Friday, 14 August 2015

life getting harder

Assalamualaikum
hye gais. beberapa hari yang lepas. kat twitter banyak yang update #TipsMasukU sebab result UPU keluar kan. excited dan pecah perut baca kat twitter. hahahaha. tahniah bagi yang dapat sambung belajar tu dan janganlah yang bersedih bagi sesiapa yang takdapat UPU lagi. maybe ALLAH ada perancangan yang lebih baik untuk yang takdapat tu. bersangka baik okay. :3

life. senang je. tapi kita yang memomokkan diri kita cakap life nie susah gilaaaaa~
kekadang bila dah sakit hati, mula lah cuba salahkan kehidupan, sedangkan yang salah kita sendiri. apa kata lepas nie kalau sakit hati, cuba la sedaya upaya lupakan sakit hati tu dengan buat perkara yang disukai. contohnya movie ke, bersukan ke. apa apa je ke. bukan memendam perasaan pastu lepaskan kat orang lain. cehhh, ingat orang suka dengan perangai macam tu. respect each other please. kekadang kita jadi judgemental freak just sebab taksuka dan takpuas hati dengan someone nie, kalau taksuka dan takpuas hati elakkan lah diri dari berjumpa bertembung bersemuka. macam pakar motivasi pulak dah. padahal aku sendiri yang mengalami masalah nie. setiap masalah ada penyelesaian. so, rilex bruhh. take it easy. hahahaha. jangan tension giler2. hidup nie singkat bruh. u need to learn something new. meet new person, makes friends, pray, remembers ALLAH, share semua benda dengan ALLAH dalam doa. if u got someone to share your feeling thats better. get a life. dont be alone. you are not alone okay, never say you alone. u still have ALLAH, family, friends and human still exist yooo. 

as a conclusion,
BE POSITIVE. husnudzon.


my space, workspace, studyspace, moviespace, eatingspace. hahahahhaa. whatever la you. 

sekian,
ilal liqa'

27 comments:

  1. Uish meja.. Siap ada pemanas air? Kenapa tak letak periuk nasi sekali? Hehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lah boleh guna periuk nasi, agaknya memang bersempit jugak dia kat situ :D

      Delete
    2. ana kat hostel dulu seludup gak bawak masuk rice cooker. senang masak dlm blik je hahaha

      Delete
  2. selalulah positif dalam kehidupan...

    ReplyDelete
  3. tetibe sekali lagi rasa menawan lappy tuuu. :D

    setuju dgn BV, lepaskan geram dgn cara yang baik dan tak affect orang yang takde kaitan. T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa, fallin' ngn lappy ke? wakkaka. :D
      betol tu. peringatan buat diri sendiri :3

      Delete
  4. Cantiknya your space, BV :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple je kak. nak bersemangat bila study mesti bagi space cantik2 ckit. hahaha :D

      Delete
  5. kite suka tengok meja study or meja kerja orang.. sebab boleh bagi inspiration kat kite utk decorate meja kite . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah. sebab nak ambik semangat study la decorate meja cecantik .hahahaha :D

      Delete
  6. Bayangkan kalau hidup kita monotone je tak ada naik turun, mesti bosan kan?
    Bila ada cabaran dan kesusahan sikit barulah kita rasa berbaloi hidup.
    Benda tu yg mematangkan kita, kan?

    **rindu zaman bergelar student dulu**

    ReplyDelete
    Replies
    1. honestly right. sebab tu la jangan cepat give up. :D
      alhamdulillah, setiap yang berlaku kalau kita jadikan teladan memang boleh mematangkan fikiran. :)

      Delete
  7. Replies
    1. thanksss. nak carik semangat study la tu :D

      Delete
  8. segala gala space di situ ehh haha
    kalau aku,sume ats katil ;)

    senanye kalau tak dapat tawaran sedih giler,dah pernah rase hihi lg2 bile membe2 dok update dpat sane sini. mmg down giler sampai deactive fb sume haha
    (takpe kan gune aku :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya banyak jugak buat kerja atas katil, kekadang makan pun atas katil kan. hahaha. :D

      memang sedih giler kalau takdapat tawaran sedangkan kawan2 yg lain sibuk update sana sini dan mesti banyak orang tanya. hahahaha. i feel u :D
      boleh je. wakakaka. slamber gituuu ~ :D

      Delete
  9. alahai lawanya mejaaa. jeles tau T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la meja macam nie jugak. hehehe :D

      Delete
  10. It's going to be a tough ride..... wiiiii

    ReplyDelete
  11. wah comel la lappy wane putih.. dari dlu teringin. hehehe

    ReplyDelete
  12. yes be positive. nanti adalah tu datangnya nikmat ALLAH kasi

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!