Thursday, 26 May 2016

cicak gila

Assalamualaikum
tengah hari kemarin kat bilik baring2 sambil baca buku. dah penat mata layan buku, penatkan mata main phone lak sambil silang kaki letak atas lutut. dah turunkan kaki tu, boleh pulak cicak landing atas lutut aku. sebenarnya aku taktau la apa benda landing atas lutut aku masa tu sebab pakai seluar panjang kan. benda tu jatuh dari syiling kat bilik, so aku agak2 la cicak, pastu kemahen aku goyangkan kaki aku sambil jerit2 cam orang histeria. (takla jerit besar sangat) pastu cicak tu tercampak lak lantai tak bergerak2 dari situ. hidup lagi. cuma dalam mode kaku gitu. lagi la aku jerit2 siap keluar dah air mata. hahahahhahaha. pastu adik aku boleh pulak jenguk sekejap tanya kenapa, aku cakap 'cicak' dan dia blah je dari situ. eeee geram. 

pastu, ada la benda kecik2 macam penyepit baju berdekatan. main baling2 kasar sambil berair mata jap ngan cicak tu. so cicak tu blah. dah aku pun lega bila cicak dah hilang dari penglihatan. lap air mata. hahhahahhahaa. 


siapa benci dan geli cicak tahap boleh nangis kalau terkena pegang cicak? kita geng, HAHHAHA. binatang paling aku benci la cicak. dan apasal la kat malaysia nie boleh wujud pulak hero yang tertelan cicak lab dan jadi hero. euwwwwwwwwww. sorry bukan menggedik. tapi thats really disgusting okayyyy. hahhaahhahhaha. k


sekian,
ilal liqa'

29 comments:

  1. kalau saya nampak cicak biasanya bunuh je, tpi diorang tu lari laju sangat.
    mesti geli sgt time cicak jatuh kt lutut tu, huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang geli sangat. nak bunuh pun geli hahahha
      bagus bunuh cicak nie, dapat pahala :')

      Delete
  2. hahaha kita sama!! sampai menangis tau. hihihi

    jom join >>> http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2016/05/giveaway-topup-by-cik-emy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa kan. memang menangis dah XD

      Delete
  3. haha such traumatic experience!
    I am not that scared of cicak but I still don't like them too..geli geli haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes it is!
      BV geli sangat kat cicak T^T
      cockroach ok lagi XD

      Delete
  4. cicak tu mlekap tak lari2 ke? hahaha..i feel uuuu :)



    JOM JOIN GIVEAWAY MG :)
    http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/05/giveaway-comeback-cashmoney-by-mg.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeappp hahahhahaha. still teringat2 :D

      Delete
  5. Binatang pertama yang tak suka lipa. Kedua baru cicak. Kalau jumpa dua ni comfirm tak tidur malam. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha sama je :D
      cuma bagi BV la lipas takla menakutkan sangat cam cicak. hahahhaha

      Delete
  6. ahha, kucing saya selalu bawak naik cicak dalam rumah. selalu main-main atas alas kaki dan karpet. bila saya lalu atas karpet rasa sejuk-sejuk lak. hahaha. pernah terpijak cicak banyak kali. geli pun ada jugak tapi, geli yg biasa saje XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. warghhh. hahaha. kucing BV pun kekadang suka main ngan cicak. paling2 suka letak kat tengah ruang rumah. T^T

      Delete
  7. Pernah terjadi time pagi nak mandi pegi sekolah tiba2 ada cicak jatuh dari syiling terkena bahu huaaaaaa..rasa nak nangis sebab geli hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. warggghhhh. gelinyaaa. nangis sambil jerit mintak tolong T^T

      Delete
  8. hahhahahahah....dahlah darah sejuk..memang gelilah citer dia...huhuhuhhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. geli teramat T^T
      paling2 rasa sejuk2 tu. eeeeee

      Delete
  9. pernah tengok cicak badan agak lutsinar. nampak segala isi badan aaaaa geli jugak T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. eee pernah jugak ternampak. tapi takla lutsinar sangat. cuma kalau dia lalu bawah lampu nampak. eeeee XD

      Delete
  10. hahahaha.. aku lagilah rasa ada cicak pervert dalam toilet -.-

    ReplyDelete
  11. kalau Fatin pun memang dah tahap melompat macam apa dah sebab geli and takut punya pasal haha aduhai

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. cuma bila dah kegelian teramat hanya mampu kaku disitu. hahahhaa :D

      Delete
  12. hahaha semalam ada scroll twitter bv saja2 tergelak baca pasal cicak tu hahaha. btw saya suka kejar cicak hahaha tak penah takut cicak sbb dr kecik duk buli cicak 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha, dah pehal main kejar2 ngan cicak pulak nie? beraninyaaaa T^T

      Delete
  13. mun kmk geli jak lah hahaha tapi benda yg paling kmk takut sampey boleh mbak nangis is tikus. omg i cannot T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk pun gelik juak ngan tikus, paling2 ngan tikus hitam/kelabu nak besar ya eeee.

      Delete
  14. AKu kalau dah kes macam tu rasanya akan reflex terus kaih dengan tangan lepas tu pergi basuh tangan guna 2 botol dettol. Hahahahahha

    ReplyDelete
  15. Hahahahahahahaha this one totally made my dayyyy!!! Lawak lawak adoiiiiii lah cicak. Gemuk x cicak tu? Hehe.. Eee kite xgeli, tapi anti tahap nk hempuj je kalau dgn cicak. Annoying...

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!