Friday, 30 December 2016

year 2016 in a nutshell

Assalamualaikum,
2016, a really tough year i must say. banyak benda terjadi. kekadang rasa speechless kenapa tahun nie banyak sangat benda yang aku tak sangka terjadi. semua atas ketentuanNya. so, jom belek balik apa yang terjadi pada tahun 2016, yang kebanyakkannya memang banyak mengubah kehidupan aku pada tiga ratus enam puluh darjah. tapi aku still okay.

in a nutshell. tapi tak la nutshell sangat. banyak aku nak cerita nie. hahahaha (acah je nak tajuk post catchy sikit. LOL)

mac 2016
dah berumur 21 tahun. dan boleh dikatakan dah masuk fasa awal dewasa. walaupun jiwa masih kanak2. tapi don't worry, harapnya akal sematang umurnya. eh matang ke?

april 2016
aku dah habis belajar. alhamdulillah semua berlalu dengan jayanya. berjaya tamatkan 3 tahun diploma di politeknik. graduation ceremony akan diadakan pada bulan mac 2017. gembira sebab berjaya habiskan diploma nie sebab memang banyak susah dan senangnya. sedih sebab berpisah dengan kawan2, banyak benda yang aku belajar sepanjang menimba ilmu di politeknik. aku ada buat entry pasal nie [here]

june 2016
family aku pindah rumah baru. rumah yang lebih selesa dari rumah lama. rumah baru hasil titik peluh bapak aku. masa nie bulan puasa. so, kami berpuasa dan beraya di rumah baru. yihaaa. 

july 2016
aku lulus dan dapat lesen kereta. kalau tak silap aku mula belajar pada bulan may. dan banyak pahit manis jugak terjadi sepanjang proses aku ambik lesen kereta nie. aku ada jugak buat beberapa entry pasal pengalaman aku. banyak jugak yang google dan cari pasal benda nie rupanya. kira antara entry paling selalu orang bukak di blog nie la. hahahaha.

august 2016
pada 31 ogos 2016 bapak tersayang pergi jauh meninggalkan dunia nie. innalillahiwainnalillahirojiun. sedih gila aku rasa masa nie. aku macam tak percaya. tapi aku redha. aku taknak la cerita part sedih2. life must go on kan. :) ada jugak buat entry. [here]

then life goes on.


life changed.
kehidupan berubah. memang akan sentiasa terjadi sepanjang kita masih bernyawa dan hidup. so, jangan putus asa dengan kehidupan, tu umpama kau putus asa dengan ketentuanNya. buruk mana pun, pasti ada indah di hujungnya, tak di dunia, akan ada di akhirat. percaya.
wishlist pada tahun 2016. aku lupa dah apa wishlist aku. hahahahhahaha. ada ke aku buat senarai wishlist? ke memang tak ada? seriously aku lupa sebab banyak benda terjadi dalam hidup aku pada tahun 2016. tahun yang sememangnya antara paling bermakna dalam hidup aku. 

apa wishlist teragung aku pada tahun 2017? i want to get a JOB! i really need to get a job. dan banyak lagi wishlist sampingan yang malas nak disenaraikan sebab mostly adalah kemahuan dan bukannya keperluan.

resolusi tahun baru? (dah masuk tahun baru, baru fikir. LOL)
follow the flows and set your goal.

don't worry i'm doing good. well, i'm good at getting some sh*t together. hahaha
do you think your life suck? deal with it! eh.

every cloud has a silver lining.
please be positive okay. huhu~

SAYONARA 2016.

so how your 2016? dah termakbul semua wishlist? ke sama macam aku, lupa apa wishlist sendiri pada tahun 2016 XD

see ya when i see ya lah.

Tuesday, 27 December 2016

december 2016 stories

Assalamualaikum,
few days before new year 2017. in december, i had quite a calm month. because it is school holiday, and i'm not going anywhere. hahahahaha. just going somewhere if it is an important things to do. 


as a fan of korean variety show, i'm quite sad with the news of Runningman. it will officially end on February 2017. seriously, i'm so sad. runningman been my stress reliever for a long time since i was a student T^T. it is gonna end! i'm still can't believe this really happening. to be honest, runningman is my first korean variety show ever. because of the show, i tend to hook and amazed with korean culture. runningman never end in my heart, (will keep re-watch some of the episodes to reminisce the great runningman era)

life
as usual, nothing interesting happen. my mom's side relatives from brunei have a trip to sibu (my hometown). they rent a whole big bus express to explore sibu. hahahahaha. such a great idea to make a family trip go smooth. so many of them come and i'm too shy to show up and been hiding in my room the whole time. hahahhaha such a disgrace. please don't be like me.

and i got a job interview. but decided not to go since i got some problem with the place. hmm.

haul
i spent my money again. hahahahha. bought some stuff like mask, wet tissues, tripod, and sunglasses and more. hahahahah. everyone knew that in december, such a bloody year end sale everywhere. T^T need to restrain myself from buying unnecessary things AGAIN.

favourite
kdrama - currently watching Goblin. why? because i love wookie (lee dong wook) so much and gong yoo too. me oso loike the story line. yes, i'm into fantasy-action kdrama. hahahaha. because korean drama with fantasy genre always interesting and exciting to me. not to forget, the comedy and cinematography. when i watched the first episode, it make me feel like i'm watching a movie instead of a drama, feeling so amazed and i can't resist to watch another episode. it is ongoing kdrama, i been waiting patiently for next episode every week. hahahaha. how persistent.

