Thursday, 3 December 2015

randomness post

Assalamualaikum
dah disember. bulan depan dah tahun depan. cepatnya masa berlalu. kehidupan belajar dah mula. aku dah di semester 6. tuanya rasa T^T. kelas dah pun bermula. subject ada lima. semua tough2. sebenarnya aku taktau nak cerita pasal apa kat blog nie. aku nak cerita pasal beberapa anime yang aku tengok, tapi tu dilain entry la. hahaha. haritu kan ada aku buat entry pasal anime Anohana, dah habis tengok anime tu, aku asyik2 ulang2 opening song dia, Aoi Shiori, serius lagu best dan happy je, tapi entah aku rasa sedih bila dengar lagu tu. ada feel macam hmm, entah macam mana nak terangkan. hahahhaha. okay stop pasal anime. HAHAHA

pastu kan, ada la hari tu aku pergi library, pastu terlanggar seorang jejaka, pastu buku pun berterabur, aku cuba ambik barang aku dan dia pun sama, lalu aku terpegang tangan dia, HAROOMMMM *baca;haram* jeritku. lalu aku mendongak kepala untuk memandang mukanya, wahhh hensemnya dia, lalu aku pun terbangun dari mimpi. HAHAHAHHAHAH OKAY INI TIPUUUU~ drama sangat.

serius laaaa,
okay, hari tu pergi library sementara tunggu next class. lewlsss, budak2 baek sangat HAHAHA. plan nak cari novel, novel melayu kureng ada. tapi kannnn, novel ENGLISH banyak dan best2 semua antaranya LORD OF THE RING, TWILIGHT *if im not mistaken*, and more. tapi aku kureng sikit baca novel ENGLISH nie. sebab bahasa maybe, hahahhahaa. tapi aku ada la try baca beberapa biji novel english.

aku layan nie je dulu. horror stories by penulis terkenal zaman dedulu. best jugak! serius. tapi aku belum habis baca lagi. taksampai setengah lagi, HAHAHAHA. maybe lepas nie aku akan layan lebih banyak layan novel english berbanding novel tipikal cinta melayu. HAHAHA. 


sekian,
ilal liqa'


29 comments:

  1. hahaha.. ingat betul citer atas tu tadi. huhuuu.. nampak cam best je buku tu

    ReplyDelete
  2. Amboi, memang drama habis mimpi tu. lol :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengaruh drama tempatan kot. wakakaka :D

      Delete
  3. Assalamualaikum....
    bukut nih mmg best....
    selamat membaca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam :)
      memang best, thanks ya :D

      Delete
  4. Yeayy, belakangan ni BV dah makin aktif berblogging. Tengah cuti sem ke? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah habis cuti sem la. hahahaha
      aktif sebab ada line internet XD

      Delete
  5. Yay, BV dah baca novel english. Keep it up. Hew hew

    ReplyDelete
  6. hahaha takleh blah betullah mimpi tu lelsss
    BV suka buku2 yg horror cmtu eh? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang takboleh blah kan. hahaha
      suka jugak kalau english punya sebab seram dia lain macam XD

      Delete
  7. seronok juge baca buku seram kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok jugak. tapi seram la jugak. hahahhaa

      Delete
  8. omg betul ke tak niiii ter bump jejaka encem omggggg????
    hhihihihi well hm qila pun tak baca bertahun dah novel cinta melayu hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. takbetul pun qilaaa. hehhee
      BV banyak je dah baca tapi macam dah tau jalan cerita hampir sama je, BORING. hahhaa

      Delete
  9. Ahaha baru igt terlanggar laki tu bebetul. Dah tgk Tonari No Kaibutsu-kun? Best, bolehlah bagi semangat study sikit ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipu je tu. hehhee. anime kan??!
      wahhh, thanks a lot tau atas suggestion! gonna watch, dah masuk my watch list :D

      Delete
  10. Macam best je buku tu...
    Nak mintak pinjam...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku nie pun pinjam dari library je. pergi cari kat library. hahaha

      Delete
  11. dah sem 6. boleh la standby nak kawen. ahaha.
    sem 6 tu sem last ke. atau ade sem lagi.? kalo sem last nak sambung study lagi ke.? aku dlu sem 6 stndby nak sambung degre. aply degree skali je. tak accept, trus tak mintak dah. smpai skrg tak sambung2 degrre dah. jgn tiru perangai aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol, belum masanya lagi. wakakakkaa
      inshaALLAH last sem. memang ada niat, kalau ada rezeki inshaALLAH nak sambung degree T^T
      alah, boleh lagi apply tu, sempat lagi kan? please dont give up! :D

      Delete
  12. cliche nya babak kat library tu huhu

    oh hey i'm currently reading horrror stories by tungku halim.

    and btw, good luck to both of us for the new semester! fighting! gambatte! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. cliche kan. hahhahaa :D
      wahh, dulu nak sangat beli buku tu, tapi susah cari kat kedai buku T^T
      thankss dear, all the best for u :)

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!