Sunday, 7 August 2016

ANIME | my favourite opening song of an ANIME

Assalamualaikum
rasanya lama dah tak cerita pasal anime. sebab aku busy. busy ngan apa entah pun aku taktau. hahahahhahaha. okay. kali nie nak share pasal OPENING SONG yang aku suka. kalau opening song je dah best apatah lagi anime dia kan. hahahaha. selalunya kalau opening song best, aku layan je opening song tu kalau anime dia start. kalau takberapa sangat, aku skip je. hahahahha

ok. bermula dengan opening song yang aku suka. aku selitkan original MV dan kalau tak tu, aku takjumpa MV dia la.

Haikyuu Season 2 Op
Fly High [Burnout Syndrome]
aku suka OP dia yang memang sesuai dengan anime Haikyuu. serius aku kata, lagu nie buat aku bersemangat. sebab rancak dan catchy. dan suara vocalist yang sedap. XD


Shokugeki No Soma (Food Wars) Season 1 Op
Kibou No Uta

nie aku suka sebab suara penyanyi dia unik. suka sangat dengar. memang tak skip la opening nie. hahahaha. nie pun rancak dan catchy. semangat dengar.


Tokyo Ghoul Season 1 Op
Unravel [TK]

opening nie sesuai dengan anime dia T^T, lirik agak sendu sebab bermakna dan lagu pun aku suka. siap aku hafal dah. hahahahhaa. oshiete~ oshiete~


Kekkai Sensen Op
Hello World [Bump Of Chicken]

sebagai budak programming yang selalu bermain dengan coding, perkataan hello world memang tak asing la. so bila jumpa lagu nie. best la dengar. hahahaha


Anohana Op
Aoi Shiori [Galileo Galilei]

aku jatuh cinta masa pertama kali dengar lagu nie. hahahhaha. suka sangat dengan suara Yuuki Ozaki. lagi2 bila lagu nie macam sesuai sangat dengan anime Anohana. aku pun siap hafal sikit2 dah lagu nie sebab selalu sangat ulang dengar XD


One Punch Man Op
The Hero [JAM Project]

nie lagi satu lagu bersemangat membara bila dengar. aku suka anime wanpanman nie sebab simple, lawak dan senang hadam. lagu nie buat aku teringat perangai Saitama yang slamber tu.


Soul Eater Op 1
Resonance

aku memang suka lagu opening anime yang rancak2. lagu nie ada tempat istimewa di hati, sebab jadi alarm aku waktu pepagi. hahahhahaha. cun sangat lak lagu nie jadi alarm sebab best. selalunya bila aku bangun aku biar je lagu nie. biar dia habis sendiri. wakakkaka XD


sebenarnya banyak je opening song yang aku suka. tapi nie antara yang paling aku suka la. dijadikan ringtone, alarm dan sebagainya. hahahahhaa. aku skip mainstream anime such as fairy tail, bleach n naruto sebab seriously banyak sangat opening yang aku suka. opening satu anime je dah sampai berbelas. so takdapat nak state banyak2. :D

sebab suka dengar lagu dari anime2. aku dah minat JPOP. wakakakaka, so, jom layan asal jangan sampai lalai :3

lepas nie aku update pasal ending song yang aku suka lak. :3


16 comments:

  1. Betul tu, lagu2 anime ni byk catchy

    ReplyDelete
  2. yeah! Aku pun suka op Anohana. Dia best gegiler and sedih sikit. :) Tak sangka masuk list hg~

    ReplyDelete
    Replies
    1. anime dia mmg sedih. T^T
      lagu nie besttt :D

      Delete
  3. lagu anime semua best2! saya pun jenis suka yg rancak xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn!
      BV pun suka yg rancak kalau jadi opening. :D

      Delete
  4. hahaha,marilah kita beroshiete.

    ReplyDelete
  5. they're all good songs nanti kalau saya nak dengar lagu jepun saya datang sini je hehe sebab tak tahu sgt pasal anime, but thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  6. lamak dah sik tngga anime T_T btw ktk tauk sik bila fairy tail ya ada sambung kak? lamak dah nggu >.<

    ReplyDelete
  7. wahh best2! Yura suka Kana-Boon - Silhouette and 7!!-LOVERS haha, fav!

    ReplyDelete
  8. Ehh sedap opening theme Anohana tu kak~

    ReplyDelete
  9. tak boleh move on dengan lagu tokyo ghoul haha

    ReplyDelete
  10. shingeki no kyojin opening song is also DA BOMB . for some reason , i always get pumped when i hear that song .. Sie sind das essen und wir sind die jaeger !!!! ><

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!