Tuesday, 30 August 2016

ANIME | August Anime List

Assalamualaikum and Peace Upon You
moshi mosh! i watch anime(s) like A LOT. but watashi wa otaku janai. i'm just a mere japanese anime fan. i love to imagine. and imagination is being my friends for a long time. hahahhaha. so here i am. to share what anime(s) that i finish watched in August. 


ReLife (13 episodes)
Arata Kaizaki is an unemployed, single 27-year-old who has just been cut off from his parents' financial support. Unable to find a job due to him leaving his previous employer within three months, he is stuck. One night after drinking with a high school friend, Arata meets Ryou Yoake, a man who offers Arata pills to turn him back into a 17-year old so he can redo his life. After agreeing to the experiment, Arata joins a high school class, and meets Chizuru Hishiro, a socially-awkward silent beauty who yearns to have friends. Through connecting with her and other classmates, Arata must find what he lacks to live a happy life in the real world within a one-year time limit.

BV review : i love the idea and storyline of ReLife. love the comedy, love the struggle of each characters and love the twist! unexpected twist at the last episode of ReLife. but, i already predicted the twist, and yes, its come true. hahahhahaha. wishing for season 2. 



Hai To Gensou no Grimgar (12 episodes)
fear, survival, instinct. Thrown into a foreign land with nothing but hazy memories and the knowledge of their name, they can feel only these three emotions resonating deep within their souls. A group of strangers is given no other choice than to accept the only paying job in this game-like world—the role of a soldier in the Reserve Army—and eliminate anything that threatens the peace in their new world, Grimgar.

When all of the stronger candidates join together, those left behind must create a party together to survive: Manato, a charismatic leader and priest; Haruhiro, a nervous thief; Yume, a cheerful hunter; Shihoru, a shy mage; Mogzo, a kind warrior; and Ranta, a rowdy dark knight. Despite its resemblance to one, this is no game—there are no redos or respawns; it is kill or be killed. 

BV review : action, fantasy, game-like anime is something that always can be my favourite. there are something different with this anime, it can be tear jerking and sometimes it got heart wrenching moments, i never expect that in this kind of anime genre. i love the arts of this anime. worth watching and i need season 2! XD



Flying Witch (12 episodes)
Aomori, Japan.

In a land blessed by nature's bountiful beauty, bizarre things begin to take place. Makoto Kowata, 15 years old, is a professional witch. She left Yokohama with Chito, her black cat, to live in the house of her relatives in Aomori. This is where she begins to train as a witch.

Even though Makoto's powers are still limited to just flying through the sky, she and her second cousins Kei and Chinatsu surely make the most out of each and every day.

BV review : slice of life and cute mystery anime. this is one of relaxing anime that have simple plot about a teenage witch. love the comedy and cute animations and cute friendly weird things. 




Kill la Kill (24 episodes)
After the murder of her father, Ryuuko Matoi has been wandering the land in search of his killer. Following her only lead—the missing half of his invention, the Scissor Blade—she arrives at the prestigious Honnouji Academy, a high school unlike any other. The academy is ruled by the imposing and cold-hearted student council president Satsuki Kiryuuin alongside her powerful underlings, the Elite Four. In the school's brutally competitive hierarchy, Satsuki bestows upon those at the top special clothes called "Goku Uniforms," which grant the wearer unique superhuman abilities. 

Thoroughly beaten in a fight against one of the students in uniform, Ryuuko retreats to her razed home where she stumbles across Senketsu, a rare and sentient "Kamui," or God Clothes. After coming into contact with Ryuuko's blood, Senketsu awakens, latching onto her and providing her with immense power. Now, armed with Senketsu and the Scissor Blade, Ryuuko makes a stand against the Elite Four, hoping to reach Satsuki and uncover the culprit behind her father's murder once and for all. 

BV review : action anime and full of emotion. love the action and love the plot. i hate the villains, this anime have the MOST HATED VILLAIN ON EARTH for me. hahahhaa. i hate Kiryuin Ragyou and Nui as the villain. behold for eichii in this anime. not recommended for those who have sensitivity about being sexy and under 18 stuff. hahahahaha. im sorry XD btw, the theme song of Kiryuin Ragyou is cool though.



