Monday, 11 July 2016

syawal oh raya oh

Assalamualaikum
yeahhh finally eid mubarak is here! who is Eid Mubarak???? did someone have a name of Eid Mubarak. HAHHAHA. lame joke. selamat hari raya gais. so how your raya is going on? still running with full energy or dah mereput?

so here, gonna share a lil bit story of my Hari Raya Aidilfitri. this year we are celebrating Hari Raya just in our little paradise, home sweet home. it is a new home though, since we just moving in right before ramadhan. Alhamdulillah.

so lets get started with my meticulous caption on every food photos. hahahhaha

nie masa raya pertama. baru makan lepas tetamu last balik. tu pun ketupat dah habis. T^T, makan daging masak hitam (faveret air tangan mak) dengan nasik je mampu. nasik seciput + daging masak hitam banyak. pergghhh. hari raya pertama takdak jenjalan rumah orang lain. duduk je rumah sendiri. melayan sesiapa yang datang dengan 3 menu utama, daging masak hitam, rendang ayam dan kari ayam. spesial buatan mak dan nenek. 

daging masak hitam yang memang laku keras. sedap dimakan bersama ketupat dan nasik dan jugak bread. hahahahaha. nie serius k. rasa daging masak hitam mak aku nie, tak terlalu kenyal dan lembut je sebab dipotong nipis, dah kuah pekat agak manis dan berempah. umpphhh. 

makanan yang lainnya. kari ayam dan rendang ayam. aku kurang sentuh kari ayam di hari raya sebab selalu makan. hahahahhaha. 

rendang ayam. :D 

amplang from sabah. nie memang aku je la makan. sampai asyik kena marah. sebab yang lainnya malas mengisi balang2. aku makan nie je. sebab sedap dan rangup. 

adik aku tetiba rajin. so dia masak la spaghetti fettucini carbonara. sedap jugak sebab guna sos prego tu kan. nie raya ketiga dah kot. 

biskut yang cute by my sister.

gais. 
nak confess.
kalau ada apa2 salah silap aku yang taksengaja atau sengaja aku TERkecikkan hati korang dengan mana2 tulisan aku, aku nak mintak maaf sangat2. kira dari sudut hati paling dalam la. harap la korang dapat maafkan aku. selamat hari raya maaf zahir batin. 

meh la kita bersalaman dan berlaga pipi. cewahhh. angan2 untuk blog reader aku yang girls. girls power kan. *tetiba.

mintak maaf la bagi sesiapa yang ada terasa ke takpuas hati ke ngan aku selama nie. tapi aku rasa aku baik je selama nie. *in denial mode, tapi orang baik tak kata diri dia baik la kan* HAHHAHHA.

hargailah orang yang anda sayangi, family terutamanya. 

sekian,
ilal liqa'

23 comments:

  1. that biskut too cutee ;D SELAMAT hari rayaa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha adik yg buat. :D
      selamat hari raya jugak :)

      Delete
  2. selamat hari raya!
    serius nmpk sdap daging msk hitam tu..
    pos sni skit blh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jugak.
      memang sedap sampai menjilat periuk tu. hahahhaa
      kalau pos komfem basi tu XD

      Delete
  3. Replies
    1. selamat hari raya jugak. maaf zahir batin :)

      Delete
  4. amplang tu apa TT_TT
    nape nampak mcm cutie fishball hahahaha aaaa sedap so tempting T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. amplang tu keropok ikan dari sabah. sedapppp :D
      memang cute hahahha :D

      Delete
  5. Replies
    1. selamat hari raya jugak. maaf zahir n batin :)

      Delete
  6. salam syawal kak :)

    maaf batin & zahir

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam syawal tomo :D
      maaf xahir batin jugak :)

      Delete
  7. SHRMZDB BV!
    btw BV snap gambar guna apa. lawa and mengiurkan semua gambar makanan dekat atas tuh TT___TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHRMZDB too. hahahha :D
      guna tepon. BV sendiri pun terliur tengok makanan kat atas XD

      Delete
  8. saya raya pertama yg merayap pegi rumah orang hahaha xD selamat hari raya BV! teringin pulak nk rasa daging masak hitam tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV lak raya pertama stay rumah je, layan tetamu n sebab parents tak beraya kat rumah orang :D
      rasalah kalau boleh. cari resepi dan cuba buat :D
      selamat hari raya mazni! maaf zahir batin :)

      Delete
  9. Comei biskut tu.. macam brooch jr...

    ReplyDelete
  10. Perghhh!!! :D Selamat Hari Raya gak BV! cutenyeeeee biskut~ mak aih rajinnyee

    Mira | Pretty Little Things

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jugakkk :D hehehhe comel kan :3

      Delete
  11. mood raya dah mereput dah T_T hahaha kmk raya nang dok umh jak sikda mood nak berjalan haha selamat hari raya kak :) maaf zahir & batin.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!