movies - seondal : the man who sells river. (korean) watch it. because of xiumin exo. hahahhahahaha

anime - mushishi, mushishi zoku shou 1, mushishi zoku shou 2.
i really love this kind of anime, relaxing and slow pace but interesting. in supernatural genre. i watched this anime because some of the comments in kissanime website. and at the first glance, Ginko (the main character) looks like Decim in death parade anime. teeheeee~

songs - been repeating same songs for weeks now. anime movie KIMI NO NA WA (Your Name) ost. (kimi no na wa is a great anime by Makoto Shinkai, but some of the scene does need further explaination though, i don't understand why this anime being overrated in Japan and in otaku's world, can't deny the cinematography is fascinating though!)
nandemonaiya by RADWIMPS
yumetouro by RADWIMPS
sparkle by RADWIMPS.
and some vocaloid's songs.

will do some recap entry for 2016.
hoping to start a good January.
a new year. a new life.

so, how your december? good or bad?

see ya!

Wednesday, 21 December 2016

how i overcome my sadness

Assalamualaikum
i can't help myself from feeling sad. at some point, i do cried soundlessly and just overthinking of anything that came across my mind. sometimes, this things can make me depressed, feeling that i'm a useless human being. a feeling that i want to rebel about anything. and to overcome all that bad feeling, i MUST overcome my sadness first. because sadness really can affect everyone around you and YOU yourself.

hello sadness my old friend, i come to talk with you again~

๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ

1. don't OVERTHINKING
a really important point! overthinking leads to something that might make you more sad. seriously. don't think too much and don't overthink especially when you're sad. it can really leads to something bad. i won't say it. to stop overthinking, don't thinks and do something else. (doesn't mean it is okay to you to do something bad just to satisfy yourself and run from being overthinking, do something good though. read the third point)


2. write all your sadness on a paper
if you have someone to talk with, so talk with her/him about your problem or sadness. if you're someone like me who don't have a human to talk with or too shy to share your problem, sadness. negative vibes, you can do this. write and scribbles all sadness that you feels on a paper. done. but, if you're still not satisfied. tear off the paper and throw it away like you want to throw away your sadness along with the paper. wohohoho. feelinggggg gooodd. and whenever i feel sad, i love to draw smiley face on my palm and anywhere. hahahhaha. 


3. do something you love (hobbies or else)
yes, a good point. by doing something you love like hobbies can distract yourself from feeling sad. for me, whenever i feels sad, i like to sleep and watch some happy animes, movies and shows. and maybe eating a good food. well, bad food spoil my mood, so do with sad ending of movies. and GET SOME AIR! go outside, discover new things. 


4. pray to the ONE WHO CREATED YOU
the main point. if no one can hear you. pray to the one who created you. ALLAH. He will always listen to your pray. read Quran, do good deeds. believe me, your will feel more hmm i don't know how to say it. more calm i guess.


๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ๐Ÿณ


then be grateful youuuu humansss. don't let yourself drown in the sadness. be happy but not too happy. hahahhaha. just restore some sadness for the sake of humanity. and a lot of empathy.

life suck sometimes. but just pull your sh*t together. live a life!
life of a human is to valuable to waste on something negative.


lol, this post just like how to overcome sadness. actually there are many way to overcome sadness, but this are totally my wayssssssss. and how about yours??! how you overcome your sadness?? or you just let yourself in sadness and wait until the 'joy' come to hit you in the head?

see yaaaa

Sunday, 18 December 2016

my first EZBUY haul | good or bad experience?


Assalamualaikum,
aku baru terima parcel barang yang aku order dari ezbuy minggu lepas. barang2 diterima dalam keadaan yang baik. alhamdulillah. siapa tak kenal ezbuy? macam kita order barang dari china (taobao) tapi berurusan guna laman web ezbuy. tujuan aku buat entry nie bukan nak promote ezbuy pun. nak share la pengalaman aku shopping kat ezbuy punya website nie. sebab lama dah teringin nak shopping kat situ since barang murah2 (tak jugak murah). hahahhaa

click gambar kalau nak tengok harga barang dan jumlah bayaran. hahahahahha

aku order barang2 nie pada 11.11 (november) 2016, masa tu jenuh semua website tengah buat sale besar-besaran termasuklah benda nie. aku yang sememangnya dah lama register ezbuy pun tertarik la, sebab dapat cash voucher RM30 pada hari sales tersebut.

haruslah aku fikir nak guna sebaik mungkin voucher tersebut, sebab boleh cover shipping dan delivery cost hahahhaha (sebab aku hanya tergoda nak beli barang online bila ada free voucher dan sale gila2). jumlah shipping fee : rm8.80 + delivery fee : rm12 (sarawak) = rm20.80. mahal jugak shipping dia. nasib ada cash voucher free. wohoho. 

pepagi buta dah aku belek ezbuy nak beli something. dan aku buat keputusan nak beli barang dibawah tag PRIME. aku lama dah nak beli hoodie baru, sebab yang lama dah menipis. dan yang lain cumalah penambah rasa. nampak tak ciri2 manusia tamak dan pentingkan kemahuan dari keperluan disitu. hahahahha. takperrrrr. bukan selalu. good bargain kan. aku bayar melalui kad debit. so kira cepat dan pantas la. 

