Sunday, 26 June 2016

oh bintang

Assalamualaikum
dulu orang tengah kecoh dengan TFIOS, aku chill je. taklayan sebab aku kureng bab filem chentaaa barat. lebih suka filem aksi. takpun romantik komedi. filem chentaa sedih2 tak ke sudah nie bukan my cup of tea actually. sebab aku taksuka sedih2. pening la sedih2 nie. dahlah sedih bikin hati sebu sebab kesedihan lak. 

tapi disebabkan kebosanan melanda, aku tengok jugak TFIOS punya filem yang lama dah bertapa dalam laptop. lama dah copy. kalau dulu pun tengok skip2 je. sekarang aku tengok dengan serius. boleh lah tahan. cuma sedih lah. aku benci feel cerita sedih2 nie sebenarnya. HAHAHHA

sebab femes novel TFIOS nie dulu, aku terbeli pulak FIXI VERSO | tertulis di bintang bintang iaitu The Fault in Our Stars versi bahasa melayu. yup, bahasa melayu bukan bahasa malaysia. kira bahasa rojak2 bahasa pasar gitu. boleh tahan lah, memang baca buku lebih feel dari tengok filem. lama jugak aku dah beli buku nie. tapi sebab malas baca memang jadi pekasam lah dalam almari. sebab dah tengok filem dia, baca la sekali buku versi melayu. so aku malas nak share sinopsis lah, sebab rasanya semua dah tahu.

aku tak berapa suka filem sedih2, tapi kalau buku aku boleh terima la. 

feel jugak baca buku nie time hujan2. hahahhaha

kenapa tak translate jadi "hidup tanpa ujian adalah hidup yang tak bermakna". hahahhahahhaha k. lain orang, lain cara pemikirannya ya. that make everyone special in their own way. best jugak baca buku nie walaupun dimelayukan. tapi kalau baca yang original english punya novel mesti lagi best kan. cuma aku nie malas nak membaca sambil rujuk kamus. hahahhahahaa

main lyric card kat JOOX sambil layan lagu Kodaline. best lak. 

mati tu pasti
berpenyakit ke tidak memang semua akan mati

sekian
ilal liqa'


14 comments:

  1. kmk pn ada beli buku tok tapi bok jak baca beberapa muka surat lekak ya trus sik baca agik xD hahaha tunggu ada mood lok -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk pun baruk jak ada mood baca buku tk. XD
      maka lamak lalu dah beli buku ya :3

      Delete
  2. maybe ayat "hidup tanpa muhasabah ialah hidup yang baik tak payah" tu bunyi lebih sarcastic kut. biar tepat di batang hidung. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin. eh memang sarkastik dah tu. hahahaha. :D

      Delete
  3. rasa macam i'm the only human being yang belum baca TFIOS ni. lol. ada org pernah bagi versi ebook dia tapi malas nak baca. sobs saya memang macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun tetiba rajin baca TFIOS nie bila baru je tengok movie dia. worth reading la. jangan la malas hehehe

      Delete
  4. Hm sampai ke hari ni miza tak pernah lagi baca buku FIXI. Even ppl selalu kata buku ni best. Mungkin sebab orang selalu kata FIXI ni berunsurkan horror. ya ka ? Tengok dari BV review ni tak pulak unsur horror en.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku FIXI banyak genre. mostly genre rough macam horror, thriller, penyiasatan n so on. TFIOS nie versi fixi verso, maksudnya buku asal BI jadik BM. kira bukan buku sebenar keluaran fixi la. :)

      Delete
  5. Laahh under fixi ke huhuhuhu besttttt hehehehe.
    Qila pun dah malas dah nak sedih2 chenta movies ahahaha.
    more to horror & thriller kihkih.

    and yes, death is inevitable :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best qila :D
      ye la, suka action comedy je sekarang. hahahhaa
      yes :)

      Delete
  6. Sebenarnya berkali-kalai dah berkira nak beli buku ni, BI dan BM, tapi sampai sudah tak terbeli lagi.
    Asyik rembat komik je. Hahahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takmampu tahan diri dari beli komik kan? sebab komik lagi murah. hahhahaha XD
      rasanya ada ebook free, tapi best lagi baca buku yg memang buku kan :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!