Sunday, 15 November 2015

aku dan makeup thingy

Assalamualaikum
sekarang musim orang lukis kening kot. dari dulu je ada je cuma dulu selalunya cukur kening n lukis senipis boleh. sekarang lak lukis setebal yang mampu. hahahaha. 

kenapa aku cerita pasal kening nie? sebab aku rasa kening aku. hmmm. aku takpernah pun ada niat nak cukur kening. pernah sekali, aku gurau2 ngan mak, macam mana la kalau rupa aku bila dilukis kening ya? mak jawab. takpayah lukis tebal2, kening kau dah tebal dah. hahajahhahahahaha. aku taktau la tu compliment atau insult. tapi aku take as compliment la since aku rasa sesiapa with kening tebal look quite attractive to me la. aku taktau la taste korang kan. uhuk2.


kecik dulu aku suka selongkar barang mekap mak aku dah ada.wish bila dah besar nanti nak mekap cantik2 dan beli mekap banyak2. tapi bila dah besar nie.kurang lak minat aku. hahahaahaaa. ternyata masa kanak2 imaginasi aku terlebih lebih membuak buak mengatasi fikiran minda realiti. uhuk2.

benda paling aku ingat pasal.mekap nie adalah, aku pernah cukur kening adik aku dan lukis balik guna pensil kening tu warna hitam and tebal habis kot. hahahaahaaa. dahlah sebelah je. pastu dulu selalu main pensel warna luna yang boleh jadi watercolour tu. tu pun pernah jadi makeup aku ngan adik. hahahaa. dah conteng muka kena marah lak ngan mak masa tu. hahhahaa. habis pensel warna semua. biasala ,masa zaman kanak2 riang gembira tak hengat dunia.zaman berudu pun jadi geng. 

sekarang, barang makeup aku cuma lip tint berapa ketul dan minyak wangi dan minyak panas pastu bedak johnson baby acah2 baby. bwahahaha. jeles jugak dengan sesiapa yang barang makeup dia satu beg. hahahhaa. siap ada semua benda. teringin jugak nak kumpul banyak camtu, tapi apalah gunanya kalau tidak digunakan. hahahaha. aku jenis rimas sikit ngan makeup nie, pernah rasanya aku pakai bedak compact, pastu muka rasa tak selesa bila keluar, aku lap muka guna tisu sampai hilang rasa bedak tu kat muka. T^T membazirrrr betolllll. pastu komen muka sendiri selekeh. hahahahaha. mata panda memang nampak sangat la. rimas2 pun aku nak jugak pakai semua mekap tu. teringin. hahahhhahaha. menggedik sangat. lempang diri berkali kali.

aku jenis suka tengok tutorial makeup kat youtube. tapi bukan makeup cantik kebabooom tu, aku suka tengok makeup special effect yang jadi zombie, bibir terkoyak, muka berlubang tu. hahahhaa. sugoi daebak awesome sangat la. sebab mostly aku jijik geli dengan semua yang jadi. so, kira menjadi la makeup effecct tu kalau orang jijik kheeennn. 

so, as a conclusion.
frankly speaking, aku suka tengok barang2 makeup yang ada pelbagai jenis. tapi aku taksuka bermakeup. hahahhaha. so thats it. are u with me girls??

sekian,
ilal liqa'


32 comments:

  1. Dulu kecik kecik suka gila ambik mekap mama pastu main mekap2. Sekarang dah besar tengok mekap pun dah takdak nafsu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je kita. hahahhaa. dulu masa kecik2 siap kena marah lagi kalau main mekap, sekarang boleh je, taknak pulak XD

      Delete
  2. haha sama lah kita,,xreti bermake up,,dan masih guna bedak baby jonson ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. hahhaa. bedak johnson best sebab wangi. hahaha

      Delete
  3. haah...samalah kita BV...
    beli api tak pakai..last2 expired...
    then sampai sekarang keluar just tepek bedak baby..
    tu pun kalau rajin..
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. sama je. :D
      paling takbest bila expired tu. membazir tau, nak bagi ngan orang lain, sayang lak. hahhaaha

      Delete
  4. Dulu pulak masa muda remaja tak pandai make up. tak berapa suka sangat.. tapi bila dah tua skrg ni. dah start suka explore pasal make up. tapi kalau keluar tak suka heavy. heavy bila berangan dalam bilik. weird uh? HAHA

    Blogwalking
    http://letaknamaterlalumainstream.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay la tu. maybe satu hari nanti BV akan suka mekap2 dalam bilik jugak. hahhaha XD
      tak pelik pun la, atleast suka berangan dalam bilik je. :D

      Delete
  5. Akak dari kecil sampai besar la ni tak suka bermake up. ahaha.