dan yey, SEBULAN menunggu, akhirnya pada 14.12 (rabu), parcel yang ditunggu-tunggu datang depan rumah. sabar aku menanti poslaju hon2 depan rumah tau. besar jugak parcel nie. mak dan adik aku siap ingat benda nie patung besar. LOL. 

 dalam parcel pun ada parcel. hahahahha. semua barang yang aku beli berwarna hitam. XD

keadaan dalam kotak kasut boots tu. aku macam taksangka la kenapa aku boleh pilih kasut boots yang bagi aku agak fancy sebab ada skull studs dekat belakang. hhahhahahaha. nak pakai gi mana kasut macam nie? XD tapi kasut tu memang cantik. saiz 37. muat2 je kaki aku. sepatutnya aku pilih saiz 38 (sebab better besar satu saiz kan). baik seller tu, dia siap bagi pewangi lavender yang berbau pelik tu. hahahhaha dan kertas diskaun ke apa? entah. sebab tulisan chinese semua. 

suka dengan hoodie nie. comfy dan simple je. :D harga pun murah. kualiti aku boleh jamin agak okay la. sebab jenis kain dia agak tebal. dan material hampir sama dengan hoodie mahal yang aku pernah survey kat shopping complex. sweatpants tu pun okay jugak. material sama dengan hoodie nie. agak tebal. aku ingat nipis. hahahahhaa. (macam barang yang aku beli nie sesuai untuk suasana winter. LOL)

⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡

good things |
⚡ barang2 yang diorder semua dalam keadaan yang sangat baik dan memuaskan. sebab semua as i expected dan sama macam dalam gambar kat website. fuhh.
⚡ packaging selamat dan comel. eh.


bad things |
⚡ lama woh menanti. hahahhahaa. nasib baik aku sabar. cewahh. tiap hari jenguk website ezbuy. tapi order still processing. dah nak masuk bulan 12, tapi masih jugak 'processing'. so, aku email pihak ezbuy tanya. dibalas dengan autoreply : sebab lambakan order pada 11.11, pihak ezbuy ada masalah sikit nak handle order. dan lepas tu, baru la dari 'processing' bertukar ke 'shipment'. (juga sebab dalam detail barang2 yang aku pilih, dinyatakan akan ambil masa dalam 18 - 20 hari). so, memang kena sabar la.

⚡ nombor tracking number tak dibagi dan aku takdapat track parcel aku dimana sepanjang process shipment. mungkin sebab prime order? nie first time aku beli barang kat ezbuy. so aku taktau macam mana fungsi ezbuy dan apa beza PRIME dan yang lain2. malas jugak nak menyiasatnya. horrrhorrhorr. aku ada jugak email pihak ezbuy, tapi tak dibalas pun. autoreply dan kononnya yang dilayan di email cumalah aftersales feedback, missing goods and so on. (sebab boleh chat online di website pada masa tertentu. tapi masalah aku, bila aku bukak website tu, tak terkeluar pulak popup chat online tu). so, aku tawakal je la. harap barang aku sampai semua tanpa ada tertinggal, tersesat salah satunya. 


conclusion |
aku agak puas hati la dengan keadaan barang yang aku terima. walaupun ada beberapa perkara yang aku takpuas hati. hahahhahaa. kira win2 la bagi aku. barang murah dan berkualiti, takpa la walaupun lambat dan mendebarkan dia punya shipment process tu. :3

thanks la pada memana staff ezbuy malaysia yang handle aku punya order. takdak missing2 part apa semua. mesti penat kan handle banyak2 barang. siapa suruh buat sales gila2. waakakakaaka XD


p/s : kalau nak tahu links barang yang aku beli sila komen ya. aku balas kat komen je. since aku bukan nak promote ezbuy pun. :) mana tau korang nak beli jugak. hehehehe

i see you when i see you :3

Wednesday, 14 December 2016

makan di Sambal Lado | my bro's new phone

Assalamualaikum
since aku tak ada idea nak post pasal apa. apa kata aku post something yang aku buat few weeks ago. hahahahha. well, macam aku pernah kata dalam post yang lama2, aku memang suka buat life update sebab aku tak nak lupa some memories dan maybe just sebab aku tak ada idea nak update blog. hahahhahahhahahha

oh, for those yang agak annoying dengan 'hahahhahahahha' aku yang ada di setiap posts, bear with it. this how my mind works. i'm a cheerful person in my mind, so i need my 'hahahahhaha' words to keep smiling and happy while writing post and entry. LOL

okay. minggu lepas, mak, aku dan adik2 beserta makcik aku dan dua orang sepupu pergi jenjalan untuk mencari smartphone baru untuk adik lelaki aku yang baru lepas terima keputusan UPSR tu. aku sebenarnya malas nak keluar. tapi mak ajak sebab kononnya aku tau spesikasi smartphone mana yang bagus dan yang tak bagus. bagi aku semua smartphone bagus je asal semua fungsi ada. hahahahhaa. lepas dah beli smartphone, pastu kami semua makan di Sambal Lado, area dekat2 dengan hospital ye sibu people. aku takpernah makan sini, tapi adik2 aku pernah. kononnya sedap sangat diaorang punya banana cheese (pisang goreng cheese). 


the interior. Sambal Lado nie bukak waktu malam je kalau tak silap. kat depan tu kaunter dia. kawasan dalam nie kecik je. meja kerusi sampai kat luar jalan depan kedai. memang ramai yang suka duduk luar. penuh luar tu dengan orang. dan kat luar jugak ada projector untuk tengok movie. 

