi kalau tak mencuba. aku dah. korang bila lagi? hahahahhaa *ayat promo takboleh blah*



kemudian diselitkan gambar aku. hahahhahahahhahahahha. aku kurang confident nak pakai apa2 tudung warna cerah2 macam nie. warna kuning cair. tapi sebab dah mencuba Pek Fleksi SAFI Shayla terus rasa confident siap berbibir merah lagi. wahhh magik sangat kan. HAHAHAHA. ok. 

cara guna | macam syampu la. basahkan rambut. letak syampu SAFI Shayla secukup rasa. urut kepala ikut suka dan kemudia bilas sampai bersih. yeah happy. 
harga | RM14.65 (480g)
lokasi | boleh didapati dengan mudah diseluruh malaysia terutama di pasararaya berdekatan anda

more info do visit
Insta | SAFI@safmalaysia

sekian, 
ilal liqa'



Thursday, 22 September 2016

officially a NEET?

Assalamualaikum 
hello strangers, alien and friends. how are you today? im fine, thank you. goshhh, im not writing a letter. awkward level 100. okay, back to main topic. 

aku rindu menulis seperti sedia kala. dimana aku banyak meroyan dan merapu meraban. hahahahaha. easy. this your blog you still can write what you want as long it is good enough for yourself and the readers. macam biasa aku suka merojakkan bahasa. sebab kiranya otak aku masih di mode 'rojak'. and aku suka syok sendiri. well, blog is where you supposed to SYOK SENDIRI, writing without expecting peoples to read your blog though. i dont care, kinishinaiiidee~ *flip tudung.


am i officially a NEET? (not in education, employment or training).
rasanya untuk masa sekarang YES adalah jawapan yang terbaik. HAHAHHAHHAA. and im not proud of it. jom nangis celah dinding belakang pintu. *apa kau ingat kau cicak? huhuhu T^T

aku rasa cemburu (bukan dengki tau) bila tengok kawan2 coursemates dah kerja dan dah sambung belajar. tapi tak elok simpan rasa negatif macam tu kan. buat masa sekarang, i need to be with my family.

hikikomori (shut in)
for now, im just staying in my home, staying in my room. watching some anime(s) and sleeping. doing house chore is not my forte but i can do a lil bit. cebause i hate anything messy and dirty and smelly. 


my favourite NEET character. urushihara ♥︎ 

im a NEET and im not proud of it.
whatever you do, keep doing a good job fellasss!

p/s : how do you think about my new header? hahahhahaha

ja matta ne!
owattaaaa~

Friday, 16 September 2016

REVIEW + GIVEAWAY | Japan Candy Box

Assalamualaikum
who doesnt love the cute kawaii candies and snack? i am the one who loves to eat sweets things and snack. and i absolutely love kawaii things and everything related to Japan. because of a lot interest with japan, i got myself a box of JAPAN CANDY BOX!

yeay!
Japan Candy Box is a website that offer a subscription of a box full of candies and snack made in japan. Every month, they will picked 8-10 mixtures of japanese snacks and sweets! the price starting from $18.20 per month. you can subscribe anytime and cancel anytime depend on your choice. 

once my Japan Candy Box reach my home, im so happy and dance in front of the gate. what the?? hahahaha. the box so kawaii even when it reached my home, it is already cracked a little bit. but, all things inside are safe and secure. again, everything is so cute :3

unboxing begin. thanks for the special note! they even put a list of snack and candies that you got in the box. to be honest, i feel such a waste if i tear off any packaging of the candies and snack. they are so kawaii and i cant resist. even my siblings ask me when im gonna eat these when i excited to take a picture for review. sharing is a good things though. 