Gekkan Shoujo Nozaki Kun (12 episodes)
Chiyo Sakura is a cheerful high school girl who has fallen head over heels for the oblivious Umetarou Nozaki. Much to Chiyo's confusion, when she confesses to her beloved Nozaki, he hands her an unfamiliar autograph. As it turns out, the stoic teenage boy is actually a respected shoujo mangaka, publishing under the pen name Sakiko Yumeno! A series of misunderstandings leads to Chiyo becoming one of Nozaki's manga assistants.

Throughout the hilarious events that ensue, she befriends many of her quirky schoolmates, including her seemingly shameless fellow assistant, Mikoto Mikoshiba, and the "Prince of the School," Yuu Kashima. Gekkan Shoujo Nozaki-kun follows Chiyo as she strives to help Nozaki with his manga and hopes that he will eventually notice her feelings.

BV review : ROMCOM! romantic comedy. love the cute unrequited love story. hahahaha. Nozaki is really clueless boy and theres a girl who fallin love with him. he being so CLUELESS!but still cute though. i love the comedy a lot. laugh and smile a lot while watching this anime. so many OTP(one true pair)! hahahhaha. wishing for season 2.



Kabaneri Of Iron Fortress (12 episodes)
The world is in the midst of the industrial revolution when horrific creatures emerge from a mysterious virus, ripping through the flesh of humans to sate their never-ending appetite. The only way to kill these beings, known as "Kabane," is by destroying their steel-coated hearts. However, if bitten by one of these monsters, the victim is doomed to a fate worse than death, as the fallen rise once more to join the ranks of their fellow undead.

Only the most fortified of civilizations have survived this turmoil, as is the case with the island of Hinomoto, where mankind has created a massive wall to protect themselves from the endless hordes of Kabane. The only way into these giant fortresses is via heavily-armored trains, which are serviced and built by young men such as Ikoma. Having created a deadly weapon that he believes will easily pierce through the hearts of Kabane, Ikoma eagerly awaits the day when he will be able to fight using his new invention. Little does he know, however, that his chance will come much sooner than he expected...

BV review : do you like Attack On Titan? so you will like this kind of anime. full of action, drama and emotion! wanna know more about something call 'fear'? need to watch this. a really good animation, story plot and action. i wish there have an explanation why Kabane are exist. but still, this anime totally worth my time. 



Toradora (25 episodes)
Ryuuji Takasu is a gentle high school student with a love for housework; but in contrast to his kind nature, he has an intimidating face that often gets him labeled as a delinquent. On the other hand is Taiga Aisaka, a small, doll-like student, who is anything but a cute and fragile girl. Equipped with a wooden katana and feisty personality, Taiga is known throughout the school as the "Palmtop Tiger."

One day, an embarrassing mistake causes the two students to cross paths. Ryuuji discovers that Taiga actually has a sweet side: she has a crush on the popular vice president, Yuusaku Kitamura, who happens to be his best friend. But things only get crazier when Ryuuji reveals that he has a crush on Minori Kushieda—Taiga's best friend!

Toradora! is a romantic comedy that follows this odd duo as they embark on a quest to help each other with their respective crushes, forming an unlikely alliance in the process.

BV review : another ROMCOM genre. hahahahaha. it is about Tiger and Dragon. hahahhaha jk. about Taiga and Ryuji. another my favourite romcom.

**************************************************************
credit picture and synopsis to MAL

i got a lot of watchlist. so, i need more. hahhahaha
any anime(s) recommendation? do comment below ya :3

ja ne~


Monday, 29 August 2016

Extrovert VS Introvert

Assalamualaikum
which are you? i'm introvert.
not every introvert is shy. :3

source



ilal liqa'


