Monday, 5 December 2016

REVIEW | innisfree real squeeze mask (LIME)

Assalamualaikum,
hello bello! howchu doin mate?! kali nie nak review sekeping mask. sekeping je. hahahha. aku jarang guna mask sheet macam nie. rasanya nie kali kedua aku guna mask sheet. yup, baru dua kali. selalunya guna mask yang main sapu2 je. sebab kalau nak guna mask sheet macam nie entah kenapa aku rasa sayang nak koyak packaging dia. sayang nak rasa nak buang mask sheet tu lepas pakai. hahahahha. so, nak review la mask sheet yang best nie. 

Innisfree | it's real squeeze mask (LIME)

innisfree real squeeze mask LIME
packaging simple je. macam biasa selalunya mask sheet punya packaging simple je kan. dan senang nak koyakkan kat atas tu. suka tengok lemon depan tu. dah terbayang bayang macam mana bau mask. mask nie aku dapat free gift masa beli product innisfree dari hermo. 

innisfree real squeeze mask LIME
belakang packaging dia. ada instructions dan ingredients. selalunya aku pakai mask nie bila malam2.

cara-cara guna
1. selepas membersihkan muka dan menggunakan toner (aku cuci muka je. dan tak guna toner pun. wahaha)
2. keluarkan mask dari bungkusan dan letakkan serata muka, elakkan kawasan mata dan bibir
3. alihkan mask sheet lepas 10-20 minit (aku lebihkan masa jadi 30 minit) dan 'pat' (tepuk2 manja. hahahahha) muka anda untuk formula2 lime mask tadi meresap ke dalam kulit.

aku suka bau dia. sangat lime-like. macam bau pencuci pinggan pun ada. hahahahah. dan paling best sangat moisturizing, dan essence?! (liquid) tak over sangat. cukup2 untuk sekali penggunaan je. dan tak meleleh macam certain mask sheet. tu aku suka. definitely repurchase. 

me when wearing a mask sheet

what i feel like. HAHAHHAA joke!

aku suka guna mask waktu malam (ada ke yang guna waktu siang?). tapi satu je la yang kurang best bila guna mask sheet, takboleh gelak sangat. bergegar seluruh muka nanti boleh tercabut mask. hahahhaa. 

so, what your favorite mask sheet?
mind to share? sebab nak cuba jugak kalau terjumpa. hehehe :D

ilal liqa'

18 comments:

  1. kita suka dengan mask. suka membeli. tak kira jenama..

    ReplyDelete
  2. xpenah pakai rasanya except yg jenis arang utk blackhead tu. penah nampak mask ni that why nak teengok your opinion. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun slalu cuba mask untuk blackhead. mask nie best sebab bau dia. hahahhaa

      Delete
  3. Replies
    1. memang best pakai mask nie. moisturize enough :D

      Delete
  4. macam best je mask ni!

    http://www.erinazmir.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. memamng best mask nie erin. :D
      refreshing!

      Delete
  5. hahahahahhaha part nak tergelak tak tahan tu! memang kalau pakai mask, jenuh tahan gelak sebab nanti mask lari lari. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. hahahhaha, kalau pakai mask macam nie kena diam2 dan jangan tengok cerita lawak :D

      Delete
  6. Fira suka pakai waktu malam sebelum tido sebab rasa mcm muka bersih je hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. sama je. BV pun suka pakai malam2 sebelum tidur. :D best je bila tidur dengan muka rasa fresh :3

      Delete
  7. kmk salu beli face mask tapi sik pnah rasa maok pakei,beli pn sbb maok kumpul nya ajak,especially mun packaging nya cute haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk dolok pun suka kumpul mask packaging cute2. tapi sayang mun sikpake oh. dolok mun dekat2 nak expired baruk kmk pake. hahhahaa. :D

      Delete
  8. ni antara mask yang paling murah tapi bagus (bak kata sorang vlogger ni)... pernah pakai blueberry punya sekali je tu pun dari hermo jugak :D

    ReplyDelete
  9. Haha! Lawak okay bila compare gambar BV dgn gambar bawah tu. Haha. Lawaklah BV nie :D Menarik jugak mask ni. Boleh cuba nanti. Siqah suka pakai mask jugak :)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!