Wednesday, 24 August 2016

REVIEW | Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist


Assalamualaikum
sesi review datang lagi. kali nie aku nak review Nature Republic 92% Soothing Gel Mist. ramai jugak nak tahu macam mana gel mist dari Nature Republic nie rupanya. aku ingat nak review sekali dengan yang aloe vera soothing gel yang dalam bekas bulat tu, tapi aku rasa dah ramai yang review, so review yang Gel Mist pulak. :D

lets get started!

Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
\nie rupa dia. comel je botol hijau. boleh je letak memana dalam beg sebab memang portable dan tak besar sangat dan tak kecik sangat. kegunaan nie untuk moisturize, melembabkan kulit la. supaya kulit tak begitu kering. 

dijamin original from korea!

Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
nie best :) senang tekan. taksusah macam certain spray-like product yang keras semacam XD

Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist
warna macam air biasa. translucent. bau sedap menenangkan. bau aloe vera. best guna nie. aku selalu letak kat tangan dan muka. lebih suka guna waktu aku dah nak tidur dan masa dekat2 nak ngantuk tapi taknak tidur. tetiba rasa fresh je muka XD



klik untuk tumbesaran mendadak.

verdicts | I LOVE THIS MIST so much, it keeps my face hydrated. plus, the price is quite affordable for student and cheapskate like me. lol. done its purpose!

cara guna | spray dengan jarak 10cm-15cm dari kawasan yang hendak dispray, padahal aku spray dekat2 je. hahahhaha XD aku suka spray dekat muka. boleh guna dengan bahagian badan lain macam, tangan dan kaki. kemudian tap2 ikut suka :D

pros | refreshing + easy to absorb + nice scents + hydrating/moisturising
cons | not found yet hahahahaha


price | RM19

p/s : sorry, gambar kureng kualiti sebab cahaya kureng dan henpon pun kureng.

sekian
ilalliqa'

16 comments:

  1. Wah dear.. Ada rasa macam sejuk-sejuk sikit tak? Reen suka yang janis bila kite spray.. Terasa sejuk. Segar je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rasa sejuk2. memang segar la kalau spray kat muka :D

      Delete
  2. Gel mist ni sbnrnya toner ke camne?

    ReplyDelete
  3. dah lama cari mist ni sebab kat nr store sendiri kata stock dah habis T^T nasib baik althe ada >,< btw nice review BV :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la produk laku keras. nasib althea ada kan. thanks ya :D

      Delete
  4. Ok..next bleh beli ni...nampak macam best je sebab akak mmg guna gel aloe vera

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sebab banyak kebaikan aloe vera nie kak :D

      Delete
  5. Kmk suka pake nok nature republic pun aloe vera tok. Sejok2 jak bila pake hahaha. Siktauk mun brand lain lah. Blm pnh coba. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk pun suka. belum pernah cuba brand lain juak. tk la first time kmk cuba aloe vera :D

      Delete
  6. Saya pernah pakai yg dlm bekas bulat tu je

    ReplyDelete
  7. wahh ada mist jgk eh hihihihi bestt!! Nak try la kalau ada duit lebih nnt ihihi <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada mist jugak. :D
      boleh la try nanti :)

      Delete
  8. dari dolok gik ngkah benda tok dalam wishlist tapi belum terbeli hahaha
    nya nang absorb habis kah kak? sik melekat2 kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh dah ada dalam wishlist. ng senang absorb nya. sik berapa melekat2 gilak macam nak gel aloe vera ya. sebab tk rasa ringan gk :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!