Sunday, 15 May 2016

kitties boom boom

Assalamualaikum 
who doesnt love kitties?
kekadang aku rasa pelik ngan sesiapa yang geli or takut kucing nie. 
sebab kucing cute! aku ada je adik yang agak takut kucing. sebab dia pernah kena cakar masa kecik dulu. sampai sekarang takut. hahahhaa. aku pernah jugak kena cakar. paling obvious dulu kat pipi la. nampak betul bergaris. hahahhaa. tapi tak serik. sebab kucing nie haiwan manja. cewahhh. 

aku suka je kucing. especially kittens!

induk dia kami bela dari kecik jugak. sebenarnya, nenek aku yang bela. nama pun aku bagi. Yuko. hahahhaa. anak2 dia sekarang ada 4 ekor. sihat2 semua. harap la membesar dengan sihat dan cergas semua. 

eeee. comelnya. rasa nak cubit2. hahahhaa. entah kenapa, kalau kucing beranak dalam rumah nie. memang dah dipegang walaupun masih kecik. hahahhaa. adik2 aku ada yang, lahir2 je dorang, dia dah pegang. HAHAHA. ada jenis ibu kucing, tak suka anaknya dipegang HOOMAN kan? tapi kucing nie biasa je. mungkin sebab dia dah biasa dengan family aku. hahhahahhahahaa.

aww. look at those cute hand! 

yes, these is home cats. 
kekadang bila ternampak kucing tepi jalan atau stray cats same goes with dogs, serius aku rasa sedih sangat. sebab feeling la, macam mana dorang nak makan? macam mana kalau hujan. ada tak tempat berteduh? T^T they also wanna be loved. kekadang these things buat aku rasa nak nangis. hahhahahaha. silly me. XD

ada tak yang takut kucing? state why. hahahaha
sekian, ilal liqa'



13 comments:

  1. fieyqa pun suka sangat kat kucing. walaupun pernah kena cakar sampai berdarah-darah tapi tetap sayang hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn hahahhaa
      bila kena cakar pun tak sampai hati nak marah
      comel sangat :D

      Delete
  2. nak kaler grey sikit2 ya cuteeeeeeeee!

    ReplyDelete
  3. cali kmk ngga org takut pusak bah hahaaa. penah jumpa sorang dolok masa rah college. sampe mencangkong atas kerusi gara2 takut kenak agak pusak hahahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa kannnn. kmk pun ada sorang kawan ng takut gilak ngan pusak. pusak melimpas jak pun dah nya lari XD

      Delete
  4. kenapa kucing dalam gambar bulunya nampak begitu lembut dan halus? sedangkan kucing saya di rumah bulunya begitu kasar T^T i love cats, cuma sebab saya ni pembersih, certain kucing yang nampak bersih je saya pegang. yang berbau hancing tu geli hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha memang gebu kucing2 kalau dalam gambar. kalau depan2 depend jugak kan. :D BV pun macam tu jugak. XD

      Delete
  5. Awwwwww, comelnya anak-anak kucing! :D

    ReplyDelete
  6. sukaaaaa sangat ngan anak kucing. lagi lagi telinga dia rasa nak kemam kemam, nak picit picit sampai penyek hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. faham sangat la perasan tu :D
      rasa nak penyek2 je semua. XD

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!