 August 2016 subscription box

Snack and Candies i got in the Japan Candy Box
1. Tohato Anpanman Corn Rings
2. Bourbon Animal Biscuits
3. Lion Puyo Puyo Gummy
4. Kasugai Poke Gummies
5. Eisei Fairy Tale Egg Boro Biscuits
6. Fujiya Anpanman Minimini Ramune Candy
7. Morinaga Ramune Blue Hawaii Candy
8. Glico Friend Disney Ramune Candy
9. Meito Puku Puku Tai Fish Strawberry Wafer
10. Heart Cute Face DIY Gummy Kit

i love everything in the box. it is very fun to try new things and japanese snack and candies that i cannot find in typical store in my country. so, i recommend Japan Candy Box for those who loves japanese snack and candies. :) the best things is, you dont need to travel to japan just to get japanese snack and candies. with the subscription box of Japan Candy Box, you just need to wait and BAMMM, it reach your door step. :3

thanks a lot for friendly staff  <3

come join the giveaway and follow all instruction in the rafflecopter gadget. just fill what are needed and make sure to follow the step. then, if chosen, you can get your own japan candy box. sounds great right! so dont miss the chance to join before the closing date!. will you be the lucky one?! 

a Rafflecopter giveaway


RANDOM WINNER : coklat.funky@yahoo.co.uk
(new winner been picked, since previous winner cant be contacted)
do contact me via email with your details
name :
address :
phone number :


ja matta ne~

Thursday, 15 September 2016

junk food to eat

Assalamualaikum
entah kenapa beberapa hari nie lidah aku teringin makan benda manis2 sentiasa. sedangkan benda manis tak berapa elok untuk gigi kan. teringin nak makan gula2. hahahahhaa. sebab boleh makan time tengok anime ke apa kan. 

salt and lemon candy
bila pergi kedai, ternampak la gula2 nie. salt dan lemon? garam dan lemon? rasa masin dan masam. waaahhhh benda baru nie. aku belum pernah rasa lagi. so, rajin la nak beli dan try. mahal jugak sebungkus dalam rm4 untuk 150 g kan. rasa dia? sedap lahhh! tak manis macam gula2 lain. rasa masin dan masam dia boleh diterima lagi. 

selalunya gula2 manis cepat je aku habiskan. masuk dalam mulut terus kunyah walaupun keras macam batu (tu cara aku makan gula2). tapi nie pulak lain. :3

japan snack
yeayyy! candy box atau snack box from JAPAN dah sampai! aku akan buat review secepat mungkin ya. hehehhee. dan ofcourse aku check dulu bahan2 sebelum makan. geram la tengok snack dari JEPUN yang kawaii2 nie. packaging semua menarik. anpanman tu comel ngat. memang pipi pau. 

wait for the review guys. ada giveaway jugak. :D
ja matta ne~
ilal liqa'



Wednesday, 14 September 2016

have a break?

Assalamualaikum
kembali menulis menghantui dashboard anda. cehhh, macam lama dah menulis kan. padahal baru semalam aku publish entry baru. harap mood menulis di blog datang dengan banyak. dan dah lama aku tak share benda mengarut kat blog. walaupun aku tahu mengarut itu salah. hahahahhahahaha. ok joke.

pakwe : jom break
makwe : maksud awak?
pakwe : kita putus la
makwe : ok

kawan kepada makwe dan pakwe pun bagi sebungkus kitkat sebagai pengubat lara masing2.

get my joke guys? hahahhahaha. walaupun cerita lame sendu krik2 gila kan. memang takdak bakat langsung nak mengarang cerita jiwang2 nie. huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

kekadang aku rasa, kitkat dicipta khas untuk orang yang dah 'break'. walaupun 'break' diatas pembungkus tu bukanlah 'break' yang dimaksudkan di entry ini. hahahahhaha

lame joke is always win *in my heart*

ps : LOL, aku bukan putus cinta guys. this just a joke. XD

ilal liqa'

Tuesday, 13 September 2016

my eid adha

Assalamualaikum
today all muslim in the world are celebrating eid adha or hari raya korban. my mom cooked some daging masak hitam and rendang ayam. this is the first eid without my arwah dad. my grandmother and grandfather which on mom side come stay with us and some of relatives from brunei do visit and stay with us for a while in this holiday. in the morning, some of my relatives from father side do visit. we did tahlil recitation. in the evening, my mom and siblings do visit my arwah dad.

i miss my dad so much. 
sometime i wish he could still be with us. 
but, ALLAH the greatest, He know the best plan for us. 


