Saturday, 15 October 2016

KFC cheezy onion crunch

Assalamualaikum
aku adalah penggemar ayam goreng yang rangup nie. suka makan kulit ayam yang rangup2 tu sebab sedap la kan. isi ayam macam biasa je bagi aku. hahahahhaa. 

baru2 nie masa ambik adik2 dari sekolah ngan mak, sempat la singgah makan kat KFC. masa tu adik aku yang PT3 tu baru habis last paper ngan sepupu sorang. so chill la makan dengan KFC kan, konon celebrate habis PT3, walaupun niat sebenarnya memang nak makan je. hahahhahaa. 

selalunya bila makan kat KFC, aku selalu order snack plate. hari tu tertarik pulak nak makan Cheesy Onion Crunch semua gara2 iklan2 di tv dan baca post blogger2 pasal benda nie. lagipun yang bezanya dengan snack plate cumalah, dia ada sos cheezy onion dan takdak bun. dengan harga rm12.50 dapatlah dua ketul ayam, sos cheezy onion, coleslow, mashed potato dan segelas air. boleh tahan la tu kan. 

rupa macam biasa je. cuma yang sos cheesy onion tu dalam bekas dia sendiri. kita tinggal bukak dan cicah atau tuang ikut suka. ramai yang pertikaikan kenapa tak macam iklan? dalam iklan kemain sos cheezy onion tu dituang meleleh atas ayam goreng dan nampak tempting gila. hahahhahaha. tapi, bagi aku, lebih bagus sebenarnya dia letak dalam bekas siap2, ikut suka kita la nak tuang ke, cicah ke, lebih senang. kalau dia simbah ayam dengan sos cheese tu siap2, memang kurang rangup dan garing la kulit ayam tu lama2 kan. aku lebih suka macam nie, cicah2 je. sedap jugak.

bekas nie kecik comel je. tapi kenapa aku rasa macam takcukup ye. hahahhahahah. sebab aku memang suka cheese.

warna kuning cerah tak macam sos cheese biasa untuk cheezy wedges tu. memang ada rasa onion. sedap tau cicah2 ngan ayam tu. sesuai rasa dia. tapi tu la, sebab aku nie suka cheese dan rasa dia ngam ngan tekak, rasa macam takcukup pulak sos cheezy onion tu. hahahahhaa. tamak haaa. dasar raksasa XD

aku harap menu nie kekal please. kekalkan sos cheezy onion tu. :D

sekian,
ilal liqa'


34 comments:

  1. Only if Fatin makan cheese confirm dah rasa dah ni..tapi Fatin xsuka cheese :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa taksuka cheese? jarang jumpa orang taksuka cheese nie :D

      Delete
  2. baru cuba kepci cheesy onion crunch semalam, memang sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. memang sedap. :D
      BV dah dua kali cuba. hahahhaa

      Delete
  3. Replies
    1. memang sedap. hehehe. cheese tu sesuai dip2 dengan ayam :)

      Delete
  4. Sebelum ni ada jugak sekali KFC buat menu resepi ayam ada cheese. Sedap memang sedap tapi macam muak sikit makan. Kalini pon boleh kot nak try KFC Cheezy Onion Crunch ni pulak. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, kekadang makan cheese nie boleh muak. try cheezy onion crunch nie pulak, mana tau lepas makan terus berkenan. eh. hahahah

      Delete
  5. Setuju sebab mai jenis tak suka makan makanan yang mcm sos banjir ke apa, lebih prefer celup celup sendiri je.hahaha, sedapkan...baru je pegi makan semalam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. kalau rojak takpe jugak banjir2 kan. heheheh :D
      memang sedap. kali nie dah dua kali cuba :)

      Delete
  6. Kalau xcukup.. Cer request lagi satu bekas ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ke request? takut kena caj pulak :D

      Delete
  7. lapa kmk tgk bah hahahaha terus kinek2 rasa nak ke kepsiiiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha, cuba la. kmk rasa nyaman jak sos ya. :D

      Delete
  8. Replies
    1. kalau singgah kfc nanti boleh je try. :D

      Delete
  9. Lama dah tak makan kfc. Nak kena terjah lah ni nampaknya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena terjah kalau nak makan yg nie. :D

      Delete
  10. ya Allah.. sedap nye.. dah la kakak tengah detox nih.. meman terliur la tengok gambar.. huu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar kak. hahahaha. sorry kalau terliur tengok gambar. nanti boleh try kalau dah habis detox :D

      Delete
  11. Aku tengok iklan macam sedap je, maybe sebab dia lumur banyak atas ayam tu.
    Tapi dari gambar ni nampak macam tak padan je, ayam besar tapi kuah dia macam ciput je hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. iklan memang kena gempak sebab nak tarik customer kan. XD
      kannnn. kalau boleh nak sos cheese banyak2. :D

      Delete
  12. tak try lg yg ni.. de kt xsedap... tp klu hantu cheese mmg suke la kan...

    ReplyDelete
  13. macam sedap gila tengok kat iklan tu kan? boleh mintak extra sos tak dik? hahaha...

    ReplyDelete
  14. Telan air liur setakat ni, belum dapat nak jenguk KFC beli lagi. Tak syok makan KFC tak cukup geng dalam rumah tu..

    ReplyDelete
  15. I pun nak rasa perasa cheese. Nampak sangat sedap.

    ReplyDelete
  16. Alahaiii.. kecur ailio nengok. Mau balik ni cari KFC ☺

    ReplyDelete
  17. Salam .. BW here .. Yana pon dh penah try ayam goreng cheezy onion nie since i am not a cheese lover tak brapa nk ngam dgn tekak hee

    ReplyDelete
  18. Akak tak try lagi yg nih...kalo akak pun xcukup sbb memg suke cheese

    ReplyDelete
  19. Dah lama tak makan KFC tp tgk gmbr ni rasa lapar pulak.. Cheese tu best nyeeee

    ReplyDelete
  20. dah lama x pergi kfc sejak ada kes dulu

    ReplyDelete
  21. Untuk akak, oklah.. Tapi makan bebanyak dia muak.. hehehe

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!