Friday, 11 March 2016

struggle.

Assalamualaikum
sekarang masa students final year tengah struggle dengan final year project. next week dah start viva dan every group masing2 present tentang project dorang. kebanyakkan students programming project kami adalah untuk develop system. mostly system yang berguna untuk memudahkan kerja. so, wish me a good luck next week masa presents. lepas habis semua pasal final project, aku akan cerita tentang system dan website yang teammates aku develop. senyum.

next week jugak, beberapa hari lepas viva, jabatan aku ada anjurkan dinner untuk final year students. hahahhaa, aku still taktau nak decide sama ada aku nak pergi ke tak. sebab sebagai seorang perempuan, aku pening fikir pasal nak pakai baju apa. hahahhaa. aku nie bukanlah seorang fashionable sangat. T^T struggle jugak fikir pasal dress and so on. hahahaha.

ada la dalam 3 weeks lagi nak dekat final exam. masih jugak struggle dengan assignments yang melambak lambak macam takdak kesudahan. mana nak fokus dengan fyp lagi, nak fokus dengan assignment lagi. lecturer siap pesan jangan anaktirikan assignment semua walaupun sibuk dengan fyp. so, aku jadikan assignment anak angkat dan fyp anak kandung. layanan sama rata. pastu sibuk pulak kejar deadline. mati lah nak. menangis. HAHAHHA

takcukup dengan tu semua, program pulak makin banyak. hahahaha. memang takdapat la aku balik rumah. homesick T^T

paling amazing, busy2 pun sempat khatam movie seketul dua, anime satu season pun boleh habis tengok. busy la sangat. hehehhee. biar la effort sama rata dengan masa rilek. hahahhaa. takpun lebihkan effort kalau nak result gempak2. 

be strong to all final year students yang tengah struggle dengan memacam benda!
be strong to all peoples yang struggle dengan kehidupan akhir2 ini.


yosh, enaffff with sighing. im not trying to complaint about how busy i am. but it is my way to motivate myself. hehehehe~ so this gonna be my precious memory in the future. learning is fun and it required some effort :)

dikala aku pening2 dan tangkap leleh pasal fyp, baju dan assignment. i should be grateful. yeah i really should. 

oh ya, masa solar eclipse hari tu, aku takut tetiba bila siang jadi gelap padahal ada matahari. and i really not excited about that T^T. SubhanALLAH. sebab aku takdapat bayangkan kalau hari kiamat nanti macam mana. T^T ya ALLAH. may ALLAH protects us from bad things. :')

gerhana adalah antara salah satu tanda kebesaran ALLAH dan antara tanda2 hari kiamat. please be prepare manusia akhir zaman. 

sekian, 
ilal liqa'

10 comments:

  1. rasa macam girl yang fashionable & tak fashionable, dua-dua risau pasal baju setiap kali pergi dinner. cuma yang fashionable ni lebih tahu la baju jenis apa yg nak pakai sesuai dengan tema. hahaa

    i am in the non-fashionable group, as well T___T

    ReplyDelete
  2. dugaan students final year, mmng busy yg teramat. semoga BV dapat siapkan semua projek! chaiyok chaiyok!

    ReplyDelete
  3. Since final exam dah semakin hampir, rasanya BV dah tahu apa patut buat dan apa patut tak buat, kan?
    Satu je nasihat aku, jaga kesihatan tau. Tak nak nanti nak exam tapi kepala berat, hidung berair. Jaga kesihatan :)

    ReplyDelete
  4. goodluck BV! fighting!!!!!!!!! :D

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya viva nnti yer...
    diner nak pakai bju apa eh...

    rasa trend skrg macm pakai jubah.. try la jubah mesti cun.. haha.. tp makeup tu xyah tebal2 la biasa2 je lagi ok.. ceyh ayat macam penasihat pereka fashion lak.. -.-

    btw selamat hari jadi yer..

    Singgah Sini.. Jemput baca

    Nak Cari 20 Orang Yang Nak Belajar SEO> site.

    ReplyDelete
  6. betul tu sis bv, masa gerhana hari tu, saya pun tak gembira, takut adalah.

    ReplyDelete
  7. ganbatte exam! ingat lepas exam cuti mesti semangan membara-bara

    ReplyDelete

  8. hmm qila pun loser la dlm fashion huhuhuhu.
    and goodluck ok???????????
    study smart and quite hard hihihi

    thanks for the reminder bv! <3 :)

    ReplyDelete
  9. biasa tu.. kenangan belajar. nanti terasa manisnya. susah2 dulu =)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!