Happy Eid Adha

ilal liqa'

Monday, 12 September 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Assalamualaikum 
jom semua memeriahkan giveaway nie. hadiah menarik menanti anda. rugi tau tak join sebab syarat senang dan mudah sangat. cepat2 la join sebelum tamat. sambil2 join boleh jugak berkenalan dengan blogger yang lain kan. ;D


tamat 22 september 2016
sila klik banner diatas kalau nak join ya :)


sekian
ilal liqa'

Saturday, 10 September 2016

TASTING | Samyang Spicy Ramen

Assalamualaikum

samyang spicy ramen

finally i got a chance to taste the viral SAMYANG SPICY RAMEN. they got a lot of name like SAMYANG HOT CHICKEN RAMEN, SAMYANG FIRE NOODLES. but i stick with SAMYANG SPICY RAMEN because easier to pronounce and it really describe the whole things.

by the way, the samyang spicy ramen packaging really cool and it is quite big from what i have expected. yeah we usually know that our instant noodles packaging is in medium size and compare to this samyang spicy ramen, it can cover whole of my face! no wonder the price so expensive kan. 

okey lets proceed.

review samyang noodles
i got my Samyang Spicy Ramen from online shop. i have bought two loose pack and one big bowl of Samyang Spicy Ramen. both have HALAL logo on the package. and even the local seller is a muslim. actually this ramen can be found in certain supermarket location. because im so lazy looking for this ramen all over supermarket that exist, so why not i just buy it online. easier right? been craving this for a long time because of the challenge on youtube. wargghhh, social medias really affecting my life. 

review samyang noodles
two packets of flavor. the red packet is the fire sauce. and the white packet is some of seaweed i guess?. everyone know how to cook instant noodle right? so no need any instruction here, stir-fried ramen. yummeh~

review samyang noodles
we (my two sisters and i) just eat one of the loose pack of the ramen. sharing2 like that la, coz i bet no one can finish all the ramen in one packet. HAHAHHAHA. so we try with scrambled egg (more like to endure the spiciness with egg) and some leftover of sayur campur. and of course we prepared a lot of cold water. 

the tasting moment began~
i'm not the one who like to eat spicy food. sometimes i even hate spicy food. but i do like to eat something like chicken nuggets, sausage with chili sauce. 

but this samyang spicy ramen have shocked me with the spiciness. i love to eat the ramen, but the flavor of spiciness are strong and my tongue feel numb and my lips feel swollen. hahahahaha. gratefully we eat with some of scrambled egg. gladly, the shocking spiciness doesn't last long in mouth if you always eat and drink. XD

i think if you like spicy foods, you still can handle this. my sisters and i are wondering how can people do the challenge and finish the whole packet of Samyang Spicy Ramen by himself/herself without drink anything and some even adding more chili and hot sauce. daebak. thumbs up!

i can still eat this even it spicy it taste good. the smell of the spiciness remind me one of instant noodle that already exist in our country. there one instant noodle with the same theme which spiciness and fried noodle, but that noodle flavor is green cili padi i guess and even the noodle is green in colour. i forgot what kind of brand, whether indomie or mi sedap. 

yeah, no regrets and i wanna eat more. :3
guys, should i accept the challenge and do some some samyang spicy ramen challenge? XD

see ya'


simple foods

Assalamualaikum
 i try to post a lot in english so i can enhance my rusty english. it is so sad to know that my english writing skills slowly go down along the sea and no longer able to catch up any thing. i know i'm maybe bad at it. but i will try to improve. 