Friday, 26 August 2016

kisah aiskrim

Assalamualaikum
aku rasa kat dunia nie, amat tipis kemungkinan ada manusia yang tak suka aiskrim. agaknya semua memang suka aiskrim. sangatlah 'rare' kalau jumpa orang yang taksuka makan aiskrim. aku adalah antara penggemar aiskrim. tiap kali nak pergi kedai runcit, mesti aku teringin nak beli aiskrim. kalau ditanya apa aiskrim kesukaan aku? banyak. taknak buat rank by rank. sebab chenta aku pada aiskrim walaupun bermacam perisa atau flavour kena bagi sama rata. hahahhaha

antara flavour kegemaran aku adalah,
mint choco rice, chocolate, rainbow, vanilla, keladi, jagung dan sebagainya.

aiskrim cawan
aku suka makan aiskrim dalam cup macam nie. dulu harga dia dalam RM1.60 macam tu je. sekarang dah RM2.60. mahalnya. T^T aku jenis kedekut nak makan aiskrim mahal2 macam drumstick, cornetto semua tu. mahal. takpuas hati makan sikit. better beli yang dalam bekas besar tu terus. XD nie pun beli sebab nak feel zaman kekanak dulu. hahahhahaha :3

choco mint icecream picture
mint choco rice. my favourite flavour! best makan nie. dah la sejuk pastu rasa fresh dalam mulut sebab mint kan. ada rasa manis choco rice. a perfect icecream for hot weather~

so, aiskrim favourite korang pulak apa? manatau ada aiskrim yang rare dah pernah korang rasa. :D

sekian
ilalliqa'





Thursday, 25 August 2016

INFOGRAPHIC | Property Trend in Malaysia

Assalamualaikum
Infographic about property trend in Malaysia. we as fellow malaysian need to know these economic and property in Malaysia. 

Malaysia Property Trend 2016
Infographic by PropertyGuru Malaysia. Used with permission.

see ya :D

Wednesday, 24 August 2016

REVIEW | Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist


Assalamualaikum
sesi review datang lagi. kali nie aku nak review Nature Republic 92% Soothing Gel Mist. ramai jugak nak tahu macam mana gel mist dari Nature Republic nie rupanya. aku ingat nak review sekali dengan yang aloe vera soothing gel yang dalam bekas bulat tu, tapi aku rasa dah ramai yang review, so review yang Gel Mist pulak. :D

lets get started!

Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
\nie rupa dia. comel je botol hijau. boleh je letak memana dalam beg sebab memang portable dan tak besar sangat dan tak kecik sangat. kegunaan nie untuk moisturize, melembabkan kulit la. supaya kulit tak begitu kering. 

dijamin original from korea!

Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
nie best :) senang tekan. taksusah macam certain spray-like product yang keras semacam XD

Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
warna macam air biasa. translucent. bau sedap menenangkan. bau aloe vera. best guna nie. aku selalu letak kat tangan dan muka. lebih suka guna waktu aku dah nak tidur dan masa dekat2 nak ngantuk tapi taknak tidur. tetiba rasa fresh je muka XD



klik untuk tumbesaran mendadak.

verdicts | I LOVE THIS MIST so much, it keeps my face hydrated. plus, the price is quite affordable for student and cheapskate like me. lol. done its purpose!

cara guna | spray dengan jarak 10cm-15cm dari kawasan yang hendak dispray, padahal aku spray dekat2 je. hahahhaha XD aku suka spray dekat muka. boleh guna dengan bahagian badan lain macam, tangan dan kaki. kemudian tap2 ikut suka :D

pros | refreshing + easy to absorb + nice scents + hydrating/moisturising
cons | not found yet hahahahaha


price | RM19

p/s : sorry, gambar kureng kualiti sebab cahaya kureng dan henpon pun kureng.

sekian
ilalliqa'

tidak pasti apa

Assalamualaikum 
pernah tak rasa sunyi? orang dekat sekeliling kau wujud je. tapi dalam diri rasa sunyi yang amat. macam ada lubang dalam jiwa. macam sesuatu yang tak complete pasal diri. lately, banyak masalah, hmm bukan masalah, aku lebih suka guna ayat ujian, bagi sopan sikit. ya, lately banyak ujian yang menimpa. aku rasa nak meluah tapi aku taktau nak meluah dengan siapa. lebih jelas, aku segan nak meluah aku takpandai nak menyusun tutur kata aku hanya pandai menyimpan rasa. nie bukan nak meluah ayat cinta. nie nak meluah ujian yang aku lalui. memang ya, meluah dengan Allah lebih baik. aku tahu Allah sentiasa ada.

