Wednesday, 13 July 2016

sarawak white laksa UMPPHHH!

Assalamualaikum
rasanya mood beraya dah agak surut sikit. masih ada. kali nie aku nak share mi segera faveret aku. aku bukan jenis orang yang gelar semua mi segera nie maggi. hahahhaa. sebab aku kurang minat maggi. selalu panggil mi segera lain2 dengan jenama dan perasa? dia. maybe orang lain panggil mi segera nie maggi sebab dia memang makan mi segera jenis maggi je kot. LOL. hahahahhaha. k sorry. 

LEE FAH mee | sarawak white laksa
nie mi segera. wah laksa sarawak jadi mi segera. dahsyat tak? hahhahaha. dulu LEE FAH nie famous dengan keropok mi dia. sekarang ada mi segera dah. lama je dah wujud. dijamin halal. 

jom checkitout,
cara buat? macam mi segera biasa la. takkan aku nak ajar lak. hahahhaha

sarawak white laksa
nie la rupa bentuk packaging dia. 

dah ready nak masak. so perencah dia ada tiga. yang merah tu soup powder, yang biru lak, serbuk santan. wahhh. dan yang tengah tu lak macam kerisik kot. entah. 

jadi nie la ghupenye selepas dikeluarkan dari plastik. selalunya aku taruk perencah lepas mi dah siap letak dalam mangkuk, tapi nie sebab nak buat tontonan umum, taruk la siap2. bagus sebenarnya letak siap2 dalam mangkuk sementara tunggu mi tu direbus sebab lebih jimat masa. hahahhaha

sarawak white laksa
mi segera aku dah siap. nama pun segera memang segera jugak la siap kan. kesian mi aku, macam kosong je. hahahahha. kosong2 pun habis jugak dengan kuah2 aku minum. kuah dia seriously sedap! kalau makan letak udang, tauhu goreng, ayam cincang, pergghhh, mesti lagi sedap. sebab aku nak dia secara segera, makan gitu je la. wakakakaka.

range harga rm6 - rm7 untuk 5 bungkus sarawak white laksa nie.

aku sebenarnya bukan selalu makan mi segera.
tapi kalau dah lapar memalam tu, mi segera jugak jadi penyelamat. makan sebulan sekali dua boleh lah. kalau memalam tetap jugak lapar selepas berkali2 makan mi segera, rebus je la telur, makan ngan kicap pun pergghh. hahahha. aku suka makan telur rebus ngan kicap. especially ngan kicap pekat manis cap unta. XD

sekian
ilal liqa'



23 comments:

  1. saya sudah beberapa tahun tidak makan mi segera sebab saya ada masalah perut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah perut? harap cepat2 sembuh ya tomo.
      lagipun takelok jugak makan mi segera nie selalu :)

      Delete
  2. seriouslyyy ni first time nampak laksa segera! tapi macam tak pernah jumpa kat mall. saya patut keluar dari kotak dan mencuba semua mi segera selain maggi hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpernah jumpa? maybe jarang jumpa di semenanjung kot. hehehehe :D
      cubalah manatau berkenan. cewahhh :)

      Delete
  3. UISHHHHH sedapnyaa TT_TT
    will check it out nanti hihihihi thank uuuuu dah lama tak mkn maggi ni hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap memang sedap.
      tapi takboleh makan selalu kan. hehehhe :D

      Delete
  4. first time dengar, nampak sedap je ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap la nina. try cari n cuba :D

      Delete
  5. first time tgok,,kenapa mcm menarik nii,kena cari niii !

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik dan unik. hahahhaha
      pi cari. kalau jumpa bagitau :)

      Delete
  6. serius meleleh tengokk dah la tengah lapaq ni T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry. hahahhaa :D
      boleh la cari lepas nie kan :D

      Delete
  7. kmk mun dah lapa gilak 2 bungkus dimakan ya hahaha nang nyaman pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. kmk makan sebungkus jak selalu sebab ng suka simpan. sebab mahal sikit reganya dari mi segera biasa XD

      Delete
  8. buat lapar je pepagi buta ni . alahai . mana nak cari ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha sorry.
      carilah di mart ke memana, manatau terjumpa :)

      Delete
  9. Where can I get this dekat semenanjung? I really want to give a try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i donno T^T sorry.
      takpasti nie ada kat semenanjung ke tak. tapi boleh la cari ya. kalau jumpa roger2. hhehehe

      Delete
  10. wahh baru tau ade mi segera sarawak cmni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaaa. memang ada. sedap lak tu. try la mazni :)

      Delete
  11. dh prnh try mkn laksa srwak tp jenama maggi.. sedap jgk.. hehe

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!