Sunday, 6 September 2015

nak korang suggest domain

Assalamualaikum
aku nak buat keputusan nak beli domain, seriously lama gila dah aku nak beli domain. beberapa hari yang lalu, aku perasan jugak, blogspot.com dah bertukar jadi blogspot.my. maybe ni satu kelebihan atau keburukan aku taktau la. hahahha. jadi aku dah buat keputusan nak beli domain.

jadi aku nak mintak korang suggest la domain yang sesuai untuk blog aku.

intanainins.com
budakvanilla.com

aku keliru sama ada nak guna real name, ataupun guna je nama BudakVanilla tu. haahahhaa. sebab realname maybe nampak lebih formal wakakka, dan BudakVanilla cam childish sikit sebab ada budak kan. hahhaa. nama BudakVanilla tu memang sejak berkecimpung dalam dunia blog dah. >,,< sayang pulak ngan nama tu sebab banyak blogger kenal ngan nama BudakVanilla kan. hahhahaa.

jadi, aku nak sangat korang bagi pendapat la, sebab aku takdapat decide sendiri. hahahhaa :3

nah, belanja gambar strawberi. hahahhaha XD

sekian,
ilal liqa'



35 comments:

  1. budakvanilla.com kot lagi okay sebab saya kenal blog ni dengan budak vanilla. tapi orang kata doamin better buat dengan nama sendiri hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankss for suggestion. :*
      memang suka dengan nama BudakVanilla tu :3

      Delete
  2. Kena tengok goal BV blogging la, baru tahu domain mana satu yang best dan lebih sesuai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab biasa2 je. BV tak kejar SEO apa semua, berblogging suka2 dan sharing2. hehehe :3

      Delete
  3. jemput baca . berjaya bantu blogger miminadam beli domain!:

    http://www.sayidahnapisah.com/2015/09/berjaya-bantu-blogger-miminadam-beli.html

    ReplyDelete
  4. guna budakvanilla.com je lah kak :D

    ReplyDelete
  5. haah perasan jugak yg psl blogspot.com dah bertukar jd blogspot.my tu. ermm nama intanainins.com tu pon orait gak. kira mcm hijrah gitu. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee. hijrah cemana tu? wakaka :D
      thankss for suggestion sis :)

      Delete
    2. hijah drpd nama 'budak vanilla' la BV weyhh kikiki

      Delete
  6. Bole beli kat godaddy dik. Akak beli untuk abang akak. Dia ada kontrak 2 tahun atau setahun atau 5 tahun pun hado. x silap harga total akak bayar dalam rm110++ kalau tak silap la. akak pun da lupa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, BV belum decide lagi nak beli kat mana. :D
      thanks for suggestion ya kak :)
      godaddy tu pun pemes sebab ada bagi domain free kan?? hehehe

      Delete
  7. saya suggest budakvanilla.com sebab nama tuh dah common sgt..Intanainins.com mcm susah org nak ingt ..kalau budakvanilla okay jer.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. camtu eh?? ehehhee. alhamdulillah
      thankss for suggestion ya :)

      Delete
  8. i love budakvanilla.com :) people know you more with that name kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, maybe la kot. hahahaa.
      thankss for suggestion ya :D

      Delete
  9. budakvanilla.com ringkas trengkas dan padu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for suggestion ya. :D
      dah pehal trengkas pun ada jugak tu?? hahaha XD

      Delete
  10. bagi akk, maintain dgn budakvanila ;)
    sbb nama tu unik. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for suggestion kak :D
      memang unik skett :3

      Delete
  11. boleh je nak bantu. email saya sayidahsuperb@ymail.com :)

    ReplyDelete
  12. Sama la. Baru perasan dah bertukar .com ke .my. Kita vote budakvanilla.com jugak. Hehe.

    ReplyDelete
  13. Just stick to your branding name lah, kita suggestkan budakvanilla.com !

    ReplyDelete
  14. Kalau for long term nak pakai domain utk professionally, letak nama sendiri lagi bagus.
    Tapi kalau nak teruskan gaya blog santai macam ni, budakvanilla.com pun nice sangat dah...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV nak blog santai n biasa2 so thankss for suggestion ya :)

      Delete
  15. i like bothhhh but sbb bv femes dgn bv so why not?? :D hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa. qilaaaa, tak femes pun. :3
      thanksss ya :)

      Delete
  16. tak reti nak tolong advice.. sendiri pun noob ehehe..

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!