Monday, 10 August 2015

ramah tamah raya experience

Assalamualaikum
gaisss, dah bulan ogos la. thanks a lot bagi yang still sapot dan selalu singgah kat blog kesayangan aku nie. muehehee

khamis lalu, 6 haribulan 8. jabatan teknologi maklumat dan komunikasi telah menjalankan ramah tamah aidilfitri. cehh, intro ayat karangan. kali pertama aku menghadiri ramah tamah yang di handle oleh jabatan sendiri. paling buat aku exsaited adalah, bila setiap kelas diberi tugasan untuk buka booth sendiri. wahahhaa. means, teamwork sangat penting. 

so, kami coursemates pun dah start merancang a week before event. which, kumpul dana and got some dana from our PA not personal assistant ya, but penasihat akademik if im not mistaken. hahahaaa. im in charge on food since i am AJK makanan. wakakaka. maybe because i gave  idea to make 'dadih' for foods. hahahaa. everyone were excited. mostly girls of course. and i guess just some of guys are participated with these things. 

we were making our own foods and some we ordered. before kami start cooking and else, mestilah wajib beli barang dulu kan.hari isnin, habis kelas, terus rushing beli barang. masa shopping, penat jugak pilih barang and compare harga kat setiap kedai. wahhaha. luckily, there were certain of us were local. maksudnya, yang memang dok sini and tau tempat mana murah. the day after, which hari selasa, baru kami start masak kat rumah salah sorang dari coursemate. alhamdulillah, his mom so generous and kind. dadih and cheesecake pun siap. making dadih are zeriuzly easy peasy la uolls. the recipe stated right behind the dadih packaging. hahahaaha. 

 selfie props. hahaha. kaau bei? dibei kan? bahasa melanau mukah yang bermaksud kau ada? takdak kan? hahahhaha ;3 bangga sikit sebab props tulisan aku. :3


rabu, my coursemates who got incharged with decorating the booth were buzy preparing all those things needed. memang yang incharged mostly  girls. hahahaha. they were making ketupats from ribbon, flowers from tisues and even props for photobooth. semua girls excited. hahahaha.



the day, khamis, luckily, kami takdak kelas petang. cancel. maybe lecturer faham. hahahaa. pukul 3 start decorate booth apa semua. alhamadulillah, dalam pukul 6, semua dah siap, just tunggu makanan lagi. event start pukul 7. hahahaha. apa lagi, semua rushing balik kamsis untuk mandi. majlis pun start, apalagi, start la pulun makanan sampai kenyang. wakakaka. memang banyak makanan yang sedap2. ada 20 lebih booth makanan yang diwakili setiap kelas. makanan dimana mana la gais. semua sedap2. hahhahaah. then, our booth dip5a dapat tempat kedua untuk booth tercantik. hahaahahaha. lepas habis sesi bergambar semua, balik sebelum pukul 10 macam tu. :) 

wahhhh, such a great memories for me and my coursemates.
malas lak nak upload gambar gegurls cecantik semua. wahaha. 

sekian, ilal liqa'


19 comments:

  1. Waaahhh...Tahniah dapat tempat kedua.
    Memang seronok bila dapat pengalaman macam tu, kan?
    Waktu tu banyak yg kita belajar, apatah lagi lebih mengenal mereka2 yg berada di sekeliling :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu. masa belajar la paling seronok. paling2 bila buat something then semua coursemate bersatu. cewahhh :D

      Delete
  2. wahh berayoooo.. saya tahun ni x pergi mana2 open house punn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beraya kat rumah je la nie? hehehe :D

      Delete
  3. Replies
    1. bukan selalu department kami buat event camnie. tu la syok gilers. hahaha :D

      Delete
  4. Kaáu bei, dibei kan. Hahaha. Belajar perkataan baru hari ni. btw photoprops tu cantik gila. Youre so creative lah. I jealous !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu bahasa melanau. hehehe. thanks ya. simple je tu. awak pun boleh jadi kreatif jugak. :D

      Delete
  5. Replies
    1. buat la event sendiri ajak kawan2. wahahhaa :D

      Delete
  6. argh! asal tak terpikir nk buat props raya haritu, asik fikir nak makaaan aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa. sama je. paling penting makanan la. :D

      Delete
  7. Replies
    1. kalau tulisan ori memang tak berapa cantik la kak farah. hahaha :D

      Delete
  8. wahhh.. bestnyer.. zaman akk takde pon camni dulu :P

    ReplyDelete
  9. adik belajar kat university mana ya?

    ReplyDelete
  10. wahhh bestnyaaaaaaaaaa. siap ada selfie props tuu :)

    ReplyDelete
  11. alamak aih besnya ada event makan2 camtu! comelnya props tu! tulisan BV tu buat bertambah comel la pulak rawrrrrrr ahaksss

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!