Monday, 5 September 2016

my bro and UPSR

Assalamualaikum
adik lelaki aku start UPSR dah hari nie. aku lupa pulak nak tanya paper apa. hahahaha. teringat masa zaman aku UPSR dulu. tahun 2007 kalau taksilap. dah 9 tahun berlalu rupanya. rasa diri tua sangat. padahal muda lagi. ehem. aku pernah publish post pasal UPSR dulu. my UPSR story

bila bercakap pasal UPSR. rupanya format UPSR baru berubah tahun nie. paper BI dipecahkan jadi dua paper. kalau dulu memang satu je kan. sekarang pecah jadi dua, dahlah baru guna format baru tu untuk tahun nie. memang macam agak tergesa-gesa jugak la. harap la students yang UPSR tak terkeliru. termasuklah adik aku.

my lil bro, agak rajin la jugak study. walaupun nampak macam malas. hahahahhaa. sebab rajin maybe kat sini takda teman dengan dia bermain kat luar. dah la dia sorang je lelaki. memang selalu main handphone dan study je la kerjanya. selain mengacau orang. beberapa hari lepas sempat jugak la belek2 beberapa buku dia. dia mintak ajar. aku memang agak fail sikit la bab mengajar orang nie sebab aku bad at explanation. :3 kalau dia mintak ajar, end up jadi aku yang buat semua. takla untuk semua sebenarnya. LOL. 


all the best for him today :)
aku takkesah berapa dia dapat. atleast dia dah cuba yang terbaik. inshaALLAH boleh :)

sekian
ilal liqa'

7 comments:

drop a comment~
arigatouuu!