Friday, 18 November 2016

any asian movie recommendation?

Assalamualaikum
oh kemarin adik lelaki yang jugak anak bongsu dapat keputusan UPSR. not bad jugak keputusan dia, dapat 2A, 3B, 1C. lengkap ABC tu hah. tahniahhhh. bangga hakak. wahhahaha.

okay point post nie sebenarnya takda point.
aku kekeringan idea nak update something kat blog. sedih.

siapa sini minat asian film/movie? yeayyy sama la kita. aku minat movie japan, korea, china, taiwan, hongkong, filipina, thailand. movie malaysia cuma sikit je aku layan. hahahhahahah. i love their language!

sedutan dari filem Devil and Angel (china)

my fav dialogue -
Chris : Feili, is there a place for me in your heart
Mo Feili : Sisi, even if there a place, there's a tombstone on it.
hahahhahahah SAVAGE!

okay, sebelum korang recommend apa2 asian movie, aku recommend la korang tengok asian movie yang nie : 
1. devil and angel (comedy, romance, action) | mandarin
2. our time (romance) | mandarin
3. phantom detective (action, mystery) | korean

dan banyak lagi. hahahaha. recommend nie je la, sebab nie je yang ada dalam laptop aku sekarang. yang lain live action movie dari anime XD

so, please do recommend me some ASIAN MOVIE. yang korang pernah tengok dan best menarik. tak kisah apa genre asal tak over. paling bagus yang best tapi underrated.

okay,
tu je la.
sekian. 



47 comments:

  1. Hurm.. kalau drama bersiri Korea, boleh tak..
    Goodbye Mr. Black.. Best..
    Movies da lama tak tgk.. Kalau filem Hindi ada la..
    Bajrangi Bhaijaan & Sultan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. drama kurang nak layan sebab malas download episode yg banyak2. hahahhaa :D
      nanti check kalau rajin :D
      dah tengok bajrangi bhaijaan tu. best jugak :)

      Delete
  2. hi BV!
    interested nak tngok ketiga2 movie tuh, yang dua first tuh dah jumpa link. mind to share, kat mana nak tengok phantom detective online? with eng sub of course, heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi too nini :D
      mostly BV download n tengok asian movie nie kat kissasian.com
      banyak latest drama/movie siap2 eng sub kat situ :)

      Delete
    2. dah tengok devil and angel & our times, best!!
      thanks for the link :D

      Delete
  3. phantom detective? blum prnah ngga gik ya haha gonna watch it later. mun ktk maok boleh juak ktk try ngga movie korean good friends(lee kwang soo) & twenty(kim woo bin). best! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok. best juak cerita phantom detective ya. wahhhh, thanks for recommendation, belum gk kmk nangga good friends ya. twenty dahhh. hehhee :D

      Delete
  4. Ce try tgok japanese movie heroine disqualified. Romantic comedy.


    Or boleh tgok asian drama suggestion dkt blog zety.

    spitoutkata.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh thanks a lot for recommendation.
      nanti BV check kat blog zety ya :)

      Delete
  5. train to busan dah tgk? heheheh
    hmmm.... Must Date The Playboy? (Filipina)
    Crazy Little Thing Called Love (thailand) ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tengok semua yang edrina share tu. hahahhaa :D
      crazy little thing called love tu sweet sangat XD

      Delete
  6. Asia movie?hmm....tak boleh beri lak sebab kalau tengok movie selalu lupa tajuk lepas tu :)

    ReplyDelete
  7. i'm waiting for others to share as well :D

    lama tak tengok movie asia T_T sorry BV tak dpt nak recommend apa2.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak best jugak movie2 dr asia nie. :D
      takpe2, sama2 kita usha komen2 XD

      Delete
  8. BV, raizah recommend movie taiwan, campus confidential! memang best ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh thanks ya raizah, nanti BV check dan tengok. :D

      Delete
  9. Congrats for your baby bro *clap clap.