entah kenapa aku rasa lebih mudah menyimpan beribu rasa nie daripada aku terkaku terkelu nak meluah. so, aku meluah dengan tulisan je la. :3

aku jenis taksuka orang sedih sebab aku. aku taksuka bila rasa terbeban sebab aku. walaupun aku banyak menyusahkan, membebankan. kekadang rasa diri useless. aku harap aku tak useless. 


harap aku terus kuat menghadapi ujian istimewa dari ALLAH.
moga aku terus kuat.
YEAHHHH AKU KUAT!
jangan serius sangat please 
bukan style aku nie. ayat feel lain macam XD

insert emoji BEE, insert emoji TERUNG.

sekiannnn
ilalliqa'


Thursday, 18 August 2016

cara penyelesaian bila celcom kena sekat

Assalamualaikum
pada awal bulan ogos tahun nie. sebab lama dah aku tak reload simkad celcom aku, adalah dalam sebulan lebih macam tu. berkali jugak celcom bagi amaran melalui mesej supaya aku topup. aku jarang topup celcom sebab, aku takberapa guna pun kredit bagai. cuma nombor celcom tu macam nombor rasmi aku la, sebab dari awal sekolah menengah pakai nombor sama, memang lama jugak nombor tu, dan nombor rasmi dimana aku letak di resume dan di mana2 yang memerlukan nombor henpon.

yang aku selalu topup cuma nombor digi aku. sebab untuk online. hahahahha. tapi whatsapp guna nombor celcom la. nombor digi memang hanya guna untuk data plan je la kiranya.

bila dah tamat tempoh ihsan
dan bila nombor celcom disekat akibat tidak aktif

tengok anakpanah tu. line dah X. maksudnya takdak line dah. takdapat call, message dan sebagainya. line dah kena block. bila adik aku nak transfer kredit pun dia kata takdapat sebab nombor tak aktif. 

nie masa aku baru install pokemon go. terus dapat satu dalam bilik. lepas beberapa jam install, aku uninstall sebab aku malas nak berjalan jalan di kawasan sekitar sambil cari pokemon. hahhahahaha. 


bila dah dapat mesej macam nie. rasa takut pulak nombor nie kena delete. sebab lama gila aku guna nombor nie. padan muka siapa suruh tak topup lama2. XD

satu je la cara penyelesaiannya, kena pergi CELCOM CENTER, nak aktifkan balik line celcom tu. pergi kaunter sana dan tanya. diorang akan mintak IC yang mana masa korang daftar nombor tu dulu, dan kena bayar RM50. mahalnyaaa, RM30 tu dia masukkan dalam kredit celcom. RM20 maybe caj nak aktifkan balik. tapi ada je blog yang aku baca cuma bayar RM30 je. tu pun masuk dalam kredit celcom la. entah la. maybe lain celcom center lain caj. 

pastikan pergi aktifkan nombor sebelum retired date tu. sebab mak aku punya nombor, dapat mesej hari raya lepas, nak aktifkan balik takdapat dah sebab dah retired terus. XD

lepas bayar apa semua, tunggu lah dalam 24 jam untuk nombor celcom tu diaktifkan balik. paling lama staff tu kata pun dalam 3 hari. lepas tu dapatlah line celcom macam biasa dan macam baru. nak guna credit advance pun takdapat dulu. sebab kalau dah 6 bulan keatas, baru dapat guna credit advance lagi :D

aku dalam 24 jam je dah dapat guna dah :)

sekian
ilal liqa'

