Tuesday, 10 May 2016

balut buku

Assalamualaikum
nak balut buku pun kau nak cerita ka. memang la. kalau boleh semua yang terjadi dalam hidup aku nak cerita. hahhahaa. sebab aku bukan jenis suka bercerita ngan orang. maksud aku, aku takpandai sangat nak meng-expresi-kan kata2 melalui mulut. bagi aku lebih senang melalui perkataan.


aku sebenarnya taksuka orang sentuh atau pinjam barang aku. hahahhaa. especially barang2 yang aku sayang macam buku dan sebagainya. sebenarnya boleh je pinjam. tapi kalau pinjam sampai buruk tu la aku tak suka. aku nie pun ada la jugak pinjam barang orang sampai buruk. kalau buku tu sampai rosak aku pinjam, aku malu. kekadang aku bagi satu buku baru. hahahhaa. aku penyegan sangat nak pinjam barang orang. dan mak aku taksuka aku pinjam barang orang. sebab kekadang aku nie jenis pelupa. hahhahaa.

sebenarnya, aku sayang buku2 aku. dari kecik mak aku ajar aku balut buku. so dah besar, bila ada buku baru, kekadang mood rajin datang, memang berbalut lah buku tersebut. kalau malas, memang tak berbalut lah. entah kenapa sebab hari tu aku ada beli buku best2, terus rasa rajin nak membalut. hahahaahaa.

kekadang seronok rasanya membalut sambil hidu bau buku baru, aku dah boleh buat service balut buku. ada orang nak tak? hahahahha

sekian,
ilal liqa'

posted from Bloggeroid

16 comments:

  1. paling tak seronok, bila orang pinjam tapi tak reti nak pulangkan..ishh..tension!

    ReplyDelete
  2. Buku inchee gabana dari dulu tak terbeli beli. Dan banyak buku yg beli tak balut. Malas. Haha. Bila tgok BV balut, rasa mcm nak balut jugak ^^

    ReplyDelete
  3. me too, sayang my buku sgt2 sampaikan when org pinjam, muka masam je haha bende lain boleh, my books no no no :D

    ReplyDelete
  4. ada servis balut bukulah! kalau dekat nak je kasi...heheheh

    ReplyDelete
  5. haha sama mcm aku part2 buku nie mmg pantang sgat kena kacau haha

    ReplyDelete
  6. waaa... banyak nye buku dia.... Saya ni pun suka baca buku, tapi dah kerja ni... kurang masa dengan buku dah... lebih2 lagi dah kawen... tapi at least sebelum tido, kene baca jugak apa2 bahan bacaaan... sbb membaca itu ubat tido.. kihkihkihkihh.... =P

    ReplyDelete
  7. rajinnyeeee! ofcourse i'm not that rajin but i have this book cover that i use to cover buku that i'm currently reading haha sebab time baca tu lah buku kadang jadi macam ape benda sebab tuan dia ganas hahhaha

    ReplyDelete
  8. Sama la kita segan nak pinjam brg org.! tapi kalau pinjam sedaya upaya jaga elok elok. Dlu penah pinjam novel orang... Baca kemain cermat lagi sampai elak tulang buku tu patah.. Haha. Sjk org pinjam novel kita buat harta n lunyai macam belacan masa study dlu, sejak tu la malas nak beli buku baru.. Skrg boleh la beli balik, sebab duduk sendiri! hihi =D

    ReplyDelete
  9. hahah kmk sik suka juak mun org pinjam buku. mesti sik hensem dh mun diberik balit dgn kita. mun pande jaga sikpa. tok sekati jak mlh xD

    ReplyDelete
  10. Rajinnya. Malas nak balut buku sendiri tapi kena paksa balut buku adik adik T_T

    ReplyDelete
  11. bapak ah, rajin giler balut buku. I don't like people borrowing my books but I like to borrow other's' books lol.

    ReplyDelete
  12. saya ni malas nk balut buku. pastu haritu nak sambung baca buku ESC tu dh rosak sikit pasai tak berbalut. huaaaa dahla baru beli kt PBAKL haritu T__T pasni nk kena balut bukulah

    ReplyDelete
  13. Samalah. Orang pinjam buku kalau tak pulangkan rasa nak cekik je. Tapi kalau diri sendiri pinjam orang punya, tak hantar berminggu minggu wat lek wat pis je T.T

    ReplyDelete
  14. Sama laa aku pon. Tapi aku tak balut buku sebab aku tak baca buku.
    Aku balut komik (technically komik masih sejenis buku. Huhuhu)

    Bayangkan, tak pernah dibuat orang pergi balut komik.
    Tapi nak buat camne, dah sayang. Hehehehe

    ReplyDelete
  15. *high five* fiqa pun tak boleh kalau xbalut buku mesti nak balut ><

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!