Friday, 26 June 2015

come back

Assalamualaikum
alhamdulillah, i come back. typing in this typical blog. currently online using cafeteria wifi since theres no internet connection in our kamsis (kolej kediaman). pathetic! even phone network oso down especially the DIGI line~ cryinggggg~

okay, sekarang nak online kat laptop pun aku menumpang line kat cafe. hahahhaa. kecian sebab line wifi tak sampai kat kawasan kamsis. macam2 dugaan la masa bulan puasa nie. banyak sebenarnya aku nak cerita tapi memandang aku tak punya banyak masa. cehhh. hahahhaa. sebenarnya sekarang nie tengah group discussion. banyak kerja group dan presentation. first week dah bagi banyak assignment melibatkan group. keliru jugak group mana satu dengan subject mana. hahahhaa. dan dah start merancang untuk final project. nervous gila bila fikir. tajuk pun belum fikir lagi.


dengan masalah air lagi, sabar je la. dan aku HOMESICK kot. nak balikkkkkk~
nak kata stress tak jugak.



hahhaaha. 

so.
ilal liqa'

Monday, 15 June 2015

REVIEW | Babeskin365 Double Serum Premium + Whitening Soap Premium

Assalamualaikum
hari nie nak review satu produk best. iaitu dari BABESKIN365 : Double Serum Premium dan Whitening Soap. kalau dulu, aku jugak pernah review satu produk dari Babeskin iaitu, BeautyOat Collagen Plus. :)

lepas berminggu minggu menggunakan produk Babeskin nie memang ada perubahan la bagi aku. :D terutama bila guna double serum premium dari babeskin 365. nie kira first time la aku pakai serum. hehehehe :3, jangan risau tau, sebab produk babeskin nie adalah kelulusan dari kementerian kesihatan malaysia. alhamdulillah. so lets started.

kotak oren adalah babeskin double serum premium dan kotak hijau tu babeskin whitening soap. packaging comel je. dan info banyak dekat packaging dia. :)

Babeskin Double Serum Premium
mengandungi dua serum iaitu Repairing Booster dan Ultimate Megalift. dua serum nie perlu digunakan bersama kalau nak dapatkan effect terbaik. 

Di iktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia.
KKM NOT NO: NOT150404337K  (Repairing Booster)
KKM NOT NO: NOT150404338K  (Ultimate Mega Lift)

serum 1 : Repairing Booster (Biru)
- mengurangkan kulit berminyak
- mengurangkan jerawat
- merawat jeragat
- membaiki tona kulit tidak sekata

serum 2 : Ultimate Megalift (Merah)
- mengurangkan kedutan
- meningkatan keanjalan kulit
- membantu memlembapkan kulit
- mengekalkan ketahanan kulit

CARA PENGGUNAAN :
lepas cuci muka pada waktu pagi atau petang, titiskan satu hingga dua titik serum ke tapak tangan dan sapu ke muka secara tepuk2 muka sikit2 guna serum tu.


Babeskin Whitening Soap Premium
nie adalah sabun pencuci muka dan juga boleh digunakan untuk badan. macam yang tertulis kat packaging dia, faedah penggunaan babeskin whitening soap nie ialah -
- melembapkan kulit
- membuang kulit mati
- mencerahkan kulit
- mengurangkan kawasan gelap



BudakVanilla's Review
aku guna serum repairing boosters. dan yang ultimate megalift tu aku suruh mak aku guna. alhamdulillah, mak aku kata, lepas pakai ultimate megalift tu, muka dia lebih tegang dan tompok hitam kat muka mengecik. dan aku pulak, lepas guna serum repairing boosters tu, jerawat aku senang mengejut dan muka rasa selesa je. serum tu cepat meresap ke dalam kulit. bau pun tak terlalu kuat dan just nice. manakala, whitening soap memang best guna sebab lepas cuci muka guna whitening soap, muka rasa fresh je. memang best produk nie. serum tu guna dalam setitik dua je kan, so boleh jimat dalam tempoh masa yang lama jugak, :)


senyuman yang tidak seberapa dari aku. hahhaha. posing dengan serum faveret masa kini,

Harga :

Double Serum Premium 
RM119 (WM) 
RM129 (EM)

Whitening Soap Premium
RM29 (WM)
RM39 (EM)

Contact : 

Web : www.babeskin365.com
Facebook : http://www.facebook.com/beautyoatofficial
Instagram : @babeskin365official

Hotline :
012-2444014
012-2444041
018-2444988


sekian, ilal liqa'

Sunday, 14 June 2015

akhirnya

Assalamualaikum
serius lama gila dah tak update. rasanya ada la dalam tiga minggu. tapi aku rasa cam dah sebulan dah tak update. hahaha. hampir sebulan la. mestilah sebab aku tak update entry adalah line internet yang kurang dan tidak selaju kuda. hmm. hahahha. kesian la. pastu lak, hari tu semakpong aku buat hal. semua gara2 aku nak update font. hahahha. masa nak reboot tu, terus stuck kat logo. hahhahaha. padan muka. pastu hantar pi kedai, dalam beberapa hari jugak la kat kedai. T^T sunyi hidup tanpa tepon kat tangan. T^T

kedai tu FORMAT tepon aku. hahahhaa. semua application yang aku install sudah tiada. sedih jugak la rasanya. sebab terpakasa install semua balik. penat2 dah customize display tepon kan. tetiba jadi macam tepon baaru pulak. hehehhee. nasib baek baiki tu tak sampai beratus. caj baiki tepon tu rm65. kira berpatutan jugak la bagi aku walaupun aku taktau caj standard baiki tepon. hahahhaa.


okay. hari rabu nie aku masuk poli balik dah T^T. bulan puasa jugak kan. berpuasa dekat poli la kali nie. harap dipermudahkan. part packing barang la paling aku taksuka. hahhahaha. barang belum packing dan sedia lagi, sedihnyaaa T^T. 

setakat nie saja la, :D

sekian,
ilal liqa'