cara order macam biasa je, dia bagi menu dan order. some makanan pihak Sambal Lado sendiri yang masak dan air memang dari Sambal Lado, tapi ada makanan yang lain order dari luar. i mean, dekat depan kedai nie ada beberapa food stands yang jual beberapa makanan lain macam banana cheese, sotong goreng mayonis dan others. so, makanan order sama je kat staff Sambal Lado, cuma yang serve/hantar makanan tu je la orang dari luar tu. dan untuk makanan luar tu, kena bayar masa dorang hantar tu terus. untuk makanan dan minuman dari Sambal Lado pulak, boleh je bayar bila dah habis makan. bayar di kaunter. 

aku taktau apa nama makanan nie. mak aku yang order sendiri kat food stands di luar kedai. yang pasti, ada fish cake, dim sum(?) dan ada macam rasa crab stick. sedap. aku boleh makan semua. cuma ada beberapa yang adik2 aku tak suka sebab kuah dia agak pedas. aku rasa tak pedas langsung kot. memula makan, rasa agak pelik kuahnya, dah makan sedap pulak. aku takpasti kuah dia rasa apa, rasa macam gula melaka pun ada, tapi pedas2. entah la. makan sepinggan yang nie memang boleh kenyang. aku tak makan sepinggan tu pun. kongsi2 la. hahahhaha. tapi rasanya aku boleh je makan sepinggan. lol. jangan tamak XD

my favourite. sotong goreng mayonis. sebab aku taknak makan yang berat2 sangat, aku order la sotong goreng mayonis. diorang order dari luar. rm5 sepinggan nie, seriously aku suka sotong dia, selalunya menu sotong goreng mayonis nie, orang goreng guna sotong celup tepung, tapi yang nie guna bread crumbs. dan mayonis dia entah kenapa aku rasa manis, nie mayonis ke susu sejat nie? hahahhaha. tapi memang mayonis la. :D then sebab sedap, order sekali lagi.

adik2 aku nak order banana cheese, tapi diorang punya food stands diluar, tutup.

nasi goreng ikan masin. nie masakan Sambal Lado. my bro order yang nie. ok je. cuma nasi dia seriously agak berminyak. hahahahha. dan aku tak rasa ikan masin pun dalam nasi nie. dia tak habis makan, pass kat aku pun, memang aku tak habis makan. kalau tak silap aku, nie adik aku la yang cakap, setiap hidangan nasi mesti akan dapat sambal, dan sambal tu la yang dikatakan sambal lado. hahahhaha.

adik aku ada jugak order nasi goreng ayam. yang tu ok je. habis sepinggan nasi dan ayam licin. banyak jugak yang diorder. tapi malas ambik gambar :D overall, Sambal Lado punya harga makanan affordable je. patut la ramai yang lepak sini malam2. sebelah kedai pulak ada 7 eleven, sebelah tu lak ada dobi XD

my bro beli semakpong lenovo jugak. a7000. design sama gila macam henpon aku. cuma aku punya k3 note. geram jugak ngan dia, sebab aku taknak sama. uwaaaaa. dah siap promote smartphone lain lagi. dia taknak. nak jugak sama macam aku punya. so beli je la. dalam rm670 macam tu. bajet rm700. okay la tu kan. dekat2 sama dengan harga aku beli dulu jugak. okay je smartphone nie. gambar2 kat blog nie mostly pakai lenovo je la. tak mampu nak beli mahal2. asal berpatutan, spesifikasi okay. aku okay je. hahahhahaha. walaupun banyak brands smartphone yang lagi best kat luar sana, lenovo tetap dihati. hahahhahaha. smartphone pertama aku guna dulu pun lenovo jugak. tahan lasak. jatuh katil berkali2 pun masih okay. XD so, dengan adik2 aku sekali terjebak dengan lenovo. :D 

banyak pulak mention lenovo. bukan promote. hahahaha
dah lah sampai sini saja show off minggu ini. HAHAHAHHA XD

sekian, ilal liqa'




Monday, 12 December 2016

too much information tag | get to know BV

Assalamualaikum,
too much information tag! yeahhhh. thanks to Liyana for starting this kind of tag. hahahhaha. so, maybe with this tag, you will get to know me better. ❤



Q1: What are you wearing?
a white jersey with a picture of runningman member on it and comfy cotton long pants. 

Q2: Ever been in love? 
yes, and it do hurt. not all things pretty and shining when you in love. for now, i'm not in love with anyone. but with some fictional characters that is too good to be true. hahhahahahhaa

Q3: Ever had a terrible breakup? 
in a LOVE relationship, i don't think i ever had a terrible breakup. everything was okay and i kinda like 'redha' and accept the fate. more like 'i don't care anymore' and just let's end it here for good. was it terrible? no right? take it easy. 

Q4: How tall are you? 
156 cm, short aite, yet cute. hahahahhahahah

Q5: How much do you weigh?
42 kg, yes, i know i'm a lil bit underweight, i don't know why. maybe because of my eating habit. i love eating, but, once i eat a lot, i really eat A LOT, then if i don't feel like eating, i'll not eat at all. i can NOT-TO-EAT rice for 3 days long, in between i'll eat snacks, bread, and all those 'light' stuff. water is a must!

Q6: Any tattoos?
haroommmm duhh.

