Wednesday, 9 December 2015

Ansatsu Kyoushitsu

Assalamualaikum
yeahhh. review anime lagi. wehehehe. :D lately, i watched anime more than kdrama. sebab anime plot twist dia kekadang unpredictable and sugoiiii *read : amazinggg / awesomeeee*. download and watch. download and watch over again and again and again but never throw up. *clap2*.

Ansatsu Kyoushitsu : Assassination Classroom

sebenarnya, sebelum tengok anime nie, aku tengok dia punya live action movie dulu. aku nak layan anime dulu sebenarnya, tapi layan movie la dulu sebab taknak buat expectation yang tinggi untuk movie. but the movie also sugoiiiii~ korosensei nampak realistic sangat dalam movie tu. eh, sepatutnya aku review anime kan. hahahhaa. :D so lets started!


Ansatsu Kyoushitsu
-----------------------------------------------------------
Ansatsu Kyoushitsu Season 1
genre : action, supernatural, comedy
original run :  January 9, 2015 – June 19, 2015
episodes : 22 episodes
-----------------------------------------------------------
Ansatsu Kyoushitsu Season 2
genre : action, supernatural, comedy
original run :  January 8, 2016 – ongoing
episodes : xx episodes
-----------------------------------------------------------



The Earth is threatened by a powerful creature who destroyed 70% of the Moon with its power, rendering into the shape of a crescent moon forever. The creature claims that within a year, Earth will also be destroyed by him, but he offers mankind a chance to avert this fate. In class 3-E at Kunugigaoka Junior High School, he starts working as a homeroom teacher where he teaches his students not only regular subjects, but the ways of assassination. The Japanese government promises a reward of ¥10 billion (i.e. 100 million USD) to whomever among the students succeeds in killing the teacher, whom they have named "Koro Sensei" (殺せんせー Korosensē, a pun on korosenai (殺せない, unkillable) and sensei (先生, teacher)). However, this has proven to be an almost impossible task, as not only does he have several superpowers at his disposal, including the capacity of moving at Mach 20, but he is also the best teacher they've ever had.


BudakVanilla's review *might contain spoiler* hahahahhaa
despite nama anime nie assassination classroom yang maksudnya kelas untuk pembunuh upahan, tapi anime nie best dan lawak. jom cerita pasal  plot dulu, pada satu hari, bumi dikejutkan dengan bulan jadi separuh bukan separuh tetiba jadi bulan sabit. pastu ada la satu makhluk nie yang disyaki dan mendakwa bahawa dalam masa setahun, bumi jugak akan dimusnahkan. TAPI, makhluk tu tadi ada bagi offer untuk manusia, iaitu untuk mengajar kelas 3-E, bukan ajaran biasa lak tu, mengajar cara untuk membunuh. sesiapa pelajar/orang yang dapat membunuh makhluk nie tadi akan diberi ganjaran 100 million usd. wow. :3

pastu ada la sorang pelajar bagi nama dia Korosensei (korosenai : unkillable | sensei : teacher/sir). bermula la sesi ajaran korosensei nie yang macam sotong. best korosensei nie ajar. walaupun anak2 murid dia cuba bunuh dia, tapi memang mustahil la kan sebab korosensei laju sangat. korosensei nie baek dengan pelajar dia. paling best, everytime ada something happen, dia mesti bagi pengajaran atau ada la kata2 semangat yang cool la bagi aku.

kelas 3-E nie sebenarnya kelas bagi loser yang takboleh menepati syarat kelayakan masuk kelas elit bagi sekolah tu kira macam budak2 fail la. so dorang ditempatkan kat satu kawasan luar sekolah dan kelas buruk la apa semua. hari demi hari dengan bantuan korosensei dalam belajar, dorang bangkit dan terus bersemangat untuk belajar. jyeahhhh~ *imaginasi dorang exam math tu aku faham* hahahaha

nagisa kun, aku first ingat nagisa nie perempuan. rupanya lelaki, hahahaha watak dalam anime nie pun ada yang sangka nagisa tu perempuan. sebab comel je karakter dia. walaupun nagisa nie nampak je lemah lembut, kecik je, tapi dia terer jugak la dalam diam. so, itu mengajar aku bahawa, dak2 muka innocent nie dahsyat sebenarnya, macam aku contohnya. HAHAHAHA. muka je nampak innocent *lol, innocent ker??*, tapi maybe dalam hati, aku dah banyak kali fikir nak bunuh orang. LMAOOO~

overall, anime nie best la dari segi komedi dan action dia dan story plot :3
excited lak aku cerita. :3


karakter dan pelajar + cikgu dalam kelas 3E

pelajar korosensei kalau nak bunuh dia cakap depan2 je. geram lak aku ngan sotong nie. hahahaha

shiota nagisa. bila dia dah buat 'death smile'~~


tengok anime je dah excited. nak tengok ansatsu kyoushitsu secara online? download?

nak tengok live action movie? 

live action movie kedua akan keluar next year. next season of anime pun taklama lagi. im excited. hehehe. 

sekian,
ilal liqa'

update : 31/1/2016

19 comments:

  1. im also in the middle of watching this anime~
    it gave me goosebumps in every episodes!
    oh my god~ cant wait for winter season for the 2nd season. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh~ high five! :D
      every episode is precious XD
      me oso cant wait T^T

      Delete
  2. suka betul dia tengok anime! hahaha

    ReplyDelete
  3. amboih, terbelit lidah nk nyebutnye pon. hahahah
    detective conan je lah yg mampu dulu kini dan selamanya :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa XD
      detective conan memang legend :D
      childhood memories rush like river flow~~~~ *tetiba

      Delete
  4. uhh peminat anime ye..
    btw nice blog & simple blogwalking here

    regards
    Zie

    ReplyDelete
  5. adik ana salah sorang peminat anime tegar.
    dia suka lah benda2 cenggini nih hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh geng dengan adik ana la lepas nie. wehehehe :3

      Delete
  6. hai ! saya pun minat anime gak hihiks.

    ekceli harituh saya ada tngok gak anime yg nih, tapi suku jalan jea sbb distracted dgn anime kamisama hajimemashita (klau tk silap cmtuh aa eja hehee).

    then saya tgk tokyou ghoul. best jugak tau hehee.

    ehh apa sy bebel nih hihiks.

    btw happy watching sis ! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yey, kita geng :D hehehe
      BV pun dah tengok jugak kamisama hajimemashita :D tomoeeee~ hehehe taksabar nak tunggu season 3 T^T

      tokyo ghoul oso done tengok n menanti season 3 . hahahhaa.
      u tooo~

      Delete
  7. saya ada ramai kawan peminat tegar anime. manga pun ada. saya suka tengok sports anime macam slam dunk/kuroko no basuke je. sekarang tengah mood kdrama XD

    ReplyDelete
  8. Salam Sis BV, saya tag sis untuk Giveaway ni, boleh tengok di sini : Buku FIXI Giveaway By Yaya!

    ReplyDelete
  9. First time tengok,ingatkan Nagisa perempuan,Hahaha.Tapi cerita ni memang best gila
    Hahaha

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!