Wednesday, 3 February 2016

my life lately

Assalamualaikum 
cepatnya masa berlalu. rasa macam baru semalam je tahun baru. nie dah masuk bulan februari. im so busy lately. sibuk kenapa pun aku taktau. hahahaha. maybe sibuk pasal final year project kot. nak kata takdak internet ada je. sebab selalunya bukak internet nak cari benda berkaitan study *la sangat*. padahal download anime. wahahhahaa.

macam takpercaya je aku dah di semester terakhir dan final year. *tampar diri* sebab aku nie cepat lagha. serius la, macam cepat sangat la masa berlalu. pejam celik pejam celik, dah nak habis study dah T^T. harap la ALLAH permudahkan segala urusan aku.

cer teka anime apa aku tengok sambil melantak pizza. HEAVEN~ esaimen letak tepi jap. kalau stress nie jangan dilayan sangat esaimen tu,  nie prinsip student pemalas macam aku, jangan tiru T^T serius jeles dengan orang yang masih boleh baca nota dalam bilik lepas kelas walaupun takdak kuiz keesokkan harinya. if u know what i mean >..< aku pernah la try, tapi taksampai 5 minit, laptop memanggil2 bukak line internet, movie dan sebagainya. paling selalu, katil dan bantal busuk memanggil2 dan aku pun tergoda. apa lagi Zzzz la. duhhhh~

#sigh

share2 la tips jadi rajin macam korang. azam aku nak jadi rajin. selalunya aku rajin tengok movie dan anime je. share la tips jadi rajin study. aku pun nak rajin jugak =..='

sekian, ilal liqa'


28 comments:

  1. all the best BV.. u can do it.. fighting!!

    makin nak abis ni makin menjadi2 xberape rajin.. tu mmg penyakit y susah nak ubat tapi xsemestinya xde ubat tau.. cuba ingat balik nape kita mula2 dlu nk blaja.. apa yang kita mulakan kita kne akhirkan dgn pengakhiran y the best.. sikit jek lagi.. Allah bring us to it, Allah will brings us through it.. believe.. doa usaha istiqamah tawakal..

    All the best bv n diri sndri ni jgk..
    doa kan supaya kita smua berjaya dgn jaya nya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya. terharu baca. T^T
      memang makin malas dan susah nak fokus sekarang. inshaALLAH BV akan cuba yg terbaik. hehehe. thanks sangat utk nasihat nie.

      n all the best utk awak jugak ya. :) inshaALLAH, amin :D

      Delete
  2. Samalah kita. Rasa macam cepat sangat waktu berlalu ni. Tiba-tiba dah Februari dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, rasa baru semalam tahun baru T^T

      Delete
  3. Tips rajin study, time study please letak phone jejauh.. heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang tangan yg gatal nak capai phone T^T

      Delete
  4. Studylah dekat library surrounding dia tak sama macam dekat bilik dan yang paling penting jangan bawak handphone nanti tangan menggatal nak scroll media social. HAHAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice idea. hehehe. nanti BV cuba, maybe kena pergi sensorang, supaya takdak gangguan :D hahahhaa, tapi taksampai hati lak nak tinggalkan phone. hahahhaha

      Delete
  5. Cantik laptop ~

    My study tips:
    Hari ni belajar apa kat kelas, balik bilik study balik walaupun sikit. To make sure kita ingat dan faham benda tu.

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks. hehhee. nice study tips. tapi tu la, BV ada jugak belek2 nota yg buat dalam kelas, tapi sekejap je, taksampai 5 minit. hahahhaa

      Delete
  6. kite selalu study yg termampu masa siang, pastu malam dgn satu movie/show apa2. haha, penat lah ngadap buku sepanjang hari T_T

    p/s - mungkin pizza kot dinner kite malam nanti, banyak betul kawan yg post gmbr pizza lately. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinnya study. BV siang malam ngantuk. camne nak study?? hahahha. kalau takngantuk pun lain kerjanyaaaa T^T

      dah dinner pizza taknie? hehhee

      Delete
  7. Tips nak jadi rajin paling mudah adalah off wifi/internet, wahahahahahah!

    hmm tak tahu nk bg tips yg mcmna sbb time study dulu pun bukan rajin sgt. Selalu klau nk fokus belajar sikit pergi lib lah. Jadi takde bantal tilam yang melambai-lambai, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak yg bagi idea pergi library nie. harap la gigih kaki nie melangkah ke library nanti. hahahahaa :D

      Delete
  8. akak pun dah nak start FYP :( haha sibukla pasni

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sibuk sangat lah. T^T
      deadline dah dekat TTT^^^TTTTT

      Delete
  9. Wahhh heaven sangat tu. Makan pizza. Lapor pulak hhahaha. Ala takde tips la. Sebab kite ni sama species dengan BV. Malaih. Banyak dugaan duduk bilik ni. Semua panggil kita jangan study hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha, kannn, memang banyak dugaan sangat. sampai hilang mood nak study tu XD

      Delete
  10. sikda tips sbb drik tok pun sik rajin ney . hahaha T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha sama la kita T^T berubah gik XD

      Delete
  11. Nak rajin?
    Hmmm...aku ni bukanlah rajin pun, tapi kalau tips tu mmg ada dlm kepala.
    Gini.

    Cuba letak target masa study.
    Contohnya nak baca 5 bab subjek sekian sekian.
    Letak target setel dalam sehari, so tulis dalam kertas kosong, buat 5 kotak to-do-list, then bila habis satu bab, tick satu kotak and so on.
    Perasaan bila dapat tick kotak tu sebab dah selesaikan target memang tak boleh digambarkan, ia buatkan kita nak buat dan terus buat dan terus buat.

    Cubalah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a really nice tips. BV ada planner, siap plan nak buat apa dan tandakan apa yg dah BV buat. tapi sejak penyakit kurang rajin menjadi2 memang kelaut la planner tu dan takmampu pulang kedarat. hahahaha. maybe BV aku try guna cara checklist nie dan buat target. thanks a lot for the tips!

      Delete
  12. Amboi heaven befulllll pizZza tuuuu oi bv jahaha. Hm qila pun in need of the azam :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang heaven pun. hehehehehe. :D
      sama la. T^T

      Delete
  13. lapaq pizza. hhuhuhu. suka benar sis dengan anime kan.. kemain makan atas katil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka benar2. hahahaa. kalau makan pizza je atas katil, hahhahaa, siap lapik2. dont worry :D

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!