Q7: Any piercings?
yes, ear piercings, my first was when i was 6 years old, and my second time was when i was 12 years old. still got meh,

Q8: OTP?
Simon and Martina, vloggers, they so cute, so true and so funny!
and a lots of fictional characters OTP. 

Q9: Favourite show?
i really enjoy watching korean variety shows, runningman, the return of superman, 3 meals a day, i can see your voice, hello counselor and moreeeee~

Q10: Favourite bands? 
Sekai No Owari, Galileo Galilei, Spyair, Burnout Syndrome and moreeeeeee~ (japanese)
Coldplay, Sum41, Kodaline, Imagine Dragons and moreeeeee~

Q11: Something you miss?
to draw.

Q12: Favourite song?
my favourite current song is Flamingo by Kero Kero Bonito. and also Graduation by Kero Kero Bonito. been addicted to cute-like-electronic songs lately. and if you like cute-like-electronic musics i recommended you all to listen to Snail's House, 

Q13: How old are you?
21 years old (2016)

Q14: Zodiac sign?
Pisces the Fishes

Q15: Quality you look for in a partner?
good looking, know how to cook and do laundry, nahhhhh, just kidding!! XD
all i want is responsibility(to his religion/family), loyalty(to his religion/family) and intelligent enough to attract me. wakakkakakaka

Q16: Favourite quote?
every soul will taste of death

Q17: Favourite actor?
johny depp, tom hanks, tom cruise, bruce willis, nicholas cage, and moreeeeeee~

Q18: Favourite colour?
black and white, maroon, dark blue and the colors of sky when night, dawn, 

Q19: Loud music or soft?
as long the music suits well with my environment. hahahhahahha

Q20: Where do you go when you're sad?
in my room and sleep, sleep sooth me the best :D

Q21: How long does it take you to shower?
i don't really care. but it depends on situation. (situation like :- in a rush / not in rush / just relax )

Q22: How long does it take you to get ready in the morning?
10 - 15 minutes if not include shower. 

Q23: Ever been in a physical fight?
yes, with my siblings. hahahhahaha, that long time ago lah,

Q24: Turn on's?
boy holding a baby (ehem, a single boy) hahahhaha i can't help myself to fall in loveeeeeeeeeeee, kidding no kidding. LMAO~
peoples with lots of ideas and opinion, i myself quite a open-minded type, so, peoples with lots of ideas, opinions really make me feel good! and a smile! 

Q25: Turn offs?
rude, peoples who don't like to accept others opinion without a further details.

Q27: Fears?
not forgiven. 

Q28: Last thing that made you cry?
an anime movie, bakemono no ko (a boy and a beast). i cried over an anime. hahahhahaha. seriously.

Q29: Last time you said you loved someone?
forgot already. mukashi mukashi (a long time agooo~).

Q30: Meaning behind your blog URL?
nothing fancy. 

Q31: Last book you read?
Does reciting Yassin (book) considered? if not Horror Stories by Tunku Halim.

Q32: The book you're currently reading?
nah, nahh, nahhh. hahahhaha

Q33: Last show you watched?
Hello Counselor

Q34: Last person you talked to?
my mom, telling me to eat the sardines in refrigerator.

Q35: The relationship between you and the person you last texted?
online seller. hahahhahahahha. RIP relationship.

Q36: Favourite food?
in general, i like everything tasty. (and halal of course)
in detail, i loveeeee noodles, all kind of noodles that tasty and fried foods

Q37: Place you want to visit?
JAPANNNNNNNN!

Q38: Last place you were?
a shop near my house, to buy some snacks and some groceries.

Q39: Do you have a crush?
ehem, i got a lot of fictional characters crush, but to be honest, i don't have any in real life. pathetic~

Q40: Last time you kissed someone? 
i don't kissed someone. i kissed something, my pillow every night. hahahhaha

Q41: Last time you were insulted?
everyday by my mom and siblings. a insult kinda like lazy ass. stubborn, heart-wrecker.

Q42: Favourite flavour of sweet?
dark chocolate. and a bitter taste that leads to awesome taste.

Q43: What instruments do you play?
i got a guitar at home(my sister), i don't know how to play it. youtube doesn't help at all. i tried to follow through tutorial video on youtube, and my fingers hurt but i got nothing. hahhahahahah

Q44: Favourite piece of jewellery?
rings! currently wear one on my pinky-promise finger. never make a pinky-promise for a long time. if you break the promises made with pinky-promises, you must eat 1000 needle pins. *lol kidding

Q45: Last sport you played?
badminton. few months ago. 

Q46: Last song you sang?
this merry-go-round (ending of Gugure Kokkuri san)

Q47: Favourite chat up line?
- where are you now?
- in your heart
(yes, as lame as ever) hahahhaha

Q48: Have you ever used it?
i use it EVERY time when peoples asking where i am. hahahahhaha

Q49: Last time you hung out with anyone?
my family. eating. 

Q50: Who should answer these questions next?
every bloggers! so i got to know you well. 

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

fuhhh. done answering 50 questions!
now it is your turn! come on!

see ya when i see ya :D

Saturday, 10 December 2016

#MyTravelokaEscapade | Tokyo, Japan ikimashouu!


Assalamualaikum,
moshi mosh minna! JAPAN is always on top of my travel list. my bucket list, my wishlist. if i can reach Japan, it really like DREAM come true! i been wanting to do this kind of post for a long time and i want to share some places that i really want to visit in Japan. because i kinda like japanese culture, music (jpop, jrock, enka and more!) and fashion. so, this are mainly places that i want to visit in Tokyo. Japan is totally my dream vacation destination!