actually, i am not a good cook. i aint no pro in this cooking thingy. and i can only cook simple dish or should i say 'lazy foods'. although lack of skills in cooking, but i always like to see some food or chef channels. i really love to see how peoples handle food in kitchen. from nothing or scratch, they can create an amazing dish. usually i watch MasterChef Australia, and i totally fallin' love with the show. also watch some others foods channels that make my saliva like a lava wanna erupt from the mouth. 

for girls or women out there, it is okay if you bad at cooking and if your foods doesn't taste like foods. it sokay. im here with you sobbing along with you while tapping your back. joke. girls, this is a real deal, it is okay if you bad at cooking, but DON'T BE LAZY! the key of good foods is effort. yes effort. and for now, i am here to summon some of my beast spirit to keep cooking and learning to cook.

yosh, i will learn to cook for my future life. HAHAHHAHA. actually im not bad at cooking. just lazy la. 

okay lah if you can cook scrambled egg or half cooked fried egg without burned. still can eat meh with kicap and chili sauce and hot rice. wahhh so nice. 

lazy cookin'. sausage fried oyster sauce and eat while dip it with mayo. nice breakfast XD

cucur ikan bilis. i wish i have some 'daun sup' to make the cucur tastier. i love to make small, crispy cucur. so eat with chili sauce. a nice evening tea time :D

i usually don't eat nasi much. so sometimes, this kind of simple foods can be my lunch, dinner and even supper. please eat balanced meal. don't be like me. 

so, what type of simple dish and food you can prepare? (maybe without too much effort but still tasty)

see ya'

Friday, 9 September 2016

whoa ahkak drive

Assalamualaikum
macam yang silent readers tau, aku baru dapat lesen P pada akhir bulan 7 tahun nie. aku bukanlah pemandu yang cekap, pemandu yang cemerkap adalah. aku masih bengap dan lembap dalam handle kereta. especially kereta manual. dan aku takpernah sentuh kereta auto pun sebenarnya. hahahaha

this week, pagi aku akan bangun awal sebab nak hantar adik2 pergi sekolah. walaupun aku memang tak confident sangat bila memandu kereta manual yang dah berumur hampir 10 tahun. entah kenapa tiap kali nak bawak kereta rasa nervous. 

aku paling taksuka bila terpaksa berhenti di persimpangan. HAHAHAHAHA. paling2 persimpangan tanpa lampu isyarat yang berada di kawasan agak berbukit. entah berapa kali dah kereta mati enjin dikawasan tersebut. XD

*tips amatur : rendahkan gear ke gear 1 atau 2 dan tarik handbreak bila berada di bukit. untuk keselamatan, tekan jugak break. bila dah clear, tekan minyak serta angkat klac slow2 dan turunkan handbreak dan sila blah dari kawasan durjana tersebut. HAHAHHAHA. 


mak aku pulak sebagai co-pilot, memang asyik ingatkan aku bagi signal light kalau nak membelok ke mana2 simpang. dan mak aku asyik ingatkan aku bawak antara 40 km/h je. bila terlaju sikit mesti dia suruh slow sikit. tension pulak aku bawak kereta. hahahahaha. tapi takpe kan, biar lambat asal selamat. yes im a tortoise, so what? *flip tudung

hati kena kental walaupun berapa kali entah dah kena hon. HAHAHHAHA

aku respect driver yang sabar walaupun aku lambat2. walaupun aku tau mesti dorang panas punggung je tunggu aku drive lambat macam kura2. i wish i could be the one who consider others while driving. im still learning though. may ALLAH bless these kind peoples :)

im bad at driving. but i know my mom been praying for me and wishing me to be a decent driver.
rasa nak bawak moto je. sebab moto lagi best kot. padahal nak bawak moto pun taktau XD

ilal liqa'

LOL : Memandu Kereta Ada Faedahnya Tapi Menunggang Motosikal Pun Ada… Susah Pilihan Ni!

