Saturday, 12 December 2015

cerita sedih ke?

Assalamualaikum
dah hidup jauh dengan family baru kenal erti kehidupan. baru kenal manusia yang banyak ragam. yang nampak baik tak selalunya baik dan yang nampak nakal tak selalunya nakal. masing2 ada hala tuju hidup dan ada juga yang masih keliru dengan masa depan. ada masa kita happy bersama, tapi bila sedih sendiri2. kalau part sedih tu memang aku lebih suka sendiri2 dan mengadu domba pada yang Maha Esa. pada manusia kadang kala tapi memang jarang la sebab manusia sifatnya sementara. lain orang lain cara. so respect each other la~

hujan yang turun dipagi hari buat mata aku berat nak bangun subuh lagi berat bila nak turun kelas T^T

bila aku rasa makanan yang aku makan sedap2. teringat makbapak dan adik2 dirumah, dah makan ke belum dorang? T^T

pemalas tahap cipan boleh la beli nie. hmm aku la tu. masak air panas pun malas. nie guna air sejuk pun takpe. :3

taklama lagi cuti. takyah la sedih sangat. 
sedih pasal apa pun taktau.
mungkin sedih mengenangkan diri yang sentiasa LALAI TT,TT

sekian cerita sedih kali nie,
ilal liqa'


26 comments:

  1. Itulah lumrah kehidupan sebagai student . :)

    ReplyDelete
  2. yesss..bila beli makanan sedap-sedap walhal nasi ayam je pun.tetiba teringat dekat rumah.apalah adik family aku makan harini. T_T

    ReplyDelete
  3. Samalah kita. Kalau sedih, sedih je sorang-sorang.

    ReplyDelete
  4. mengadu kepada Pencipta lagi satisfying sebab kita tahu Dia dengar and berkuasa untuk membantu. mengadu dekat kawan-kawan pun boleh, mana tahu Allah hantar orang sekeliling untuk tolong kita :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu. :) mengadu ngn kawan2 memang boleh. tapi BV pemalu orangnya. wakakaka. :D n paling taksuka bila menyusahkan org T^T

      Delete
  5. hehee life berjauh dgn family mmg macam ya kan, sekali sekala sikpa. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kan. hehehe.
      dekat jak sebenarnya. tapi yalahtek bila sik rah rumah lain rasanya :3

      Delete
  6. tulah, ado jgk pisoh smeta nge ma, sedih kut.. make pun sedih :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha kann. :3
      makan je sampai habis takyah sedih2 XD

      Delete
  7. Nanti dah habis study, kehidupan yg macam ni laa paling dirindui tau.

    ReplyDelete
  8. Yaaa.... Nampak baik bukan semestinya baik. Kalau nampak nakal kadang2 tu lah yg baik hehehe.

    ReplyDelete
  9. student life best sebenarnya sebab kita banyak dapat pengalaman, pastu jumpa memacam perangai manusia ni hahaha

    ReplyDelete
  10. macam sedap jee teh tu, nak beli jugak lah. hihi.

    ReplyDelete
  11. bila dah belajar jauh dari family memang kena pandai berdikari sendiri. tak semua orang boleh ada dengan kita waktu susah. Takpe, Allah kan ada :)

    ReplyDelete
  12. Selalu juga rasa macam ni.. Sedih je kdg2

    ReplyDelete
  13. Sabarlah..hehe..tak lama tu..kalau rindu call lah >_<

    ReplyDelete
  14. Also in your situation.. hmmmmm

    ReplyDelete
  15. setuju. dah duk jauh ngn family baru laa nampak kehidupan tu kan. baru la nak rasa susahnya, dann tetiba terasa kosong je. wuuu pasti akan nampak negetif je ngn sekeliling. yeh, dugaan.

    ReplyDelete
  16. wuiyoo. nasik ayam hipster betul. kak moi pon same je kondisi ni. cedih berjauhan :(

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!