#MyTravelokaEscapade | Tokyo, Japan ikimashouu! (let's go!)


๐Ÿฎwhere i want to go in Tokyo๐Ÿฏ

Tokyo Anime Center, Akihabara, Tokyo (credit)
๐Ÿ”บAkihabara ๐Ÿ”บ
we know akihabara is a place where all anime, manga, game fan will craze about and some may called Akihabara as the city of anime. it's a OTAKU HEAVEN! i wish to go to TOKYO ANIME CENTRE in akihabara and maybe a random visit to maid cafe, gundam cafe and more weird cafe around Tokyo. wuhuhu #AnimeInRealLife, where some scene of anime Love Live! School Idol Project take place in Akihabara!

Takeshuta Street, Harajuku, Tokyo (credit)
๐Ÿ”บHarajuku๐Ÿ”บ
as a fashion lover, i bet you will know this place. ever heard of Harajuku Fashion? Harajuku Styles? Harajuku Street Fashion? i really want to meet and see these street fashionista with my own eyes. then want to visit boutiques, shops and more. Harajuku is a fashion center and where some youth culture of fashion gather. #AnimeInRealLife, this where some scene of Hataraku no Maou Sama and even one scene in Tokyo Ghoul (around Omotesando street). 

Ikebukuro, Tokyo in anime Durarara!!
๐Ÿ”บIkebukuro๐Ÿ”บ
shopping heaven. there also have some anime, manga related stuffs in Otome Road. well as anime lover, of course i should visit every famous places for anime in Tokyo. hahahahha. for books lover, in Ikebukuro, there a places a library-like-hotel (book and bed) where you can sleep overnight!  #AnimeInRealLife, Ikebukuro is a city where anime Durarara! take place.

seriously, there actually A TONS of places that i want to visit in Tokyo like Shibuya, Shinjuku. Gundam Front Tokyo, Theme Parks and if i can, i want to visit every nook and cranny in Japan. from city to nature. a dream-like adventures!


๐Ÿฑwhat i want to do in Tokyo๐Ÿœ

takoyaki (credit) | grilled squid (credit) | okonomiyaki (credit) | mochi (credit)

๐ŸŒธ shopping and halal food hunting
i want to window shopping to my heart content and grab some anime related goods. hahahaha. maybe want to try some halal foods and even halal street foods that can be found there. and wish to try foods that originated in Japan like sushi, takoyaki, okonomiyaki, mochi, daifuku and more. itadakimasu!
๐ŸŒธ vlogging
i want to vlogging and show some great things that i will do in Tokyo! i been dreaming to vlog about my travel experiences for a long time. a great way of documentation. plus, i really like to take pictures. but through video, it can be a great pleasure and memories in motion.

mage : yukata by creamboys
๐ŸŒธ cosplaying
i want to walk around in kimono, yukata and my favorite character of anime. and of course in hijab. how cool is that!? there are a different between kimono and yukata. and i want to try more japanese traditional clothes.

Japanese by Jennifer Mattern (credit)
๐ŸŒธ communicate with japanese peoples
why i want to go to japan? because i want to communicate with japanese peoples, and maybe make some friends there. hahahaha. i wish i could speak in japanese. i watched anime a lot, and i know some basic japanese. maybe watching anime can be a good use while in japan. who knows. i don't know if i really can talk with them since i am introvert and japanese people been famous of being introvert :D

Yogogi Park, Harajuku, Tokyo (credit)
๐ŸŒธ sightseeing
apart from chasing and visiting all anime related places, so we need some sightseeing beautiful places in nature while in Tokyo, yeahhh, we seriously need to be with nature or quiet places and run from buzzing city and maybe visit some historic places like Edo-Tokyo Museum, Meiji Shrine and if lucky enough can see sakura tree (cherry blossom tree) blooming in the season in Yogogi Park, Harajuku, Tokyo. and maybe the other part of Tokyo.

Japan's convenience store (credit)
๐ŸŒธ visit random street or fish market or convenience store
yeah, should visit other country street, fish market and convenience store since they different from ours right? want to buy some dagashi (japanese snacks and candies) exciting enough! every little things is exciting when you at other country. another side of world. wohoho.

purikura japanese photo booth (credit)
๐ŸŒธ purikura (photo booth)
well, this is a must. who doesn't want to try this photo booth in japan?! they cute enough to make my ugly face looks cute in pictures which come in stickers-types-of-photos.

Japan's Vending Machine (credit)
๐ŸŒธ try some drinks/foods from vending machine
japan are famous because the variety of vending machine they have. why not try some, they even have vending machine for battery, eggs (i mean real eggs that you can eat!) and gadget. whoaaa.


๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ๐ŸŽŒ


there's gonna be a LOT of things to do in Tokyo and i can make a list full of what i want to do in Tokyo, this just a quarter or maybe half of it. hahahaha. but, the important thing are, i will happily strolling around Tokyo by walking or maybe cycling with bicycle. i don't really need to go to fancy places. being in Japan just make me happy since i'm an avid anime lover, and Japan is like a hometown of anime. so being in Tokyo, Japan will be such a bless for me. i really need a vacation and leave my home for awhile. oh mommaaa, i need a vacationnnnn~ HAHAHA :D


to traveloka peoples who work behind the scenes, choose me to win so i can pack my bag and travel to Japan happily. hahahahha.

owatta~
ja matta ne~


Wednesday, 7 December 2016

weird myth in my life


Assalamualaikum
macam biasa tajuk acah2 english tapi post rojaks. kali nie nak cerita pasal mitos pelik dalam hidup aku. pantang larang nie banyak je, paling2 masa zaman tok nenek dulu memang ditekankan sangat pantang larang dan kekadang setiap pantang larang disertakan dengan cerita mitos. paling biasa kita dengar pantang larang jangan menyanyi masa masak, anak dara tak elok duduk di tangga, dan sebagainya. tapi nie aku nak cerita pasal mitos lain pulak. yang jarang orang dengar. 

mitos. 

1. pantang makan ikan patin
both keluarga mak bapak aku, memang pantang makan ikan patin. aku pernah buat satu entri pasal pantang makan ikan patin bagi kaum sarawak [here], tapi dari cerita mak aku, ada versi lain pulak. pada zaman dulu, ada sebuah kapal yang karam, jadi ada ikan patin datang menyelamat manusia dari karam bersama kapal, sebab si ikan patin yang berjasa menyelamatkan manusia dari tenggelam bersama kapal, manusia berikrar takkan makan ikan patin sebagai membalas jasa. so, memang kami sekeluarga tak pernah makan ikan patin. dan rasanya, mostly sarawakian memang ada keluarga yang tak makan ikan patin.

2. pantang makan pucuk paku (digelar 'midin' dalam bahasa sarawak)
nie pantang keluarga belah bapak. kat sarawak memang agak famous makanan midin goreng belacan nie. aku takpasti kenapa belah bapak aku pantang makan midin. hahahahha. dan aku memang takpernah makan midin. tapi keluarga belah mak aku memang boleh je makan midin. mak aku je la tak makan sejak kawen ngan arwah bapak. 

3. rambut emas
aku tau mitos nie dari mak aku. rambut aku hitam, selalu jumpa rambut warna perang/emas (tapi lebih kepada warna tembaga kot) macam kat celahan rambut2 aku, mostly kat rambut depan. dan kekadang adik2 dan kawan aku pernah tegur (kalau dorang tengok betul2 rambut aku, dalam 10-15 helai camtu je la yang perang/emas). sekarang pun masih ada, cuma tak sebanyak dulu (dulu rambut aku lebat, dan aku dari lahir dah ada full hair pakej jenis pacak2 wahahahha. tapi sekarang makin nipis T^T). mak aku kata, orang  dulu2 kata yang sesiapa ada rambut emas nie macam monyet dari monyet? entah tak pasti, takboleh mandi sungai sebab nanti buaya detect dan kena makan buaya. hahahahhaha. what??!! , tapi sekarang banyak je yang suka dye rambut warna perang nie kan. lol tapi aku rasa rambut perang/emas tu maybe cuma rambut rosak atau rambut nak jadi 'uban'. tapi aku takpernah pulak jumpa uban hahahhaa. adik aku kata maybe sebab berjemur. tapi aku selalu duduk rumah dan keluar pun bertudung. dan aku takpernah dye rambut.


korang pulak macam mana? ada mitos atau pantang pelik dalam keluarga atau memana yang pernah korang dengar?

dan siapa tahu kenapa rambut jadi macam tu, ke pernah ada rambut yang sama? :D

p/s : jangan percaya sangat some mitos yang boleh membawa kepada syirik. bagi aku la kan, mitos just mitos, cerita yang menarik untuk dikongsi. nak bercerita boleh, nak percaya sangat benda macam nie, tak boleh jugak. semua bergantung kepada individu, kena pandai nilai yang mana benda boleh percaya. benda macam nie benar ke tidak, wallahualam :)

dan maybe, tak semua mitos nie apply kat warga sarawak, maybe just certain family in sarawak. :)

ilal liqa'

Monday, 5 December 2016

REVIEW | innisfree real squeeze mask (LIME)

Assalamualaikum,
hello bello! howchu doin mate?! kali nie nak review sekeping mask. sekeping je. hahahha. aku jarang guna mask sheet macam nie. rasanya nie kali kedua aku guna mask sheet. yup, baru dua kali. selalunya guna mask yang main sapu2 je. sebab kalau nak guna mask sheet macam nie entah kenapa aku rasa sayang nak koyak packaging dia. sayang nak rasa nak buang mask sheet tu lepas pakai. hahahahha. so, nak review la mask sheet yang best nie. 

Innisfree | it's real squeeze mask (LIME)

innisfree real squeeze mask LIME
packaging simple je. macam biasa selalunya mask sheet punya packaging simple je kan. dan senang nak koyakkan kat atas tu. suka tengok lemon depan tu. dah terbayang bayang macam mana bau mask. mask nie aku dapat free gift masa beli product innisfree dari hermo. 

innisfree real squeeze mask LIME
belakang packaging dia. ada instructions dan ingredients. selalunya aku pakai mask nie bila malam2.

cara-cara guna
1. selepas membersihkan muka dan menggunakan toner (aku cuci muka je. dan tak guna toner pun. wahaha)
2. keluarkan mask dari bungkusan dan letakkan serata muka, elakkan kawasan mata dan bibir
3. alihkan mask sheet lepas 10-20 minit (aku lebihkan masa jadi 30 minit) dan 'pat' (tepuk2 manja. hahahahha) muka anda untuk formula2 lime mask tadi meresap ke dalam kulit.