Wednesday, 17 August 2016

tips to decorate room TUMBLR inspired

Assalamualaikum
i always adore tumblr and pinterest room decoration idea because most of the deco does fit my style. hahahhahaha. and one day, i think, i gonna make my room like this and that. so here am i. im gonna share whats the important tips to decorate your room to be tumblr inspired room. although my room is far beyond this ideas. hahahhaha. because im sharing my room with 3 sisters. XD

lets get started

the color
its doesnt matter what color your walls is. but it does matter sometimes, hahahahha. okay, lets get serious. ehem. room wall color does matter when u have a room and you want your room to be comfortable, best places on earth. color will gives your room an image. this is applicable for any color, unless your room is translucent and transparent. for example, your room is in pastel color, so it will creates soothing and relaxing vibes. :) so u need to paint your walls. white is also a color. :D

the pictures
to create a tumblrish room, you might need some pictures. stick these pictures of yours on the walls. some posters as well. and maybe some quotes. for me, i rather put pictures of stars, landscape and things than pictures of peoples because its quite creepy. there a lot of horror movies where the eyes of drawing or picture moving by itself you know. hahahhahahaha. XD

the lights
fairylight! lampu raya kelip2. for those who hate to sleep in the dark. this is a good things to do and make your room looks very pretty in the dark. sambil tu boleh fefeeling gojes dalam bilik sendiri. hahahahha. oh, one things, it is better to have only one color for your fairylights. sebab kalau banyak color lampu liplap merah kuning hijau biru, bilik kau disko ke nak beraya? hahahhahahah. LOL, its okay to have those different color of fairylight. lagi cantik kan kalau warna warni. :)

tidy, comfy, cozy
a room need these 3 important criteria. who likes to be in messy, dirty, uncomfortable room? your room are the mirror of your personality. 

thats all for now. hahahhaa
if you have more tips to share about decorating rooms, please dont be shy to share here. :)

disclaimer : all the pictures in this post are not mine. just save these a long time ago and forgot where i found these. but mostly on google. if u need a proper credits or need the pictures to be remove, please let me know and do email me. :3

till then, see ya


Monday, 15 August 2016

i got a notebook from a giveaway

Assalamualaikum 
hello readers! gembira tak terkata bila menang something dari giveaway. paling2 bila menang buku. dah memang benda faveret. thanks a LOTTTT to EecaShyaa for this giveaway!

ingat lagi giveaway nie ---> Notebook Giveaway By Eeca Shyaa
and i am one of the winner. hehehehe :3

got the parcel and nicely wrapped notebook :)
u so sweet. thanks again :3

jom rajinkan diri join mana2 giveaway. hahahhaha
sekian, ilal liqa'


Tuesday, 9 August 2016

the makanan

Assalamualaikum
kali nie nak cerita pasal makanan. siapa la taksuka makanan kan. aku suka je walaupun aku adalah antara jenis yang kurang makan. macam biasa, aku jugak adalah manusia yang suka makanan sedap2. siapalah yang taksuka makanan sedap2 kan. hahahahha *lameee~

okaylah.
makanan akan jadi lebih sedap jika orang belanja dan orang buat khas untuk kita. *entry mula hilang arah*

aku taksuka orang yang takhormat dengan makanan nie. contohnya makanan taksedap, cakap taksedap depan2 siap maki hamun makanan dan tukang masak. bab maki hamun tu la aku taksuka, kalau makanan taksedap, jangan makanlah. takpayah nak maki hamun makanan. sebab there some peoples out there yang nak sangat makan walaupun makanan tak sedap T^T

aku adalah manusia yang pernah HAMPIR menangis, sebab makanan favourite yang aku order tak seperti sangkaan sebenar makanan favourite aku. dan end up aku makan sikit, pastu takmakan sambil menangis dalam hati. mata siap dah berkaca. sadis dan membawa kepada pembaziran. jual ikan *please translate 'jual ikan' to english. rasa nak gelak bila teringat XD

haaaa. nie rojak. rojak yang ada cucur, tauhu, timun, kentang, tauge dan sebagainya. kuahnya macam kuah kacang untuk yang selalu cicah satay gitu. kalau kat tempat aku rojak nie orang gelar, ROJAK TAMBI. kat tempat korang pulak macam mana? :3

aku lebih suka makan makanan tapau kat rumah dari makan kat luar sebab kat rumah lebih selesa dan lebih bebas kau nak buat apa. hahahahha

the famous laksa sarawak. kuah pekat berlemak masam pedas dengan mi bihun, dalam kuah ada isi ayam yang dicarikkan dan udang dah siap dikupas. dalam kuah juga ada daun sup dan tauge. boleh dimakan dengan sambal belacan special + buah limau untuk lebih umphh. bila makan habis, dengan kuah2 pun kau nak bedal habis. itulah laksa sarawak.