Thursday, 8 September 2016

horror stories lover

Assalamualaikum
i love to READ horror stories. but i really HATE to WATCH any horror movies. because its just make my imagination tend to break its own scale in horror creepy things around me. but i really love to read horror stories. sometimes it does make me trembling in fear, but it just in slight moments i guess? hahahhahaha.

i read a lot of short horror stories on wattpad. and some of the stories do make me run away from being alone in my room :D well, horror stories can be a real deal if you read these things in dark room and you're alone! *joke cough cough

reading Horror Stories by Tunku Halim. just finished reading one story in this book. will read more soon. and will review once i finish reading the books :)

my favorite genre of horror stories are THRILLER and MALAY SUPERSTITIOUS BELIEVE. for me, malay/nusantara horror stories is more creepy than the others. but i do hate slenderman.

so what yours? 

see ya'



Monday, 5 September 2016

my bro and UPSR

Assalamualaikum
adik lelaki aku start UPSR dah hari nie. aku lupa pulak nak tanya paper apa. hahahaha. teringat masa zaman aku UPSR dulu. tahun 2007 kalau taksilap. dah 9 tahun berlalu rupanya. rasa diri tua sangat. padahal muda lagi. ehem. aku pernah publish post pasal UPSR dulu. my UPSR story

bila bercakap pasal UPSR. rupanya format UPSR baru berubah tahun nie. paper BI dipecahkan jadi dua paper. kalau dulu memang satu je kan. sekarang pecah jadi dua, dahlah baru guna format baru tu untuk tahun nie. memang macam agak tergesa-gesa jugak la. harap la students yang UPSR tak terkeliru. termasuklah adik aku.

my lil bro, agak rajin la jugak study. walaupun nampak macam malas. hahahahhaa. sebab rajin maybe kat sini takda teman dengan dia bermain kat luar. dah la dia sorang je lelaki. memang selalu main handphone dan study je la kerjanya. selain mengacau orang. beberapa hari lepas sempat jugak la belek2 beberapa buku dia. dia mintak ajar. aku memang agak fail sikit la bab mengajar orang nie sebab aku bad at explanation. :3 kalau dia mintak ajar, end up jadi aku yang buat semua. takla untuk semua sebenarnya. LOL. 


all the best for him today :)
aku takkesah berapa dia dapat. atleast dia dah cuba yang terbaik. inshaALLAH boleh :)

sekian
ilal liqa'

Friday, 2 September 2016

perginya seorang HERO

Assalamualaikum
aku sebenarnya taknak pun post something macam nie. tapi aku kena ingat rasa aku sekarang. aku kena ingat moment2 sekarang. kini aku rasa betapa pahitnya kehilangan seorang yang kita sayang teramat dalam hidup. hilang perginya takkan pernah ada ganti. innalillahiwainnalillahirojiun. 


Hassan Bin Kiprawi
17 ogos 1965 - 31 ogos 2016
perginya seorang lelaki yang aku gelar BAPAK.
BAPAK yang melahirkan dan mendidik aku menjadi anak yang berguna. 
BAPAK yang cuba memenuhi segala keperluan dan permintaan aku.
BAPAK yang sangat baik kepada anak2nya, isterinya, keluarganya, kawan2nya dan orang yang dikenalinya.
BAPAK yang jarang marah dan suka buat kelakar
BAPAK seorang yang paling aku sayang didunia dan diakhirat. 

perginya bapak akibat kanser paru2. aku baru tahu pada bulan march 2016 (bapak dan mak dah tahu awal tahun). bapak banyak kali ulang alik ke hospital untuk kimoterapi. mak la peneman bapak paling setia. bapak selalu batuk. dan tiap kali bapak batuk, sakitnya memang terasa. aku sedih bila tengok dan dengar bapak batuk. tiap kali aku doa moga kurangkan kesakitan bapak. kalau boleh biarlah bagi aku rasa sakit tu. sebab aku taknak bapak rasa sakit. 

21/8/2016 (Ahad)
kat rumah, bapak stay dalam bilik. terbaring lemah sepanjang hari. selalunya walaupun bapak sakit, bapak selalu baring kat ruang tamu, sambil tengok tv ngan kami adik beradik. 