    For movie recommendation, try 'violent prosecutor', if you like action, a Korean movie. Best!
    And the movie 'pure love', if you prefer melodrama. Jangan lupa ready tissue for this one.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank2. :D heehhehe
      belum tengok movie2 tu. nanti BV check, thanks a lot for recommendation tau. nanti sedia tisu awal2 kalau nak tengok :D

      Delete
  10. wuuu our time tu best sangat ^^ anis skrg tgh tgk full house yang versi thai , hero segak sgt :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann2. hehehe. full house versi thai? drama jugak ke? :D

      Delete
  11. tahniah pada adik bv. busyra minat gila cerita philipine dan thai. best crita dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks. hehhee. memang best2 cerita dari philipine dan thai :D

      Delete
  12. BV try tengok cerita Wai rai high School, cerita ini memang legend thailand tak silap

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh pernah dengar cerita nie. rasanya pernah tengok sikit2 kat tv dulu. drama kan?

      Delete
  13. cuba tengok Diary ng Panget romantic comedy,dekat youtube ada full movie

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pernah tengok nie. memang best :D

      Delete
  14. Minat tgk cerita asian.. Dalam pada tgk cerita, dpt blaja bhsa mereka juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. BV suka tengok asian movie sebab bahasa dorang menarik :)

      Delete
  15. Dah tgk rurouni kenshin? Movie yg diadaptasi dri anime jepun. Cam samurai gitu. Tp best๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum tengok tu. baru pernah dengar. thanks for recommendation ya :)

      Delete
  16. yang latest kdrama, weightlifting fairy kim bok joo pun not bad juga, legend of the blue sea tengah try adapt (coz lee min ho kadang2 kayu sikit certaj filem :p)

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh thanks ya atas recommendation. nanti tengok kalau rajin download. memang kdrama nie tengah hot sekarang kan :D

      Delete
  17. kalau minat hindustan, aku boleh bagi cadangan.. huhuhuuu.. tapi kalau filem asian lain macam filem Korea (serius film) ada juga yang aku layan tapi tak ingat tajuk... hahahahaha.. :p

    kalau ingat nanti aku share.. :)

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je hindustan. layan jugak walaupun bukan selalu :D
      memang mudah lupa tajuk nie, takpa2 :3

      Delete
  18. mother. It's a jdrama and the story is so sad

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, macam best. tapi part2 sedih2 nie susah sikit T^T

      Delete
  19. kak BV, try lah tengok Ao HARU ride.. hero dia hensem gilaa tapi masa dia buat muka poyo jelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. live action movie? dah tengok. memang hensem sangat hero dia T^T

      Delete
  20. Alaa tak tahu nak rekomen apa sebab tak tengok asian movie. Drama korea je tengok ๐Ÿ˜… Baca komen ramai jugak bagi suggestion kan. So siqah bookmark post ni. Nanti feeling nak tgk asian movie, boleh pilih je :)

    Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun suka tengok drama korea, cuma malas download banyak2 je. hahahha :D
      thanks jugak pada sesiapa yg sharing :)

      Delete
  21. akak pun lately ni suka tengok asian movie je nak2 yang anime haha, sebab drama banyak nak download, and kalau tengok ongoing one, seksa jugak nak tunggu next episode. I don't really have a recommendation, but tak sabar betul nak tengok Koe no Katachi >__<

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je kita. hehehhee. drama banyak nak download. :D
      wahhh nak tengok jugak la. kira recommendation jugak tu :3

      Delete
  22. Our time buat den hampir menangis :')

    Maybe you should watch these:

    [Japan]
    Kanojo wa Uso Wo Aishisugiteru
    Orange
    Heroine Disqualified

    Philipines
    Para Sa Hopeless Romantic
    I Fine, Thank You, Love You

    Or maybe you can just visit kissasian.com ._. they got a HUGEEEEEEEEEEEE collection of asian drama lol

    ReplyDelete
  23. kan2. me too. nasib baik happy ending :D

    wahhh, need to watch these. thanks for recommendation. yg philipines tu dah tengok. memang best.

    yeahhh! sama la kita, BV selalu download kat kissasian je. :D

    ReplyDelete
  24. Latest drama series korea yg i betul2 suka is descendants of the sun. Best gila! Recommended!

    ReplyDelete
  25. tahun ni peratus yg dapat semua A jtahu teruk,tapi tak apa la,tahun akan datang hadapi pula exam lg banyak subjek..kena selalu bg semangat spaya tak lemah dlm sedih.
    kita tak tahu nak recomend film apa,jarang dah layan movie..kita nak google la smua movie yg ada.. alang2 banyak masa ni.. hehehe

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!