Sunday, 16 August 2015

crush definition

Assalamualaikum
definisi crush bagi aku adalah orang yang kita diam2 minat dan kita hanyalah bertepuk sebelah tangan. aku jarang jatuh suka kat seseorang. seriously jarang sangat. kalau suka tengok muka hensem memang banyak kali la. hahahhaa. tapi yang buat heart flutter tu jarang sekali. hahahaha. dah apasal aku bukak topik cintan cintun pulak nie? sebab beberapa bulan yang lalu aku telah terputus hubungan dengan sengaja dengan seseorang yang pernah buat heart aku fluttering and butterfly in my stomach. why i leave him??? because empty promises and shattered love. wakakkakaka. jiwang maknyaaahhhh~ i had to make right decision that will affect my future. aku memang serius bab relationship. tapi nampaknya relationship yang aku cuba tahan beberapa tahun nie tak menjadi. almost 5 years gaissssss!! BUT it just not work out like what i planned before.sebab?? biar aku je tahu. ALLAHU~


i hate to talk about LOVE with my friends and family. dan aku taksuka bercakap tentang perasaan. i rather to hide my feeling. and thats just me. biarpun aku sedih dan menangis sorang2, aku taksuka orang ambik tahu dan simpati. i feel suck bila orang pujuk aku. bila aku menangis or marah, please act like nothing happen. sebab aku tau sejuk sendiri. kalau aku menjauh atau senyap, please let me. aku paling taksuka tunjuk perasaan SEDIH dan MARAH aku depan orang.


kalau ada orang tanya aku, apa perasaan lepas kau DUMP dia. 
aku tak rasa apa2. so stop asking and mentioning him. kalau kau kata aku jahat. memang sebab aku selfish. bak kata kazen aku, kita kena jadi selfish kekadang supaya orang tak pijak kita. but deeply, it still hurt.

kenapa aku share benda personal kat blog??
sebab aku malas nak bercakap dengan orang pasal hal nie. harap la kawan2 aku dan family aku baca benda nie dan takperlu dah aku nak cakap kat mana2 lagi. hahahahha. statement berani mati.


entry nie lari tajuk, hahahahhaa. CRUSH gonna crush ur heart into pieces. so stop getting crush on someone. hahahhaah XD

may ALLAH ease everything.
ajal jodoh di tangan ALLAH.

kalau hidup macam remote control, mesti TAKBEST. hahahhahaa~

sekian,
ilal liqa'



30 comments:

  1. Moga sabar la ya BV. Awak muda lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. thanks kak farah. memang redha je nie. hehehhee :D

      Delete
  2. yeaa.. a crush is totally gonna crush our heart. i hate getting crush on someone.. really hate it .(╯_╰)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. bila jatuh suka memang susah sebab kita sebagai perempuan malu nak buat confession. hehehe :D

      Delete
  3. Hahahah. Definisi crush kita samaa :D

    ReplyDelete
  4. cewahhh crush! lau yg byk crush tuu cmne?
    rasa macam da lama lak tak update entry pasal crush. hahahah teringin nak update lak xP

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha. susah nak crush on someone nie. :D

      Delete
  5. best sebenarnya crush kat org nie...bila nampak dari jauh pun rasa bahagia je....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ececehhhh~
      hahhahaa. kalau orang tu dah berpunya cmne lak? :D

      Delete
  6. betul tu! memang kita akn rase sakit hati sbb crush apatah lg bila bertepuk sebelah tangan :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya kalau dapat crush yg suka sama suka. wakkakakaa :D

      Delete
  7. yeahh I know your feeling... pernah rasa suatu ketika dulu... berlagak cool, tapi kesakitan dalam hati hanya Allah je tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. :')
      live ur life today :3

      Delete
  8. rasa macam dah habis era crush2 utk saya ni T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada yang punya dah eh? wahahaha XD

      Delete
  9. Pada aku pula crush ni macam suka tapi kita tahu takkan ada peluang untuk dapat, so kita doakan yg terbaik je utk dia. Hahahaha

    Orang kata luka lama usah dikenang. Biar berparut buat pengajaran tapi jangan berdarah balik pulak. #deep Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. hahahaha. kalau usaha maybe ada peluang kot. wakakak :D

      okay tu memang #deep XD

      Delete
  10. Orang yang lahir bulan 3 memang macam ni ke ? Ehehehe. Same here. Tak suka tunjuk perasaan. Takpa jangan sesedih. Yang lebih baik sedang menanti. Peace.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. inshaALLAH, memang tak berapa sedih dah. wakakaka :D

      Delete
  11. ya, setuju.....!!
    kadang-kadang kita kena jadi selfish.. :)

    move on.. tu hal paling penting...!
    hehehehehe..


    Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

    ReplyDelete
  12. ana x tawu la penah ada crush ke idak. mcm xde je. hehehe

    ReplyDelete
  13. crush takkan hancurkan hati kita kalau kita banyak crush. ahaha. saya ada 18 crush. and bila sorang dah berpunya, xpe, ada 17 lagi. and i dont care. my heart isnt crushed yet.

    ReplyDelete
  14. sabar lah dik.. manalah tahu bila pejam celik balik jumpa yang hensem

    ReplyDelete
  15. postingan terbarunya saya tunggu lhooo

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!