23/8/2016 (Selasa)
pakcik dan mak aku bawak bapak ke hospital sebab bapak aku macam lemah dan bapak kena tahan dekat wad sebab demam dan lemah. 

hari2 kemudiannya, keadaan bapak aku agak kritikal, pakai oksigen sebab bila dia batuk, dia rasa takboleh bernafas. dia boleh bercakap. nak baring pun susah sebab dada dia sakit kalau baring. mak aku lah yang jaga dia di hospital sepanjang masa. tukar ngan aku dan adik bila mak nak mandi dan tukar baju kat rumah je. bila aku jaga, bapak memang banyak tanya pasal adik2 aku. banyak family dan kawan2 yang dah mula melawat bapak. mak selalu menangis dah sebab sedih la kan. 

30/8/2016 (dalam pukul 2pagi)
masa tu, hujan dan angin. guruh berdentum dan kilat. aku memang dah berjaga beberapa hari sebab takdapat tidur dan taknak tidur. lepas tu mak aku whatsapp kata bapak aku mengigau sebut nama aku suruh tutup pintu, tutup TV, jangan bukak laptop dan main handphone. ALLAH, sedihnya aku rasa, memang menangis la aku. aku kerap menangis sejak bapak aku sakit. takla nangis depan orang. nangis sorok2 je la. menangis dalam toilet menangis masa nak tidur. paling taktahan bila jaga bapak kat hospital, memang sedaya upaya aku tahan diri dari menangis. sedih sangat tengok keadaan bapak.

31/8/2016
aku tidur. terjaga sekejap. pastu dalam pukul 8.45 pagi. mak aku ada whatsapp suruh kemas baju seluar dan tudung mak sebab mak nak tukar dan mandi. mak suruh aku temankan dia kat hospital. belum lagi aku balas. pukul 9 pagi. aku dah sedar, cuma masih baring2 kat katil. tetiba dengar suara menangis. suara nenek dan adik aku menangis. dan terdengar jugak suara nenek aku bagitau, "tan, bapak kau dah sikda tan"

aku memang tergamam sekejap. macam takpercaya. tangan aku bergetar pegang handphone tengok jam. memang sedih sangat aku rasa. macam takpercaya. dada aku rasa sakit masa tu. aku rasa secara fizikal sakit dada. berkemas semua pergi hospital. aku menangis lagi bila ternampak jasad kaku bapak aku kat katil hospital. bapak family datang melawat. boss bapak aku, iaitu doktor yew (chinese) tu pun ada, mesti dia sedih sangat sebab dia anggap bapak aku macam adik dia dah. dan boss tu banyak bantu family kami sepanjang masa bapak aku bekerja dengan dia. sepanjang bapak aku sakit, dia banyak kali call aku suruh aku kuat, suruh aku berani dan kalau perlukan duit dan ada masalah bagitau dia. memang tak terbalas jasa doktor yew boss bapak aku. 

dalam rasa sedih yang teramat. entah kenapa aku ada rasa lega. lega sebab bapak aku takpayah menanggung rasa sakit lagi. bapak aku dah tenang di alam sana. ketika semua rakyat malaysia sibuk menyambut hari kemerdekaan. bapak aku merdeka dari sakitnya. merdeka dari dunia yang penuh dugaan. ALLAHUAKHBAR. ALLAH maha Besar. yang Berkuasa menghidup dan mematikan makhluknya. 

terima kasih kepada yang sudi melawat. terima kasih kepada yang sentiasa menasihati. terima kasih kepada yang memberi kekuatan. terima kasih semua. tak terbalas jasa korang. semoga ALLAH balas dengan kebaikan. 

Surat Al-Baqarah [156] - "Indeed we belong to Allah , and indeed to Him we will return."

doakan kami sekeluarga agar dipermudahkan urusan seharian. 
doakan kami kuat dan tabah.
sedekahkanlah Al-Fatihah untuk bapak.
semoga rohnya dicucuri rahmat dari ALLAH yang maha esa. 

sekian,
ilal liqa'