Friday, 10 July 2015

aku dan kawan

Assalamualaikum
kembali. aku kembali lagi. cehh. siapa yang tunggu aku update tu, ai lapp u lahh. hahaha. kali nie aku nak share tentang kawan. hmm. korang banyak kawan tak??  aku anggap siapa orang yang aku kenal dan aku kenal orang tu, tentunya akan jadi kawan aku. aku suka berkawan walaupun kekadang banyak je orang yang anggap aku pendiam orangnya. maybe nampak sombong, but recently, aku rasa aku senang je senyum ngan orang yang senyum kat aku. aku nie jenis pemalu sikit, well, aku lebih suka orang tegur aku dulu daripada aku tegur orang. hahahha, i bet maybe banyak dari kita yang camtu kan. tapi, kalau mood aku SUPER baik hari tu, mesti aku tegur orang dulu. wakakakka.


coursemates tersaiyangggg. BV in gold tudung. :3


nak kata aku banyak kawan, tak jugak.
kalau kat politeknik nie, aku rapat dengan coursemate je. takpun geng roomate2 aku yang dulu. agak awkward nak berkenalan dengan orang lain sebenarnya. sebab, statement biasa aku ialah PEMALU. tapi aku boleh je kalau orang nak berkenalan jadi kawan. aku sangat easy going dan open minded. nampak je tak, but seriously aku open minded, so u can share anything with me and i good in keeping secret. hahahhahaa. tapi kekadang aku outspoken. well, kekadang susah nak jaga hati orang sebab aku jenis main cakap lepas je. hahahaha. kekadang lepas dah terlepas cakap baru sedar silap. cehhhhh. gomen friends. anything related to my bad attitude, korang boleh je tegur aku straight forward, inshaALLAH aku terima dan cuba perbaiki. :)

hmm. macam cerita tentang perangai aku pulak. ada perangai yang sama dengan aku tak? wahahahhaa. maybe we can be friends kan. :3

entry nie lama dah dalam draft. baru post. wuhahaha.

okay, aku dah start bercuti. dah sampai rumah dah pun. hahhahaha. harap hari2 terakhir ramadhan nie amal kita diterima ALLAH. inshaALLAH.

sekian,
ilal liqa'


20 comments:

  1. kak bv!! ina pun sama tau sbnrnya.. pemalu. ina still tak dpt imagine mcm mana lah nnt kat uni kene survive bila kita tak kenal semua org kat sekeliling kita.. haih.. harap2 lah ina dpt kawan yg baik.. aminn. btw selamat bercuti kak bv ♥♥ ina, hari rabu baru cuti.. biasalah budak sekolah kan .. T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. hehehehe. rasanya kalau ina nak berkawan gerenti dapat je survive kat u. berkawan baek2 tau. hehehe. doa banyak2 dapat kawan2 yg baik. :D

      Delete
  2. Replies
    1. selamat bercuti jugak n selamat hari raya maaf zahir dan batin:)

      Delete
  3. samalah...saya pun baru start cuti...
    amin...semoga 10 hari terakhir ramadhan ni dapat di tebusi dengan sebaiknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaALLAH. harap dapat la berpuasa dengan jayanya :D

      Delete
  4. Kak bv lebih kurang mcm saya. Suka berkawan tpi agak pemalu. Saya ni pun pemalu sebanrnya. Kalau boleh nk buang sifat pemalu tu jauh2. Nak cari ramai kawan kat tempat baru ni :3 #kengkadang tu slalu terlepas ckp juga miahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. hahahahha, walaupun pemalu tapi suka berkawan. bagus tu. atleast jangan la selalu alone2 kan. cuba bina ukhuwwah. inshaALLAH, ditolong ALLAH. :)

      Delete
  5. Intan malu tapi outspoken? camne tu? Anyhoo, yg pasal terlepas cakap tu, kalau boleh praktis cakap dalam hati, kalau benda tu kita rasa kita pun akan tersinggung kalau ada org cakap kat kita, apatah lagi kalau kita cakap kat orang. betul x ? slmt praktis. dan salam hari2 terakhir ramadhan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang outspoken kalau dalam kalangan kawan2. hahahaha. sebab selalu cakap dalam hati la kekadang outspoken tu. :3 inshaALLAH lepas nie lebih fikir mendalam sebelum bercakap. wahahha. :D salam ramadhan. semoga amal kita diterima. :)

      Delete
  6. Ada kajian kata kita akan hilang separuh dari kawan kita setiap 7 tahun.
    Kawan yg dapat bertahan lebih lama dr tempoh waktu tu dianggap kawan baik :)

    Tapi itulah. Kadang2 kita ni yg byk anggap orang kawan kita, tp orang tu belum tentu anggap kita ni kawan dia.

    Selamat menikmati penghujung ramadhan.
    Dan selamat hari raya (awal sgt ke wish?? hehehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru terbaca statement tu kat fb. rasanya memang betol tu :)

      kannn, macam bertepuk sebelah tangan lak. wahahhaa. agaknya kalau tak dianggap kawan, dianggap apa pulak ya??

      inshaALLAH, dah boleh agaknya wish raya sekarang. hihihi. selamat hari raya maaf zahir batin ya. :)

      Delete
  7. Teringt zmn akk bljr2 dlu.. akk kwn ngn semua org . Org yg xnk kwn ngn akk pun akk kwn.. huhu..

    ReplyDelete
  8. bila dah masuk universiti, kawan lama-lama akan jadi sikit je. this i agree. dulu saya memang ramai kawan even saya dulu sangat pendiam. lama-lama saya jadi cerewet dalam pilih kawan. sebab x semua kawan boleh terima saat duka kita.

    ReplyDelete
  9. bestnya zaman belajar, mmg ramai kawan terutama kawan lelaki haha..eh perempuan pun ramai jugak

    Pemalu tapi peramah kan..

    ReplyDelete
  10. kite macam sama. ekceli sy pemalu. salu berharap orang lain tegur kite ni.hahaha sampai kawan tegur sy. ckp sy pendiam. alahai. heee :)

    tapi kalau ngan BFF jadi ramah tamah sangat. hahaha ;)

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!