agaknya dah boleh jadi food blogger tak? hahahhahahaha
makanan favourite aku adalah mee hongkong, mee goreng basah, mee goreng mamak dan mee jawa. aku jenis yang lebih suka makan mee dari makan nasi.

kalau makan nasi, aku suka makan dengan ikan masin dan sambal belacan goreng ikan bilis. gerenti tambah nasik punya. dan satu satunya sayur yang aku suka makan adalah sayur kubis. HAHAHHAHAHA. 

aku craving nak makan TAKOYAKI :3

makanan feveret korang pulak macam mana?
mana tau aku terjumpa dan tiba2 nak try lak. hahhahaa

sekian
ilal liqa'

Monday, 8 August 2016

GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI

Assalamualaikum
nak rajinkan diri join giveaway lagi. hhahahaha sebab jarang dah nak join giveaway. meh la join giveaway mana2 blogger bagi memeriahkan lagi suasana di dashboard blogger. sambil2 berkenalan dengan blogger lain  :D


tamat 31 ogos 2016
klik la banner diatas kalau nak join. banyak hadiah best2. mana tau rezeki pulak kan. :)

wish me a great luck. wahahahaha XD

sekian,
ilal liqa'

Sunday, 7 August 2016

ANIME | my favourite opening song of an ANIME

Assalamualaikum
rasanya lama dah tak cerita pasal anime. sebab aku busy. busy ngan apa entah pun aku taktau. hahahahhahaha. okay. kali nie nak share pasal OPENING SONG yang aku suka. kalau opening song je dah best apatah lagi anime dia kan. hahahaha. selalunya kalau opening song best, aku layan je opening song tu kalau anime dia start. kalau takberapa sangat, aku skip je. hahahahha

ok. bermula dengan opening song yang aku suka. aku selitkan original MV dan kalau tak tu, aku takjumpa MV dia la.

Haikyuu Season 2 Op
Fly High [Burnout Syndrome]
aku suka OP dia yang memang sesuai dengan anime Haikyuu. serius aku kata, lagu nie buat aku bersemangat. sebab rancak dan catchy. dan suara vocalist yang sedap. XD


Shokugeki No Soma (Food Wars) Season 1 Op
Kibou No Uta

nie aku suka sebab suara penyanyi dia unik. suka sangat dengar. memang tak skip la opening nie. hahahaha. nie pun rancak dan catchy. semangat dengar.


Tokyo Ghoul Season 1 Op
Unravel [TK]

opening nie sesuai dengan anime dia T^T, lirik agak sendu sebab bermakna dan lagu pun aku suka. siap aku hafal dah. hahahahhaa. oshiete~ oshiete~


Kekkai Sensen Op
Hello World [Bump Of Chicken]

sebagai budak programming yang selalu bermain dengan coding, perkataan hello world memang tak asing la. so bila jumpa lagu nie. best la dengar. hahahaha


Anohana Op
Aoi Shiori [Galileo Galilei]

aku jatuh cinta masa pertama kali dengar lagu nie. hahahhaha. suka sangat dengan suara Yuuki Ozaki. lagi2 bila lagu nie macam sesuai sangat dengan anime Anohana. aku pun siap hafal sikit2 dah lagu nie sebab selalu sangat ulang dengar XD


One Punch Man Op
The Hero [JAM Project]

nie lagi satu lagu bersemangat membara bila dengar. aku suka anime wanpanman nie sebab simple, lawak dan senang hadam. lagu nie buat aku teringat perangai Saitama yang slamber tu.


