Tuesday, 22 November 2016

KFC crispy tenders

Assalamualaikum,
KFC again peoples. hahahhaa. boleh dikatakan KFC adalah makanan yang menjadi 'makanan celebration'. yang mana makanan yang aku makan untuk celebrate something. sebab harganya yang mampu milik dan sedap. lagipun bukan selalu makan KFC. selalu disini maksudnya tiap hari la. sebulan sekali cukup la kan. kekadang cheat jugak, craving bila lalu depan kfc. pandai betul marketing strategi, bagi dinding kaca transparent supaya boleh nampak customer menikmati makanan2 dari kfc. perghhh.

review KFC Crispy Tenders (sour cream & onion sauce)

Set Crispy Tenders nie didatangkan dengan seketul paha ayam (atau bukan paha ayam) dan beberapa ketul boneless chicken. dan jugak mashed potato serta coleslow. sos kali nie adalah sour cream & onion sauce. untuk set nie, air yang disertakan ialah lemonade. yeahhh. dan pada harga rm12,90.

aku pernah teringin nak makan crispy tenders with sour cream & onion sauce nie dulu yang versi lain, tapi sedih masa tu sos habis stock. hahhaha. akhirnya, lama tunggu comeback dia, datang balik crispy tenders dengan versi baru. 

so kali nie dapat la merasa. rasa macam biasa je. cuma yang crispy tenders boneless chicken tu juicy dan rangup. bila cicah dengan sos masam tu sedap. rasa sos tu hampir sama je macam cheezy onion, cuma yang cheezy onion ada la rasa cheese. paling best, air yang disertakan, lemonade, memang sedap dan tak bergas pun. memang sesuai sangat la sos masam air pun masam. hahahhaa. tapi lemonade tu tak masam mana pun. tapi rasa air aku tu sikit sangat, ais je banyak. tapi dimaafkan since dia bagi aku ayam yang banyak isi dan empat ketul boneless chicken. hahahaha

the sour cream and onion sauce
sedap okay. walaupun bau onion dan masam agak kuat. 

aku dah boleh jadi ambassador untuk kfc nie sebab selalu makan kfc dan update kat blog. hahhahaha. selalunya kalau pergi makan kat kfc, aku blur jugak taktau nak makan apa sebab menu dorang berbagai kan. so, selalunya aku order menu baru je la. takpun snack plate, bosan dengan snack plate, colonel burger. and the list goes on.

so, korang kalau singgah makan kat kfc, apa yang selalu korang order?

sekian,
ilal liqa'




22 comments:

  1. menarik tertarik gaji dkt dh ni haha

    ReplyDelete
  2. Hehe. BV peminat tegar KFC :) Siqah suka jugak KFC dan kalau pergi KFC, biasa order snack plate je, chessy wedges atau nugget. Air pasti tukar milo ais :)

    tak berkesempatan lagi nak rasa sos baru tu.. nak rasa lah nanti :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. hhehhee. sama je, menu tu selalu yg BV order kalau biasa2. kalau nak kelainan memang order yang lain2 menu baru :D

      boleh la cuba nanti :)

      Delete
  3. masih snack plate atau zinger burger
    >>>bosan<<<

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun selalu order snack plate jugak. zinger burger kekadang je :D

      Delete
  4. Replies
    1. sama je macam snack plate kan? cuma dinner plate ada 3 ketul ayam :D

      Delete
  5. Mmg btullah kfc mmg murah sikit dan mampu dibayar. Tmbhn pulak ayam dia tu sdp huhuhu. Mmg x cukup 2 ketul. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan2. harga affordable dan sedap. :)
      rasa nak makan banyak2 lak :D

      Delete
  6. Replies
    1. sabar2. sorry ya. hehehe. nanti merasa jugak la :D

      Delete
  7. wah ye ke ada ni. nampak sedap pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je. cer check kat kfc. memang nampak sedap :D

      Delete
  8. terliur okay kak hahaha T_T mun kmk salu mintak paha ajak 2 ketul sbb mun ambik nk bsar ya msti sik hbs dimakan,kulit ajak yg habis hahahaha lol

    ReplyDelete
  9. Aku tak selalu makan KFC, tapi kalau aku makan, aku selalu order yang tengah promotional sebab nak rasa sementara ada. Tapi side order yang wajib adalah cheessy wedges makan sengsorang wahahaha

    ReplyDelete
  10. sedapnya.. adoi kalau ngn kepci ni kalahhhh laaa.. sbb sedap sngt.

    ReplyDelete
  11. kita tak reti nak order ..hahaha..
    tapi CT ni berbaloi juga ea nak makan sebab boleh tahan la harganya utk insan marhaen mcm kita ni...hehe
    em..rasa nak beli ja..

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!