Friday, 18 December 2015

grateful feeling

Assalamualaikum 
pe habaq? aku okay je. hidup lagi dan masih bernafas menggunakan apa yang sepatutnya manusia bernafas. alhamdulillah. pernah tak korang rasa bersyukur dengan kehidupan yang korang ada sekarang? walaupun manusia nie memang takpernah puas, semua pasti pernah bersyukur dengan kehadiran sesuatu atau seseorang.

dalam hidup nie kita mestilah selalu bersyukur. aku paling bersyukur dilahirkan sebagai seorang islam dan dilahirkan oleh makbapak aku. dibesarkan dalam keadaan sederhana dan dapat kawan2 yang baik2. serius, kalau nak dibandingkan negara yang berperang sekarang, aku rasa aku sangat bertuah, still dapat makan makanan apa yang aku nak. still dapat jalan memana tanpa sekatan. still bebas belajar apa benda yang aku nak. banyak benda sebenarnya kita patut bersyukur. sebab hidup cuma sekali kan. patut appreciate semua benda yang patut kau appreciate. 

walaupun kekadang rasa down sangat sebab rasa diri nie low, rasa diri nie ugly as fish. fish lagi lawooo T^T, okay, insecure. tapi tak kesah pun sebenarnya. sebab jodoh maut ALLAH dah rancang baik2 untuk kita. :)

aku gembira ada orang yang sudi kawan dengan aku walaupun perangai aku jenis layan taklayan je. wakakakka. :3 aku gembira orang disekililing aku baik2 belaka. baik contohnya, kalau aku kena buli ke hape, ada je yang tolong backup. HAHAHA. aku kena buli? a big NO NO la. wakakaka.

walaupun aku takpernah sebut aku sayang bla bla bla. tak semestinya aku tak sayang hokehhh. sebab aku agak geli2 dengan corny and cheesy word yang kekadang macam jiwang namatey. nak sebut perkataan sayang pun aku dah geli2. wakakaka. :3

so here, aku sayang negara aku, aku sayang family dan kawan2 aku. dan aku sayang semuanya. wahahaha. tamak kasih sayang. lewlssss~

terima kasih untuk semua yang wujud dalam hidup aku. :)

pemalas. gambar main cedok kat insta je beb. sebab tu low quality. hahahaha. XD macam la gambar aku semua high quality. wakakaka. perasan. :D that me and my sis. <3

kau patut appreciate sesiapa yang datang dan pergi dalam hidup kau. *wahhh im being so cheesy right nowwwwww~

sekian,
ilal liqa'

24 comments:

  1. if everybody feeling grateful just like you, the world would be a better place to live.
    keep it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. but still kekadang rasa ungrateful T^T

      Delete
  2. sometimes, become cheesy is not a big deal.. dengan orang tertentu ja lah yaa.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, but not me. it kinda big deal to me and AWKWARD :D hahahaha

      Delete
  3. alhamdulillah, syukur segalanya walaupun ada kekurangan :')

    ReplyDelete
  4. Betul. Kita sememangnya kena sentiasa bersyukur :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.
      tapi kekadang masih tak bersyukur dan sentiasa mengeluh T^T

      Delete
  5. hai...dah lama tak jenguk budak vanilla..

    ReplyDelete
  6. waaahhh .. mnarik .. hehe .. jemputlah singgah belog saya yang tak seberapa .. and thanks . kalau sudi komenlah sekali ye! huhu

    ReplyDelete
  7. hahaha sesekali jiwang takpe nak tunjukkan kasih sayang xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, jiwang2 melalui kata2 bukanlah style BV. wakakaka :D
      maybe cara layan kot. donno T^T

      Delete
  8. dah cantek gambarnya tu..
    still can consider high quality tu..

    insyaAllah selagi ada orang baik di sekeliling kita, tetap rsa bersyukur

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi gambar tu macam pixelate n pecah2 T^T
      alhamdulillah, memang sentiasa ada :)

      Delete
  9. 'aku gembira ada orang yang sudi kawan dengan aku walaupun perangai aku jenis layan taklayan je. '


    kita serupa

    ReplyDelete
  10. bagi saya gambar tu lawalah!
    kalau kita nak rasa bersyukur, jangan lihat pada kekurangan kita. tapi lihat pada kelebihan atau apa yg kita ada :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks!
      betul tu mazni! memang patut tengok kelebihan diri. :)

      Delete
  11. same, it's a grateful feeling you want to tell everyone but it'll sound cliche XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh right!
      tetiba mesti orang rasa pelik semacam kan XD

      Delete
  12. betu betul betul.. me too. bersyukur sgt dikelilingi oleh orang2 yg baik sekarang.. the are my positive vibe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, dorang yang bagi positive vibe :)

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!