Monday, 3 October 2016

matured or childish

Assalamualaikum
matang atau kebudak-budakan. aku rasa semua orang ada sisi matang dan kebudak-budakan masing2 dalam diri. cuma sedar ke tidak je kan. aku pun macam tu jugak. kekadang aku macam impressed jugak la dengan diri sendiri sebab macam matang gila kan bila handle certain masalah. hahahhaha. ada ka patut impressed dengan diri sendiri? ada. aku lah orangnya. jenis aku suka tengok dalam bentuk positif sesuatu masalah atau ujian. memang aku kekadang mengeluh bagai. tapi entah kenapa aku pandai pujuk diri. hahahahhahaha. entah dari mana datang rasa macam tu. kira salah satu ciri matured la tu kan. XD


dari sisi childish pulak, perangai jarang je nampak childish, tapi pemikiran aku ada la masanya jadi childish sikit. childish jenis extravagant. tengok je la nama blog kan. nampak dah sisi childish aku. dengan entry pasal anime bagai. haaa tu agaknya sisi childish aku yang agak ketara la pada pandangan manusia. ciri penulisan? entah la nak kata childish ke matured. agaknya?

do boys like childish or matured girls? 
uhuk uhukkkk. clear throat.
sadly, aku bukanlah berjantina lelaki untuk tahu jenis gegadis yang para lelaki suka. walaupun, ada je yang kata lelaki nie kepala hotak dia simple, senang predict apa dia nak. i don't think so. lelaki ada 9 akal kot. nak predict celah mana? dan aku malas nak tanya memana lelaki pasal hal ini. hahahahhaha. so, boys, any answers regarding this question? 

do girls like childish or matured boys? 
clear throat for the second time. 
as a girl myself, ehem. i like matured thinking boys. at the same time have a lil bit childish character. ish aku taktau la. hahahahha. sebab girls mind are so complicated. aku pun tak faham diri sendiri. sadis. tapi aku benci kot any boys atau lelaki yang buat perangai childish masa keadaan sedang serious. oh why so serious? kena la serious woi. dah benda serious buat main2 apa ke he pulak. wuuu. chill dearself. ada certain lelaki suka act childish konon nak perhatian. grow up boys! sama jugak macam girls yang acah childish dikhalayak ramai aka gediks. grow up please. boleh je jadi childish bila kau sorang2 dan no one are looking. hahahahhaa. 

senang cerita, ada masa kau perlu jadi matang. ada masa boleh je jadi childish. tapi ikut kena tempat dan masa la. kalau dah tak kena tempat dan masa tu memang nak kena tembakan kamehameha se das agaknya. hahahhahahah.

jadi, apa perangai korang yang matured atau childish yang boleh korang detect pada diri korang buat masa sekarang? perlukah perubahan kepada perangai tersebut? 


okay lah. malas nak membebel banyak. makin menjadi pulak perangai merojakkan bahasa aku nie. hahahahha. kena berubah nie.
nak cari lolipop dulu. sekian.

ilal liqa'

18 comments:

  1. aaaa, comel je rasa topik ni. nak komen apa ye... hehe jap kena fikir

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha sempat pulak ya. terus komen :D
      rajin betul :3

      Delete
  2. anis setuju dgn pendapat bv . i like matured he being matured in a certain way and childish in a certain way but both kena ada !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. both kena ada untuk balancing. hahahhaha :D
      kalau matang je susah jugak kan. :3

      Delete
  3. Lelaki suka matured or childish? depends dengan laki tu, sebab ada je laki suda yg matured. and ada je yg suka childish. tapi childish yg childish ye, bukan childish yg gedik. ada beza tu. childish gedik tu nak perhatian and bukan semula childish sangat xD hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha. betul tu agaknya. ada yg suka matured ada yg suka childish. :D
      harap la kita dijauhkan dari perangai childish gedik yg nak perhatian tu ya XD

      Delete
  4. Selalu kalau berhubungan dengan manusia matang habis, tapi kalau cakap ngan kucing terus jd childish sampai suara pun bertukar jadi suara spongebob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha selalunya macam tu kan. ikut tempat dan masa tertentu kena matang. comel je boleh tukar suara bagai. XD

      Delete
  5. its ok. semua org ada sisi matang dan ada sisi perangai cam bebudak. huhu

    awak dah kena tag! check out!
    http://puannurulidris.blogspot.my/2016/10/october-bloglist-segment-by-fatinamdzfr.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. rasanya semua ada perangai macam nie. XD
      thanks for tagging ya :)

      Delete
  6. same la dgn sy, depan org bukan main control matured, tapi kalau dgn family, sy paling childish kot. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha biasalah tu. selalunya org2 yg kita rapat je tau perangai childish kita :)

      Delete
  7. setuju...!
    mesti ada dua-dua side baru ngam-ngam hoo.. :)

    bila dah ada pasangan halal (ehemm..!) biar lah childish side dia tu kita je yang tahu.. baru sweet.. hehehehehe..

    ReplyDelete
  8. I think for girls it is more acceptable for us to be a bit childish but for guys vice versa. maybe because guys are expected to be mature since they are a leader of the family

    ReplyDelete
  9. Boys? Kalau boleh biar dia tahu time bila mature dengan childish tu dia patut tunjuk. Kalau boleh, sikap childish dia tu biar kite je yang tahu hohoho

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!