Saturday, 5 November 2016

bila terserempak kawan

Assalamualaikum
well yeahhhhh i am back!. macam la lama sangat dah lama tak update. padahal baru hari tu kan. macam cepat zasss zassss je masa berlalu. dah bulan november, the second last month of rhe year. kalau ditanya macam mana kehidupan di bulan oktober, well, memang biasa2 je. ada je benda yang bagus terjadi dan benda yang agak tak bagus. life memang macam tu kan. kalau benda bagus je terjadi memang cepat lupa diri.

kemarin, ambik adik2 dari sekolah, pastu sempat la singgah satu mall, mak nak beli barang makanan sikit. mall tu tempat aku pernah part time jadi cashier dedulu. hahahhahaha. pastu selit2 masuk bahagian makanan, tetiba terjumpa coursemate chinese masa kat poli. dia kerja part time kat situ. macam biasa bila jumpa hai2 dan talk a lil bit. taknak la cakap panjang, takut supervisor dia marah. hahahhaa.


so, the main thing we talked about
"buat apa sekarang?" (always the main topic bila jumpa mana2 kawan lama)
"sambung belajar ke kerja?" (always the main topic bila jumpa coursemates/kawan2 yang sama poli)

aku macam biasa la, terus terang je. no cover2. hahahhahaa.
well, this conversation will change by time. semestinya soalan2 akan bertukar mengikut peredaran masa. buat masa sekarang, aku akan tanya dan dapat soalan macam nie bila jumpa atau terserempak dengan kawan2. typical questions pada umur sekarang kononnya. maybe, pada satu hari nanti, mesti akan dapat banyak soalan cepumas. wahahhahaha XD

so, korang bila jumpa kawan lama, apa soalan tipikal yang korang akan dapat? share2 la. hahahahhaa XD

sekian,
ilal liqa'




31 comments:

  1. haha, mcm sama je dgn shaf, mcm tu la kdg duk text kawan2, kdg2 soalan cepumas tu ada la 'bila nak kahwenn' ahhh, XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha. kannnn. soalan cepumas tu kawan2 suka gurau2. siap kata jangan lupa jemput XD

      Delete
  2. Kawan lama takpe. jumpa ex???? awkwardddd. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. nasib baik takde ex yg dekat. hahahhahaha XD

      Delete
  3. Soalan selalu dpt?
    "kau dah dapat kerja?"
    "kau dah kerja"
    "kerja apa"
    "tak apply kerja ke?"

    hahahahahahahha steghesssss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn. memang selalu jugak dapat tu. :D
      jangan stress2. chill. hhheheheh :D

      Delete
  4. Replies
    1. nie pun kalau gurau2 ngan kawan selalu jugak. :D

      Delete
  5. ah~ macam tau je Mira pun baru gak terjumpa kawan lama yg dekat 5 tahun tak jumpa. Typical first question yg ditanya is "bila nak kawen~" hahaha

    Mira tag BV utk join bloglist ni tau~ hope you don't mind. :)

    Pretty Little Things | November Bloglist by Fatina

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh lamanya tak jumpa. memang antara typical question kan. soalan cepumas. XD

      thanks for tagging tau. :D

      Delete
  6. selalu soklanya berbunyi, " weyy kau sambung course apa skrg?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu soklan yang biasa dapat bila memang confirm sambung belajar kan?? heheheh

      Delete
  7. hahah..mcm lbh kurang je..

    tp skrg ni ada divide geng dah...geng single vs geng kawin

    yg kawin tu beselah duk banding anak msing2...kita? steghesss jugak la...ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaha. ada pulak yg divide2 geng macam nie. :D
      sabar je la. kalau BV memang jadi pemerhati je la XD

      Delete
  8. mun kmk mesti tanyak, pa plh kinek, kerja sine ka gik sambung belajar hahah. mmg soalan tipikal. mun soalan cepumas ya dah kawen ka belom? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jak soalan tipikal kita dapat. ahahhahaha. soalan cepumas ya pun sama XD guro2 daknya kali :3

      Delete
  9. definitely the usual "wei lama gila tak jumpa do" "kau ah busy je selalu" "kau nampak lain do" "wei ingat tak dulu....." and then we huhuhu together gether..

    latest; https://nothingmuchbutyeah.blogspot.my/2016/11/update-2-one-semester-done-two-more-to.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha tu selalunya dengan kawan2 yg agak rapat kan? selalu cerita pasal zaman2 sekolah dan sebagainya. :D

      lama taknampakkkkkk. update le selalu XD

      Delete
  10. Saya akan tanya - @berapa anak dah sekarang?@. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha tu biasa kan kak bila masing2 dah kawin dan beranak pinak :D

      Delete
  11. Almaklumlah dik, akak ni dah tua. Batch akak semua dah kawin beranak pinak, akak jer tak tambah anak lagi ni. Hehehhehehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti dapat soalan bila nak tambah anak lagi nie kan. hehehhe

      Delete
  12. Almaklumlah dik, akak ni dah tua. Batch akak semua dah kawin beranak pinak, akak jer tak tambah anak lagi ni. Hehehhehehehehe..

    ReplyDelete
  13. Kalau jumpa kawan lama esp if kawan baik banyak betul soalan tak tertulis haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. kalau dengan kawan baik memang banyak je ceritanya. :D

      Delete
  14. selalu kalau jumpa kawan lama, dorang akan tanya kerja dah ke? kat mana? kenapa lama tak nampak. ehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. tu antara soalan tipikal yg BV dapat jugak. hahhaaha :D

      Delete
  15. salam BV,sorry semak komen sini,tengah tgk tuto.. huhu

    oh..soalan2 macam ini memang biasa ditanya.. mcm kita dah umur 25 (*tahun 2017) ni memang soal dah kahwin ke belum. huhu.. kadang2 terjumpa kawan,mengelak ja.. dia pun tak nampak. rasa macam jahat betul elakkan diri,macam buat salah pula..adoi.. kalau dah bertembung mata bertentang mata,nak elak pun susah,tegur ja la..basa basi..
    sekarang kita suka pakai mask (*yg kain bukan yg mcm hospital tu) bila keluar mana2,sebab dah biasa pakai bila naik motor. huhu..haritu ada terserempak dengan kawan,tapi dia tak perasan,itulah yg bagusnya tutup half face..hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumussalam. kan memang soalan nie jenis biasa2 ditanya :D
      nasib kawan taknampak, mampu la elak ye. hahahhaa. ye, kalau dah bertentang mata, memang takboleh elak, kang dikata sombong pulak :D

      wahhhh mana dapat mask macam tu? best jugak bila orang tak perasan kita siapa nie. hehehe ;3

      Delete
    2. kita beli dekat GM Klang. situ banyak jual.. tapi nak post ke BV,jauh sangat! huhu.....
      harga bawah 10 tak silap,jenis plain..kalau bv nak,cuba try cari dekat fb.. ramai juga jual,..macam2 pattern ada.. hehe

      Delete
    3. hahaha takpe, susah2 je. :D BV pun ada jugak ternampak kat certain kedai yg jual jenis pattern2 siap berbunga bagai. tapi tak jumpa pulak yg plain. :D nak jugak beli kalau terjumpa yg plain nanti :3

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!