Soul Eater Op 1
Resonance

aku memang suka lagu opening anime yang rancak2. lagu nie ada tempat istimewa di hati, sebab jadi alarm aku waktu pepagi. hahahhahaha. cun sangat lak lagu nie jadi alarm sebab best. selalunya bila aku bangun aku biar je lagu nie. biar dia habis sendiri. wakakkaka XD


sebenarnya banyak je opening song yang aku suka. tapi nie antara yang paling aku suka la. dijadikan ringtone, alarm dan sebagainya. hahahahhaa. aku skip mainstream anime such as fairy tail, bleach n naruto sebab seriously banyak sangat opening yang aku suka. opening satu anime je dah sampai berbelas. so takdapat nak state banyak2. :D

sebab suka dengar lagu dari anime2. aku dah minat JPOP. wakakakaka, so, jom layan asal jangan sampai lalai :3

lepas nie aku update pasal ending song yang aku suka lak. :3


Saturday, 6 August 2016

Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler

Assalamualaikum
aku teringin sangat nak travel. sebab best dapat tengok culture yang berbagai.
tempat paling aku teringin nak jejak adalah jepun. nie anime punya pasal. hahahaha. lagipun memang menarik kan sebab bahasa dan culture sangat berbeza dengan penduduk di malaysia. so teringin lah. aku plan nak kerja kumpul duit dan travel. entah menjadi ke tidak. tapi first nak cari travel partner dulu kan. sebab rasanya lebih meriah dan mencabar travel ramai2. mencabar lagi travel sorang2. hahahaha

so, nak join lah giveaway nie. 
macam menarik. manatay menang. 
pastu kalau menang buku travelog nie, manatau semangat wanderlust tu meninggi dalam diri. hehehhee :3

\

tamat 20 ogos 2016
nak join click banner di atas. 

tag this awesome blogger : Hazy :)

nak menang plish. hehhee wish me luck guys.
sekian ilal liqa' 




Thursday, 4 August 2016

4 Reasons Why Malaysia Is a Perfect Home Base

Assalamualaikum 
exclusively post in BudakVanilla's.  4 Reasons Why Malaysia Is a Perfect Home Base.

If you travel a lot, it’s much easier to have a home base than it is to bounce from hotel to hotel or try to find consistently affordable accommodations. Even if you have a big budget, not taking advantage of the real estate market that currently exists in Malaysia is a big mistake. While that doesn’t mean you have to outright purchase property, there are lots of perks to renting Malay real estate, and choosing the country as your home base. Here are four reasons why Malaysia is the perfect country in which to rent property.



1. Government Crackdowns on Temporary Lodgings
If you’ve heard of websites that allow short term stays for visitors, exercise caution. According to Asia One, there have been many complaints from the hotel industry that short-term stay websites where vacationers can book very short stays are eating into business, prompting the government to potentially intervene. However, a workaround for this problem is simply being on the up and up and renting a property outright. While this may not work for people who are only traveling to the country once per year or less, if you’re a frequent traveler who’s consistently seeking lodgings in Malaysia, renting a home is a wise choice.


2. Ease of Access
One of Malaysia’s biggest perks is that it’s easy not only to get around the country itself, but also to get to other countries and cities no matter where you are. If you search PropertyGuru Malaysia for house for rent in Petaling Jaya, you’ll find many desirable options in this smaller township. Originally designed to be close to Kuala Lumpur, the region has become a city all in its own right, with many residents settling there for the food, entertainment, and community. With an abundance of high speed rail options, international airports, and a manageable size, Malaysia is definitely a country for the traveler who wants to experience much.

One thing for which the place is famous is the food. For every few meters you can walk, in the cities, there’s a restaurant boasting all types of specials and new experiences for the palette. Malaysia is a wonderful place for foodies. Between the sit down eateries and informal street carts offering up standard fare, the food options are unique.


3. When a Rental is Right for You
If you classify yourself as someone who travels frequently enough to consider either renting or purchasing a home in another country, then it can definitely be a toss-up to decide which one is better financially. Property Wire advises that one of the best reasons for renting a property, rather than buying, is if you move frequently. This might be because you’re a traveler trying to see the world, or maybe you’re simply working in Malaysia without any intention of putting down roots yet. There are many reasons for being somewhat nomadic, whether it’s work or personal desire, but if that’s the case, then renting is definitely the best way to go. This not only can help you figure out exactly where you enjoy residing the most, but also provide flexibility if you have a busy work schedule. You may also be a traveler who’s trying to enjoy all of what the region has to offer, in which case, renting is definitely the right way to go.

