Sunday, 8 May 2016

a trip maybe?

Assalamualaikum
dalam 23 haribulan 4 hari tu, aku dan adik aku, elin pergi kuching. naik bas dalam 7-8 jam perjalanan. tujuan pergi adalah rahsia. hahahhaa.

seawal jam 9 pagi dah kami dua tercegat kat terminal bas. pastu boleh pulak bas tu lambat2 jalan pukul 10.30 am. lambat gila. pastu penumpang lak sikit. kira 6 orang je dalam bas. 2 orang pemandu/pembantu pemandu, 2 orang aku dan elin dan 2 orang lagi sorang kanak2 dan mak dia.

terjumpa air nie kat kedai. teringat ngan kdrama. hahahhaha. rasa air nie ok la. cuma macam takdak rasa gula. nama pun vitamin water kan. :D

sampai Kuching Central dalam pukul 6 petang macam tu. masa perjalanan memang hujan je. nyenyak tidur dalam bas. dah sampai hujan pun berhenti. makbapak dan keluarga makcik aku yang sebelah bapak pun ngan sekali. makbapak aku kat kuching sebab bapak aku sakit. terpaksa pergi kuching untuk dapatkan rawatan. 

nie adalah kali pertama aku pergi Kuching.
so next entry aku cerita apa aku buat kat sana. :D

sekian
ilal liqa'


8 comments:

  1. kuching sentral? hari brapa ya kak? haha entah2 time ya kmk pun ada kat sia. ktk org sine kak? kmk pkir ktk nang org kuching.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 23/4 , ada ktk sia ka? apa polah? hahahhaa
      kmk org sibu. tuk la 1st time kmk pergi kuching :)

      Delete
  2. Muka sama.. hehehe =)
    Smga bapa awak semakin pulih dan sihat seperti sediakala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik bradik :D
      inshaALLAH, thanks ya :)

      Delete
  3. air tu rasa dia cam ubat kan. tapi selalu gak minum sbb mcm ketagih :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. rasa ubat dan takdak rasa manis. tapi best la minum air tu. suka bentuk botol dia :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!