Wednesday, 20 April 2016

kimbap fever

Assalamualaikum
sekarang dah start semester break. so banyak masa free dalam dua bulan nie, ada yang dah start cari part time job dan ada jugak yang menanam anggur di rumah. aku still tak decide lagi sama ada nak kerje ke tak. hahahhha. 

semenjak beberapa hari nie, ramai betul aku tengok orang post pasal kimbap. entah kenapa aku pun teringin nak post pasal benda sama. hari tu dah try buat dengan adik2. hahahaha. adik aku punyalah ganas sampai koyak2 seaweed kimbap dikerjakannya. hahaha. gurau. kerja aku senang je, tukang potong dan tukang makan. HAHHAHAA

kimbap kami buat haritu, aku malas nak letak gambar. sebab gambar kurang kualiti. HHAHHAHAA. so yang aku letak kat sini cumalah gambar kimbap yang aku beli masa masih dekat poli dulu. :D

kimbap nie bekas dia adalah besar tapak tangan. ada 6 ketul kimbap berserta sos hitam tu. harga dalam rm3. inti kimbap tu timun, lobak, sosej dan ketam (imitation) hahahha. okay, boleh lah. sekali ngap je. tapi aku tak la sekali ngap. sebab sos tu agak pedas, aku ngap slow slow. hehehe. aku kureng sikit dengan benda pedas nie, tapi nak jugak kononnya. 

aku rasa, ramai dah tau resipi kimbap nie kan. senang je. aku malas nak share. boleh je cari memana kat gogel ye. boleh lah makan kalau malas nak makan nasi macam biasa. makan kimbap pun boleh kenyang jugak bagi aku kalau makan banyak2. sebab ada nasi jugak kan. :D

dah takdak modal nak cerita. hahahhaa
sekian, ilal liqa'


10 comments:

  1. hrmm.. apa rasa kimbap eh? tak pernah rasa lagi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa macam nasi/pulut digulung dengan seaweed dan macam2 bahan tambahan. senang cerita, memang sedap dan patut cuba buat. hehhehee :D

      Delete
  2. kat tempat saya ni susah betul nak jumpa kimbap. kalau jumpa pun mesti kena makan kt kedai2 korea tu T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat tempat sy pun T^T
      memang susah sangat nak jumpa makanan korea. tu la kekadang terasa nak buat sendiri. :D

      Delete
  3. nyaman! kmk suka juak mkn kimbap tok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nang nyaman! kmk pun suka juak. hehhee, lgpun nak molah pun senang. hehehe

      Delete
  4. Alaaa...Dah laa tengah lapar. Nampak pulak makanan sedap camni. Adeeehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh sorry. ahahhaha
      buat la. bahan2 senang carik :D

      Delete
  5. Alamak ! Menyesal bukak entry niih. T__T lapaaaarrrrrr .. Huargghhhhh ...

    ReplyDelete
  6. Lama dah tak buat kimbap sendiri ni.

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!