Another excellent reason that a rental may be preferable to a hotel, but less commitment than owning property, is that you have all the comforts of home waiting for you. When you rent, you can decorate as you choose, and have an entire kitchen, bathroom, and other amenities at your disposal. There’s no issue of temporary night to night stays if you’re dealing with a rented property.


4. What Malaysia Has to Offer
Two of the biggest draws to Malaysia is the fact that it’s a gateway to other nearby Asian countries, but that it also boasts a fascinating multi-cultural community and amazing culinary delights. While every country has its own allure, this one is special in the fact that it’s not only modern yet affordable, but also has a true wide ranging assortment of types of entertainment. When you’ll get skyscrapers and designer malls in Singapore, or beautiful townships in India, Malaysia offers the best of all these worlds. You can easily find a property to rent that is located within a township or community that offers all the amenities you could ever want. Whether you’re searching for a house, a condo, or an apartment, there are many different options from which to choose in Malaysia.

Malaysia is one of the most beautiful countries in Asia to visit and live. It offers all the allure of island residence while still maintaining modern, state of the art amenities. You won’t be hard pressed to find high speed Internet, business meeting places, or cosmopolitan venues of entertainment. Whether you’re looking for the flashy, fly by the seat of your pants experience, or something more low key, there’s definitely an activity and place for everyone. 

:)

Monday, 1 August 2016

the little heart attack

Assalamualaikum
pada 31 julai 2016, pada waktu pagi yang indah lagi damai. dimana aku sedang tidur lena tapi still diantara lena dan nyata (macam tajuk lagu dah). tetiba ada bunyi benda jatuh. TEMETUUUPPPP sound effect nya gitu. entah kenapa tetiba aku boleh terbangun terkejut terus pandang tepi tilam. eh mana laptop aku. warggghhhh laptop aku jatuh katil. katil aku nie katil bertingkat. aku kat bahagian atas. so bayangkanlahhhhh laptop aku jatuh dari atas ke bawah. T^T

masa tu bilik still gelap. sebab lampu tak bukak. tapi aku still nampak samar2 laptop aku kat bawah. rasa nak terjun katil je terkam my precious. i got little heart attack dohhhh. terkejut gila. bila dah grab my laptop tu, terus start laptop dan check apa2. gladly everything still working. ALHAMDULILLAH ya ALLAH. skrin pun okay lagi. tak retak. cumaaaaaa

the body of my precious T^T berlekuk. aku rasa dia jatuh dalam keadaan melantun di bahagian bucu. sebab tu bucu tu je teruk gila.

bahagian bucu dalam lak macam nie dah. bila tutup laptop nie pun macam tak sempurna dah. hahahhahaha. padan muka. nie kecuaian aku sendiri sebab letak laptop tepi katil, patutnya aku letak kat tepi katil yang menghadap ke dinding. XD

masa tu dengan semakpong aku sekali jatuh bersama sebab aku letak semakpong atas laptop. my two precious thing T^T nasib baik okay je semakpong. takdak apa2. kamera masih boleh pakai untuk ambik gambar di blog nie dan semua okay. hahahhahaa. 

dugaan.
walaupun dah buruk di bahagian bucu. tapi still okay la sebab masih boleh guna. sound system semua masih okay. bersyukur sangat dah. :3

teringat peristiwa laptop aku pernah pecah skrin disebabkan adik2. aku pernah jugak buat entri. tapi malas lak nak korek balik dan link kan. hahahhahaaha

pengajarannya, jangan letak barang berharga anda ditempat yang bahaya seperti diletakkan ditepi katil tanpa penghadang yang selamat. XD

doakan laptop aku selamat takdak apa2 kecederaan dalaman. nak guna warranty pun dah lebih setahun dah. selalunya kerosakkan atas kecuaian sendiri pun takkan dilayan kan? meh la berhuhuhu~

sekian,
ilal liqa'