Friday, 26 August 2016

kisah aiskrim

Assalamualaikum
aku rasa kat dunia nie, amat tipis kemungkinan ada manusia yang tak suka aiskrim. agaknya semua memang suka aiskrim. sangatlah 'rare' kalau jumpa orang yang taksuka makan aiskrim. aku adalah antara penggemar aiskrim. tiap kali nak pergi kedai runcit, mesti aku teringin nak beli aiskrim. kalau ditanya apa aiskrim kesukaan aku? banyak. taknak buat rank by rank. sebab chenta aku pada aiskrim walaupun bermacam perisa atau flavour kena bagi sama rata. hahahhaha

antara flavour kegemaran aku adalah,
mint choco rice, chocolate, rainbow, vanilla, keladi, jagung dan sebagainya.

aiskrim cawan
aku suka makan aiskrim dalam cup macam nie. dulu harga dia dalam RM1.60 macam tu je. sekarang dah RM2.60. mahalnya. T^T aku jenis kedekut nak makan aiskrim mahal2 macam drumstick, cornetto semua tu. mahal. takpuas hati makan sikit. better beli yang dalam bekas besar tu terus. XD nie pun beli sebab nak feel zaman kekanak dulu. hahahhahaha :3

choco mint icecream picture
mint choco rice. my favourite flavour! best makan nie. dah la sejuk pastu rasa fresh dalam mulut sebab mint kan. ada rasa manis choco rice. a perfect icecream for hot weather~

so, aiskrim favourite korang pulak apa? manatau ada aiskrim yang rare dah pernah korang rasa. :D

sekian
ilalliqa'





28 comments:

  1. Lama tak makan aiskrim dalam cup tu. Fav masa kecik-kecik dulu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. memang forever favourite nie. :D

      Delete
  2. ice cream is my favourite too !!!! hehe. kekadang 1 plastik penuh eskem untuk makan sorang je gahaahaha. kekadang suka beli yg eskem wall's selection. puas makan sensorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh sama la kita. tapi BV jenis suka makan aiskrim dalam bekas tu :D sebekas besar memang suka makan sorang2 je :D hahahhaa

      Delete
  3. saya pun suka aiskrim.
    walaupun kadang2 kena pantang manis, tapi tetap teringin nak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah kan kalau dah berpantang teringin jugak rasa. :D
      kalau BV memang taktahan la :3

      Delete
  4. salam,kita pun suka juga yg cup macam atas tu tau,dulu tak sampai RM2 pun,sekarang dah naik ea,lama tak makan. harunya...
    sekarang musim panas,memang sedap dpt makan aiskrim,kita bedal ja semua perisa,selagi tak muak nak makan,memang makan puas-puas. heheh
    Fav pula pudina /mint . sedap betul.........!

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumussalam :D
      kannn. dulu murah2 je. sekarang banyak naik, takboleh makan selalu XD
      memang kalau dah panas, semua perisa pun nampak sedap. BV pun suka mint :3

      Delete
  5. Ais krim lava.. Prnh dengar? Dia sbnrnya ice cream vanilla + coklat je ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpernah pun. macam lava ke tu? eh lava kan panas macam mana boleh jadi aiskrim. heheheeh :3

      Delete
  6. kmk suka semua juak hahha! susah nak pileh nok ne mok di pebret xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. hahahhaa susah mok pilih nk paling disuka sebab suka semua :3

      Delete
  7. kmk sik berapa suka perisa mint,sbb rasa macam makan ubat jak haha luls kmk dari dlok sampey nktok nang perisa coklat ajak2 sik pernah bertukar hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi2. hahahhaha kmk suka mint :)
      coklat pun kmk suka juak :D

      Delete
  8. masa kecik2 dulu parents tak bagi makan aiskrim takut batuk harhar dah besar bolehlah nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kecik2 memang banyak larangan kan. dah besar makan puas2 :D

      Delete
  9. Aiskrim favorite kita sama! Mint :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yey! mint memang aiskrim yg sedap :D

      Delete
  10. saya suka perisa colat dgn rainbow. yg paling latest ni, suka perisa lavender pulak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, teringin nak rasa perisa lavendar. mesti sedap kan :D

      Delete
  11. pernah try perisa halia. Haha, BV try cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh perisa halia? takpernah jumpa aiskrim perisa nie. :D
      kalau terjumpa memang nak kena try :)

      Delete
    2. ala-ala mint jugak, berangin je rasanya haha

      Delete
  12. takat ni xde lagi makan or jumpa icecream yang rare dan feveret...

    tapi kalau feveret tu, coklat mint la kot...dah lama pulak tak makan aiskrim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best coklat mint. pi la makan sekarang :D

      Delete
  13. Suka jugak perisa mint tapi paling suka perisa vanilla hehehe

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!