Saturday, 1 October 2016

REY the cat

Assalamualaikum
lama dah rasanya tak bukak cerita pasal kucing. hahahhaa. pernah la bukak beberapa cerita pasal kucing dalam blog nie. tu pun dah lama. aku bukanlah pencinta kucing sangat. aku suka kucing. sebab kucing comel. some manja.

seriously,
bila kau terjebak dengan kucing. kau akan rasa attachment tu. relationship between human and cat. hahahaha. rasa macam pakar falsafah. padahal jauh sekali. memang kalau dah terjebak dengan kucing nie susah sebab kau akan jadi umpama hamba kepada kucing tersebut. kau bagi makan. kau bagi mandi. kau kutip poops dia. well, dia boss. makan minum tidur main usha awek di kawasan rumah. selebihnya, bermanja sehabis boleh dengan kau. hahahhaha. sound weird. 

tapi, some cat are really loyal. 
ada yang memang dengar cakap. macam dia faham apa yang kita cakap. kita membebel pun dia sudi dengar, kekadang siap buat muka. lepas tu kita gelak tanda lucu dengan kecomelan si kucing. 


aku suka kucing. aku takberapa suka attachment. coz once attach, aku susah nak let go, sebab tu ada kucing kat rumah nie aku buat layan taklayan je. melting bila memana kucing ikut kaki aku walaupun niat utama dorang nak makanan je. hahahhaha. paling melting bila memana kucing aku panggil. tepuk2 tepi sikit, pandai pulak naik atas riba.

okay gaisss, ini Rey, disebut umpama Rey didalam Grey. obvious sangat nama tu kan. kucing manja dan gemuk atas jagaan nenek aku. geram tau tengok Rey, badan kecik comel je. perut besar. bila jenjalan, macam teddy bear berjalan lenggang lenggok dengan perut besar. hahahahha.

oktober sudah :)

sekian. 
ilal liqa'


22 comments:

  1. comel je kucing tu hehehe. claudy suka kucing tapi takut dengan kucing
    phobia sebb masa budak2, adik claudy kenca cakar dkt muka. hamper kena mata.
    hehehe. adik yg kena, aku pula yg phobia haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha banyak yg phobia kucing nie sebab kena cakar. tapi adik yg kena dia pulak phobia. XD adik sis suka kucing ke? :D

      Delete
  2. manje nyer Rey ni..jantan ke betina?? Saya ada 2 ekor betina umur 3month..baru 2mggu bela..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jantan rasanya XD
      wahhh kucing betina selalunya manja. dah ada nama ke dorang? :D

      Delete
    2. hahaha tergelak kejap bila baca betina selalunya manja. :D haha nanti ada rezeki sy cerita kisah menarik kucing sy pasal jantan betina ni. haaaa

      hanisamanina.com

      Delete
    3. jantan pun selalunya lebih manja. hahahhaa. cuma yg jantan nie jenis suka keluar rumah. XD

      Delete
  3. Hahahaa yup. Memang ada kucing faham apa yang kita cakap, dan ada kucing degil. Faham kita cakap jangan.. Tapi buat.

    Macam kucing kat rumah ni, namanya Kecik. Kecik suka bawa balik tikus yang dah mati atau yang tengah nyawa2 ikan masuk dalam rumah dan letak kat tempat yang senang nampak.

    Kecik buat mcm tu sebab nak pujuk untuk dapatkan makanan yang sedap dan mungkin sebab nak bagi sebagai hadiah pada kami.

    Ada masa buang terus, ada masa sambil buang sambil membebel. Hahaaaa

    Lepas tu nanti Kecik pandang sambil buat muka kesian, muka seposen, muka sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. comel je perangai kecik tu. :D
      memang kucing selalu buat macam tu sebab nak bagi hadiah untuk tuan dia kan. kucing BV yg lain pernah bawak tikus letak kat hujung katil XD

      comel2 je perangai kucing nie kan :)

      Delete
    2. sy baru cerita pasal ni kat mak baru2 ni. haha dia gelak je lah masa tu, sebelum ni mmg banyak tikus mati kat depan pintu rumah. hmm kucing la nampaknya ni :D

      hanisamanina.com

      Delete
    3. hadiah dari kucing la tu kot. :D

      Delete
  4. omg.. kucing tu... so cute.. #aimelting

    ReplyDelete
    Replies
    1. cute kan. :D BV sendiri pun melting berkali kali :)

      Delete
  5. betul tuh BV, kucing ni memang ada yg setia, cukup layan bebelan kita, mengikut kita pegi mana mana je, manja kan hehe :)
    btw, comelnyaa kucing BV :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha kan. macam2 je perangai kucing yg comel2 nie sebenarnya :D

      Delete
  6. dh lama x manja2 dgn kucing macam ni.. rindunyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la bermanja dengan kucing sekarang. :D

      Delete
  7. Hi rey, kucing mai nama owen.hihi

    ReplyDelete
  8. suka kucing jugak. ada seekor kucing ni selalu datang rumah. bagii makan. tapi until now still tak ada nama lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah ada nama tu mesti jadi sayang gila. :D
      letak la nama satu :)

      Delete
  9. Salam BV..
    kita dulu ada bela kitten tapi lepas pndah rumah tak boleh dah bela.. ada orang tak suka. huhu
    sedih gila..
    org yang jenis hati batu/keras kepala/degil/rasa macam baran ja kan kalau diberi/bela kucing,mesti kita boleh nampak sisi manja dia.. kita dlu macma tu la,garang bila dah dapat belai kucing mcm jaga adik sendiri.
    tapi kita takut sikit dgn kucing besar.. hahaha..kalau dpt jaga kitten mmg syok.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!