    Cakap pasal kening, rasa macam cemburu juga dengan orang yang kening tebal tapi cantik ni. Kening akak nipis sikit (I love my kening) tapi orang selalu tuduh akak cukur kening. Sedih je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel je akak nie. hahahaha, kening tebal kekadang takcantik kalau dah messy2 je rupa, hahhaha, mesti kening akak comel kan, orang jeles tengok kening akak cantek le tu tuduh akak cukur kening. wahahhaa

      Delete
  6. Aduhh.. macam mana pulak suka barang make up tapi tak suka make up? hahahha ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV suka tengok je, sebab barang makeup kan banyak n macam2 ada. nak makeup sendiri, jauh sekali. wahahhaa

      Delete
  7. saya kalau mekap minat lipstik je. kening2, eye blusher bagai tu memang tak reti xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV pun minat liptint je. sekarang ada tu je la T^T
      hehhee

      Delete
  8. Aku suka mekap, tp sebagai seorg rocker, mana boleh mekap sgt, wahahahaha tp suka laa jgk mekap mata gothic. Apapun barang mekap boleh dibilang dgn sebelah jari tangan. Book is a priority, mihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. smoky eyes ke mata gothic tu. hahahah XD
      atleast ok la ada barang mekap2. hehehe
      books the best la, kalau antara buku dan mekap, buku la menang kan XD

      Delete
  9. kak sally pun tak pakai...bukan tak suka tapi malas...hahahaha...bedak tu mmg pakai laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada event baru boleh mekap2 gojes2 kan kak sally? hehehe

      Delete
  10. sama ! suka tengok barang mekap bayak-banyak. selalu jeles tengok mekap orang bagai-bagai.. tapi mekap untuk diri sendiri tak brapa minat. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. hahahhaa.
      entah kenapa camtu kan. suka tengok mekap2 nie tapi sendiri taksuka mekap XD

      Delete
  11. Rasanya BV muda lagi kot nak bermake-up tebal2.
    Kalau sikit2 tu okey laa...
    Kekadang rasa sedih bila tengok budak tak habis sekolah lagi dah nak pakai mekap macam artis siap bulu mata palsu lentik 4 inci dgn kontek lens corak batik...ish ish ish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekap2 sikit2 tu pun susah jgk. agaknya bila umur sesuai mekap tebal2 nie? hahhaha
      sedih jugak la, biasalah bebudak sekarang suka jadi diva letapletup XD

      Delete
  12. hahahha dulu ina pun suka gak make up time kecil. bayangkan lah punya desperate nya ina, seketul lipstick tu boleh jadi blusher, eye shadow, and of course lipstick. pastu ada pulak adik yg suis terbakar sama, haa memang jadi hantu cina dua2. rindu kot bila ingat balik xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel je perangai. hahhahaa. masa kecik la paling selalu main mekap2. tengok mak pakai mekap nak jugak mekap sekali. XD eh, tak kena marah ngan mak ke main lipstick tu?? hehee

      Delete
  13. HAHAHA rindu masa zaman kanak-kanak ribena T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kan. zaman takkesah pun orang fikir apa pasal diri. hahaha

      Delete
  14. Hahaha samalah fiqa pun suka barang makeup tapi tak reti pakai -.-" Selalu je beli sebab geram comel tapi lepas tu buat hiasan je dalam bilik hahaha.

    ReplyDelete
  15. tak reti lgsung psal makeup ni. serious talk.heee:)

    ReplyDelete
  16. akak pun dulu tak suke langsung tengok makeup stuff ni, but being 21 ni kenapa tah tetiba dah sampai seru plak hahaha pelik. tapi pakai simple2 je. hehe :D

    ReplyDelete
  17. Dolok selalu kenak perli sebab kening tebal berbanding yg lain... Kinek semua mok kening tebal... Siap lukis2 haha
    Ermmm... Xpenah tepikir nak mekap and belaja pakai mekap.... Errr....

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!