Monday, 1 August 2016

the little heart attack

Assalamualaikum
pada 31 julai 2016, pada waktu pagi yang indah lagi damai. dimana aku sedang tidur lena tapi still diantara lena dan nyata (macam tajuk lagu dah). tetiba ada bunyi benda jatuh. TEMETUUUPPPP sound effect nya gitu. entah kenapa tetiba aku boleh terbangun terkejut terus pandang tepi tilam. eh mana laptop aku. warggghhhh laptop aku jatuh katil. katil aku nie katil bertingkat. aku kat bahagian atas. so bayangkanlahhhhh laptop aku jatuh dari atas ke bawah. T^T

masa tu bilik still gelap. sebab lampu tak bukak. tapi aku still nampak samar2 laptop aku kat bawah. rasa nak terjun katil je terkam my precious. i got little heart attack dohhhh. terkejut gila. bila dah grab my laptop tu, terus start laptop dan check apa2. gladly everything still working. ALHAMDULILLAH ya ALLAH. skrin pun okay lagi. tak retak. cumaaaaaa

the body of my precious T^T berlekuk. aku rasa dia jatuh dalam keadaan melantun di bahagian bucu. sebab tu bucu tu je teruk gila.

bahagian bucu dalam lak macam nie dah. bila tutup laptop nie pun macam tak sempurna dah. hahahhahaha. padan muka. nie kecuaian aku sendiri sebab letak laptop tepi katil, patutnya aku letak kat tepi katil yang menghadap ke dinding. XD

masa tu dengan semakpong aku sekali jatuh bersama sebab aku letak semakpong atas laptop. my two precious thing T^T nasib baik okay je semakpong. takdak apa2. kamera masih boleh pakai untuk ambik gambar di blog nie dan semua okay. hahahhahaa. 

dugaan.
walaupun dah buruk di bahagian bucu. tapi still okay la sebab masih boleh guna. sound system semua masih okay. bersyukur sangat dah. :3

teringat peristiwa laptop aku pernah pecah skrin disebabkan adik2. aku pernah jugak buat entri. tapi malas lak nak korek balik dan link kan. hahahhahaaha

pengajarannya, jangan letak barang berharga anda ditempat yang bahaya seperti diletakkan ditepi katil tanpa penghadang yang selamat. XD

doakan laptop aku selamat takdak apa2 kecederaan dalaman. nak guna warranty pun dah lebih setahun dah. selalunya kerosakkan atas kecuaian sendiri pun takkan dilayan kan? meh la berhuhuhu~

sekian,
ilal liqa'

22 comments:

  1. mujur dua-dua masih boleh digunakan. saya pun kena hati-hati jugak lepas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. Alhamdulillah. mujur sangat T^T
      memang kena hati2 sentiasa :)

      Delete
  2. alahai.. sygnyeeee.. nsb baik sumenye ok walaupon cedera sikit bahagian bucu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sayang T^T
      takpe lah. nasib masih boleh berjalan seperti biasa :)

      Delete
  3. omg mun kmk dah nangis mcm org gila dah T_T tapi kmk salunya nang sik suka lah ngkah laptop or hp kat atas katil sbb tauk gilak kmk tok cuai haha . harap2 laptop ktk sik koma & sihat2 ajak >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk malu mok nangis sebab salah dimpun. hahahhaa. XD
      yalah oh. jangan engkah tempat bahaya. maksehhh harap nya pya la oh :3

      Delete
  4. Dasyatnyaa jatuh dr atas katil. Nasib baik semua ok walaipin badan berlekuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup memang dahsyat terkejut. biarpun berlekuk masih boleh guna. alhamdulillah :3

      Delete
  5. pernah laptop jatuh dari katil jugak. mujur bawahnya tu lantai ada carpet. T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV punya laptop jatuh kat tile. tu la berlekuk habis. T^T

      Delete
  6. Hazy pun tumpang sakit jantung juga macamni, Yep, lepas ni kena lebih berhati-hati sebab memang kita sendiri pun boleh jatuh kebawah kalau duduk katil atas. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nie betul. nasib katil ada pengahadang. kalau tak dengan kita2 sekali boleh jatuh XD

      Delete
  7. Pergghhh!!! Dahsyat sungguh bila jatuh sampai kemek macam tu.
    nasib baik tak rosak apa-apa. Kiranya tahan juga laa ek laptop BV ni.
    Jenama apa tu? Acer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dahsyat la kalau jatuh dari katil bertingkat kan XD
      setakat nie memang berlekuk je la yg nampak rosaknya.
      yup acer, suka laptop acer sebab senang carik spare part hahahaha

      Delete
  8. Alhamdulillah, syukur masih boleh pakai laptop and smartphone akak tu. Seram tuu jatuh daripada katil bertingkat. Sama2 jadikan iktibar untuk masa akan datang kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seram ohh. betul tu. meh jadikan iktibar supaya kita semua lebih berhati hati lepas nie :)

      Delete
  9. teruk jugak lekuk dia tu. ngeri lak dengar laptop tu jatuh dri katil tingkat 2, huhu T__T tapi nasib baik still boleh pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang teruk jugak lekuk sampai nak tutup pun tak complete XD

      Delete
  10. Ya Allah! Mcm tersama sikit plk kisah kita. Laptop kite contohnya baru bli semalam, harini bwk g klas sbb ada presentation. Letak atas kerusi sambil duduk, sekali terjatuh. Astaghfirullah... Mengucap pjg! Padahal baru bli smlm! Jd mcm BV lah, berlekuk apa sume. Tp nsb baik alhamdulillah sume ok. Ni dh almost 3thn dh pkai. Cter lama... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh. baru beli pastu jatuh lak? sabar je la. nasib baik masih boleh guna kan. kalau yang baru beli nie memang lain macam sikit perasaan kalau jatuh ke apa. mesti sedih gila kan T^T

      tahan jugak kan sampai 3 tahun pakai :)

      Delete
  11. Sakitnya tu di sini (hati), tapi kalau everything is okay. takde masalah rasanya, kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. memang semua okay. cuma luar je berlekuk sikit T^T

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!