aku suka bau dia. sangat lime-like. macam bau pencuci pinggan pun ada. hahahahah. dan paling best sangat moisturizing, dan essence?! (liquid) tak over sangat. cukup2 untuk sekali penggunaan je. dan tak meleleh macam certain mask sheet. tu aku suka. definitely repurchase. 

me when wearing a mask sheet

what i feel like. HAHAHHAA joke!

aku suka guna mask waktu malam (ada ke yang guna waktu siang?). tapi satu je la yang kurang best bila guna mask sheet, takboleh gelak sangat. bergegar seluruh muka nanti boleh tercabut mask. hahahhaa. 

so, what your favorite mask sheet?
mind to share? sebab nak cuba jugak kalau terjumpa. hehehe :D

ilal liqa'

Friday, 2 December 2016

november 2016 stories

Assalamualaikum,
my November such a busy month. drive a lot. and i'm improve a lot. for such a busy month, November also a month that i spend most of my money on foods and skincare product plus others. hahahahaha. i should save more money since i'm a jobless, good-for-nothing blogger. if you kind enough, please click some ads that appear in my blog. HAHAHHAHA. 


in november, i go out like a lot. i'm a indoor type of person. hikkikomori term suits me the best. i love to stay in my room and work out of my laptop for hours. i don't actually hate going outside and have some fun, but it is so tiresome for someone who don't talk much like me to mingling with peoples. my mom said that, don't always stay in room, it will make you sick, human do need some different kind of air. so, here i am going outside of my house to be healthy. hahahhahaha. 

okay, done with useless narcissist intro.

life
i do updates a lot about my life in blog right. so still the same lah. nothing changed. but i think, i changed a lil bit. lately, i losing my patience quite fast. usually, i am a calm type. but now, i do easily express my anger. i hate myself because of that. i need to remain calm and cool like i always did. need to do a lot of istighfar.

haul
in november, i visit Watson store a lot. also has buy a lot of things. such as skincare products, some lip cream. and even a loofah and face sponge (to wash my face with cleanser since i can't afford that automatic-fancy-brush). the watson's face sponge so expensive for two medium pieces (my palm size), about rm15. for the sake of my face, i bought it with a smile. HAHAHA. 

and i buy a black Anello backpack (like in the picture above). the price is RM59 (quite pricey for a cheapskate human like mehh). it is a fake one. although it seems legit. hahahaha. i don't really care, as long its can fit my laptop and things. been eyeing for Kanken backpack on insta for a long time, but sokay, i got the better one and got a chance to check it (yeah need to check the zipper and the seams. are they okay or not) while buying since i buy it at some store. satisfying enough. XD

watching list
watch anime a lot like always. some asian movies and korean variety shows. i have some guilty feeling while 'enjoying' watching Yuri On Ice anime. hahahahhahaha. it is a yaoi (boys love) and the fanservice make my nose bleeding virtually. HAHAHAHA. can you hear my heartbeat...... (the Yuri on ice's opening song). for me, this is the best opening song in english for anime this year. ehem, i love the animation, but the story detail just too much for me to handle. i'm not into yaoi. but still gonna watch till the last episode. hahahhaaha

History Maker by Dean Fujioka

it is DECEMBER. the last month of the year!
hoping to end this year with a good month. 
so DECEMBER, please be nice. (typical monthly wishes for typical peoples)
inshaALLAH. 

may your DECEMBER be great too dear virtual friends of mine~

owatta~
bubbyyeee~

Tuesday, 29 November 2016

eating at Makan Space

Assalamualaikum
last saturday, my cousins and i went to some places to eat. while in the car, choosing places to eat, some recommend Makan Space at Wisma Sanyan in shopping complex area. since my sister and i never have a chance to try to eat at Makan Space, so we decide to have a lunch there.

in saturday, wisma sanyan full with teenagers and even families. it brings back some memories. oh no, i feel so old. hahahhaa. 

makan space wisma sanyan
here we are, Makan Space, the place quite fancy and small. maybe it can fit less than 40 peoples at one time. but the decorations are so stylish and i love the light,

love the huge black and white picture on the wall.

 if you sit near the window, you can see the view of some places in Sibu. quite nice. 

a view from our table (we got a nice table with a fan above us. HAHAHAHA. lucky). the counter there was where they cook and make drinks. and where we will pay the foods too.

 laksa sarawak. love how appetizing it looks. hehehee

 forgot what the dish name already. haiyaa. silly me. 

 nasi ayam black pepper. looks simple right? but tasty. 

mine. korean kimchi pancake. okay lah for me. large portion. i don't taste kimchi. but it quite nice, i hope they serve the pancake with some sauce (chilies, mayonnaise, black pepper. hahhaha) for better taste. just my honest opinion. 

the last one to arrive. i hate my foods arrived late. especially when people's foods which arrived early and they nearly to finish but my food not yet arrived. it was annoying you know. then, when my food arrived, peoples had finished eating and wait for me to enjoy the foods. i don't like peoples waiting for me. hhahahhahaa. but everything was covered because my cousin paid the foods. HAHAHA thanks a lot. :)

overall, the service was so nice. just that the foods that i ordered was so special and arrived late since it from korea. HAHHAA joke. 

the price range really affordable for a fancy place like this. the foods are around rm4-rm10 and drinks rm2-rm6. nice. and the menus are many to choose. will came again if i have chance. wanna try other foods meh

see ya'